hmm..Enfes gözüküyor tam layıkıyla yapılmış bir cheescake süper görüntü tadı da harikadır eminim ben limonlu yapmıştım birkaç kere ama uzun zamandır yapmıyorum. Çilek delisi olarak bayıldım bayıldım. Bir dilim istiyorummellerine sağlık yarışmada başarılar dilerim
bize yok mu:2::2:
gerçekten görüntü şahane eminim tadı da öyle
bitti gittiiiiiii ki
elimde olsa herkese birer çatal verip tadına baktırırdım çok isterdim bunu ama sanal ortam işte
beğenmene çok sevindim saol tatlım
gönülden teşekkürler yemiş kadar oldum, ne tuhaf dimi sen dört saat beş saat uğraş on dakika içinde bitirsinler yiyenlere şifa olsun tekrar teşekkürler
saol canım benim...
kelepçeli kalıp olmasından dolayı hem alt tarafını karışım sızmasın diye kaplıyorum.... hemde yanlarını kaplıyorum yanlarını kaplamamdaki amaçta karışım direk sıcağa maruz kalıp kızarmasın diye malum karışım kızarmış değil pişmiş olcak sadece rengi beyaza yakın kalmalı ama içi pişmeli...fırınla ilgili bir sıkıntı varsa derece işini boşver bence şöyle yap önce yüksek ısıda fırını ısıt sonra karışımı koymadan önce ısıyı düşür epey bir düşür ama yavaş yavaş ama uzun sürede pişsin arada bir kontrol et kenarlar katılaşmış ortası hafif cıvıksa pişmiştir tamamdır...
püf noktasını öğrendim artıktekrar tşk ederim canım,yarışmada başarılar
saol canım yaparsan paylaş bir fotosunu göreyim
Bütün Katılımcılara Başarılar Diliyorum Herkesin Emeğine Ellerine Sağlık...
Ve Kendi Tarifime Geçiyorum...
Çilek Soslu Cheesecake İçin Malzemeler
Eki Görüntüle 734647 Eki Görüntüle 734646
*2 Paket Eti Burçak Bisküvisi Klasik
*125 gr Tereyağ
*400 gr Labne Peyniri
*1,5 Su Bardağı Toz Şeker
*2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
*3 Yumurta
*1 Çay Bardağı Krema
Çilek sos için;
*20 Tane Çilek (irilerinden)
*1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
Ayrıca 20 cm'lik kelepçeli kek kalıbı ve Aliminyum Folyo
Tabanın Yapılışı
Eki Görüntüle 734648 Bisküviler mutfak robotunda çekilerek un haline getirilirEki Görüntüle 734649
Eki Görüntüle 734650 Oda sıcaklığında bekletilmiş ve iyice yumuşamış tereyağı un haline gelen bisküvilere eklelnir
Eki Görüntüle 734651 mutfak robotunda karıştırılır
Eki Görüntüle 734652 elde edilen karışım kek kalıbına alınır ve bastırılıarak kalıbın tabanına yayılır
Eki Görüntüle 734653 Biküvi taban 1 saat buzdolabında donmaya bırakılır
Peynir Dolgusunun Hazırlanışı
Eki Görüntüle 734655 Bir kapta labne peyniri ve toz şeker mikserle çırpılır
Püf Noktası: Labne peyniri daha önceden süzülürse suyu alınırsa peynir dolgusunun kıvamı o kadar güzel olur sulanmaz.
Labne ve toz şeker karışımına diğer malzemeler eklenir mısır nişastası,yumurta ve krema karıştırmaya devam edilir.
Bu aşamada karıştırmak için asla mikser kullanılmaz çırpma teli tercih edilmelidir.Karışımın içine hava girmemelidir mikser kullanıldığında hava girer bu da karışımın pürüzsüz yerine delikli süngerimsi bir görünüm almasına sebep olur.
Eki Görüntüle 734657 Buzdolabında donmaya bırakılan bisküvi tabanı çıkarılır ve kek kalıbı aliminyum folyo ile kaplanır
Eki Görüntüle 734656 peynir dolgusu bisküvi tabanın üzerine dökülürEki Görüntüle 734654
ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 45 dakika pişirilir.Cheesecake in keki hazırlanmış olur.
Püf Noktası: Peynir dolgusunun üzeri çatlamamalıdır bunun için fırına kekle birlikte ısıya dayanıklı bir camda su konulmalıdır.
Eki Görüntüle 734661 Pişen kek fırından çıkarılmaz.Fırın kapağı hafif aralanır ve 3 saat bu şekilde fırında bekletilir.
3 saat sonunda fırından çıkarılan kek 6 saat buzdolabında donmaya bırakılır.
Normal bölümde buzlukta değil.
Çilek Sosun Yapılışı
Eki Görüntüle 734662 Eki Görüntüle 734672 Eki Görüntüle 734676
Çilekler mutfak robotunda püre haline getirilir ve bir tencereye alınır.
Üzerine pudra şekeri ilave edilir 10dk pişirilir.
Soğumaya bırakılır.
Eki Görüntüle 734680 Buzdolabından çıkarılan kekin üzerine çilek sos dökülür ve 24 saat buzdolabında bekletilir.
Eki Görüntüle 734682 Eki Görüntüle 734683 Eki Görüntüle 734681 Bekleme süresi dolan CHEESECAKE buzdolabından alınır ve kalıptan çıkarılır.
Eki Görüntüle 734684 Eki Görüntüle 734685
Dilimlenerek kahve eşliğinde servis edilir.
Benim tercihim cappucino...
AFİYET OLSUN...
cnm muhteşemsin ellerine sağlık denemek için sabırsızlanıyorum
eguşum harikasın ellerine kollarına sağlık
Offf var ya harika görünüyo.
Bayılırım cheescake'e ya, enfes.
Benim başka pasta görmeme gerek yokOyumu direk sana vericem
çok güzel ya
Harika görünüyor.
Ellerinize sağlık...
egunal ya o kadar canım istedi ki senin tatlıdan şuan
gece rüyama girecek
pek de üşengecim bu ara kim yapacak bana
yakınımda olaydın keşkeeee sabah yapar akşama yedirirdim sana
herkese tattırmayı çok isterdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?