Cimri erkek nasıl anlaşılır?

garsonlar zaten maaşlarını alıyorlar bahşiş bırakmak zorunda mı adam?
ayrıca devamlı sana ısmarlanmasını beklemen de yanlış. tabi ki bazen sen, bazen de o ödeyecek.
bunlar cimrilik kriteri değildir.
mesela; adam parası olduğu halde senden bir gülü esirgiyorsa,
özel günlerinizde sırf ucuz olsun diye abuk sabuk şeyler alıyorsa,
sana devamlı ne senin çok para harcadığından bahsediyorsa,
yemek yemenize parası yeterken bir simitle idare ettirmeye çalışıyorsa cimri olabilir.

bir de bazı arkadaslar hesabı ödeme bırak o ödesin falan demiş.
arkadaslar aşk mı yaşıyoruz yoksa ihtiyaçlarımızı giderecek birini mi arıyoruz?
erkek diye devamlı cebinde parayla dolaşmak zorunda değil ki.
gel hadi bugün de ben bunu ısmarlayayım demenin nesi yanlış?
ya da sevgilisinin cebinde az kalmış olan parasına kıyamayıp, hesabı kızın ödemek istemesinin nesi yanlış?
ben şahsen çok rahatsız olurum birinin devamlı yediğim şeylerin parasını ödemesine, cebindeki son kuruşa kadar bana harcamasına...

zhebani, hesabı ödemekte ısrar ettim, çünkü sürekli onun ödemesinden ben de rahatsızlık duyardım. bilemiyorum, beklediğim ödemesi değildi de biraz diretmesiydi belki de :) gerçi aramızda pek bu tür şeyler olmuyor, direkt konuşuyoruz herşeyi. yani yalandan direnmesinin de bi anlamı yoktu.

buraya yazmamın asıl sebebi sanıyorum başka erkekler nasıl, örnekler görmekti. benim ilk ciddi ilişkim, neredeyse ilk ilişkim bile sayılır. erkekleri tanımadan tanıdığım ilk adamla evlenmekten korkuyorum bazen. bu cümlem yanlış anlaşılmasın, bir sürü adamla gezmekten bahsetmiyorum tabi tanımak için. ama izlediğim romantik komedilerdeki erkekler gibi değil erkekler, sadece bunu biliyorum.

Bende senin gibi düsünüyorum.. Erkek diye sürekli bir tarafa yüklenmek yanlıs.
Bir erkegin görevi sürekli elini cebine atmak degildir. Bazen hesabı kız' da ödeyebilir.
Konu sahibi arkadasım sevgilinin kuzenleri pek bir garipmis. Sevgilinin böyle bir yönü varsa bile bunu bu sekilde dile getirmeleri cok yanlıs.. Cimri bir insana uyum saglamak zordur elbette. Bende böyle bir insanla yapamazdım..

Bu başlık benim hayatım nerdeyse..babam bu dünyada tanıdınız ve tanıyacağınız en en cimri adamdır tüm bankalarda gizli gizli birktirdiği paraların hesepları vardır tabi biz bunu annemle ev içinde yakalarız fln çok ilginç bi ailem var annem benim babamdır bi yerde...cimrilik şu hayattadaki en en en kötü huydur .hasislik varyemezlik herşeyin hesebını yapma...annem babamda boşanması bile bizim için hayırlı olabilir ..bilmiyorum kur anda bile vardır..senin saydığın cimrilik değil ama eğer hissedersen dewam etme derim ..yaşayan bilir oyy

valla canım, demişsin ya ailesi cimri, acaba ailesinden gördüğünü mü uygular diye. bence önemli bi soru. bazıları evet uygular, öyle görmüştür çünkü. bazıları da tam tersi, bilir ne kötü bişey olduğunu ve yapmamaya çalışır. başka huylarına bak, ailesi gibi mi davranıyor yoksa kendi doğruları mı var? belki bi ipucu olur sana...

bence onu şu şekilde sınayabilirsin. ilgini çeken, çok sevdiğin, uzun zamandır almak istediğin parfüm, kitap seti, cd seti , fotoğraf makinesi vs. bir şey için birlikte alışverişe çıkın. önceden araştırıp fiyatını öğren. diğerlerine de bakarak en iyisini ama ederi de en pahalı olanı seç. parayı öderken ve yüz ifadelerini, mimiklerini izle. tepkilerini ölç. çok sevdiğini bildiği bir şeyi mümkünse kendi almak isteyecektir. yok imkanı olmasına ve senin de çok istediğini, sevdiğini bilmesine rağmen almaz hem de senin almanı da garipser, sorgularsa işin zor derim.
bence onun harcama biçimlerinden çok senin harcama biçimlerine müdahalesi önemli. şimdiden müdahale ediyorsa cimridir.

İlişkileri sorgulamak ve emin adımlar atmak önemli ama başkalarının sözleriyle asla hareket etmeyin, kulak ardıda etmeyin derim.Siz kendiniz gözlemlemelisiniz.

AMA seçtiğiniz kriterler önemli.Bahşiş ile cimrilik asla bağdaşmaz.

Bende yemek yediğim çoğu zaman bahşiş bırakmıyorum, bazen bırakıyorum.

AYRICA zaten ödediğiniz yemeğin içinde yüzdesi belirlenmiş garson bahşisi var bunu çok az insan biliyor malesef.

Kalabalık bir yemek olacak, hizmeti bol olacak belki o zaman gerekli olabilir ama bunun haricinde gereksiz, belki gönülden koparsa..

Hesap ödeme konusuna gelince , hesap ödemek istediğinizde ısrarcı olmaması normal.Ve karşılıklı hesap ödemeniz şart.
En azından bir kere bşle elini cebine atmıyor dedirtmezsiniz kendinize.
Her zaman erkeklerin hesabı ödemesi gerekiyor diyen insanlara şaşırıyorum.
Fakat söz hayatın müşterekliğine ve eşitliğe gelince söz söyletmiyoruz haklarımıza.

Başka kriterlerle sevdiğinizi gözlemleyiniz, bu daha sağlıklı olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…