Cimri Kayınpeder

Arkadaşınıza bu iyi niyetli, gözü tok tavrına ancak güldüğümüzü söyler misiniz acaba?

Son düzenleme:

buralar tamam

peki sıkışmışlar ya o borçları öderken o arada neden satmamışlar o evi

yani kp sonra ödemiş ya borcu o aşamaya gelmeden kıt kanaat geçinirken iki tarafın da varlıklı ailesinden kimsenin aklına gelmemiş mi

bir de o evde kiracı yok muymuş yani birinde oturuyorsa diğeri ?

arkadaşın1 yıl iki evin borcunu ödedik diyor ya, o kendi evini artı o evin borcunu ödemiş, kp borcu kapattıktan sonra da eşi onun evinin borcunu ödemiş olmuyor mu

Arkadaşım da çalışıyor beraber ödedik diyor. Zaten kayınpederine kendi ilişkisinde birşey demiyor. Kendine harcasın diyor çünkü kayınpeder onlara teklif ediyormuş hep, annemin isteklerini yap diyormuş. Ailelerden hiç destek gelmemiş o sürece kadar. Ev alınırken arkadaşıma kendi babası peşinatını vermiş tabi.

Konuda arkadaşım kayınpederinin birikimden yararlanmış bu konu açığa çıktı fakat onun merak ettiği kayınvalidesi nasıl yararlanabilir? Kötü gelin olmaya razıyım diyor şu işe de bir el atsınlar diyor

ben onu diyorum aileden destek gelmeyince iki evi ödeyemeyiz deyip neden satmamışlar

"İki ev kredisi ödeyip, zor şartlarda geçindiler evliliklerinin ilk senesinde. İkinci sene bir şekilde kayınpederi eşinin evinin borcunu kapattı. Arkadaşımın evinin borcunu da çok kıt kanaat geçinip eşiyle beraber kendileri kapattılar."

konuda böyle yazıyor

ilk sene iki evin kredisi ödenmiş zor yaşanmış

ikinci sene adam evin borcunu ödemiş ama arkadaşınızın evinin borcu da kıt kanaat ödenmiş nasıl oluyor, o zaman ilk sene iki evin borcunu ödeyip nasıl hayatı devam ettirdiler

hepsini geçtim ev diyelim ki 20 birim 10 yıl kredi

arkadaşınız ilk sene 1 birim katkı sunmuş, yani iki birimin yarısı

geriye kalan 18 birimi kp kapatmış

aynı süreçte arkadaşınızın evi var o da 20 birim 10 yıl kredi

eşi ilk yıl 1 birim katkı sunmuş yani 2 birimin yarısı

geri kalan 18 birimi de yine ikisi birlikte ödemiş eşi ona da 9 birim katkı sunmuş

bu hesaba göre arkadaşınız eşinin evine 1 birim katkı sunmuş, eş arkadaşın evine 10 birim katkı sunmuş oluyor

bu hesabı bu şekilde yapmak istemezdim bu platformda ama iş hesaplamaya ve paylaşmaya geldiğinde aynen böyle yapılıyor

Alsınlar kayınpederden kayınvalideye yapsınlar
Mesela tarlayı onlar istiyor gibi yapsınlar
Ben harika bi yol buldum

Süper fikir ama denemişler bunu olmamış. Aynı şekilde arkadaşım eşinin arabası varmış evlenince kayınvalidesine verilsin istemiş, kadın eşinden gizli ehliyet de almış ama adam sürmesine izin vermemiş.

Yanlış anlamayın da bir şey soracağım. Şimdi kayınvalideyi mı düşünüyor sadece yoksa kayınvalide boşanır bu cimri adam da para vermez yeterince ve bizim başımıza kalır mı diye korkuyor? Yani dere ve paça meselesi mı var?

E tarla üstlerinde olsun
Kayınvalide değerlendirmiş gibi olsun
O kadar izne tabi bi kadın nasıl boşanacakmış?

Arkadaşım kayınpederinin onlara desteği olduğunu inkar etmiyor. Onlara cimri değil. Allah razı olsun da diyor. Hatta onun evinin borcunu da kapatmak istemiş. Bu adam bize bonkör de kendi ve eşine neden böyle diyor? Anlayamıyor.

Mesele şu ki, davranışlar sözlerden çok daha güçlüdür.

Kayınpeder zor günde borcu kapatmışken, arkadaşınızın ve eşinin geri ödeme gibi bir derdi de yokken oturup da kayınpedere cimri denmesi her yerden sekiyor tabi ki.

Birinci yıldan sonrasını ödemişse çok büyük bir kısmını ödemiştir zaten. Burada asıl soru evlilik telaşında iki ev kredisine birden girmeyecek kadar bütçenin farkında olmak.

Kayınvalidenin boşanacağını sanmıyorum. Arkadaşınız ilişkilerine karşımasın ama yine de köşede biraz parasını tutsun. Zaten emekli olduğunda kayınpederin alacağı maaş belli, hadi boşanma oldu alınacak haklar belli. Uygun vakitte destek çıkarsınız.

Aslına bakarsan kayınvalide isterse parayı alır kaçar da ama güzellikle huzurla olsun istiyorlar herşey. Adam emekliliğinde huzurla bahçesinde otursun istiyorlar. Tabi kimse kayınvalidesi boşansın istemez ben de boşansın istemem diyor arkadaşım. Bana kalırsa kayınvalidesi boşanmaz. Bunca yıldan sonra... Adam değişsin istiyorlar. Arkadaşım yat kat demedik diyor alacağı bir bahçe. Onu da ilerde ben alayım diyor ama ben alasıya diyor yaşlanacaklar. Çünkü kendi evinin borcunu azaltmışlar ama daha bitirememişler.

adam eşine cimri değil ki

konuda yazmış ya en az parayla en iyisini almaya çalışıyor

yani evde kullanılır konumda X varken sırf moda diye yeni X almıyor

bahçe istiyor eşi kp de makul buluyor ama az paraya kelepirini denk getirirse alacak

fayda maliyet analizi yapıyor

bakın çok basit bir örnek vereyim eşim iş yerimizi taşıyalım dedi

ulaşımı sıkıntılı

ama iş yerimizin kirası 750 aidat vs 1000 maliyet

şuralara taşınalım mı dediğimiz yerlere baktık 2500-3000 bandında taşınılabilecek yerler

oturalım oturduğumuz yerde dedik

yani fayda maliyet analizi ile o 2000 şu kriz ortamında fazla geldi

bu arada bırakın o kirayı ödemeyi o taşınmazı satın alacak nakit durumumuz var ama paramızı gömmek istemedik

kp kv nin istediğini almıyor vs değil öncelik algıları farklı

ha kıyak yapmak istiyorsa kendisi alsın ama adamı para harcamak zorunda bırakamazsınız

bu arada 10 yaşındaki oğluma geçen yaz 3X liraya telefon aldık

bizim telefonlar bozuluyor 5X lira telefon pahalı alsak mı almasak mı diyoruz

buradan bakınca cimriyiz ama eldeki ölünceye kadar idare etmek kötü bir alışkanlık değil

Arkadaşım bir ev alınsın isterdim diyor ama o alınca eşi gurur yapmış almış sanırım yani planlı birşey değilmiş. İkisi sevgiliyken alınmış.
satip birisini odeselerdi evlendikten sonra rahatca yasasalardi.niye sikinti cekmisler ki ? kayinpeder kapattiysa o onun evi gibi artik zaten 1 yil odemis arkadasiniz

Boşanıp malların yarısını alsın KV başka türlü olmaz. Bu adam varyemez de ötesi mezarcı yani bu kadına hayat vermez asla

Ya da oğlu net konuşsun baba ya anneme adam gibi maddi olanaklar sağlayacaksın ya da beni kaybedeceksin diyecek. Adam oğlunu seviyor anladığım kadarıyla bir de öyle denesinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…