Cimri olduğunu bildiğiniz bir erkekle evlenir miydiniz

Bence bu adamla evlilik olmaz. Ben ışık göremedim.

Para konularından çok muzdaribim.
Evleneceğiniz kişi asla cimri olmamalı ama aynı Zaman'da asla çok eli açık da olmamalı. Benim eşim malesef eli çok açıklardan. İyi kalpli iyi niyetli maddi hırsları olmayan verici bir insan. halbuki öğretmeniz, elhamdulillah gelirimiz var ama öyle dağıtacak kadar ciddi bir gelirimiz yok. Halihazırda evimiz arabamız da yok.
Kendi derdimi araya sıkıştırdım özür diliyorum ama sözün özü dengeli bir Adam olmalı ve asla sizin paranızı Nasıl harcadığınıza karışmamalı.eyeliner gibi yabancısı olduğu bir ihtiyaçta bile ahkam kesiyorsa o Adam ömür törpüsüdür.
Zor, ama benim eşim gibisi de zor hatta belki de daha zor. Ben çok seviyorum eşimi, telafi eden başka özellikler ve büyük bir sevgim var. O yüzden değerlendirme yapmak size kalmış.

Yalnız bu cümleniz de inanılmaz düşük olmuş kendi dediklerinizle başlayıp onun dedikleri ile bitirmişsiniz kim ne dedi karışmış.
Almışsınız karşınıza ve konuşmuşsunuz ama adam zerre bir şey anlamamış bir de üzerine size yüklenmiş. Yahu sevdiğin kadın sana cimri diyor bi otur düşün. Ama yok. Bir sizin ondan değişmesini beklemeniz gerekirken o size ultimatom vermiş, alışveriş olayını azaltmazsan olmaz bu iş diye.
Ne diye bu kadar laf söylettiniz. Olmaz bu iş diye kestirip atmasına falan fırsat verdiniz anlamıyorum. Bu sizin konuşmanız olması gerekirken çocuk gibi azarlanmışsınız sanki.
Yani ilişkiniz, iletişiminiz bana pek hoş gelmedi. Bütçe evililikte önemli bir konudur. Benzer şeylere para harcamayı istemek bile önemli iken bir tarafın cimrilik yapması çok çok ağır olur. Şimdi çalışıyorsunuz. Bebek için falan ücretsiz izin alsanız, tek onun maaşına falan kalsanız yaşayacaklarınızı tahmin edebiliyor musunuz?

seviyorum .tanıdım ,aileler tanıyor gibi.... vs ile

böyle karakter ile hayatını b.k yoluna harcarsın ...

karar yine de seninn

Kuzenimin esi aynisi. Kuzenim 1 tl lik bir sey alirken bile yarim saat dusunuyor, alirsam ne derim, acaba kizar mi laf soyler mi, baska nereden telafi ederim... Boyle hayat mi gecer.

Valla kendi paranızı harcarken bile size karışıyor şu an. İlerde çalışıyor olursanız maaş kartınızı alır size sadece yol ve yemek paranızı verir herhalde üzgünüm ama.. Büyük konuşmayayım da cimri insanlardan nefret ederim asla bir ömrü paylaşmam. Bence arkanıza bakmadan kaçın. Bir insanın eli açık olmalı. Savurgan demiyorum, eli açık diyorum. Cimri insan aşırı itici.

burada bir konu vardı, kadın kocasıyla satranç turnuvasına gidiyor 3 de çocuk var. sabahtan gidip akşam çıkıyorlar ve adam para vermediği için 2 yaşındaki çocuk bütün gün aç kalıyor. büyük çocuk turnuva da derece yapmış. diğer aileler oradaki dönercilerde falan yemek yerken bu hanımda çocuklar acıktı evde de yemek yok demiş. Adamda ne kadar dışarıda yeme meraklısısın böyle müsrif olunmaz ki demiş.

yani cimrilik kadar kötü bişey yok 2 yaşındaki çocuğu 8 saat aç bırakan adama ne kadar baba denilebilir. Size karşı yaptığı pintiliğe alışırsınız belki ama çocuklara karşı yapacağına alışamazsınız. Emin olun bu tip ortamlarda büyüyen çocuklar ebeveynlerine sevgi duymuyor.

Konunu okumadan başlıktan cevap veriyorum kocaman bir HAYIR ben rahat bir insanım parayı harcamak için kazanıyorum o nedenle de bu şekilde bir müdahale yada yaşam tarzı bana göre değil evliliği bırakın ilişkim bile uzun sürmez

Yahu ben de böyle yardırmışım. 19 yaşında öğrencisiniz. Ne evliliği oturun oturduğunuz yerde. Hayatınızı yaşayıp, okulunuza bakın. Bu kadar laf söz hakkı vermeyin. Valla ben de ilişkimize bakarım, hala cimriysen cidden olmaz bu iş diyin.

AYRIL !! HEMEN !! Şimdi bu kadar karısan evlenınce paranı elınden alır. Bakımsız ev kadınlarına donersın. Sonra ustune bı de aldatır senı begenmez.

Cimriliğin boyutları oluyor, gerçi eyeliner örneği yeterli gibi durumun vehametini anlamak için ama... Mesela birlikte yemek yediğiniz de yada bi yerlerde bişeyler içtiğinizde hesabı ödemekten kaçıyor mu yada sizi parası olmasına rağmen daha az para ödemek adına ucuz bi yerlere götürüyor mu ? Çünkü şöyle bi durum var kozmetik çoğu erkeğe gereksiz fuzuli masraf gibi geliyor. Ama yemekten kısan bir adam bence kesinlikle cimri sıfatını hakediyor. Benim sevgilimde kimi zaman aşkım bu kadar makyaj ürünü alıp napıosun ki 3-4 tane rimelin var ne gerek var 1 tane al zaten aynı işlevi görmüyor mu boşuna paranı harcama ona vereceğin parayla başka birşey al der... Bunu demesi benim gözüme batmıyor mesela çünkü o anlayamaz çünkü erkek.

Bir önceki konumu okursanız daha iyi olabilir orda bütün açıklığıyla uzun bir şekilde anlatmıştım

Herkes öyle güzel yorum yapmış ki bana katılmak düşer kendine yazık etme. Bir gün aşklar biter

bir cimriden, bir de yalancıdan dost, sevgili, koca olmaz.

Evet cimri insanla ömür geçmez sonuçta sürekli para hesabı yapa yapa nereye kadar yani, insan hiçbir şeyden keyif alamaz ama bence sen biraz müsrif bir insansın. Yanılıyor da olabilirim tabi ama bana geçen duygu bu. Diğer konunda öğrenci olmana, çalışıp para kazanmıyor olmana rağmen sevgilinle 50 TL'lik hesaplarda yemekler yediğini falan ifade etmiştin. Hadi ara sıra olur belki bu ama sende bu durum rutine bağlamış gibi. Yani ben de dışarıdaki yemeğe 2 kişinin 50 lira vermesine acıyan biriyimdir. 30-40 TL arası pizza menüsü ile 2-3 kişi gayet rahat doyabiliyor bu ülkede örneğin. Ne yiyorsunuz da 50 lira hesap 2 kişi için çıkıyor bilmiyorum. Ondan sonra iş hesap ödemeye gelince de yediğiniz yemeği sevgiline ısmarlamaktan duyduğun rahatsızlığı belirtmiştin halbuki o da sana ısmarlamış. İki lafından biri ben öğrenciyim o çalışan idi. Ayağını yorganına göre uzatmazsan ileride sıkıntı çekebilirsin. Maddi durumun iyi olması demek müsriflik etmek demek değildir. Elbette gönlüne göre harcayacaksın ama parana göre zor durumları idare etmeyi de öğrenmek lazım. İnsanın ne hale düşeceği belli olmaz. Yani benim anladığım kadarıyla sen kadına hesap ödetmeyen, beğendim dediği kıyafeti alan, hatta arkadaşlarının da hesabını ödemesinden hoşlanan, erkekliği bununla ölçen ya da hissetmeye çalışan birisin. Belki de gerçekten müsrifsindir ve biraz para idaresini öğrenmen gereklidir. 2016 yılında da kocam bana bakmalı, bütün masrafımı karşılamalı zihniyetinde olmak hoş birşey olmaz sen de takdir edersin ki. Hayat zor, pahalı, geçinmek kolay değil. Bu ülkede dünümüzle bugünümüz anında birbirinden farklı duruma düşebiliyor bunu unutmamak lazım. Maddiyat sadece erkeğin üzerine yüklenirse erkekler maddi güçten destek alarak başka güçleri de kendilerinde toplamaya meyilliler. Kadın olarak güçlü durmak zorundasın ve bu gücün önemli bir dayanağı da para idaresini yapabilmektir. Kimseye kendini sömürt demiyorum yanlış anlaşılmasın ama ortası olmalı. Müsrifçe para harcayıp da bundan çok memnun olan, her zaman belini doğrultabilme yeteneğine sahip tek bir insan bile görmedim ben. Buna bir başkası için değil kendin için dikkat etmek zorundasın. 50 liralık yemek yiyip de onun hesabını ödeyip ama ben öğrenciyim o çalışan diye sızlanmak buradan bakınca komik gözüküyor. Az para varken az harcayıp, çok para varken de buna paralel olarak daha çok harcanabilir ama asla cüzdandaki parayı tüketmemek lazım.

Evet cimri olmak güzel birşey değil fakat benim senin sevgilinde gördüğüm şey ise şu: Bu adam seni fazla sevmiyor, pek değer vermiyor. Gerçekten seni çok sevseydi bunlar gözüne batmazdı. Ya da aşık olsaydı diyeyim. Ne kadar cimri olursa olsun o cimri insanların bile "ona feda olsun ya" dediği biri / birşey olduğunu düşünüyorum ben, bu çocuğu olabilir, sevgilisi olabilir, sevdiği bir etkinlik vs de olabilir.

şımdı senın ıhtıyacın olan bır urunu alman bıle rahatsızlık uyandırıyorsa evet ben bu kısıyle yollarımı bırlestırıp evlenmem

ama sen gercekten musrıf bır ınsansan erkek arkadasın cımrı olmuyor daha tutumlu oluyor onunla evlenırım

sorun gercekten o alacagın seye ıhtıyacın var mı yok mu

cunku evlenınce ıhtıyaclar cokk cok farklı olacak elektrık su faturası cocuk bezı gıbı gıbı :)

Esim ilk flort zamamlarimizda boyleydi evlendik kuafore gittigimde agdama bile laf soyledi."ne gerek var kendin yap"dedi.ben herseyi gozune sokmadim aldim yaptim demedim.ama farkettim ki aslinda ben cok gereksiz harcama yapiyormusum.ayni anda 3 cift ayakkabi aliyordum vb.bunlara dikkat etmeye basladim.5 yillik evliyiz sonucmu agdaya karisan adam sirf bunun kavgasini yapmayip huyuna gidip mantikli aciklama yaptigim icin epilasyona gidiyorum.esimin tutumluluguyla kislik ve yazlik evimizi aldik kimseye minnet etmeden.kiyafet almiyoruz hergun disarida yemiyoruz kendi hayatimizi yasiyoruz.bana kalsa bugune kadar yalnizca ayakkabi parfum koleksiyonum olurdu

Gereksiz insan diye görmelisin artık ve böyle bi insanla evlenme evlenipte hayatını bile bile neden rezil edesin ..

kadının neye ıhtıyacı var neye yok erkek halıyle ne anlıyor ki

ama evlenınce ben kazanıyorum ben yapıyorum olmamalı
evlılık hayatı paylasmak biz kelimesı bızım paramız bızım borcumuz gıbı dusunulmelı

ama bır goz kalemını bıle ıhtıyacın varken alamayacaksan o kısı yanlıs kısı
hayat boyu ınsanların yedıgıne ıctıgıne gezmesıne gıymesıne ımrenerek yasamak mutsuzluk verır ki zaten baba evınd yokluk gormemıs bırı ıcın hele cok cok zor ..

kıyafet veya her ne ıse bır poset-torba tasımak salaklıksa bırazda kaba dusuncesız bır erkek bence
kadın elı kolu ıken eşıme yardım etmem salaklık asla dıye ellerı ceplerınde mı gezecek ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…