Çıldırmak üzereyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Açıkcası ben evli oldugum halde beni kardeşimden para alacak duruma getirdiği için burnundan fitil fitil getirir herhangi bir işe girer çalıştığımıda çatır çatır yerim.borcada hiç karışmazdım evet borç ikinizin borcu ama yapım geregi sanırım çalışmıyorken bana harçlık vermedigi için destek cıkmazdm.parantez içindekiler olması gerekenler onuda yapmzsa zaten neden evli kalasın

Eşiniz cimri değil bence ne kadar çok para kazansa da adam tek başına borç ödüyor sizinde ona destek olmanız gerek . Size 150 lira küçük gibi gelebilir ama o 150 lirayla evin bi eksiği kapanabilir .cok merak ediyorum o kadar temel ihtiyaç ne olabilir .bence siz çok abartıyorsunuz bu zamana kadar hiç kısıtlanmamışsınız onun için size zor geliyor ama bazı kadınlar da var ki gratisin önünde yatıp kalkıyor bu adam bu parayı nasıl kazanıyor diye düşünmüyor çok yanlış 😟

Ben eli açık biriyim bişeyin hesabını yapabilecek biri değilim ne eşime karşı ne bişeye .. Çalışamadım burada ,eşim sürekli her şeyin hesabını yapan
Düğün borcu ödüyorsunuz ve değil 150 lira yeri geliyor 20 lira bile önemli bir tutar olabiliyor. Biz de eşya ve dugun borcunu bitiremedim hala. Ve ikimizde çoğu şeyi kıstık. Nasılsa geçici bir süreç diye. İnsan bir şeyleri elde etmek için bir süre bedel ödeyebiliyor. günümüz şartlarında çok normal.

Çiftlerden birinin genelde eli açık olur diğeri de onun el açıklığını normal düzeye çekmeye çalışır, evi çekip çevirir. Herkes bekarken her istediğini alıp maaşını çatır çatır harcıyor. Ama evlenmişsiniz bu geçici bir süreç. Diyorsanız ki eşim hep böyledir cimridir o zaman haklısınız derim. Size hep böyle olacak alış mı diyor? Yoksa idare et borçlar bitince rahatlayınca alırsın mı diyor.

Birde bu ihtiyaçlar neler mesela? Mesela krem,saç boyası, orkid,şampuan gibi zaruri ihtiyaçlar alınmalı tabiki. Ama ruj yada kıyafet gibi şeyler bir süre borç bitene kadar alınmasa da olur. Ben az öz ama marka almayı severim , bekarken aldığım çoğu şey kaliteli olduğundan onları kullanıyorum .Pek kıyafet alışverişi de yapmadım evlendikten sonra. Çünkü düğün borcu bitirmek araba borcunu bitirmek yada ev sahibi olunduysa onu ödemek daha zaruri benim gözümde.

Biz eşimle bunu çok yaşadık en son durum benim aileme kadar gitti annemi aradı
Eşim para biriktirme derdine düşmüştü
Ağlıyordum bir şey alırken resmen ve çalışıyordum da
Ama şimdi düzeldi ben sormuyorum eve gelince görüyor aldigimi tabii har vurup harman savurmuyorum ama harcama kriterimiz farklı bizim
Ben bir şey alırsam kaliteli alıp senelerce giyerim ama ona gore çok para veririm
Neyse ki şimdi bu durum pek yok
Gerçekten ihtiyacınsa aldigin şey güzelce anlat

Kadın çalışmak zorunda değil arkadaşlar. Adam bakmak zorunda.
Lütfen kendini alim sananlar biraz Kur'an ı Kerim'in Türkçesini okusun. Kadın çalışmak zorunda değil. Erkek kadının her türlü ihtiyacını karşılamak zorunda.
Kendine güvenmeyen karısına bakamayacak adam evlenmesin. Forumda bir sürü erkek çocuk annesi var. Özür dilerim ama bu zihniyetle erkek çocuk yetiştirdiğiniz de kendi çektiğiniz çileleri bir başkasının kızına da yaşatacaksınız.

Konu sahibi cimrilik çok fazla düzelen bir huy değil. O yüzden sabır diliyorum. Ama üstüne gide gide zamanla azalabilir. Almayarak değil ala ala alıştırın ama abartmadan. Bütçeyi sarsmadan

Ben de eli açık rahat biriyimdir ayakkabı kıyafet belirli yerlerden alırdım çok almasam bile standartlarım daha yüksekti. Çünkü kendi başıma bir maaşı kullanıyordum. şu an kpss sebebiyle çalışmayı bıraktım evlendikten bir süre sonra. Eşim de çok rahat harcadı. Dışarıda en iyi yerlere götürürdü. Ev sorumluluğu binince maaşımız az düğün ödemeleri de olduğu için küçücük ihtiyaçlar için bile düşünür aldık. Kıyafet vs evlendiğimden beri bir kaç tane alabildim ancak.
Merhametli birisi ise bu konularda da size merhametlidir maddi durumu yoktur. Böyle noktalarda kardeşten para almak yerine açık bir iletişime geçmek gerektiğini düşünüyorum.
Elbette ailelerimiz evlensek bile para verebilir ama bu düzene binmemeli. Hem birey olup evleniyoruz hem de başkasından para bekliyoruz fikri kötü geliyor bana.

Kadın çalışmak zorunda değil arkadaşlar. Adam bakmak zorunda.
Lütfen kendini alim sananlar biraz Kur'an ı Kerim'in Türkçesini okusun. Kadın çalışmak zorunda değil. Erkek kadının her türlü ihtiyacını karşılamak zorunda.
Kendine güvenmeyen karısına bakamayacak adam evlenmesin. Forumda bir sürü erkek çocuk annesi var. Özür dilerim ama bu zihniyetle erkek çocuk yetiştirdiğiniz de kendi çektiğiniz çileleri bir başkasının kızına da yaşatacaksınız.

Konu sahibi cimrilik çok fazla düzelen bir huy değil. O yüzden sabır diliyorum. Ama üstüne gide gide zamanla azalabilir. Almayarak değil ala ala alıştırın ama abartmadan. Bütçeyi sarsmadan

Kadın çalışmamak zorunda da değil. Dini ögelerden yola çıkarsak hz.hatice ticaret yapan bir kadınmış. Efendimizde desteklemiş. Uygun olan ortamlarda elbette çalışabiliriz. Kadının yükü hamilelik, bebek bakımı gibi şeylerle daha ağır olduğu için belirli dönemlerde ara verilmeli elbette ama hayata bir şey üretmemek için gelmiyoruz. Özellikle dönem şartlarını düşününce 3000 lira maaş alan birisi ev kira ekmek para hangi parayla nasıl geçinin çocuk okutsun elimizden ne geliyorsa birbirimize destek olmalıyız.
Şu an çalışmıyorum sınava hazırlanıyorum.
Eşim de çalışan anne çocuğu ve çok zor büyümüşler bakım açısından. ona kalsa maddi bir kazanç için çalışma sosyal hayatını verimli geçirmek için sevdiğin işi yap der ama hayat şartları öyle değil.

Kadın çalışmamak zorunda da değil. Dini ögelerden yola çıkarsak hz.hatice ticaret yapan bir kadınmış. Efendimizde desteklemiş. Uygun olan ortamlarda elbette çalışabiliriz. Kadının yükü hamilelik, bebek bakımı gibi şeylerle daha ağır olduğu için belirli dönemlerde ara verilmeli elbette ama hayata bir şey üretmemek için gelmiyoruz. Özellikle dönem şartlarını düşününce 3000 lira maaş alan birisi ev kira ekmek para hangi parayla nasıl geçinin çocuk okutsun elimizden ne geliyorsa birbirimize destek olmalıyız.
Şu an çalışmıyorum sınava hazırlanıyorum.
Eşim de çalışan anne çocuğu ve çok zor büyümüşler bakım açısından. ona kalsa maddi bir kazanç için çalışma sosyal hayatını verimli geçirmek için sevdiğin işi yap der ama hayat şartları öyle değil.
İsteyip çalışmak ayrı şey. Eşi ihtiyacını almıyor diye bir kadına çalış kendin al demek başka birşey.
Ben bu konuya has o cevabı verdim. İsteyen çalışsın istemeyen çalışmasın. Bende çalışan bir insanım ama kocası htiyaçlarını karşılamayan bir kadına çalış kendin al demem. O erkeğin görevi çünkü

Bizde yuklu borc ödüyoruz esım cok cömerttır kartlar evde durur bana ıstedıgın zaman herseyı al der ama ben elım gıdıp alamıyorum. Belkıde bunu bıldıgı ıcın benden gızlemıyor. Ben tutumluyum ıkımızde savurgan olsak bısey sahıbı olamayız. Ikı uc ay bısey almam alıncada 500-600 lıralık alırım. Bazen paramız yok fılan der bende vardır Vardır derım😁 cevremdekı kadınlara göre cok az harcıyorum😁 esınızın huyu degısmez bence sız bıan once calısın duzenınızı oturdun. Mesela aylık kısısel ya da ev ıcın aldıklarınız ne kadar?
Kendımı gördüm sanki 😁

Bu kadar cimri bir insan kendini evlenmeden önce belli eder. Flört döneminde en çok avm gidilir, ufak gezilere gidilir cafe restauranta gidilir sürekli para harcanacak etkinlikler yapılır. Evlilik yolu zaten her aşaması para olan bir yol. Hiç ama hiç farketmediniz ve evlendiniz. Çalışmak istemiyorsunuz bana köpek gibi bakacak kafasındasınız. Ee bu kadar bakıyor işte.Şu dakikadan sonra bu adam değişmez. Ya kabul edeceksiniz ya ayrılacaksınız ya da çalışacaksınız.

Aylik size bir miktar harclik vermesi lazim. Ayda yilda bir 150-200 liralik seyin lafini yapmamasi lazim. Hesabinizdaki parayi da biliyorsa iyice cimrilesmistir. Hoş degil

Ben cimri buna derim:

Ben cimri buna derim:

o konuda da saçmalık var ikinci çocuğu yapmaya uğraşıyor. bazen kk da herşey çok saçma geliyor.

Asla dinletemedim ne kavgalar ettik de vazgeçirmedim dediğini yaptı ama dünyanın borcunu taktı onun istediği oldu benim alacağım aylık 100 TL bişeyin lafını yapar
Yalnız kocanız cimri değil.
Gerçek cimriler kendine de para harcamaz.
Asla masraf yapmaz. Mecbursa en ucuz kıytırık şeyi alır.
Gidip istediklerine servet dökmez.
Kocanız size cimri.
Daha doğrusu sizi kölesi olarak görüyor ve sürekli ona muhtaç olmanız için bilerek her şeyden mahrum bırakıyor.
Kocanızın sizi sevdiğinden emin misiniz?

Sen de onun yemeğini ütüsünü az yap bir şey derse senin bana baktığın kadar yapıyorum de

o konuda da saçmalık var ikinci çocuğu yapmaya uğraşıyor. bazen kk da herşey çok saçma geliyor.
Ben onu da anlamıyorum sorunlu evliliklerde neden 2.cocuk için uğraşılır ?
Bir de bu konuda adam bebek bezi bile almıyor, karısına evdeki bezlerden bebek bezi yap diyor.

Ömür boyu katlanamam ben şimdiden bunaldım daraldım çekemiyoruz tahammülüm kalmadı zaten nelerle cebelleşiyorum ama ailem de bunun için boşanmama göz yummaz eşimi severler saygılı aileme düşkün biri
Eşiniz saygılı olabilir ama bencil biri.
Kendisini düşünüyor sadece.
Muhtemelen desinler için yaşayan biri.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X