- Konu Sahibi delimiyimneyim
-
enteresan. bahşiş bırakmamasından dolayı içinize kurt düşmüşse ve böyle şeyler düşünmeye başlamışsanız bence bırakın. Çocuğa yazık ediyorsunuz sevmediğiniz halde oyalamayın bari derim...
evlendiğin adamın eli açıksa kork. kim ne isterse yapar, bir yemek birşey organize edilecekse hemen sizin eşiniz akla gelecektir ne de olsa bonkördür onun evinde yapalım o masrafı karşılasın. hep böyle olur. anası babası dıdısı hep bişeyler ister bonkördür verir öder yapar eder...
dengeli olmak lazım. eşine karşı bonkör dışarıya karşı c,mri benm için uygundur. ben gittiğimiz kafede bahşiş bıraktı diye mutlu olmam. bana göre gösterişten başka birşey değildir. İşini yaptı diye bahşişi kimse haketmez. parası bolsa verir o ayrı.
Kuzenler neye dayanarak böyle düşünmüş acaba ? Belki erkek arkadaşın çok dışarı çıkmıyordur,gece çıkmıyordur veya ne bileyim markaya para harcamıyordur,kızların gözünde hemen cimri damgası yemiştir.Belki maddi durumları ona göredir,mecburen fazla harcama yapamıyordur.Ne bileyim ailesi birisine düğünde takı takmamıştır,adları cimriye çıkmıştır.Gereksiz ve haksız bir yakıştırma olabilir.Parası varken harcamayana cimri denir,yokken kısana cimri denmez.
Benim eşim de bahşiş olayını sevmez.Özellikle servisten memnun kalmadığında hiç bahşiş vermez,bahşişi ödül olarak görür.Ama cimri değildir,alışverişte ve hediyede eli açıktır.Cimri nasıl anlaşılır dersen biraz zor çünkü aynı belirtiler,gerçekten parası olmadığını gösterebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?