Cimri miyim?

ncvsllb

Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2016
126
11
13
Bence değilim. Benim gözümde bu tutumluluk. Birazda babama cekmişim. Dışarıdan görenler cimri diye nitelendiriyor. İnsanın bütcesine göre harcaması ne zamandan beri cimrilik? İhtiyaclarımı karşılayabiliyorum aileme özellikle anneme para veriyorum elime ne zaman para gecse 20 tl varsa 2 paket 10 tl varsa 1 paket sigara alıyorum anneme veriyorum. Aylık 1300 alıyorum bunun icinden sadece 300ü kendime alıyorum gerisi ailemin. Ben şimdi bu 300le yol paramı ve arada arkadaşlarla dışarı cıktığımda harcıyorum. Mesela 300 bitti ve dışarı cıkalım dediler onlara param yok diyorum çalışıyorsun avans al diyorlar. Annemgile veriyorum o parayı diyorum ailecek cimrisiniz kendin çalışıyon bide para hesabımı veriyosun diyorlar kafamı kurcalıyorlar. Babama cekmişim derken o da böyle ihtiyacı dışında lüksü icin harcama yapmaz ve yaptığımız zaman mırın kırın eder. E ben bunca zaman böyle yetiştirilmişim fazla harcama yaptığım zaman kendimi kötü hissediyorum alışmışım az harcamaya fazla harcadığım zaman tuhaf oluyorum. Sonra mesela birinin doğum günü vardı anneme dedim ne hesiye alsam ya dedim hic bişey dedi. Birden duraksadım ne demek hic bişey ya. Neden ben kendimi yeterince kısıtlarken halen kısıtlanmaya çalışışıyorum. Zaten harcama yapmıyorum kardeşim nerdeyse her ay ayakkabı alıyor Allah var oda marka şeylere meraklı değil ama yinede istediği şeyi alıyor icinde bırakmıyor üstelik ihtiyacı olmadığı halde. Ve aldıktan sonra aldım diyor. Ben almadan önce söylüyorum habersiz olmasın diye "kızım ne gereği var" lafını duyuyorum coğu zaman. E ben napayım cok bunaldım bu durumdan harcama yapsam dert yapmasam bi dert hevesim kırılıyor hayattan zevk alamıyorum ya

Cimri değilsin bence
Tutumlu ,hesabını bilen bir kızsın
Ama istediğin bir şeyi de al mesela bir ay ayakkabı diğer ay pantolon vs
Genç kızsın tabi ki zevk için de bir şeyler alacaksın

Cimri değilsin bence
Tutumlu ,hesabını bilen bir kızsın
Ama istediğin bir şeyi de al mesela bir ay ayakkabı diğer ay pantolon vs
Genç kızsın tabi ki zevk için de bir şeyler alacaksın
Bunu aileme nasıl anlatabilirim. Annem mesela bi git kendine güzel buliz al diyo bi günde ne gereği var kızım falan filan halbukü bu konuda bana bırakmaları güvenmeleri gerek cünkü harcama yaparken haddimi ve yerimi biliyorum yani savurmuyorum paraları. Yaşadığımız maddi sıkıntıdan ve etrafımda yaşlıları cocukları ve anneleri dilenirken göre göre bunları haketmiyorum diyip cok şey almaktan vazgectim elimde olsada onlara alabilsem..

Öncelikle, arkadaşlarının konuşmalarını beğenmedim, "Ailecek cimrisiniz" ne demek? Arkadaşlarınıza kendinizi biraz saydırın. Konuya dönecek olursak da sizin yaptığınız belki cimrilik değil ancak annenizin "Doğum günü" yorumu tuhaf geldi.
Kısıtlatmayın kendinizi, aileye destek olmak güzel bir şey ama en azından yarı yarıya verin bari maaşınızı. Genç hanımsınız, harcamanız tabi ki olmalı.

Kendinize ayırdığınız 300 lira nedir ki? Günlük 1 paket sigara içenin aşağı yukarı aylık masrafı ya, anneniz bi bunu düşünsün önce.

Aklı başında bir kıza benziyorsun cümlelerin öyle
Çalışıyorsun ve aşırı olmamak kaydıyla istediklerini almak senin hakkın
Dediğim gibi her ay bir parça al
İndirimleri takip et,kaliteli kıyafet almaya çalış
Annene bu şekilde anlat
Çok da sıkma kendini ama tasarruf da güzel bir şey

Benim öyle kötü alışkanlıklarm olmadığı icin 300 yetiyor dışarı cıkmadığım sürece harcama yapmaya gerek duymuyorum zaten evden işe işten kırsa giden bir hayatım var sadece harcama yapacagım zaman neden cok harcıyomuşm gibi görünüyor onu anlayamıyorum

dünyanin en zengin 2. adami 20 yildir ayni cüzdani kullaniyormuş. gazeteciler sormuş " neden 20 yildir ayni cüzdani kullaniyorsuz"
cevap: daha eskimediki mesele cimrilik deǧil israf etmemek.
hesabini bilen insan her zaman kazanir

Asıl benim gülesim geldi. 300tl 1 ayda harcadığın para. Yola da veriyomuşsun. Bunun neresiyle cimrilik yapıcaksın. Sanırım aynı dünyada yaşamıyoruz.
İş yerim evime yakın bazen yürüyorum kursa giderken yola veriyorum ondada kent kart doldurduğum icin yetinebiliyorum 300 almayada yeni başladım önceden haftalık 25-30 tl tiple geciniyodum oda 15 tl geldiğide oluyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…