• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan çıldırıcam sanırım:((

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
nişan bohcasını kendileri yaparrda
nişan alışverişine mecbur cıkılacak sakın hata edip kabullenıp
tamam deme annen arasın nişan alısverısne ne zaman gidiyoruz diye sorsun
herseyınıde aldırr ..
ya bi kere nişan elbiseni falanda alıcaksınız nası alısverıse cıkılmazzzz

canım boşver bence nişan bohçasını falan ne alırlarsa alsınlar. sen elbiseni alyansını ayakkabını git kendin seç yeter bence çünkü bunların hepsi formalite icabı. sen kendin alamaz mısın sanki onların aldıklarının daha iyisini;)
biz sadece elbise, ayakkabı ve alyans aldık birbirimize annelerle gidip başka hiçbir şey istemedik ne bir sorun oldu ne sıkıntı canım bunlarla üzme bence kendini;)

Son düzenleme:
evet geldi bohça:) kullanmıycağım şeyler var hep napıcam ben onları götürüp evimde fazlalık olsunda istemiyorum atsammı yada versemmi birine bilemedim valla.............

evet geldi bohça:) kullanmıycağım şeyler var hep napıcam ben onları götürüp evimde fazlalık olsunda istemiyorum atsammı yada versemmi birine bilemedim valla.............

nedir mesala kullanmiyacagin seyler??.. neler koymuslar..?, canim sacmalama kesinlikle atma birinede verme.., baskasinin üzerinde sana aldiklari seyi gördüklerinde beyninden vurulmusa dönerler.. heleki birgün kayin validen rica ederse kizim bohcanin icinde koydugumuz etegi giysene diye, ne dicen? cöpe atimmi dicen.., bence cok yanlis yapiyorsun cok, sana kendilerince iyi niyetle bohca hazirlamislar eyerki icindekilerin bir kacini beyenmediysen , yinede allah razi olsun diyip tsk edip kenara koymalisin, gün gelir kullanirsin belki , atmak birine vermek cok yanlis bence.., onlarda para vermis kendilerince iste secmisler , savunmuyorum , tabiki sana sorup seninle alisveris yapsalardi cok daha güzel ve iyi olurdu ama demekki onlara göre böyle adet belki , yani bunda bisey yokki,,,. bak benide yakinda istemeye gelecekler allah nasip ederse insallah ve hic alisverise gidelim bohcaya cirkin seyler koyarlar diye bir düsüncem yok , ne koyarlarsa sevinirim allah razi olsun tarzim olmasa bile 1 kerede olsa giyerim cikarim karsilarina.., ama canim tabiki seninki NISAN BOHCASI kesinlikle seni götürmeleri gerekirdi alisverise..burda cok yanlis yapmislar ama iste artik ne düsündülerse... :26: ama sonucta artik gelmis bohca canim.., annele paylas , kardesinle paylas kendi kendine kiz sinirlen evde ama bunu onlara kesinlikle belli etme ve kesinlikle gelenleri atma baskasinada verme canim bende tavsiye.., sogukluk olur ve hata bununla kalmaz hakkinda yanis düsünceler olusur iyi olmaz canim...

aman hep havlu koymuşlar hiç bişey yok. insan biraz özenir yani gelin alıyosun bide kirli üstüne üstlük

aman hep havlu koymuşlar hiç bişey yok. insan biraz özenir yani gelin alıyosun bide kirli üstüne üstlük

canim belki maddi durumlari pek iyi degildir??.. belki evde hesap kitap yaptilar ve sana 4 4 lük bohca hazirlarlarsa.. dügünde takicak altin miktari cok az olucakti??.. yani bilemesin.. belkide bohca onlara göre gereksiz oldugu icin havluyla yetindiler.., yani ne bilim öyle hemen yargilama bence.., kirli olduguna bisey diyemem belki alirken onlar görmemistir, belkide evden koymuslardir.. dedigim gibi hersey parayla dönüyor canim.. para yoksa inan bu hayata hicbisi yok.., ne bilim canta, ceket, ayakkabi, makjaklik, crem mrem yokmu hicbisey?? sade havlumu koymuslar.. düsünemiyorum:53:

makyaj malzemesi var ama kullanıcağım şeyler değil pek ne bileyim işte hoşuma gitmedi sonuçta bende 10 kere evlenmiyecem.. aman napıyım yeterki sevgilimle ağzımızın tadı bozulmasın

makyaj malzemesi var ama kullanıcağım şeyler değil pek ne bileyim işte hoşuma gitmedi sonuçta bende 10 kere evlenmiyecem.. aman napıyım yeterki sevgilimle ağzımızın tadı bozulmasın

canim sükür et bence.. o makjay malzemesini bulamiyanlarda vardir.., hata kimisi bohcanin b sini bile duymamislardir birakki görmeyi.., bosver saglik olsun, bohcada olmayi versin , sen sevgilinle arani iyi tut.., agzininizin tadini bozmayin böyle ufak tefek seyler yüzünden derim..., hayilri olsun simdiden:nazar: darisi basim:nazar:

onu çok seviyorum onun için susuyorum vallahiii

canim zaten bir bohca icin inanki degmez firtina estirmek.. cok sacma olur zaten susmasan.., yani bir bohca icin ne bilim banada tuaf gelirdi.., bosver saglik olsun bohcada 4 4lük olmayi versin.. sonucta hepsini kendin alabilirsin , ha onlar koymus ha kendin almisin ne olmus ki .. bosverrrr kafa salla gec ;)

yani bu bohça işine ya hiç girilmeyecek, hadi girildiyse de adam gibi yapılacak.. çünkü bir yerde verdiklerin karşındakine duyduğun saygıyı temsil ediyor.. içine pahalı şeyler koyma ama kirli şeyler de koyma yani.. ayıp gerçekten... seni doldurmak istemiyorum ama ben de nişanlıyım ve şunu bilir şunu söylerim, mütevaziliğini kullanacağın yeri iyi seç, bir süre sonra insan kendini aptal gibi hissedebiliyor çünkü. ben senin yerinde olsam ne mi yaparım? gayet kibar ve net bir şekilde "zahmet etmişsiniz ama keşke benim kullanacğım şeyleri benimle alsaydınız, bunlar benim kullandığım malzemeler değil, isterseniz geri iade edip kendinize bişeyler alın" derdim..

yani bu bohça işine ya hiç girilmeyecek, hadi girildiyse de adam gibi yapılacak.. çünkü bir yerde verdiklerin karşındakine duyduğun saygıyı temsil ediyor.. içine pahalı şeyler koyma ama kirli şeyler de koyma yani.. ayıp gerçekten... seni doldurmak istemiyorum ama ben de nişanlıyım ve şunu bilir şunu söylerim, mütevaziliğini kullanacağın yeri iyi seç, bir süre sonra insan kendini aptal gibi hissedebiliyor çünkü. ben senin yerinde olsam ne mi yaparım? gayet kibar ve net bir şekilde "zahmet etmişsiniz ama keşke benim kullanacğım şeyleri benimle alsaydınız, bunlar benim kullandığım malzemeler değil, isterseniz geri iade edip kendinize bişeyler alın" derdim..

öyle diyipde , hem sevgilinle arani bozarsin, hem kayin validenin gözünden düsersin, bütün akrabalar cevre seni CADALOZ ve GÖRGÜSÜZ UKALA olarak görür ondan sonra iyi dimi :).. bence cok yanlis..nedemek isterseniz geri verinde kendinize bisi alin, kücük düsürür gibi , alla alla yaaa nekadar ayip birsey.. birde tavsiye ediyorsun demesini..ayip tamam haklisin giriliyorsa ya adam gibi yapilacak yada hic.., ama herkezin görüsü degisik.., ve bir bohca icin böyle ukalalik edip kalkismaya degmez bence.. bi bohca bu yaa haha komigima gidiyor artik.. bohca yani.., konu sahibi arkadasada yazdim.. yani icindekileri kendi basinada alabilir ne olmus koymadilarsa.. salla gitsin.. sevgilinle arani hos tut ... ne demisler.. KÖPRÜYÜ GECINCEYE KADAR AYIYA DAYI de.. :46:

Son düzenleme:
tabiki he bohça hemde takı için beraber çıkmanız gerekiyodu ama madem olmuş sende az çok niyetlerini biliyon sorun çıkmasın derim ama benm annem olsa çoktan birbirimize girmştk ailen ne diyo peki cnm

yorum yazmıştım aslında ama silinmiş sanırım ya da ben yazıp gönderememiş olabilirim,, neyyyse...

o ne der, bu ne der, çevre ne der,, nişanlım ne der???? peki ben ne derim diye düşünmesin mi?
yani mesele havlu, bohça ıvır zıvır şeyler elbette değil, nedir ki git en kral mağazadan 20 liraya 5 tane havlu al..
ama kirli havlu koydular diyor ya.. daha ötesi mi var?
insan kendi değerini bilecek.. uğraşamam diyorsan girmeyeceksin bohça işine madem.. ama madem ki girdin, kirli havluyu koyup getirmek de ne demek? bohça getiriyorum diye abuk sabuk şeyleri doldurup getiren insanlar görgüsüz dese nolur, ukala dese nolur.

canım ya bunlar önemli seylermiii boşverrr kayınvaliden özenmez nişanlın alır sonra belki paraları yetmedi kirli diyosn belki kirli oldupunu gremmişlerdir aldıkları yerde yıkasak kullanılmış sanar demişlerdir boşver takma kafana valla bak biz hiç bişi almamıştık :)

canım seni çok iyi anlıyorum gelinlerissin fakat değer vermediklerini düşünüyosun böle yaptıklarına şükret ki sana baohça felan gelmiş benim ki daha kötü nişanımız olucaktı ertelendi 2 bilezik istedi die babam durumları olduğu halde yapamayız dediler insanın o kadar zoruna gidiyor ki o yetmedi büyük nişan istedim olmaz aramıda dedi kaynanam ailece onlara gtmiştik mutfakta bana annen büyük nişan derse ben istemiyorum de aramızda yapalım dedi 100 tl lik abiye aldırdım en ucuzundan kıyamadığım için nişanım 2 hafta sonra felan olucak inş.soğuk die şal alalım aşkım dedim ırın kırın yaptılar ya keyfim için değil üşücem ben o gün ama düşünen yok salonda değil bizim evin üstünde terasta olucak ama sevdiğim için yine sustum yine sustum hiç bi şey adetine göre yapılmıyo erkek tarafının dedği oluyo bohça felan nerdeee 4 senedir tanırım kaynanam bir iğne almamıştır bana bayram seyran geçti yemin ederim sana bu bayramda sözlüm bize gelicek die gittik beraber bigün öncesinde baklava aldım ona verdm bayram günü gelirken getirdi annemlerde ay bak damadımız düşünmüş dediler :(((

yazıklar olsun böylelerine işte... banada bayramda kimse gelmedi işte.. demekki işler ciddiye binince herşey değişiyo:((

boşver herkes yaptığının karşılığını alır ne kadar değer verirseler o kadar değer görürler

brcnn nişanı yaklaşmış biri olarak seni çok iyi anlıyorum haklısında sonuçta bir kez evleneceğini düşünerek herşeyin dört dörtlük olmasını istiyorsun maalesef ki olaylar bizim düşündüğümüz gibi olamayabiliyor yinede sakin olmaya çalış güzel bir dille nişanlına neler düşündüğünü anlat sana hak vericektir olmasada diğer arkadaşların dediği gibi ilerde kendinde alabilirsin önemli olan kalpler bir olsun gönüller kırılmasın bu zor günleri de mutlulukla geçirirsin inşallah herşey gönlünce olsun :)

Biz nişan alış verişine beraber çıkmıştık.Kayınvalidem sadece ödemeleri yaptı o oturdu bir kenara sözlüm annem ve ben karar verdik.
Aksi olsaydı eminim bende o anda üzülürdüm yani bana danışmadan aldılar diye.
Ama şimdi düğününe 4 ay kalmış biri olarak anlıyorum ki ileride kafamıza takacağımız çok daha büyük sorunlarımız olacak.
O yüzden boşver derim nbb'nin şahane iç çamaşırı takımları 20 tl daha bayramda aldım alırsın arkadaşım
Yeterki sen eşinle mutlu ol,bu üç beş çul çaputtan daha önemli..

Back
X