Çıldırmaya 5 kala sorun yine babam

anewhope

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2016
709
458
103
Merhaba arkadaşlar daha önce de konular açtım bu konuyla ilgili. Herkes ilgilendi, sağolun şimdiden.

Sorun yine babam. Babam 9 ay önce beyin kanaması geçirdi. Önceki konumda da yazmıştım bana ve anneme pek bir hayrı dokunmadı açıkçası. Kendi kendime büyüdüm diyebilirim. Doğru düzgün çalışmazdı oldukça sinirli bir yapısı vardı falan filan. Şu an hala çocukluk travmalarımla boğuşuyorum. Neyse evliyim ve 4 yaşında bir çocuğum var şu an. Babam beyin kanaması geçirdi ve şu an sağ tarafı felç.

Daha önce de sorunluydu şu an hepten sorunlu. Ameliyat oldu ve birdaha kontrole gitmedi ambulans görevlilerini kovmuştu. Eşimin desteği ve annemin zorlukla biriktirdiği paralarla fizik tedavi aldırmak istedik (hastaneye gitmiyor fizik için bari evde alsın dedik) eve gelen fizikçiyi kovdu. Psikiyatristten online hizmet aldık ilaçların etkisiyle biraz yumuşadı. 6 ay fizik tedavi aldı ama yerinden kalkmadığı ve doktorun her gelişinde bunalıma girdiği için tedavi yarım kaldı. Normalde yürüyebilecek düzeye geldi ama yapmıyor. Bu arada ben küçük çocukla hergün gidip egzersizleri zorla da olsa yaptırdım. Ama tık yok.

Artık kabullendik. Bize yaptığı herşeyi kabullendiğimiz gibi. Ama bugün gittiğimde yine bir olay oldu. Şu an berbat durumdayım.

Bari yatak yarası olmasın diye yürütüyorum o da isterse. Sadece bir tür. Bugün yine yürütürken birdenbire bayıldı babam. Bu arada son 3 aydır hiçbirşey yemiyor sadece kuru şeyler yiyor. Biz de telaşlandık annem ambulans çağırdı haliyle.

Ambulans gelene kadar kendine gelir gibi oldu ben de olsun yine de gidelim hastaneye dedim. Ooo nereden dedim bunu duyunca çıldırdı eliyle istemem istemem deyip bağırıyor (konuşamıyor) o arada ambulasçılar geldi. Adamları kovdu anneme parmak sallayarak senin yüzünden geldiler gibi bağırıyor. Kadın çöktü bir anda. Ambulasçılar da kan tansiyon ölçüp gittiler.

Artık dayanamayacak duruma geldim. Ameliyat olduktan beri bir kere olsun Dr yüzü görmedi. Artık annemi düşünüyorum. Napıcaz bu adamla?

Simdi diyecegim cok gaddarca gelecek ama böylelerin agzinin icine etmek lazim ki akli basina gelsin. Senelerdir her yaptigi signeye cekildigi icin böyle davraniyor. Sahsen "kendine ceki düzen vermesen "Bu beyin kanamasindan sonra normal degil" diye rapor alir seni hastaneye kapattiririm" derdim. Olan annenize olacak benden söylemesi. Dedigim gibi kimine gaddar gelecek, ama madem sagliginda hayri görülmedi, bari simdi gerektiginden fazla yük olmasin

palyatif bakım servisine yatırmayı düşündünüz mü hiç? bu tarz hastalara bakım sağlanıyor, hastaneyle görüşün bence bir.

İşte sorun bu gitmiyor. Hastaneye kontrole bile gitmedi. Bugün ambulans görevlileri geldi. Zorla götüremeyiz bu şekilde dediler ve kağıt imzalattılar bana sorumlu olmamak için. Evde tansiyon bile ölçmeye ikna ediyoruz kaç saat.

Of off çare olmuyo sert de konuştuk tehdit vs iyilikle de konuştuk olmuyor. Anneme bişey olsa düşünemiyorum...

Bu tip hastalık yaşayan insanların sinirleri daha çok yükseliyor. Daha kötü bir karaktere burunuyorlar.

Yengemin kocası felç geçirdi. 20 yıl baktı kocasına. Yanından 5 dk ayrılsa kufrederdi kadına.

Altından alırdı, yemeğini yedirdi, yikardi, giydirirdi. Yine de küfür yerdi kadincagaz. Bakkala bile göndermezdi, evde çocukları bile olsa.

Kadın mum gibi dururdu evde. Çok hakaretler çok beddualar yedi. Hani başkası olsa canın cehenneme derdi. Çok çekti kadın.

20 yılın sonunda kocası vefat etti. Ve bir gün anneme artık rahat nefes alabiliyorum dedi.

Yani demem o ki, bu tür durumlar da hastaya değil de hastanın eşine Rabbim kolaylık versin diyorum. Çok çekilmez oluyorlar. Bir şükretmek yok, hakaret çok.

Sabredeceksiniz ne olursa olsun babanizdir..hasta insanlar genelde aciz olduklari icin huysuz olur..

Allah affetsin ama tez zamanda yokolur da rahat edersiniz diye geçirdim içimden. Önceki konunuzu da biliyorum. Sanki adam her hareketiyle şeytana hizmet etmeyi misyon edinmiş öyle pis ciğeri var

Sabredeceksiniz ne olursa olsun babanizdir..hasta insanlar genelde aciz olduklari icin huysuz olur..

Evet sabretmeye çalıştım ve çalışıyorum. Mesela çocukken de hep sabrettim inşallah bir gün ayak numarama uygun ayakkabım olur diye...

Size babalık yapmayana evlatlık borçlu değilsiniz. Ki fazlasıyla yapmışsınız zaten. Yatırın hastaneye kimseye böyle zulmetmeye hakkı yok.

Allah affetsin ama tez zamanda yokolur da rahat edersiniz diye geçirdim içimden. Önceki konunuzu da biliyorum. Sanki adam her hareketiyle şeytana hizmet etmeyi misyon edinmiş öyle pis ciğeri var

Sormayın artık ruh gibi geziyorum napıcamı şaşırdım.

Allah yardımcınız olsun. Kanama sol ön lobda mı oldu? Bu tür beyin hasarları kişilikte iyi veya kötü yönde değişimlere neden olabiliyor ne yazık ki. Adam da tabi içinde ne fırtınalar yaşıyordur, onu da bilmiyoruz.

Siz bu duruma çok üzüldüğünüzü belli etseniz gene mi birşey değişmez? Gerçi adam çocukluğunuzda sİzi pek önemsememiş, şimdi mi duygularınıza değer verecek bilemedim. Belki de böyle bir adamı tehdit etmek veya kendi haline mi bırakmak gerekiyor ki, hiç bilemedim.

Allahım yardımcınız olsun inşallah.
Kolay değildir, anlıyorum...

Gitmiyo ki üstünü başını parçalayacakmış gibi hareketler kendini yere atmalar...

yani muhakeme yeteneği oldukça zayıflamış,sağlıklı bir zihin yapısına sahip değil. psikiyatriden rapor alıp,zorunlu yatışını yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

çünkü kendi isteğiyle yatırmayı beklerseniz... yani daha çok beklemiş olursunuz :)

Daha önceki konuyu da hatırlıyorum sizin babanız iyilikle yaranılacak birine benzemiyor. Bence annenizi ve kendinizi düşünün onu bir hastane yada bakım evi artık neresi olursa yatırın. Anneniz yazık bi de yatalak hasta bakmak zorunda kalmasın. Babanız kesinlikle bana bakıyor deyip kıymet bilecek birisi değil

Bilemiyorum son günlerde kelimelerim tükendi artık. Hastalıktan önce de böyleydi. 5 ay boyunca öksürdü mesela ve kardeşi akciğer kanseriydi. Yine de doktora gitmeye ikna edememiştik. Hayatında nerdeyse ilk kez beyin kanamasıyla gitti hastaneye. Garip takıntıları vardı aşırı sinirli vs vs. Şimdi bakınca normal biri değilmiş diyoruz. Bir yandan hala saçma bı vicdan var

Bilmiyorum kafam allak bullak artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…