Cildim...

Hzza

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2015
54
18
88
31
Burnumun iki yanındaki cildim de soyulmaya başladı. (Burnum değil,yanı.)
Pek abur cubur tüketmeyen biri olarak eskiden soyulmuyordu. A ncak bir kaç aydır neredeyse her gün soğuk çay içiyorum. Ondan olabilir mi? Cildim pul pul oluyor soyuyorum ve aşarı derecede kızarıp -acı da vererek- dökülüyor.

soğuk çay dediğin tam olarak nedir, mevsimsel olabilir bence

İyice nemlendirmeye çalışın cildinizi

Şu DİDİ ,Fusetea,Lipton icetea faşan varya onlardan.

bence şekerli şeyleri kesinlikle ama kesinlikle bırakmalısın sıfır sofra şekeri, unlu tahıllı şeyleride mümkün olduğunca az tüket, çünkü gerçekten bunlar insanı kurutuyor ama her anlamda...

mevsimden olabiliyor bide strese bagli egzamada oluyor bende olmustu arada hala olut

Dönemsel olabilir.. Bol bol nemlendir.

Nemsiz kalmış cildiniz. Mevsimsel de olabilir yetersiz sıvıdan da olabilir. Ben de sık yasarım bu durumu. Benim çözümüm bol su içmek ve dermokozmetik bir nemlendirici kullanmak. Duştan sonra da çok hafif yağ sürebilirsiniz (badem, hindstn cevizi yağı, cay ağacı yağı vb.) tüylendirebiliyor fazlası.

Yalnız şöyle bir şeyde var. Mesela 1 hafta yüzümde kalıyor o kızarlıklık -yara gibi olan- sonra geçiyor kısa bir süre sonra tekrar çıkıyor.
Aralıklarla geçip tekrar çıkıyor.

Alerji olabilir.benim de ellerim ayaklarımda soyulma oluyor zaman zaman alerjiden.y üzüm de kuruyor pul pul oluyor bazen.nemlendirme daha da kizartiyor.alerji olduğu için ona uygun şeyler sürmek lazim

Yalnız şöyle bir şeyde var. Mesela 1 hafta yüzümde kalıyor o kızarlıklık -yara gibi olan- sonra geçiyor kısa bir süre sonra tekrar çıkıyor.
Aralıklarla geçip tekrar çıkıyor.
Temire dir o.herkeste olur bazen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…