Evin kredisine 1 yıl arkadaşınız destek olmuş ama borcun kalanını kayınpeder ödemiş bu durumda evde kayınpederin daha çok hakkı var arkadaşınız orada haksız.
Kayınvalide kayınpeder konusunu da anlayamadım açıkçası arkadaşınıza değen kısmı neresi.
Sonuç olarak ödemiş ama o konunun hala sürdürülmesi yersiz.Kayınpederi bunu dediğinde borcu ödememişti. Arkadaşım iki ev borcunu ödeyip, sonunda kayınpedere verecek zannediyordu. Zaten çok gurulu biri, sırf bu yüzden kendi aldığı evde oturuyor. Onu da eşiyle ödediler.
Arkadaşımın dediğine göre konu sürmüyormuş. Kayınpederinin onlara bonkör olduğunu anlatmak için bunu yazmış.Sonuç olarak ödemiş ama o konunun hala sürdürülmesi yersiz.
Kayınpeder haklı, neyi varsa zaten ölünce evlatlarına kalacak.
Kayınvalide konusu da dediğim gibi arkadaşınızı ilgilendiren kısmı anlamadım. kimse arkadaşınıza yerleşmeyi düşünmüyorsa arkadaşınız hiç karışmasın. Karı koca arasına öz anne-baba bile olsa girilmez herkes iyi olur kapatır kapısını arkadaşınız kötü olur.
Sürdürülmesinden kastım buraya yazma gereği duyması.Arkadaşımın dediğine göre konu sürmüyormuş. Kayınpederinin onlara bonkör olduğunu anlatmak için bunu yazmış.
Bence de böyle ama anlatamıyorum kaygı duyuyor. Boşanırsa da boşansın bence de.Bu konularda arkadaşınıza söz düşmez. Adamın kendi parası istediyi gibi harcar veya harcamaz. Eşine bir şey almıyorsa eşi annesi için babasıyla konuşabilir gene arkadaşınıza söz düşmez. Kv isterse boşanır isterse boşanmaz arkadaşınıza soracak değil. Kendi işleriyle ilgilensin arkadaşınız, kv kp bu kadar karışmak doğru değil
Arkadaşım ve eşi güzel hayaller kuruyorlar. Arkadaşımın ailesinin durumu da çok iyi. Bu koşulda kayınvalideyle bu insanların yaşam standartları arası uçurum olacak zamanla. Özetle cimri kayınpeder kendi yaşamı için para harcamaya nasıl ikna edilir diye soruyor.
İkna edemez. Kayınpederin cüzdanındaki paraları saymayı bırakıp kendi cüzdanındakileri saymasını tavsiye ederim. Bu vesileyle kayınpedere teşekkür edip ev için ödediği miktarı iade ederler, problem ortadan kalkar.Konuyu bir arkadaşım için açıyorum.
Arkadaşım ve eşi evlenmeden ayrı ayrı ev aldılar. İkisi de borçlu, kredili evlendiler. İki ev kredisi ödeyip, zor şartlarda geçindiler evliliklerinin ilk senesinde. İkinci sene bir şekilde kayınpederi eşinin evinin borcunu kapattı. Arkadaşımın evinin borcunu da çok kıt kanaat geçinip eşiyle beraber kendileri kapattılar. Fakat bu süreçte, arkadaşım evliliğinin ilk senesinde iki ev borcu öderken, şöyle bir muhabbet oluyor. Yaşlanınca eşinin aldığı evde babası oturmak istiyor. Karşılıksız oturmam, kira veririm diyor arkadaşım tepki gösterince. Zaten neyim var neyim yoksa sizin diyor. Arkadaşım kimsenin malını istemiyor ama sıkıntı çekerek taksidini ödediği evin de kayınpedere verilmesini hazmedemiyor. Tepki koya koya, ve bu şartlar altında çocuk sahibi de olamam dediği için belki kayınpederi oğlunun evini ödüyor.
Kayınpeder tam bir var yemez. Herşeyini eşine yaptıran (kışlık hazırlık, köyde bahçe gibi) , evine bir eşya almayan, yıllardır eşi mesela mutfak yaptırmak istiyormuş yaptırmayan biri. Eşine çok cimri. Hesabında parası çok olan biri. Arkadaşımla, oğluna çok tatlı dilli. Bir eksiğiniz var mı diye soran iyi biri. Ama arkadaşım evde kayınvalidesinin gördüğü ekonomik şiddetin farkında. Malını da mülkünü de istemiyorum diyor. Kayınvalide sürekli, mutsuz huzursuz. Evine bir çivi çaktırmıyor adam. Ev eski. Sürekli çocukların ihtiyacı olur diye bahane ediyormuş. Kadın da mecbur susuyor. Arkadaşım da evinin borcunu kapatınca kayınpederin bahanesi kalmamış. Kayınvalidesi bir bahçe istemiş adam almıyormuş. Ama almayacağım da demiyor neyim varsa sizin diyor bunlara, siz bulun yapın diyor. Arsa bulunuyor ben o paraya alamam diyor. Hep en lüksü, en güzeli en ucuza almak istiyor. Kayınvalide yaşam koşullarından mutsuzmuş. Arkadaşım ve eşi güzel hayaller kuruyorlar. Arkadaşımın ailesinin durumu da çok iyi. Bu koşulda kayınvalideyle bu insanların yaşam standartları arası uçurum olacak zamanla. Özetle cimri kayınpeder kendi yaşamı için para harcamaya nasıl ikna edilir diye soruyor. Zira kayınpeder emekli olunca kayınvalide boşanırız diyormuş. Arkadaşım huzursuz oluyor bunlardan.
İkna edemez. Kayınpederin cüzdanındaki paraları saymayı bırakıp kendi cüzdanındakileri saymasını tavsiye ederim. Bu vesileyle kayınpedere teşekkür edip ev için ödediği miktarı iade ederler, problem ortadan kalkar.
arkadaşım evliliğinin ilk senesinde iki ev borcu öderken, şöyle bir muhabbet oluyor. Yaşlanınca eşinin aldığı evde babası oturmak istiyor. Karşılıksız oturmam, kira veririm diyor arkadaşım tepki gösterince. Zaten neyim var neyim yoksa sizin diyor. Arkadaşım kimsenin malını istemiyor ama sıkıntı çekerek taksidini ödediği evin de kayınpedere verilmesini hazmedemiyor. Tepki koya koya, ve bu şartlar altında çocuk sahibi de olamam dediği için belki kayınpederi oğlunun evini ödüyor
Bu iki düşünce birbirinin zıttı değil mi?Burada ev konusuna arkadaşım karışmadım diyor çünkü arkadaşımın evi vardı, kayınpederi de oğluna ev alıyor. Bunun alınmasına engel olacak bir durumum yoktu diyor. Sıkıntı şu arkadaşım artık evi ödediği için geri de iade ederim, oturadabilir sıkıntı yok diyor. Eşimin ailesini kendi ailemden ayırmam, onlar da rahat yaşasın, kayınvalidem üzülmesin diyor.
Evde oturmasından rahatsız değilse hiçbir problem yok zaten. Adam çalışıp kazanırken yanında olmayan kimse nasıl harcanacağında söz sahibi değildir. Ancak kayınvalide söz sahibidir ama o da böyle gelmiş böyle gider. Bu yaştan sonra ne kayınpeder değişir ne kayınvalide boşanır. Arkadaşınız da kayınpeder parasıyla plan yapmasın. Eğer kayınvalideye yardım etmek istiyorlarsa anneler günü doğum günü vs diyip kendi ceplerinden etsinler, yoksa da karı koca arasına girmesinler.Burada ev konusuna arkadaşım karışmadım diyor çünkü arkadaşımın evi vardı, kayınpederi de oğluna ev alıyor. Bunun alınmasına engel olacak bir durumum yoktu diyor. Sıkıntı şu arkadaşım artık evi ödediği için geri de iade ederim, oturadabilir sıkıntı yok diyor. Eşimin ailesini kendi ailemden ayırmam, onlar da rahat yaşasın, kayınvalidem üzülmesin diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?