:) hiç sorma esas oğlanı unutmuşum :)
aslında almaya gidecektim şidi ama kelepçelikalıpla yapın demişsin,
acaba burda bulabilir miyim bilmiyorum açıkcası.
öfff ya çok heves etmiştim,
olmadı babama kalıp yaptırırm :)
ben bi de bisküviyi başka almışım, bakkalcı aynı bi fark yok dedi :)
evet evet haklısın canım evlenmeden önce çok kullanırdım da evlendikten sonra silikon kullandığım için gereksinim duymamıştım ama salayım da haftasonuna yapayım inşallahhhohh süper o zaman yapmak şart olmuş
kelepçeli kalıba bu vesileyle sahip ol bencede başka tarifler içinde kullanırsın ben çok kullanıyorum kelepçeli kalıbı..
artırmamız mı lazım kiiiiiiiiiiiiii ölçüyüegunal 26 cmlik kalıpla bu malzemeler yeterli olur mu yoksa malzemeyi artırmak mı gerek.
artırmak gerekse kaça kaç oranında (misal %20 oranında gibi) artırmak gerek?
egunal 26 cmlik kalıpla bu malzemeler yeterli olur mu yoksa malzemeyi artırmak mı gerek.
evet evet haklısın canım evlenmeden önce çok kullanırdım da evlendikten sonra silikon kullandığım için gereksinim duymamıştım ama salayım da haftasonuna yapayım inşallahhh
artırmamız mı lazım kiiiiiiiiiiiiii ölçüyü
evet demiştin
bende o zaman teşekkür etmiştim şimdide teşekkür ediyorum ve çok mutlu oldum
saol tatlım ikramda bulunmayı çok ama çok isterdim
Bulunmuş kadar oldun kuzumTeşekkürler..
Ben ilk fırsatta deneyeceğim bu tarifi çünkü çok severim cheesecake
Bütün Katılımcılara Başarılar Diliyorum Herkesin Emeğine Ellerine Sağlık...
Ve Kendi Tarifime Geçiyorum...
Çilek Soslu Cheesecake İçin Malzemeler
Eki Görüntüle 734647 Eki Görüntüle 734646
*2 Paket Eti Burçak Bisküvisi Klasik
*125 gr Tereyağ
*400 gr Labne Peyniri
*1,5 Su Bardağı Toz Şeker
*2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
*3 Yumurta
*1 Çay Bardağı Krema
Çilek sos için;
*20 Tane Çilek (irilerinden)
*1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
Ayrıca 20 cm'lik kelepçeli kek kalıbı ve Aliminyum Folyo
Tabanın Yapılışı
Eki Görüntüle 734648 Bisküviler mutfak robotunda çekilerek un haline getirilirEki Görüntüle 734649
Eki Görüntüle 734650 Oda sıcaklığında bekletilmiş ve iyice yumuşamış tereyağı un haline gelen bisküvilere eklelnir
Eki Görüntüle 734651 mutfak robotunda karıştırılır
Eki Görüntüle 734652 elde edilen karışım kek kalıbına alınır ve bastırılıarak kalıbın tabanına yayılır
Eki Görüntüle 734653 Biküvi taban 1 saat buzdolabında donmaya bırakılır
Peynir Dolgusunun Hazırlanışı
Eki Görüntüle 734655 Bir kapta labne peyniri ve toz şeker mikserle çırpılır
Püf Noktası: Labne peyniri daha önceden süzülürse suyu alınırsa peynir dolgusunun kıvamı o kadar güzel olur sulanmaz.
Labne ve toz şeker karışımına diğer malzemeler eklenir mısır nişastası,yumurta ve krema karıştırmaya devam edilir.
Bu aşamada karıştırmak için asla mikser kullanılmaz çırpma teli tercih edilmelidir.Karışımın içine hava girmemelidir mikser kullanıldığında hava girer bu da karışımın pürüzsüz yerine delikli süngerimsi bir görünüm almasına sebep olur.
Eki Görüntüle 734657 Buzdolabında donmaya bırakılan bisküvi tabanı çıkarılır ve kek kalıbı aliminyum folyo ile kaplanır
Eki Görüntüle 734656 peynir dolgusu bisküvi tabanın üzerine dökülürEki Görüntüle 734654
ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 45 dakika pişirilir.Cheesecake in keki hazırlanmış olur.
Püf Noktası: Peynir dolgusunun üzeri çatlamamalıdır bunun için fırına kekle birlikte ısıya dayanıklı bir camda su konulmalıdır.
Eki Görüntüle 734661 Pişen kek fırından çıkarılmaz.Fırın kapağı hafif aralanır ve 3 saat bu şekilde fırında bekletilir.
3 saat sonunda fırından çıkarılan kek 6 saat buzdolabında donmaya bırakılır.
Normal bölümde buzlukta değil.
Çilek Sosun Yapılışı
Eki Görüntüle 734662 Eki Görüntüle 734672 Eki Görüntüle 734676
Çilekler mutfak robotunda püre haline getirilir ve bir tencereye alınır.
Üzerine pudra şekeri ilave edilir 10dk pişirilir.
Soğumaya bırakılır.
Eki Görüntüle 734680 Buzdolabından çıkarılan kekin üzerine çilek sos dökülür ve 24 saat buzdolabında bekletilir.
Eki Görüntüle 734682 Eki Görüntüle 734683 Eki Görüntüle 734681 Bekleme süresi dolan CHEESECAKE buzdolabından alınır ve kalıptan çıkarılır.
Eki Görüntüle 734684 Eki Görüntüle 734685
Dilimlenerek kahve eşliğinde servis edilir.
Benim tercihim cappucino...
AFİYET OLSUN...
denersen bir tane foto istiyorum ama
cheescake i bende çok severek yiyorum mevsimi diye çilek sos kullandım daha bir sürü sosla güzel oluyor yemişsindir mutlaka...bir de bana hep yaz tatlısı gibi gelir serin serin çıkar dolaptan ye
süper görünüyor bayıldım:111:
ellerine sağlık
Fotosuz olmaz zaten,mutlaka eklerim
Limonlusu favorimdir
Serin serin dediğin gibi..Oy canım istedi fena halde yahu :26:
açıkçası market birazuzakça gözüm kesmedi :)bakkal amca iyi satıcıymış demek aynı deyip savmış başından
bugün aradım aradım bulmadım o kelepçeli kalıbı.esas oğlansız olmaz
görüntüyü benimki gibi istersen kelepçeli kalıp kullanman lazım...
ya da borcamda yap yine yanlardan o görüntü sağlanır borcamdan çıkarmadan da dilimleyip servis edebilirsin
temiz çalışma titizlik malzemelerin seçimi ve hijyenik ortamda çalışılması ayrıca anlatımdaki açıklayıcılık ve görsellikteki başarı sonucunda hakedilen bir birincilik olacak egunalcım bu çis keki gördükçe yiyesim geliyo keşke teknoloji o kadar ilerlemiş olaydıda görür görmez yeme imkanımız olaydı
teşekkür ediyorum saracım daha öncede dediğim gibi senin düşüncelerin çok önemli benim için
ikram etmeyi çoooooook isterdim
Electra..Ben 26 cm lik kalıpta yaptım,ölçüyü arttırmadım gayet güzel oldu..Bilgineegunal 26 cmlik kalıpla bu malzemeler yeterli olur mu yoksa malzemeyi artırmak mı gerek.
egunal cım bu çiskek vişnelide olurmu bugün pazadan çok güzel vişneler aldım reçel apacam yaın ama acaba vişneli çiskektemi yapsam:44::44::44::44::44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?