• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çikolata kisti olup direkt tüp bebek yapan var mı?

merhaba, bende endometriozis var 3 defa tüp bebek 1 defada dondurulmus embriyo transferim oldu sonuc negatif, sende ne kadar zamandir cikolata kisti var?

daha önce otraya çıkmamıştı.
ama 1 hafta önce doktor ultrasonda gördü.bana ya ameliyat
ya da tüp bebek dedi.senin başka bir
sorunun varmıydı canım.ameliyat falan
oldunmu bunun için?
ben doktoruma mail attım .bana bu kistlerin
tüp bebek başarısına etki etmediğini söyledi.

Benim 2,5 cm lik bir çikolata kistim vardı..Bir müddet yumurta takibi vs gibi yollarla bekledik olmadı
Bende direk tüp bebeğe geçtim ilk denememde tuttu çok şükür

Senin kistin kaç cm?

doktor 17,5 mm dedi
diğer yumurtalığımdaki daha da ufakmış.
teşekkürler canım cevabın için
allah kucağına almayı nasip etsin.darısı başımıza.

canım bendede çikolata kisti vardı yılbaşında açık ameliyat oldum 5cm,di ve sonra tedaviler falan 2 defa aşılama oldum 3 ay önce tekrar eddi kist şimdi 2,5 cm ve tüp bebek yaptırdım. sonucumu bekliyorum 15 kasım belli olacak

kafam karıştıda.bir arkadaş ameliyat olmadan bebek tutnmaz falan diye söyledi
kafam karıştı ama neyseki doktorum mail attı bana,başarıyı etkilemez diye
kistlerle hamile kalanlarıda gördüm içim rahatladı.
umarım hayırlı sonuçlar alırsın canım.bende senin sonuç aldığın zamanlarda başlıcam inşallah.
sevgiler.

daha önce otraya çıkmamıştı.
ama 1 hafta önce doktor ultrasonda gördü.bana ya ameliyat
ya da tüp bebek dedi.senin başka bir
sorunun varmıydı canım.ameliyat falan
oldunmu bunun için?
ben doktoruma mail attım .bana bu kistlerin
tüp bebek başarısına etki etmediğini söyledi.

canim bildigim kadariyla endometriozis embriyonun tutunmasina engel olabiliyormus,
benim endometriozis tanim 10 yil önce konuldu kizim ilac tedavisi ile oldu
doktorum ilerlemis derecede olmadigini söylemisti o siralar birdahada baktirmadim,
3 tüp bebek denedik sonuc negatif seninki ne derecede canim, endometriozis´in 4 derecesi var buda laparoskopi yapilarak ögrenilebiliyor

canim bildigim kadariyla endometriozis embriyonun tutunmasina engel olabiliyormus,
benim endometriozis tanim 10 yil önce konuldu kizim ilac tedavisi ile oldu
doktorum ilerlemis derecede olmadigini söylemisti o siralar birdahada baktirmadim,
3 tüp bebek denedik sonuc negatif seninki ne derecede canim, endometriozis´in 4 derecesi var buda laparoskopi yapilarak ögrenilebiliyor

benim bir kistim 1,5 cm diğeri dahada küçük.
ama bu durumda olup normal yolla kalanda var.
buna dayanarak tüp bebeğe etki etmeyeceğini
düşünüyorum.

arkadaşlar çikolata kisti olup da,
direk tüp bebeğe geçen arkadaşlar yazabilir mi acaba?
şimdiden teşekkürler.

merhaba canım benim hikayemi bilmeni isterim
ben hiç aşılama felan olmadım direk ilk tüpbebek denedik

öncelikle öyle hemen amelyat olma

2.si amelyat olursan mutlaka tüplerini de aldır çünkü zaten normal yolla hamile kalmayı beklemek düşük bir ihtimal
ben bu ihtimal yüzünden ilk tüp bebek denememdeki ikizlerimi kaybettim dış gebelik nedeni ile çünkü bu kistlerin yolaçtığı yapışıklık kanalara zarar veriyor

ilk tüp bebek denememe sağda 5 cm solda 6 cm kistler ile başladık
ilaçlar sorunda kistlerim 12 cm oldu

yumurta toplama esnasında kistlerimin içi boşaltıldı ve embriyo transferi yapıldı

sonuç pozitif ama 3.cü embriyo kanaldan dışarıda tutundu ve kanama ile sırayla gittiler

.............

istersen daha da konuşuruz acı olan tecrübelerim oldu aynılarını yaşamanızı istemem:asigim:

merhaba canım benim hikayemi bilmeni isterim
ben hiç aşılama felan olmadım direk ilk tüpbebek denedik

öncelikle öyle hemen amelyat olma

2.si amelyat olursan mutlaka tüplerini de aldır çünkü zaten normal yolla hamile kalmayı beklemek düşük bir ihtimal
ben bu ihtimal yüzünden ilk tüp bebek denememdeki ikizlerimi kaybettim dış gebelik nedeni ile çünkü bu kistlerin yolaçtığı yapışıklık kanalara zarar veriyor

ilk tüp bebek denememe sağda 5 cm solda 6 cm kistler ile başladık
ilaçlar sorunda kistlerim 12 cm oldu

yumurta toplama esnasında kistlerimin içi boşaltıldı ve embriyo transferi yapıldı

sonuç pozitif ama 3.cü embriyo kanaldan dışarıda tutundu ve kanama ile sırayla gittiler

.............

istersen daha da konuşuruz acı olan tecrübelerim oldu aynılarını yaşamanızı istemem:asigim:

çok sağol canım .seninle konuşmayı isterim tabii:1hug:.
benim kistlerim ufak biri 1,5 cm diğeri ondanda ufak.
doktorum tüp bebek başarısını etkilemez dedi.
zaten çok araştırıp gittiğim bir doktor.
ben sadece ameliyat olmak istemiyorum ve ameliyat olmadan
direk tüp yaptırmak istiyorum.
ve bu şekilde kalıp çocuk sahibi
olan arkadaşlar buldum burda.
sen şimdi napıyorsun canım.

Kistin 1,5 cm ise kesinlikle ameliyat olma!!! zaten deneyimli hiç bir tüp bebek dr'da bu boyutlarda ki kiste müdahale edilemeden direk tüp bebek yapmayı öngörüyolar..Birde şöyle bir durum var kiste müdahele edilirken yumurta rezervine zarar verilebiliyor onun için tüp bebek dr'ları müdahalesiz bize gelin diyolar...
Kaldı ki seninkinin boyutu çok ufak

Ben tüpden önce bir kaç tane alanında iyi dr'un fikrini almıştım hepside bu boyuttaki kistlere müdahale etmiyoruz demişti..En az 6-7 cm lik kistlerin içinin boşaltılmasını uygun görüyolar..

İnşallah sende hayırlısıyla olumlu sonuca ulaşırsın

Kistin 1,5 cm ise kesinlikle ameliyat olma!!! zaten deneyimli hiç bir tüp bebek dr'da bu boyutlarda ki kiste müdahale edilemeden direk tüp bebek yapmayı öngörüyolar..Birde şöyle bir durum var kiste müdahele edilirken yumurta rezervine zarar verilebiliyor onun için tüp bebek dr'ları müdahalesiz bize gelin diyolar...
Kaldı ki seninkinin boyutu çok ufak

Ben tüpden önce bir kaç tane alanında iyi dr'un fikrini almıştım hepside bu boyuttaki kistlere müdahale etmiyoruz demişti..En az 6-7 cm lik kistlerin içinin boşaltılmasını uygun görüyolar..

İnşallah sende hayırlısıyla olumlu sonuca ulaşırsın

sağol canım.inşallah rabbim isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın.
cevabın moral verdi bana sağol
.

bende çikolata kisti ameliyatı oldum ama benimki çok ilerlemişti.4.evrede oldum ben.6 tane kist aldılar.en büyüğü 6cmdi.açık ameliyat olmak zorunda kaldım mecburen.başka bişey önermedi doktorlar.ameliyattan sonra tüplerimin tamamen yapışık olduğunu söylediler ve açılmayacağını söyleyip bana daha 2 aylık ameliyatlıkken tüp bebek yapıldı tabi tutmadı bide dondurulmuşlarla denediler zaten bir tane sağlam embrio vardı oda olmadı.sonra tüp bebek için rapor çıkarmaya karar verdik.rapor için rahim filmi istediler.iyiki çektirmişim tüplerim açık çıktı.hemde hiç bi sorun yokmuş.yumurtlamamda gayet iyi hatta erken yumurtluyorum.yumurta erken gelişiyo.adetimin 9.günü yumurta 20mm oluyo.yani senin anlayacağın ameliyat yumurtlamamı falan bozmadı.geçen ay çektirdim filmi artık normal yolla olmasını bekliyoruz.eşimdede bi problem yok çok şükür.
Bence sende ameliyat olma çok küçük çünkü sendeki kist.ama ihmalde etme sonra benimki gibi olma.umarım tüp bebeğin tutar.çünkü bu kistleri tek yok eden şey hamilelik.başka hiçbirşey etki etmiyo.sonrada başına bela oluyo.Sana kolay gelsin.hayırlı haberlerini alırız inşallah.

bende çikolata kisti ameliyatı oldum ama benimki çok ilerlemişti.4.evrede oldum ben.6 tane kist aldılar.en büyüğü 6cmdi.açık ameliyat olmak zorunda kaldım mecburen.başka bişey önermedi doktorlar.ameliyattan sonra tüplerimin tamamen yapışık olduğunu söylediler ve açılmayacağını söyleyip bana daha 2 aylık ameliyatlıkken tüp bebek yapıldı tabi tutmadı bide dondurulmuşlarla denediler zaten bir tane sağlam embrio vardı oda olmadı.sonra tüp bebek için rapor çıkarmaya karar verdik.rapor için rahim filmi istediler.iyiki çektirmişim tüplerim açık çıktı.hemde hiç bi sorun yokmuş.yumurtlamamda gayet iyi hatta erken yumurtluyorum.yumurta erken gelişiyo.adetimin 9.günü yumurta 20mm oluyo.yani senin anlayacağın ameliyat yumurtlamamı falan bozmadı.geçen ay çektirdim filmi artık normal yolla olmasını bekliyoruz.eşimdede bi problem yok çok şükür.
Bence sende ameliyat olma çok küçük çünkü sendeki kist.ama ihmalde etme sonra benimki gibi olma.umarım tüp bebeğin tutar.çünkü bu kistleri tek yok eden şey hamilelik.başka hiçbirşey etki etmiyo.sonrada başına bela oluyo.Sana kolay gelsin.hayırlı haberlerini alırız inşallah.

ameliyat olmayı düşünmüyorum zaten.
doktorum ne önerirse onu yapıcam.ama işte
kafamdaki soruları atmak istedim.sağol yardımcı olduğun için.
allah senin de muradını versin inşallah:Saruboceq:

amin sağol hepimizin inşallah.Meralun benimle aynı ameliyatı olmuştu onu takip ediyordum burdan arada bir.onunda tüpleri kapalıydı ama acaba ameliyattan sonra rahim filmi çektirdimi?çünkü banada kapalı dediler ama açık çıktı.Belki oda normal yolla hamile kalabilir.

ameliyat olmayı düşünmüyorum zaten.
doktorum ne önerirse onu yapıcam.ama işte
kafamdaki soruları atmak istedim.sağol yardımcı olduğun için.
allah senin de muradını versin inşallah:Saruboceq:
canım mrb..
benim sol yumurtlağımda 4,5 cm çikolata kisti var,3 doktora gittim 2 si ameliyatı önermedi direk tüp bebeğe yönlendirdi,çikolata kistinin tüp bebekte bi etkisi olmadığını söyledi,ama kimileride etkili olduğunu söylüyo insanın kafası karışıyo..Çikolata kisti olupta tüp bebek tutan arkadaşlar var demişsin bende tanışmak isterim.çünkü ocak gibi tüp bebeğe gitmeyi düşüyoruz..Ameliyat olmamakla çok iyi yapmışsın bende tercih etmedim zaten ameliyatı.

canım mrb..
benim sol yumurtlağımda 4,5 cm çikolata kisti var,3 doktora gittim 2 si ameliyatı önermedi direk tüp bebeğe yönlendirdi,çikolata kistinin tüp bebekte bi etkisi olmadığını söyledi,ama kimileride etkili olduğunu söylüyo insanın kafası karışıyo..Çikolata kisti olupta tüp bebek tutan arkadaşlar var demişsin bende tanışmak isterim.çünkü ocak gibi tüp bebeğe gitmeyi düşüyoruz..Ameliyat olmamakla çok iyi yapmışsın bende tercih etmedim zaten ameliyatı.

canım evet bu sitede çok rastladım bu arkadaşlara.
aramaya endometriozis yazarsan karşına çıkacaktır.
ben tüp bebeğe başladım zaten.yarın yumurtalarım toplanıyor.
allah yardımcın olsun canım

Back
X