Tatlı Tarifi Çilek Soslu Cheesecake...

Egunalcim yarın misafirlerim gelicek pastanı yapmak istiyorum, krema hangi kremalardan sormak istedim:26:

teşekkür ediyorum
24 saat beklemesi şart değil şekli daha güzel çıkıyor kalıptan ve tam kıvamını alıyor cheescake...
24 saatten fazla bekletsen sorun olmaz tabiki ama nasıl duruyorsun çıkarın yiyin
valla bir keresinde bir hafta durdu dolapta ama hiç bişey olmadı bir haftadan daha fazla durabilirdi belki ama bizde durması mümkün değil o yüzden kaç gün dayanır tam birşey diyemem bir hafta garanti ama

Egunalcigim,haftaya kizimin okulunda etkinlik var.bende senin cheskekini yapmayi düsünüyorum,malum almanlar cheskeki pek severleryanliz bi sorunum var,eti burcak bulamadim.normal petibörle yapsam olurmu:44:yoksa baska alternatif varmi

Son düzenleme:

öncelikle 1.liğinizi tebrik ederim.

aynen dediğiniz gibi çok da ince olmadı.herkes bayılarak yedi.ve şu an limonlusunu hazırlıyorum.fırını yeni kapattım.sosunu yatın dökücem.ctesi misafirlerim için yapıyorum.limonlusunun da güzel olacağına eminim

Son düzenleme:
Sevgili Egunal,
Öncelikle tekrar teşekkür ederim, beni böyle bir lezzetle buluşturduğun için. Ayrıca kıvırcık tombuuş kızımla, eşimde bayılarak yediler
Tek sorun kremam kıvamı biraz sulu olmuştu. Sanırım mascarpone peyniri kullandım ondan oldu. Lapne yok, bulamadım. Onun dışında gayet güzeldi.
Herkese tavsiye ederim.

Kızımda " başka tariflerde bekliyooz Egunal teyze" diyoooo

Eki Görüntüle 749092 Eki Görüntüle 749091 Eki Görüntüle 749093

Bu arada az önce resimlere tekrar baktımda, bayaa bi fark var arada çok çalışmam lazım çoooook :103:

bugun denedim, şuan dolapta
ama neden kreması piştikten sonra beyaz olmadı kahverengı oldu

Egunalcigim,haftaya kizimin okulunda etkinlik var.bende senin cheskekini yapmayi düsünüyorum,malum almanlar cheskeki pek severleryanliz bi sorunum var,eti burcak bulamadim.normal petibörle yapsam olurmu:44:yoksa baska alternatif varmi

canım ben son portakallı cheescake i petibörle yaptım çok güzel oluyor sadece tabanı oluştururken azcık zor oluyor tam yapışmıyor birbirine dolaba girince donduğundan sorun olmuyor ama..petibörle yapacaksan kakaolu ve sadeyi karıştır bir de yağ oranını artır derim...

bugun denedim, şuan dolapta
ama neden kreması piştikten sonra beyaz olmadı kahverengı oldu

aaaaa gerçektenmi yaaa şaşırdım valla ben öyle bir durumla karşılaşmadığım hiç neden olmuştur bilemiyorum :26::26::44::44::44: üzerinde oluşmuştur o kahvelik sanırım iç kısmında olmamıştır diye düşünüyorum ya da öyle düşünmek istiyorumilk aklıma gelen fırın ayarı oldu :26:

Cok tesekkürler.Türk bakkalina bi daha bakarim,bulamazsam artik petibörle yaparim.
Bide miktar ne kadar olsa iyi olur acaba:44:

selamlar
öncelikle ellerinize sağlık
bende deneyeceğim inşallah fakat bir iki sorum var:folyoyu kenarlaramı seriyoruz.o kısmı anlayamadım
kelepçeli kalıbı yağlasakta folyo kullanmaasak olurmu acaba?birde evde dr oetker hazır çilek sos var onu kullansak olmazmı?
bu arada ben özsütün cheesecakesine bayılırım.sanki onların kekinde hafif tarçın tadı var bende bir fıske atmayı düşünüyorum.

teşekkür ediyorum
folyoyu öncelikle kelepçeli kalıp kullandığımızdan peynir ile hazırlanan sıvı dolgunun kenarlardan sızmaması için kullanıyoruz kalıbın altını ve kenarlarını folyo ile kaplıyoruz..kenarlarını kaplamamızdaki amaç ise peynir dolgusunun direk ısıya maruz kalmadan yavaş yavaş pişmesi malum rengi beyaza yakın olmalı...tarçın hiç denemedim ama neden olmasın denenebilir..hazır çilek sos ta olur tabiki

evet maalesef.
ilk deneyım bu olsa gerek

Cok tesekkürler.Türk bakkalina bi daha bakarim,bulamazsam artik petibörle yaparim.
Bide miktar ne kadar olsa iyi olur acaba:44:

dün giremedim kk ya sanırım geç oldu ama ben yazayım..
tekli paketleri var ya petibörlerin ben o kadar kullanıyorum...

evet maalesef.
ilk deneyım bu olsa gerek

en düşük ayarda pişir bir dahakine ağır ağır pişsin bari kahverengi olmasın
ayrıca kenarları dokunduğunda katı ortası cıvık olabilir o zaman kapat fırını kapağını azcık arala içinde soğuyana kadar beklesin o esnada katılaşır:13:

dün giremedim kk ya sanırım geç oldu ama ben yazayım..
tekli paketleri var ya petibörlerin ben o kadar kullanıyorum...
Tesekkürler cnm.
Baktigim 3.türk bakkalinda buldum eti burcaklari.Benim kalibim 26 cm oldugu icin 3 adet kullandim.Labne bulamadim.Alman marketinde sordum ,hangi peyniri kullanayim diye,QUARK kullandim onun yerine.Eger Almanyada olupta labne bulamayanlar varsa Quark peynir kullanabilirler.ben 500 gr kullandim,kalip büyük diye.

Dün yaptim,pisirdim.Aksam dolaba koydum,yani gece 1 gibi.az önce cilek sosunu hazirladim.Cilegi ve pudra sekerinide yine bir miktar fazla koydum,dengeli olsun diye.

Cnm simdi sana sey soracaktim.cilek sosu döktügümüzde malum akiskan bir kivamda oluyor.yarin bu saatlerde cikarmam lazim.Yani 24 saat olmasada 12 saat dolapta beklemis oluyor.Yarina kadar sos kendini tutarmi dersin,yani kaliptan cikardigimda akmaz demi:44:Yok ya akmaz,akmaz.Yani insallah akmaz.

Bu arada süper görünüyor simdilik,insallah sonuda öyle olur.yarin fotosunu da yüklerim,son halinin.ay insallah begenirler cnm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…