Çıldırmak üzereyim..

Stres altında ve psikolojik olarak zayıf olduğunuz bir dönemdeyseniz böyle rüyalar görebilirsiniZ. Gözünüzü kapatıp yavrunuza sarılıp hatta isterseniz rahatlatıcı ninni veya nazar duası dinleyerek uyuyun.

Anlattıklarınız bana çok hafif geliyor. Tabi o an insan çok korkuyor doğal olarak.

Ben 7.sınıfa giderken ve 8.sınıfta sbs(oks) hazırlanıyordum. Bu sınav stresi bitene kadar her gün kabus görüyordum. Ve rüyamda ne zaman gelmek kelimesini kullansam birden birşeyler başıma üşüşüyor beni yataktan kaldırmaya çalışıyordu, kafama, saçlarıma sanki 10 kişi birden dokunuyoe gibi saç diplerim karıncalanıyor ve beni kalkmam için sallıyor dürtüyorlardı. Ben de hep gözümü kapatıp ayetel kürsi okuyup bitmesini beklerdim. Uyanınca da annemi çağırır annemle uyurdum. Lisedeyken bu durum azalmıştı bazen görüyor bazen görmüyordum. Stres azaldığı için o tarz rüyalarım azalmıştı. Ama lisedeyken bir akşam koltukta uyuyakalmışım, ablamla kuzenim ben uyurken odada laptoptan sihirli küreli tahmin oyunu oynuyorlarmış, oyunu oynarken de ürkütücü sesler geliyormuş oyundan. Neyse ben o an yattığım yerden kalkıp oturmuş, "burası bizim mi" Diye sorup geri uyumuşum ama hiçbir şey hatırlamıyorum. İlkokuldayken de yatağımdan inip yatağımın önünde cenin pozisyonunda popo üstü otururken bulurdum kendimi.

Ama en korkuncu üniversitedeyken oldu, tv açık uyurdum o zamanlar, saat 3 gibi uyuyakaldım, rüyamda da aynı pozisyonda aynı kıyafetle aynı şekilde yatıyorum fakat birden sura üflenir gibi bir ses kulağım çınlıyor ama ne çınlama ama bşr yandan da birşeyler kolumdan tutup beni geri çekiyor, bir yandan dilim kupkuru kurumuş geri çekiliyor, içimden diyorum "Allah kıyamet kopuyor artık heralde ne yapacağım ben? " Sonra birisi sol kolumdan beni çekip kaldırmaya çalışıyordu bende yatağa kendimi bastırıyordum kaldıramasın diye o an hem kulak çınlaması, dil kuruyup çekilmesi derken zar zor bildiğim bütün duaları okudum ve uyandım. Uyandığımda tv rüyamdaki gibi aynı kanalda kalmış, saat 3.15 yani sadece 15 dakika içerisinde bunları yaşamışım.ve uyanırken kolum beni çektikleri pozisyondaydı omzum geriye doğruydu. O gece annemi çağırdım ama kedim korktuğumu anlayıp kedim gelmişti ilk önce yanıma. Hatta kedim o korktuğum anne diye çağırdığım günden beri anne sesine hemen odaya gelir hala.

Ben ara ara yine görüyorum ama çok değil. Daha önce psikiyatriye gittim baba bu rüyalarım ve rahat uyumam için ilaç vermişti rahatlamıştım. Bence psikiyatriye gitmelisin.

Teşekkür ederim açıklamanız için bunu sadece yaşayan anlar zaten…Ben ileri yaşta bir insanım ve çocukluğumdan beri var bu sıkıntı ben de… bazen hiç olmuyor bazen de üst üste yaşıyordum…çok dualar okuyarak geçiştirmeye çalıştım…doktora gitmedim hiç ama çok pik yaptığı bir dönemde bir komşumun dikkatini çekmiş senin neden bütün gece Tv açık ve Işık’larının hepsi yanıyor diye sorunca ona söylemiştim oda beni, bir hoca değil de, bir şifacı desem daha doğru olacak sanırım götürmüştü…bazı okutmalar yaptı vesvese olduğunu çok dillendirmemem gerektiğini söyledi…düşünmeyi engelleyemezsiniz ama bu konuda konuşmayı kesebilirsiniz demişti…hatta hiç unutmam yerin kulağı var sözü bunun için söylenmiştir aslında demişti…Evt ben çok anlatıyordum etrafıma…o günden sonra kestim anlatmayı…şu anda iyiyim çok şükür…ama nasıl bir korkuysa koskoca anneanne babaanneyim ama yazarken bile içim titriyor

eviniz güvenilir bir yerdemi,bir tanıdığınızda evinizin anahtarı varmı,sadece kocanız yokken oluyorsa eğer bu endişe verici,ruhani bişeylerden değilde insani iblislerden şüphelenin derim.

Benim de oluyor aynı şekilde özellikle eşim yokken ben de birkaç gün önce yanağımda çizik ile uyandım ama ben rüyamda cebelleşirken kendim yaptım diye düşünüyorum. Bu söyleceğim şeyin bilimsel bir açıklaması var mı bilmiyorum ama defalarca denedim, eşim yokken TV açık uyuyorum hiç görmedim kabus rüyaları rahat geçirdim tavsiye ederim

Benim eşimde görevde sürekli. 3 gün önce sırtımı kaşımışım 3 tırnak izi vardı hatta vay be nasıl ulaşmış elim dedim. Şuan emzirdiğim için bir de uykularım bölük pörçük ve bende gördüğüm kabuslardan ayrı emzirirken karanlıkta birşey gördüğüme yemin edebileceğim ve hala görüntüsü zihnimde olan şeyler yaşadım. Ama biliyorum ki evde bebekle yalnız olmak, yetersiz uyku beynimin oyun oynamasına sebep oluyor. Neye inanırsanız o olur. Dua etmeye devam edin. Bana ayrıca sürekli abdest almakta çok iyi geliyor psikolojik olarak.

Harikasınız denicem inanılmaz 2 gece geçirdim Dabbe filmi sönük kalır
Yattığınız odayı daima havalandırın çarşafları sık sık değiştirin yatakta bir şey yememeye dikkat edin ve evinizi silerken suyun içerisine mutlaka sirke koyun.Ve birdak suyun içine sirke koyun içine kaya tuzuda ekleyin odanın görünmeyen bir yerine koyun.İlaç kullanmanızda fayda var ayrıca tırnak izini kendiniz yapmışsınız farkında olmadan

Evet kesinlikle o an beynimiz bize oyun oynuyor karanlığa uzun süre bakınca beynimiz orada bir şeyler varmış gibi canlandırıyor.Ayrıca yatakodasındaki aynaları geceleri örtmekte fayda var

Rica ederim.
Yaş farketmeksizin bununla mücadele eden birçok kişi var. Uyku bedenimizin ve zihnimizin savunmasız kaldığı bir eylem olduğu için bana da ürkütücü gelirdi bu durumlar.

Çok geçmiş olsun size de.

uykuda kendiniz kaşımış olabilir misiniz? yatağın üstünü altını güzel süpürün ekmek kırığı vs olmasın, nas Felak, ayetel kürsü 7 tane sağ tarafınıza dönün uyuyun

İnsanlar rüyaların etkisinde maalesef kalabiliyor, yeniden aynı şeyleri yaşamaya devam ederseniz hemen bir doktor takviyesi almanızı öneririm. Küçük bebeğiniz varmış uyku ilacı almak bu anlamda doğru olmayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…