çikolata kisti,miyom,polip,hidrosalpenksi olup tüp bebek tedavisi olanlar

poyrazya

Kocasının Bebeği
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2010
2.119
464
323
İstanbul
merhaba arkadaşlar . maalesef yukarıda yazdığım rahatsızlıkların hepsi mevcut bende. tüp bebek yapılacak ama ondan önce operasyon geçirmem gerekiyor. durumu benim gibi olan arkadaşlar çocuk sahibi olabildiniz mi ? nasıl bir tedavi yöntemi uygulandı ? önce yumurta toplatıp öyle mi operasyon oldunuz yoksa önce operasyon olup daha sonra mı opu ve transfer yaptırdınız ? yardıma ihtiyacım var kızlar. cvplarınızı bekliyorum

selam
yukarıda saydıkların varsa riske girme bence. iyi bir kadın doğumcuyla görüşüp rahminin sadece bebek için hazırlanmasını sağlamalısn. tüp bebek zaten zorlu bir süreç, rahmindeki bu rahatsızlıklar nedeniyle bebek gelişemeyebilir.
çikolata kisti de miyom da oldukça zarar verir. ancak iyi bir kadın doğumcuyla çözebilirsin. iyi bir uzmanla çok kısa sürede halledilir. tertemiz başlarsın tüp bebek sürecine.
zaten kist var diye önerirler genellikle ama bebek riske girer.
önce anne sağlığı.. sen iyi ol, sonra bebek zaten iyi olacaktır...

Sağol arkadaşım cevabın için . Ameliyat olucam ama kendimi bir türlü hazır hissedemiyorum. Çok korkuyorum ameliyattan.

haklısın... ameliyat kelimesi bile korkutucu.. iyi bir doktor o güveni veren doktordur bence... zor karar vermiştim. bebek için yaptım ama hayat kalitemi de arttırdı.. en azından adet dönemim eskisi gibi değil. normal insanlar gibi sancı çekmeden, yataklara düşmeden geçiriyorum. ayın en azından 5 gününü geri kazandırdı..
bebek düşünüyorsan hem kendin hem bebeğin sağlığı için tıp bilimine güven :)

Merhaba arkadasim. Bende gecen sene 8 9 cm civarinda cikolata kisti vardi polip vardi rahim darligi ve eski kistim yapismis(onemsiz demislerdi bana) gecen sene nisanda ameliyat oldm gecti bitti normal yolla bebek denedim tutmadi ve tup bebege karar verdum. Ve temmuz ayinda yumurta toplama isLeminde sivi birikintisi cikti tekrar hsg cektirdim. Doktor hidroselpenks var yaparsak tutmaz dedi ameliyatla ya tupunu alicaz yada baglicaz dedi. Agustos ayinda da laparoskopi oldum tupumu almadilar cunku ici bosmus sivi birikintisi etrafindaymis ve kist varmis o patlamis temizledilee cok sukur ve eylulde transfer oldum ve cok sukur ilk denemem tuttu hamileyim. Ameliyatini ol korkma hayirlisi ilede bebisini kucagina al insallahh

Çok
Haklısın arkadaşım. Birazda bu kadar rahatsızlığın hepsinin bir arada olması beni korkutuyor. Ameliyat zor geçermi, bana bişey olurmu diye hep sorular var kafamda

Sizinde benim gibi hepsi bir aradaymış. Hamile olmanıza sevindim. Darısı tüm isteyenlere. Istanbuldamı taşıyorsunuz? Ameliyatınızı hangi Dr yaptı? Zor geçtimi ameliyat? Birde ameliyat sonrası Ağrı oldumu?

Aminnn tesekkur ederim. Evet canım istanbulda yasiyorum ilk ameliyatimi maltepe uni. Hastanesi umit ozekici yaptiydi canm ikinci ameliyatimida pendik bolge hastanesinde mustafa özbek uapti canm. Agri filan oyle cok olmadi sadece omzuma agri vuruodu

Öncelikle çok geçmiş olsun sizin gibi problemlerim coktu benimde her çocuk istediğim de biri çıktı ortaya önce yumurtalık kisti ilk amelitatimi oldum açık ameliyat üstelik normal yolla gebe kalamadim tekrar çapa ya gittim lapariskopi oldum orada 2 kez tutmadı tüp bebek denemem meğer hidrosalpenks varmış son bir açık ameliyat oldum tupler kapatıldı dediler sonrasında 3 kez başka merkezlerde denemem oldu onlarda başarısız oldu ( tüm umutlarim tukenmisken bülent traş a mail attim ve bir kaç isim yapmış tüpbebek merkezine daha yaşım oldu 35 bana bülent traş hocanın asistanı döndü randevu aldim tüm ameliyat raporlarını inceledi ve rahim filmi istedi aslında bir tüpün kazanmadığı ortaya çıktı ve ben bir ameliyat daha oldum bülent hoca lapariskopi yaptı 1.5 yıl gibi uzun bir süre tedavi gördüm çünkü sebateden kistlerim vardı.sonunda tüp bebek aşamasına geldim ve 3 haftalık gebeyim mucize gibi o kadar negatif sonuç ameliyat göz yaşı. ... Arkadaşım sana önerim şu kesinlikle bu işte uzman olan bir merkezi seç arastir benim gibi deneme tahtası olma araştırma hastahanelerinde .şimdiden çok geçmiş olsun endişe etme ameliyatını ol bebeğine kavus inşaallah ❤

Sağol arkadaşım bilgilerin için. Bu kadar sıkıntı sonrası bebeğine kavuşmana çok sevindim. Garip bir şekilde ameliyattan korkuyorum. Narkozdan ayılamazsam diye korkuyorum

Sağol arkadaşım bilgilerin için. Bu kadar sıkıntı sonrası bebeğine kavuşmana çok sevindim. Garip bir şekilde ameliyattan korkuyorum. Narkozdan ayılamazsam diye korkuyorum

Teşekkür ederim henüz çok yeni hamilelik inşaallah hepimmiz Evlatlarimiza kavusuruz...hiç korkma şeker tansiyon kalp hastaları bile ameliyattan kalkıyor da sen niçin cikamayacaksin ben 5 defa bıçak altına girdim çıktım anne olacaksın güçlü ol .Allah büyük hiç korkma

Haklısın arkadaşım. Teşekkür ederim

Çok

Haklısın arkadaşım. Birazda bu kadar rahatsızlığın hepsinin bir arada olması beni korkutuyor. Ameliyat zor geçermi, bana bişey olurmu diye hep sorular var kafamda

merhaba, mesajı şimdi gördüm.. ameliyat doktorun becerisiyle kolay geçiyor.. ona güvenmek lazım. bilim iyi ki var :) ben de çok korkuyordum öncesinde herkes farketti. önceki gece dr bana sakinleştirici verdi... korkum azalsın diye.. ama yaptırmak lazım. en azından kendi sağlığımız için... sen önemlisin ve daha kaliteli bir hayat için yaptır.
istanbul'Da oturuyorum. doktor da burda. Dr. Erkan Akan... gerçekten alanında çok başarılı bir doktor.. kim gittiyse memnun kaldı. ben en çok insaniyetinden memnun oldum.. kibar, saygılı ve dinliyor.. korkudan o kadar çok soru sormama rağmen hiç rahatsız olmadan cevapladı her seferinde...

Mrb arkadaşlar ben de de çikolata kisti vardı laporoskopi oldum temizlendim derken gebelik olmadı sonra rahim filmi çekşndim ve sol tüpün girişinde tam kapatmış sol tüpün ağzını polip çıktı Dr şimdi de hiporoskopi diyor ben de ne yapacağımı bilmiyorum sol tüpüme zarar verir mi ki alım esnasında

Geçmiş olsun tüp kapalı suan o halde bir başka güvenilir hekime daha görün cnm tüp çok hasass sol tüp zarar gorsede sağ tüp sağlıklı ise normal gebelik oluşabilir Rabbim gönlüne göre versin inşaallah

B bibuklee çok teşekkür ederim polip spermin rahimde tutunmasını engelliyormuş ya da düşüğe sebep oluyormus o yüzden de bir an önce kurtulmak istiyorum tüpte sıvı geçişi izlenmedi diyor raporda Allah korusun hidrosolpenks E felan sebep olmasın

Polip benim rahimicimdede vardı histereskopi ile alındı ben araştırma hastanesinde acı bir tecrübe ile kurtuldum polipten ama özel hastahanelerde hiç acı çekmeden aldirabilirsiniz evet tutunmaya engel bir durum ama tupte sıvı toplanmasına sebep olmaz aldirinkurtulun inşaallah :)

B bibuklee hangi hastane bende Fatih eğitim ve araştırmada Ahmet Birtan boran onu önerdiler Ona gideceğim çikolata kistinden de laporoskopi oldum ama akabinde gebelik olmadı belki de başka problemlerde var bilmiyorum inşallah polibi alır kurtulurum yumurta rezervlerim yüksek çünkü sıkıntı yok onda tüp bebek için erken gibi sen de varmı birşeyler

Ben çapa tıp fakültesinde çok hirpalandim sizin gittiğiniz kurumu bilmiyorum çok şükür son tedavim başarılı oldu hamileyim 3 aylık :)) inşaallah sizde şifa bulursunuz herşey gönlünüzce olsun

Ben çapa tıp fakültesinde çok hirpalandim sizin gittiğiniz kurumu bilmiyorum çok şükür son tedavim başarılı oldu hamileyim 3 aylık :)) inşaallah sizde şifa bulursunuz herşey gönlünüzce olsun
Ayy çok sevindim Can'ım maşallah darısı bize dua et Can'ım bir de hatırlatmak istemem o zor günleri ama ne gibi tedavilerden geçtiniz neler oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…