aynen bı yerlerden fedakarlık etmeden mal mulk sahıbı olmuyor ınsanEsim ilk flort zamamlarimizda boyleydi evlendik kuafore gittigimde agdama bile laf soyledi."ne gerek var kendin yap"dedi.ben herseyi gozune sokmadim aldim yaptim demedim.ama farkettim ki aslinda ben cok gereksiz harcama yapiyormusum.ayni anda 3 cift ayakkabi aliyordum vb.bunlara dikkat etmeye basladim.5 yillik evliyiz sonucmu agdaya karisan adam sirf bunun kavgasini yapmayip huyuna gidip mantikli aciklama yaptigim icin epilasyona gidiyorum.esimin tutumluluguyla kislik ve yazlik evimizi aldik kimseye minnet etmeden.kiyafet almiyoruz hergun disarida yemiyoruz kendi hayatimizi yasiyoruz.bana kalsa bugune kadar yalnizca ayakkabi parfum koleksiyonum olurdu
Evet cimri insanla ömür geçmez sonuçta sürekli para hesabı yapa yapa nereye kadar yani, insan hiçbir şeyden keyif alamaz ama bence sen biraz müsrif bir insansın. Yanılıyor da olabilirim tabi ama bana geçen duygu bu. Diğer konunda öğrenci olmana, çalışıp para kazanmıyor olmana rağmen sevgilinle 50 TL'lik hesaplarda yemekler yediğini falan ifade etmiştin. Hadi ara sıra olur belki bu ama sende bu durum rutine bağlamış gibi. Yani ben de dışarıdaki yemeğe 2 kişinin 50 lira vermesine acıyan biriyimdir. 30-40 TL arası pizza menüsü ile 2-3 kişi gayet rahat doyabiliyor bu ülkede örneğin. Ne yiyorsunuz da 50 lira hesap 2 kişi için çıkıyor bilmiyorum. Ondan sonra iş hesap ödemeye gelince de yediğiniz yemeği sevgiline ısmarlamaktan duyduğun rahatsızlığı belirtmiştin halbuki o da sana ısmarlamış. İki lafından biri ben öğrenciyim o çalışan idi. Ayağını yorganına göre uzatmazsan ileride sıkıntı çekebilirsin. Maddi durumun iyi olması demek müsriflik etmek demek değildir. Elbette gönlüne göre harcayacaksın ama parana göre zor durumları idare etmeyi de öğrenmek lazım. İnsanın ne hale düşeceği belli olmaz. Yani benim anladığım kadarıyla sen kadına hesap ödetmeyen, beğendim dediği kıyafeti alan, hatta arkadaşlarının da hesabını ödemesinden hoşlanan, erkekliği bununla ölçen ya da hissetmeye çalışan birisin. Belki de gerçekten müsrifsindir ve biraz para idaresini öğrenmen gereklidir. 2016 yılında da kocam bana bakmalı, bütün masrafımı karşılamalı zihniyetinde olmak hoş birşey olmaz sen de takdir edersin ki. Hayat zor, pahalı, geçinmek kolay değil. Bu ülkede dünümüzle bugünümüz anında birbirinden farklı duruma düşebiliyor bunu unutmamak lazım. Maddiyat sadece erkeğin üzerine yüklenirse erkekler maddi güçten destek alarak başka güçleri de kendilerinde toplamaya meyilliler. Kadın olarak güçlü durmak zorundasın ve bu gücün önemli bir dayanağı da para idaresini yapabilmektir. Kimseye kendini sömürt demiyorum yanlış anlaşılmasın ama ortası olmalı. Müsrifçe para harcayıp da bundan çok memnun olan, her zaman belini doğrultabilme yeteneğine sahip tek bir insan bile görmedim ben. Buna bir başkası için değil kendin için dikkat etmek zorundasın. 50 liralık yemek yiyip de onun hesabını ödeyip ama ben öğrenciyim o çalışan diye sızlanmak buradan bakınca komik gözüküyor. Az para varken az harcayıp, çok para varken de buna paralel olarak daha çok harcanabilir ama asla cüzdandaki parayı tüketmemek lazım.
Evet cimri olmak güzel birşey değil fakat benim senin sevgilinde gördüğüm şey ise şu: Bu adam seni fazla sevmiyor, pek değer vermiyor. Gerçekten seni çok sevseydi bunlar gözüne batmazdı. Ya da aşık olsaydı diyeyim. Ne kadar cimri olursa olsun o cimri insanların bile "ona feda olsun ya" dediği biri / birşey olduğunu düşünüyorum ben, bu çocuğu olabilir, sevgilisi olabilir, sevdiği bir etkinlik vs de olabilir.
Henüz çok gençsin. Kendini yazı dilinde daha güzel ve anlaşılır ifade edersen insanlar da burada hoşuna gitmeyecek yorumlar yapmazlar. Ya neyin ne olduğunu tam olarak doğru ve düzgün bir şekilde aktaracaksın, kimse boşluk bulup da laf söylemeyecek ya da bu anlatımla gelen yorumlara razı olacaksın. Olayı tam bilmeden demişsin de sen olayları tam olarak anlatmamışsın ki? Bizim anlamamızda değil senin anlatımında sorun var. Boşluklar bırakırsan oralara da birşeyler sızar bunu unutma. Daha çok kitap okumanı tavsiye ederim, öğrencilik zamanında yapılacak en güzel şeylerden biri kitap okumaktır. Yarın öbür gün işten güçten vakit bulamayabilirsin. Daha fazla kitap okuyarak anlatımını düzeltmen gerektiğini düşünüyorum. Yani konuyu uzatmadan, fazla evirip çevirmeden de kimsenin kafasında soru işareti bırakmadan bir anlatım sağlayabilirsin. Ben öyle söylemedim, öyle bir imada bulunmadım demişsin ama söylemediklerin üzerinden değil söylediklerin üzerinden git ki kimse boşluk bulup sızmasın, madem istemiyorsun.bu konumun sonunda da belirttiğim gibi bişeyleri tam anlatamamış olabilirim. dün de bu konuya çok takılanlar olmuştu, konum yoruma kapandığı için birşey yazamadım. fakat ben orda biz sürekli 50 tllik yemek yiyoruz gibi bir ima da bulunmadım! o kadar zengin bir insan değilim. 10 20 tllik ödediğim hesabı gün yüzüne getirmek yanlış bana göre. bi 10 tllik hesap ödemek bir öğrenciyi sarsmaz, fakat 50 tl benim nerdeyse haftalık harçlığım oluyor. 50 tllik yemek yenilecek yada sizin düşündüğünüz gibi öyle zengin menülerde gözü olup sürekli iyi yerlere gidip yemek yiyelim deemiyorum. 3 buluşmamızın 1inde evde sevdiği yemekleri yapıp bugunde piknik yapalım hava alırız deyip masraftan kaçınan bir insan olmadığımı nerden biliyorsunuz? kendisi biraz fazla yemek yediği ve yemek seçtiği için her yerde yemiyor. yani olayı tam bilmeden '50 liralık yemek yiyip de onun hesabını ödeyip ama ben öğrenciyim o çalışan diye sızlanmak buradan bakınca komik gözüküyor.' diyerekten yakıştırma yapmanız inanın hiç hoş değil!
söylemediğim şey hakkında sizin imada bulunmanızın doğru olduğunu mu savunuyorsunuz? saçma!Henüz çok gençsin. Kendini yazı dilinde daha güzel ve anlaşılır ifade edersen insanlar da burada hoşuna gitmeyecek yorumlar yapmazlar. Ya neyin ne olduğunu tam olarak doğru ve düzgün bir şekilde aktaracaksın, kimse boşluk bulup da laf söylemeyecek ya da bu anlatımla gelen yorumlara razı olacaksın. Olayı tam bilmeden demişsin de sen olayları tam olarak anlatmamışsın ki? Bizim anlamamızda değil senin anlatımında sorun var. Boşluklar bırakırsan oralara da birşeyler sızar bunu unutma. Daha çok kitap okumanı tavsiye ederim, öğrencilik zamanında yapılacak en güzel şeylerden biri kitap okumaktır. Yarın öbür gün işten güçten vakit bulamayabilirsin. Daha fazla kitap okuyarak anlatımını düzeltmen gerektiğini düşünüyorum. Yani konuyu uzatmadan, fazla evirip çevirmeden de kimsenin kafasında soru işareti bırakmadan bir anlatım sağlayabilirsin. Ben öyle söylemedim, öyle bir imada bulunmadım demişsin ama söylemediklerin üzerinden değil söylediklerin üzerinden git ki kimse boşluk bulup sızmasın, madem istemiyorsun.
Agzina saglik arkadasimHAYIR GEÇMEZ.
Kaldı ki daha evli bile değilken, sizin paranıza karışıyorsa bu adamla ömür geçmez size söyliyim. Ben kocası cimri olup da mutlu olan bi kadın görmedim. Mutlu değil de sinir hastası oluyolar genelde.
Sevginde biter zamanla gorursunTek çocuğum bu yüzden babam olsun annem olsun sağolsun bir dediğimi ikiletmeden alırlar istediğimi. Buna alışık olarak şımarık bi insan oldugumu söyleyemem ama bu rahatlığa ister istemez alıştım. Ailemin durumu kötü olduğunda tabii ki ona göre hareket ettim. Ama ailemin elinde olduğunda asla sakınan insan değillerdir, olupta harcamayan bir insan olmadık ailecek. O yüzden zorluk çekeceğimi görüyorum bende aslında ama icimde ki Sevgi ört pas etmeye calisiyor sanirim sevdiğim adamdaki bu kusuru
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?