- 1 Ekim 2011
- 6.339
- 4.851
- 373
Henüz çok gençsin. Kendini yazı dilinde daha güzel ve anlaşılır ifade edersen insanlar da burada hoşuna gitmeyecek yorumlar yapmazlar. Ya neyin ne olduğunu tam olarak doğru ve düzgün bir şekilde aktaracaksın, kimse boşluk bulup da laf söylemeyecek ya da bu anlatımla gelen yorumlara razı olacaksın. Olayı tam bilmeden demişsin de sen olayları tam olarak anlatmamışsın ki? Bizim anlamamızda değil senin anlatımında sorun var. Boşluklar bırakırsan oralara da birşeyler sızar bunu unutma. Daha çok kitap okumanı tavsiye ederim, öğrencilik zamanında yapılacak en güzel şeylerden biri kitap okumaktır. Yarın öbür gün işten güçten vakit bulamayabilirsin. Daha fazla kitap okuyarak anlatımını düzeltmen gerektiğini düşünüyorum. Yani konuyu uzatmadan, fazla evirip çevirmeden de kimsenin kafasında soru işareti bırakmadan bir anlatım sağlayabilirsin. Ben öyle söylemedim, öyle bir imada bulunmadım demişsin ama söylemediklerin üzerinden değil söylediklerin üzerinden git ki kimse boşluk bulup sızmasın, madem istemiyorsun.
19 yasında üniversiteye giden bir genç kadının kendini biraz olsun geliştirmesi adına tavsiye verdik diye kötü mü olduk şimdi, bravo... Yok, biraz iyileşmekten ödümüz kopuyor millet olarak. Derdimizi daha iyi ifade etmeye bile yanaşmıyoruz, ileri değil geri gitmemize şaşırmamak lazım. Kızın her halinden yanlış yönlendirmelere maruz kalıp da garip garip düşünce tarzlarına sahip olduğu belli ama iyilik yaramadığı için hemen mahalle jargonuna geri döndü, onun da kapasitesi bu kadar demek ki. Hata bende, sırtını erkeğe yaşayan birine ne anlatıyorsam...Artik bu siteye girip yazmiyorum. Nedeni insanlarin, en ozelini paylasip yakinlarina soylemeye cekindigi konulari.
Burada (bazilari tarafindan)
yardim isteyen insanlara,
karsi silah gibi kulanilmasi...
Butun konusunun icinde en kel alaka yerinden tutup didiklenip didiklenip. Arada derede cimbizla sen şurda şu kelimeyi kulanmişsin, şurdada yazim hatasi yapmissin gibi. Derdi olana dert olmaya calisan.
Yukarda arkadasimizin yazdigi gibi bosluk arayan burdan insanlari yargilayan. Karsi tarafin kendisini savunmasinada Buraya yaziyorsan boyle yoruma razi olacaksin gibi yuzeysel empatiden milyarlarca ışık yili uzakta yorumlarla karsilasmasi...
Burda yardimdan ziyade. Konu sahibine laf soylemek icin bosluk aranir. Eger bulunursada, buyuk bir sevincle oradan sizilip uzun uzun elestiriler yazilir. Konu unutulur. Soru unutulur. Olay alakasiz bir polemige en sonunda konunun kapanmasina kadar gider.
Soru neydi sahi cimri sevgili dimi
Olmaz bacim. Bunu sorman icin kitap okuyup kutuphane bitirip buraya yazmaya gelmene gerek yok..
Insani iliskiler insanlarla empati kurmak falan bunlar kitaplarda yazmaz. Bunu ifade etmek icinde kitap gibi yazmak zorunda hic degiliz. Çunku biz burda Atomu parcalamiyoruz, sadece deneyimlerimizi paylasiyoruz.
Konuna donecek olursak
Hersey biter. Sevgiler. Asklar. Arkadasliklar. Geriye ikili iliskilerde arti yonlerimiz kalir.
Cimri kisiyle cimri baska kisi bile yapamaz. Cok cok zorluk cekersin.
Ama yine secim senin. Herseyi bi kenara birak kendi ic sesini dinle. Yasin cok kucuk umarim duygularin seni yonlendirmez. Hakkinda hayirlisi olsun.. @Frambuazasigi
Asla polemige girmek istemiyorum ama kendimi ifade edebilmek icin sizin gibi cimbizla aradan alip....19 yasında üniversiteye giden bir genç kadının kendini biraz olsun geliştirmesi adına tavsiye verdik diye kötü mü olduk şimdi, bravo... Yok, biraz iyileşmekten ödümüz kopuyor millet olarak. Derdimizi daha iyi ifade etmeye bile yanaşmıyoruz, ileri değil geri gitmemize şaşırmamak lazım. Kızın her halinden yanlış yönlendirmelere maruz kalıp da garip garip düşünce tarzlarına sahip olduğu belli ama iyilik yaramadığı için hemen mahalle jargonuna geri döndü, onun da kapasitesi bu kadar demek ki. Hata bende, sırtını erkeğe yaşayan birine ne anlatıyorsam...
Ben cimri birini sevdim berbat bi durum kendi paranı dahi harcatmıyor insana sadece parayı düşünür insana değer vermez pek çok mutsuzum şu an aynı duruma düşme derimMerhabalaar.
Geçen bir konu açmıştım "Her ilişki böyle mi yoksa benim sevgilim cimri mi? "diye
Çok sağolun fikirler verdiniz bana, konunun sonunda zitlasmalar olduğu için konum yoruma kapatılsa da fikirleriniz için yine de teşekkür ederim
O olay üzerinde sizinde dediğiniz gibi erkek arkadasimla konuşma kararı aldım ve bu konuşma da kendisi cimri biri olduğunu, benim baba evinde çok rahata alıştığımı, evlendikten sonra beni öyle bir hayat beklemediğini, kozmetige çok para yatirdiğimi (ki abartı bu tamamen), evlendikten sonra kozmetige para yatirmami kabul etmeyeceğini falan söyledi
Cimri olabilir diye düşünüyodum ama bu söyledikleri karşısında şaşkınlığa uğradım baya. Eyeliner kullanan bi insanım, onun yanında eyelinerim azaldığı için yeniside indirimde olduğundan 1 tane daha aldım diye ben müsrif bir insan oldum
Her muhabbette artık konu benim çok alışveriş yapmamdan yakinmasiyla son buluyor. Kendi paramı onun vermediğini, daha şimdiden bu kadar başıma kakip evlendikten sonra ne olacağını merak ediyorum dememe karşın da bana, sen kendini değiştirmeden böyle çok alışveriş yapmaya devam edersen eğer biz anlaşamayız diyor. Avmde bir kadınla eşinin alışveriş yapıp adamin da torbaları elinde tuttuğunu görünce adam salak olmuş diyor. Yani düşüncesi bu yönde
Bu konular haricinde hiçbir kusuru olmayan biri, kendisini çok seviyorum, doğru insan o gibi geliyor, ilişkimizde yılları devirdik, aileler tanışıyor vs. Fakat evlendikten sonra cimriliği yüzünden çok sorun yaşar miyim
Şuan kendisinin dediği gibi baba evinde rahata alışmış bir insan olmasam da evlendikten sonra daha da dikkatli olacağım tabii ki buna hazırım
Fakat çevremden duyduğum kadarıyla şimdiden sana bunları söyleyen ilerde evlendiginizde seni çok daha sikacaktir, cimri erkeğin karşısında taş olsa çatlar sende dayanamazsın gibi şeyler duyuyorum. Cimri insanla yaşamak gerçekten bu kadar zor mu?
Çok eli bol bir insan olsa da parayı har vurup harman savuruyor diye şikayet etmez miyiz? Bunun ortası olmuyor mu
Size sorum çok sevdiğiniz güvendiğiniz bir insan var karşınızda, cimri olduğu için yolları ayırır misiniz ?yoksa cimri olması ayrılığı gerektiren bir etken olmaz mı sizin için
İnanın kafam çok karışık, tam anlatamamista olabilirim kendimi. Bi kusurum varsa affola. Şimdiden güzel yorumlarınız için teşekkür ederim
Merhabalaar.
Geçen bir konu açmıştım "Her ilişki böyle mi yoksa benim sevgilim cimri mi? "diye
Çok sağolun fikirler verdiniz bana, konunun sonunda zitlasmalar olduğu için konum yoruma kapatılsa da fikirleriniz için yine de teşekkür ederim
O olay üzerinde sizinde dediğiniz gibi erkek arkadasimla konuşma kararı aldım ve bu konuşma da kendisi cimri biri olduğunu, benim baba evinde çok rahata alıştığımı, evlendikten sonra beni öyle bir hayat beklemediğini, kozmetige çok para yatirdiğimi (ki abartı bu tamamen), evlendikten sonra kozmetige para yatirmami kabul etmeyeceğini falan söyledi
Cimri olabilir diye düşünüyodum ama bu söyledikleri karşısında şaşkınlığa uğradım baya. Eyeliner kullanan bi insanım, onun yanında eyelinerim azaldığı için yeniside indirimde olduğundan 1 tane daha aldım diye ben müsrif bir insan oldum
Her muhabbette artık konu benim çok alışveriş yapmamdan yakinmasiyla son buluyor. Kendi paramı onun vermediğini, daha şimdiden bu kadar başıma kakip evlendikten sonra ne olacağını merak ediyorum dememe karşın da bana, sen kendini değiştirmeden böyle çok alışveriş yapmaya devam edersen eğer biz anlaşamayız diyor. Avmde bir kadınla eşinin alışveriş yapıp adamin da torbaları elinde tuttuğunu görünce adam salak olmuş diyor. Yani düşüncesi bu yönde
Bu konular haricinde hiçbir kusuru olmayan biri, kendisini çok seviyorum, doğru insan o gibi geliyor, ilişkimizde yılları devirdik, aileler tanışıyor vs. Fakat evlendikten sonra cimriliği yüzünden çok sorun yaşar miyim
Şuan kendisinin dediği gibi baba evinde rahata alışmış bir insan olmasam da evlendikten sonra daha da dikkatli olacağım tabii ki buna hazırım
Fakat çevremden duyduğum kadarıyla şimdiden sana bunları söyleyen ilerde evlendiginizde seni çok daha sikacaktir, cimri erkeğin karşısında taş olsa çatlar sende dayanamazsın gibi şeyler duyuyorum. Cimri insanla yaşamak gerçekten bu kadar zor mu?
Çok eli bol bir insan olsa da parayı har vurup harman savuruyor diye şikayet etmez miyiz? Bunun ortası olmuyor mu
Size sorum çok sevdiğiniz güvendiğiniz bir insan var karşınızda, cimri olduğu için yolları ayırır misiniz ?yoksa cimri olması ayrılığı gerektiren bir etken olmaz mı sizin için
İnanın kafam çok karışık, tam anlatamamista olabilirim kendimi. Bi kusurum varsa affola. Şimdiden güzel yorumlarınız için teşekkür ederim
Ben sertim, kaldıramayan girmesin polemiğe, cevap vermesin o halde. Ben esirgemem, bana söylenmesine de bozulmam. Kimseye bişeyini söylemeyelim de batsın kalsın o zaman kendi çamuruna. 19 yasında bu kız 19, pohpohlanacak tarafını bulsam pohpohlardım ya da olumlu konuşursun ama yok, ben de eleştirdim. Kızlar böyle yetiştikçe hayatta hep kaybeden taraf olmaya mahkum kalacaklar. Demek ki size göre de bir sakıncası yok. Erkek bir adım önde olmalı diyene hayır buna katılmıyoruz dediğimizde bile yemediğimiz laf kalmıyor. Biz insanız, neden asalak ya da parazit misali yaşayalım? Dik durmak, güçlü olmak varken? Bu kız 'ben ayaklarının üzerinde duracağım' diyeceğine sevgilim vitrindeki tişörtü almadı, hesabı ödemedi, arkadaşımın hesabını da ödemedi, erkekliğini hissettirmedi falan diyor. Bu doğru değil bak yanlış yapıyorsun diyene de ateş püskürüyor. Ne diyelim kendi düşen ağlamaz. Bunu da burada noktalıyorum zira boşa konuşuyorum.Asla polhaldegirmek istemiyorum ama kendimi ifade edebilmek icin sizin gibi cimbizla aradan alip....
Erkege sirtini yaslayan..
Mahalle jargonu kullanan..( kendiniz kraliyet jargonumu kulaniyorsunuz)
Garip garip davranislari olan...
Kapasitesi bu kadar olan birine!!!
Diyerek teshisini karakter analinizini yapip neden buu yorumlarinizla iyilik yapma(!) Zahmetine giriyorsunuz..
Yazmayin efendim.
Gormezden gelin.
Odumuz kopuyor, benim odum kopuyor. Milletce bu sekilde gelisecez. Her hakki soylemeyi kendimizde hak. Her dogruyu bir kendi dogrumuz bilip, futursuzca karsimizdakinin dogrusuna saldirida bulunacaz...
Herkesin bilgisi kulturu kendinedir. Kimse baska bir kimseyi gelistir diye zorlamaya ustten bakmaya hakki yok...
Mesela bana gorede Butun dedikleriniz dogru bile olsa bu sekilde karsi tarafa soyleme gibi bir hakkiniz yok...
Kk yorumlar bazen cok sert oluyor. Buraya yazanlar derdi olan insanlar. Bu kadar yuklenmeden fikrimizi paylasalim. Biraz daha empati
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?