Cimri olduğunu bildiğiniz bir erkekle evlenir miydiniz

Erkeğin cimrisi lanet ettirir adama. Evlenmedim evlenmezdim. Kocaman bir HAYIR

uzak dur ya. canın cıakacak calışacaksın istediğin hiç bir şeyi alamayacaksın

Hangimiz mükemmeliz ki. Tek sorunumuz bu diyor kız .
Hatasız insan olmaz. Benim eşim de nisanlılık döneminde aldiklarima musriflik diyordu kiziyordu. Ben de aynı senin gibi korkmustum. Ama zamanla değişti. Şimdi diyorum ben de çalışıyorum yoruluyorum, kendime bişeyler almayi hak ediyorum. Haklısın diyor. O da abur cubura harcamayı sever mesela, ben de ona karismiyorum. Herkesin para harcadigi bişeyler vardır. Öyle yetişmiş eşim ,ailesi aşırı cimri. Düğünde onlardan çok çektim ama hala unutmuyorum bazı şeyleri.
Yani demem o ki bence değişebilir. Bir hatası yüzünden bırakıp gitmek ne kadar dogru?

Artik bu siteye girip yazmiyorum. Nedeni insanlarin, en ozelini paylasip yakinlarina soylemeye cekindigi konulari.

Burada (bazilari tarafindan)
yardim isteyen insanlara,
karsi silah gibi kulanilmasi...

Butun konusunun icinde en kel alaka yerinden tutup didiklenip didiklenip. Arada derede cimbizla sen şurda şu kelimeyi kulanmişsin, şurdada yazim hatasi yapmissin gibi. Derdi olana dert olmaya calisan.
Yukarda arkadasimizin yazdigi gibi bosluk arayan burdan insanlari yargilayan. Karsi tarafin kendisini savunmasinada Buraya yaziyorsan boyle yoruma razi olacaksin gibi yuzeysel empatiden milyarlarca ışık yili uzakta yorumlarla karsilasmasi...

Burda yardimdan ziyade. Konu sahibine laf soylemek icin bosluk aranir. Eger bulunursada, buyuk bir sevincle oradan sizilip uzun uzun elestiriler yazilir. Konu unutulur. Soru unutulur. Olay alakasiz bir polemige en sonunda konunun kapanmasina kadar gider.

Soru neydi sahi cimri sevgili dimi
Olmaz bacim. Bunu sorman icin kitap okuyup kutuphane bitirip buraya yazmaya gelmene gerek yok..

Insani iliskiler insanlarla empati kurmak falan bunlar kitaplarda yazmaz. Bunu ifade etmek icinde kitap gibi yazmak zorunda hic degiliz. Çunku biz burda Atomu parcalamiyoruz, sadece deneyimlerimizi paylasiyoruz.
Konuna donecek olursak

Hersey biter. Sevgiler. Asklar. Arkadasliklar. Geriye ikili iliskilerde arti yonlerimiz kalir.

Cimri kisiyle cimri baska kisi bile yapamaz. Cok cok zorluk cekersin.
Ama yine secim senin. Herseyi bi kenara birak kendi ic sesini dinle. Yasin cok kucuk umarim duygularin seni yonlendirmez. Hakkinda hayirlisi olsun.. @Frambuazasigi

Paranin lafını etmemeli bi erkek. Cok fuzuli ve abartiya kacan kadin/erkege maddi sartlar dahilinde bi dur,denir ama boyle her kucuk detaya hesap yapan biriyle omur gecmez ki..

zaten her seyin en guzeline layık diye cikilir biriyle yola. Maddiyat meselesi degil bu fikren de cimrilik var.poset tasıyan salak geliyorsa.. oysa ki tasıyan adam akıllı.
Erkekler bi sunu anlamadi gitti kibarligi kilibiklik zannediyorlar

Yine tekrarlayayım cimrilikteki mesele para degil bence. Tutumlu olsun bi insan ama cimri asla.comert olmalı insan kadin da erkekte comert olmalı. Hayatı paylasıyorken ziyan etmek mantiksiz

19 yasında üniversiteye giden bir genç kadının kendini biraz olsun geliştirmesi adına tavsiye verdik diye kötü mü olduk şimdi, bravo... Yok, biraz iyileşmekten ödümüz kopuyor millet olarak. Derdimizi daha iyi ifade etmeye bile yanaşmıyoruz, ileri değil geri gitmemize şaşırmamak lazım. Kızın her halinden yanlış yönlendirmelere maruz kalıp da garip garip düşünce tarzlarına sahip olduğu belli ama iyilik yaramadığı için hemen mahalle jargonuna geri döndü, onun da kapasitesi bu kadar demek ki. Hata bende, sırtını erkeğe yaşayan birine ne anlatıyorsam...

Asla polemige girmek istemiyorum ama kendimi ifade edebilmek icin sizin gibi cimbizla aradan alip....
Erkege sirtini yaslayan..
Mahalle jargonu kullanan..( kendiniz kraliyet jargonumu kulaniyorsunuz)
Garip garip davranislari olan...
Kapasitesi bu kadar olan birine!!!
Diyerek teshisini karakter analinizini yapip neden buu yorumlarinizla iyilik yapma(!) Zahmetine giriyorsunuz..
Yazmayin efendim.
Gormezden gelin.
Odumuz kopuyor, benim odum kopuyor. Milletce bu sekilde gelisecez. Her hakki soylemeyi kendimizde hak. Her dogruyu bir kendi dogrumuz bilip, futursuzca karsimizdakinin dogrusuna saldirida bulunacaz...
Herkesin bilgisi kulturu kendinedir. Kimse baska bir kimseyi gelistir diye zorlamaya ustten bakmaya hakki yok...
Mesela bana gorede Butun dedikleriniz dogru bile olsa bu sekilde karsi tarafa soyleme gibi bir hakkiniz yok...

Kk yorumlar bazen cok sert oluyor. Buraya yazanlar derdi olan insanlar. Bu kadar yuklenmeden fikrimizi paylasalim. Biraz daha empati

bi insan tutumlu olur da bu adam resmen cimri! onunla hayat geçmez yinede sen bilirsin konu sahibi her yeni bir şey aldığında evde kavga çıkmasına hazırsan öyle adım at

Ben cimri birini sevdim berbat bi durum kendi paranı dahi harcatmıyor insana sadece parayı düşünür insana değer vermez pek çok mutsuzum şu an aynı duruma düşme derim

Çalışmıyorsanız ve tüm yük onda olacaksa harcamalarınızda sizi uyarma hakkı olur ev geçindirmek bu dönemde yasamak hic de kolay degil ayrıca cimri ya da degil erkeklerin hicbiri bir eyeliner varken digerini almayı anlamaz. Hatta çok cimri olsa bu tip indirimlerin çok daha pesinde gezerdi olay sizin abartınız sevgiliniz aslında makyajınizı kıskanıyo bence

Böyle bir adamla bile bile evlenmek intihar gibi birşeydir bence

Kendi kişisel bakımlarındada mı cimri bu beyefendi ? Cevap evetse yapısı bu deyip gecmelı hayırsa tepki konmalı bence

Asla yapamayacağım insan tipi. Oje hastası biriyim. Arada alayım istersen der sevgilim,girer bakarız nude oje ve kararsız kaldığım neredeyse aynı olan ojelerin ikisini de al derim,haklısın çok büyük fark var der ona bile bozulurum. Eyeliner ya Allah aşkına ona ne yani ne alaka müsriflikle,kendi kazancın var mı

Ben sertim, kaldıramayan girmesin polemiğe, cevap vermesin o halde. Ben esirgemem, bana söylenmesine de bozulmam. Kimseye bişeyini söylemeyelim de batsın kalsın o zaman kendi çamuruna. 19 yasında bu kız 19, pohpohlanacak tarafını bulsam pohpohlardım ya da olumlu konuşursun ama yok, ben de eleştirdim. Kızlar böyle yetiştikçe hayatta hep kaybeden taraf olmaya mahkum kalacaklar. Demek ki size göre de bir sakıncası yok. Erkek bir adım önde olmalı diyene hayır buna katılmıyoruz dediğimizde bile yemediğimiz laf kalmıyor. Biz insanız, neden asalak ya da parazit misali yaşayalım? Dik durmak, güçlü olmak varken? Bu kız 'ben ayaklarının üzerinde duracağım' diyeceğine sevgilim vitrindeki tişörtü almadı, hesabı ödemedi, arkadaşımın hesabını da ödemedi, erkekliğini hissettirmedi falan diyor. Bu doğru değil bak yanlış yapıyorsun diyene de ateş püskürüyor. Ne diyelim kendi düşen ağlamaz. Bunu da burada noktalıyorum zira boşa konuşuyorum.

Sen diyorsun ya adamin 10 huyu varsa 9 u dogru tek bi yanlış var o da cimriligi.
Ayni evde yasamadigin icin o tek yanlis senin gözüne idare edilebilir geliyor ama emin ol bu huy diger tum doğruları tek başına götürür.
Aynı çatı altina girince bu huy yuzunden ne merhametini ne yardimseverligini ne sadakatini gözün görür.

Örnek vereyim.esim cimri degildir aksine kacinmaz yememizden giyimimizden.
Fakat kv öyle cimri ki...
Kadın iyi kadın ama sırf bu huyu yüzünden öyle boguluyorum ki.
Ustelik ayni sehirde de degiliz.ya o gelir kalir ya biz gideriz.yatiya kalinca daha bir batıyor insana..
Mesela asla ama asla onunla çarşı pazara cikmam.bize geldiginde mümkün degil yemeye goturemeyiz.ne gerek var evimizde yapar yeriz der..en son 5 liralık doner ismarlamak icin yalvardim yine de ikna edemedim.yani bize de harcatmiyor.
Demem o ki..ben kv yi severim iyi insandır ama su huyu yüzünden tahammül edemiyorum bazen.
Yilda gördüğüm en fazla 3 4 olmasina ragmen.
Düşün ki böyle bi kisilik senin kocan olacak aynı evde yaşayacaksınız.
Adam acik acik demis sana ben cimriyim sen boyle yaparsan anlasamayiz.
Sen böyle kabul edio evlensen sikayet etmeye bile hakkin olmaz.ben sana demistim evlenmeseydin der cekilir..
O yüzden iyi düşün.
Evlenme demek bana/bize düşmez ama ben olsam evlenmem.

Cimri adamla hayat geçmez. Kaçın kurtarın kendinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…