Cimri miyim?

Zaten hepsini biriktirmediğini biliyorm paramdan aldığı zamanda söylüyor bana. Ben kendimi borclu ve zorunlu hissediyorum vermezsem daha cok üzülürüm gibi yani düşüncesi bile beni üzüyorken bide bunu uygulaya yürepm dayanmaz fazla acınaklı konuştığmn farkındaym ama hislerim bu şekilde rol yapmıyorm rol olmasını cok isterdm
 
Başkasına harcamasan cimri derim ama sen biraz enayisin sanki. Niye ailene veriyorsun paranı. 500 ünü harca diğerini kendi hesabına yatır. Ailene vermeye gerek yok. Sıkışırlar isterler verirsin.
 
Başkasına harcamasan cimri derim ama sen biraz enayisin sanki. Niye ailene veriyorsun paranı. 500 ünü harca diğerini kendi hesabına yatır. Ailene vermeye gerek yok. Sıkışırlar isterler verirsin.
Enayi görmüyorum kendimi ama bu da sizin kendi düşünceniz saygı duymayı ve eleştirilmeyi kabullenmeyi öğrenicem
 
[
Böyle bir durum olacağını tahmin etmiştim konuyu ilk gördüğümde yoksa gencecik kız neden tüm maaşını saysın ki anne/babasının eline?
Abiniz evlenirken keşke kendi borçlansaydı,babanıza bırakmasaydı düğün borcunu.
Anne/babanız farkında degiller ama sigara ciddi masraf ayda en az 300 lira veriliyordur içtikleri sigaraya,o 300 lirayla fazladan et yenir,borcun bir kısmı ödenir,sizin bir eksiğiniz varsa alınır,belki dışarda yemek yenebilir ailece.
Bırakmalılar,bunca yokluğun içinde ona para ödenip size gelince boşver moduna girilmemeli,size bu kadar bel bağlamamalılar,hep olmayacaksınız o evde,evleneceksiniz birgün,o zaman ne olacak?
Siz vermeye devam etseniz eşiniz sorun çıkaracak,vermeseniz içiniz elvermeyecek,aileniz zor durumda olunca.
Bilemedim.
 
Cimrisin. Niye maaşını olduğu gibi ailene veriyosun bi kere? Tam tersi 300'ü onlara verip 1000'i kendin alıcaksın köle misin sen?
Niye onlar beni okuturken köle miydi harclık verirken falan. Onlar mecburlar mı diyeceksin. Öyleyse bende mecburum sonucta ben okurken kimse benden para istemiyordu ben istiyordm
 
Enayi görmüyorum kendimi ama bu da sizin kendi düşünceniz saygı duymayı ve eleştirilmeyi kabullenmeyi öğrenicem
Seni üzmek için yazmadım. Belki ailen de senin gibi iyi niyetlidir bilemem. Ama bazı aileler de çocuklarını sömürüyor.
 
Bende hep öyle diyorum neden bana bel bağlıyorsunuz diyorum ağızları git oku kızım destek cıksrız sana deselerde benim gördüğüm hisssetriğim öyle değil
 
Seni üzmek için yazmadım. Belki ailen de senin gibi iyi niyetlidir bilemem. Ama bazı aileler de çocuklarını sömürüyor.
İnan öyle değiller. Sadece ben cok aşırı duygusal davranıyorum benden zorla parada almıyorlar ben kendi isteğimle veriyorum bana bize bin tl ver demesiler ben kendi isteğimle veriyorum.. Keşke bu durumda olmasaydık ben sadece bu saatten sonra onlarda kendilerine harcasın bende ozaman gönül rahatlığıyla harcaym istiyorm
 
Niye onlar beni okuturken köle miydi harclık verirken falan. Onlar mecburlar mı diyeceksin. Öyleyse bende mecburum sonucta ben okurken kimse benden para istemiyordu ben istiyordm
Sen ergenmişsin ben seni üniversiteyi bitirip çalışan bi genç kadın sanmıştım. Ayrıca bir anne baba çocuğunu okutmaktan harçlık vermekten sorumlu bu kölelik değil canım önce farkı anla, sen o evin reisi değilsin. Evet mecburlar bunu da bi anne olarak söylüyorum.
Ayrıca okulunu bitir daha yüksek maaşlı işleri hedefle şu an okuyo musun bilmem ama
 

Keske rol yapiyo olsaydiniz bunu ben de cok isterdim,abinin dugun masrafi da tuz biber oldu konuya.

Kafanizi degistirmeniz lazim iste,kendinizi boyle hissetmemeniz lazim bu normal degil.Sen bu yasinda bunlari dusunurken abin dugun borcunu niye size odetiyo? Yazik degil mi sana,Allah korusun yarin sana bi sey olsa bu kadar stres kolay degil cunku ne olacak,kim destek olacak sana her ay ayakkabi alan kardes mi dugun borcunu odeten abi mi?

Ilk kez bu kadar uzun ve sert yaziyorum cunku beni cok etkiledi yazdiklarin.
 
Neden okumuyorsun peki? Ve abinin dugun borcunu neden baban oduyor da abin odemiyor?
Güzel sanatlar fakultesine hazırlanıyorum kursa gidiyorum bu aralar hayata karşı hevesim kalmamış olsada mücadele ediyorm işte. Abim sorumsuzdu birikim yapmayınca iş babama kaldı avusturyaya gitti onunda karısı cocuğu var ödetirmi
 
Bende hep öyle diyorum neden bana bel bağlıyorsunuz diyorum ağızları git oku kızım destek cıksrız sana deselerde benim gördüğüm hisssetriğim öyle değil
Ama olan sana olur böylede. Sana yazık değil mi? Bak 1.300 liraya kimbilir kimin ağız kokusunu cekiyorsun amiyane tabirle.
Babana üzüldüm ama önceliği abini evlendirmek değil kızlarını okutmak olmaliydı. Sen zaten fazla yük olacak kafada bir kıza benzemiyorsun. Okusan muhakkak çalışırdın ailenden beklentin minimumda olurdu. Bilemedim çok zor bir durum ama yerinde olsam üniversite konusunu düşünürdüm,öylede kıt kanaat geçiniyorsun,böylede. En azından altın bileziğin olur kolunda.
 
Hazırlanıyorum. Bende cocuk olarak bunu yük olarak görüyorum elimde değil
 

Cimrisin ama öyle yetiştirilmişsin. Bundan öte sömürülüyorsun. Madem paranız yoktu abiniz kendi çalışıp düğününü yapacaktı ya da düğün istemeyen gelin alacaktı (ikna edecekti) Abinizin düğün borcunu siz ödüyorsunuz, sizinkini kim ödeyecek ? Fedakarlık karşılıklı olduğu zaman anlamlıdır. Feda edersin sana da bir kãr getirir. Burada siz feda ediyorsunuz ama size bir şey gelmiyor. Birden vermeyeceğim artık derseniz ailenizle küsersiniz. Yavaş yavaş masraflarınız arttırıyormuş gibi yapın ve birikim hesabı açın derim. Herkes başının çaresine baksın. Babanız size güvenip mi bu borçların altına girmiş ? Sizin neden olduğunuz ve ya sizin işinize yarayan bir borç var mı bunun içinde ? Evleneceğiniz, eşya alacağınız zaman para size de lazım olur mutlaka kenara bir şeyler koyun. Sağlık durumları hariç sorulduğunda da bende para yok deyin.
 

Şu yaşıma kadar bir kere bile "Maaşını aldın mı?" diye sormadı babamlar. Ne bekarken babam, ne evliyken eşim, sormadılar.
Çünkü hiçbir borcu, benim maaşıma güvenerek yapmadılar. Ailenin hamalı olmuşsun canım geçmiş olsun, sömür sömür bitmezsin, hiç kusura bakma.

Demek sabaha kadar oturup habire sigara yakmış baban?
Aklıma İbrahim Tatlıses'in "Benim oğlumun niye flütü yok, bi flüt alamayacak mıyım" serzenişi geldi. Rakı masasında içerken flüt parasını dert ediyordu. O hesap sizinki.
 
Niye onlar beni okuturken köle miydi harclık verirken falan. Onlar mecburlar mı diyeceksin. Öyleyse bende mecburum sonucta ben okurken kimse benden para istemiyordu ben istiyordm
Herkes dünyaya getirdiği çocuğun eğitimini sağlığını geleceğini temin etmek zorunda. Bakamayacağı çocuğu yapmayacaklardı. Doğduysan okula gideceksin okula gidiyorsan harçlık alacaksın çok normal! Mecburiyetin falan yok.
Ayrıca fosur fosur sigara içip fakirlik edebiyatı yapılması ayrıca samimiyetsiz. Bıraksınlar sigarayı bak nasıl ödeniyor borçlar 300-500!
 
Cok istiyorum kendimi geliştirmeyi ama nerden başlasam bilemiyorum kursa gidiyorum yetenek sınavlarım başlayacak ama hevesim artık yok cok yorgun hissediyorm kendime güvenemiyorm biraz cizimlerime odaklansam olacak ama odaklanmıyorum cabalamıyorm
 
Ne diyeyim buda senin görüşün
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…