Ne kadar güzel yazmışsınız gerçekten yorumunuz için teşekkür ederimArtik bu siteye girip yazmiyorum. Nedeni insanlarin, en ozelini paylasip yakinlarina soylemeye cekindigi konulari.
Burada (bazilari tarafindan)
yardim isteyen insanlara,
karsi silah gibi kulanilmasi...
Butun konusunun icinde en kel alaka yerinden tutup didiklenip didiklenip. Arada derede cimbizla sen şurda şu kelimeyi kulanmişsin, şurdada yazim hatasi yapmissin gibi. Derdi olana dert olmaya calisan.
Yukarda arkadasimizin yazdigi gibi bosluk arayan burdan insanlari yargilayan. Karsi tarafin kendisini savunmasinada Buraya yaziyorsan boyle yoruma razi olacaksin gibi yuzeysel empatiden milyarlarca ışık yili uzakta yorumlarla karsilasmasi...
Burda yardimdan ziyade. Konu sahibine laf soylemek icin bosluk aranir. Eger bulunursada, buyuk bir sevincle oradan sizilip uzun uzun elestiriler yazilir. Konu unutulur. Soru unutulur. Olay alakasiz bir polemige en sonunda konunun kapanmasina kadar gider.
Soru neydi sahi cimri sevgili dimi
Olmaz bacim. Bunu sorman icin kitap okuyup kutuphane bitirip buraya yazmaya gelmene gerek yok..
Insani iliskiler insanlarla empati kurmak falan bunlar kitaplarda yazmaz. Bunu ifade etmek icinde kitap gibi yazmak zorunda hic degiliz. Çunku biz burda Atomu parcalamiyoruz, sadece deneyimlerimizi paylasiyoruz.
Konuna donecek olursak
Hersey biter. Sevgiler. Asklar. Arkadasliklar. Geriye ikili iliskilerde arti yonlerimiz kalir.
Cimri kisiyle cimri baska kisi bile yapamaz. Cok cok zorluk cekersin.
Ama yine secim senin. Herseyi bi kenara birak kendi ic sesini dinle. Yasin cok kucuk umarim duygularin seni yonlendirmez. Hakkinda hayirlisi olsun.. @Frambuazasigi
Iste bunu anlamiyorum.Ben sertim, kaldıramayan girmesin polemiğe, cevap vermesin o halde. Ben esirgemem, bana söylenmesine de bozulmam. Kimseye bişeyini söylemeyelim de batsın kalsın o zaman kendi çamuruna. 19 yasında bu kız 19, pohpohlanacak tarafını bulsam pohpohlardım ya da olumlu konuşursun ama yok, ben de eleştirdim. Kızlar böyle yetiştikçe hayatta hep kaybeden taraf olmaya mahkum kalacaklar. Demek ki size göre de bir sakıncası yok. Erkek bir adım önde olmalı diyene hayır buna katılmıyoruz dediğimizde bile yemediğimiz laf kalmıyor. Biz insanız, neden asalak ya da parazit misali yaşayalım? Dik durmak, güçlü olmak varken? Bu kız 'ben ayaklarının üzerinde duracağım' diyeceğine sevgilim vitrindeki tişörtü almadı, hesabı ödemedi, arkadaşımın hesabını da ödemedi, erkekliğini hissettirmedi falan diyor. Bu doğru değil bak yanlış yapıyorsun diyene de ateş püskürüyor. Ne diyelim kendi düşen ağlamaz. Bunu da burada noktalıyorum zira boşa konuşuyorum.
Gerçekten size yorum yazmak istemezdim ama israrla yanlış anladıklarınızi belki değiştirir bu söylediklerimBen sertim, kaldıramayan girmesin polemiğe, cevap vermesin o halde. Ben esirgemem, bana söylenmesine de bozulmam. Kimseye bişeyini söylemeyelim de batsın kalsın o zaman kendi çamuruna. 19 yasında bu kız 19, pohpohlanacak tarafını bulsam pohpohlardım ya da olumlu konuşursun ama yok, ben de eleştirdim. Kızlar böyle yetiştikçe hayatta hep kaybeden taraf olmaya mahkum kalacaklar. Demek ki size göre de bir sakıncası yok. Erkek bir adım önde olmalı diyene hayır buna katılmıyoruz dediğimizde bile yemediğimiz laf kalmıyor. Biz insanız, neden asalak ya da parazit misali yaşayalım? Dik durmak, güçlü olmak varken? Bu kız 'ben ayaklarının üzerinde duracağım' diyeceğine sevgilim vitrindeki tişörtü almadı, hesabı ödemedi, arkadaşımın hesabını da ödemedi, erkekliğini hissettirmedi falan diyor. Bu doğru değil bak yanlış yapıyorsun diyene de ateş püskürüyor. Ne diyelim kendi düşen ağlamaz. Bunu da burada noktalıyorum zira boşa konuşuyorum.
Çevir kazı yanmasın. 19 yaşındaki biri bana olgunluk dersi mi verecek? Sen şuna anlamadım desene. Laf kalabalığından başka birşey değil yaptığın, beni anlamanı düşünmekle hata ettiğinin farkındayım. Parmaklarıma yazık, o kadar yazdım. Çevir kazı yanmasın :)Gerçekten size yorum yazmak istemezdim ama israrla yanlış anladıklarınızi belki değiştirir bu söylediklerim
O umutla yazıyorum
Ben hiçbir zaman sevgilim vitrinde gördüğüm tişörtü almadı demedim
Eski konumda dediğiniz bölüm
"Mesela bişey beğeniyorum vitrinde, aa güzelmiş dediğimde evet güzelmiş yada gerek yok var senin buna benzer diyor ve ben eğer çok beğendiysem bunu alicam deyip kendim girip alıyorum."
Benim burda vurgulamak istediğim şey benim o beğendiğim şeyi alacak düşüncede olmam. Fakat sevgilimin senin buna benzer var bahaneleriyle beni vazgeçirmeye çalışmasiydi.
Yani siz gidip ordan nasıl bana "sevgilim vitrindeki tişörtü almadı" dediğimi ikna ediyosunuz?
İkinci olarak; hesabı ödemedi yorumunuza da açıklık getireyim
Benim o konuyu acmamda ki neden hesapları ödemiyor olması değil
Ben orda zaten belirttim bende ödüyorum, ilişkimizin ilk başlarında hesabı ben odeyemedigimden rahatsızlık duyduğum için altta kalmamak adına hediyeler alıyordum diye. Emin olun karşımdaki insana sizin cirkin tabirinizle "sırtımı yaslayacak"olsam hesabı ödemediğim günlerde altta kalmamak adına hediye falan almaz, sevgilim zaten hazır hesapları öderken ben hiç sesimi çıkarmadan hesaplarımı ödetir yada hesapları ödemek onun işi diye ben hiç hesap işlerine karışmazdim
Altta sizin gibi düşünen suçlayıcı insanların yani sira, okuduğunu anlayıp amaçları yardım etmek olan insanlarında yorumları var gördünüz mü bilmiyorum.
O yorumlarda benim rahatsızlığımin hesabı ödemek olmadığını, artık bunu alışkanlık haline getirip hesapları sürekli bana yüklemek istediğini düşünmemde vardı
Üçüncü olarak; arkadaşımin hesabını da ödemedi dediğiniz olayda da;
"Arkadaşlarımın yediğini ona ödetmek değil isteğim, her arkadaşımda da beklemem zaten böyle atak davranmasını, bahsettigim arkadasimin iliskimiz adina cok yarari olmustur. Erkek arkadasimla tartistigimizda, sevgilim hemen o arkadasimi arayip akil alir vs vs. "
Bu bölümü anlamadınız yada atladınız bilmiyorum
Burayı da açıklayayım
Her arkadaşımın hesabını tabii ki ödemesini beklemiyorum. Bir tek arkadasim var ve ilişkimiz adına çok emeği olan, sevgilimle tartistigimizda sevgilimin hemen o arkadaşıma danıştıgı yakın olduğumuz bi arkadaşımız
Dördüncü iple çektiğiniz bölüm de; erkekliğini hissettirmemesi
Siz bir erkekle tanışsaniz onun size sürprizler yapmasını sizi mutlu etmesini istemez misiniz? Yoksa dik durmak güçlü olmak tabirini bizzat yaşayıp, sevgilinizle mutlu anlara ortak olmayıp, kendi kendinize sürprizler yapan bir insan mısınız?
Yani açıkçası konuma yorum yazmanızda ki amaç rencide etmekten başka birşey değil. Eğer amacınız yol göstermek olsaydı, yani o olgunluga erişmiş bir insan olsaydınız bu şekilde cirkin tabirler, asagilayici kelimeler kullanmayıp, olgunluğunuzu konustururdunuz
Ev hanımları ne alaka? Asalaklık çalışmamak demek midir? Yazdığım şey ancak bu kadar ters algılanabilirdi. Bazı problemler ciddi demek ki. Valla benim çevremde gerçekten de erkek gibi erkek, kadın gibi kadın var. Sizin çevreniz dediğiniz gibiyse ya sizde bir sorun var ya da çevrenizde. Olayları böyle sizin gibi yanlış anlıyorlarsa hiç şaşırmadım kadın gibi erkek, erkek gibi kadınlar olmasına :) Her neyse nasıl olsa anlamayacağınız için ben daha fazla zaman harcamayacağım. Ben kendimi ifade ettim, yanlış anlayana da bin kere anlatacak değilim. Siz milleti kalıplara sokmaya devam edin, neyse ki her şeyin farkında olan insan sayısı az değil, toplum yavaş da olsa değişiyor şükür. Kurtulacağız bu kafalardan. İyi geceler.Iste bunu anlamiyorum.
Insanlarin hayatta beklentileri istekleri vardir.
Sizin beklentilerinizden farkli olunca hemen onu duzeltmek kendi dogrularimizi empoze etmeye calisiyoruz.
Konuda kadin erkek iliskisine vs geldi.
Konunun disina cikiyorum ama bu kadar yok erkek onde yok kadin geride deyip. Komleks yapmayin. Bir hesabi siz yada o odedi bu kadar takilmayin bunlara...
Okadar ince konulara inip esit olucaz diye erkegi kadina kadini erkege cevirdiniz.
Gunumuzde artik erkek gibi erkek kadin gibi kadin bulamiyoruz. Adamlar pısmış durumda.
Ne guzel demi en sonda adamlari kadina, kadinlari adamlara cevirdik. Erkek yasta Iktidarsizlik almiş basini gidiyor acaba neden???
Yaaa erkekler bazi konuda onde kadinlarda bazi konularda onde olsalar ne olacak,
Ben kesinlikle insanlar arasindaki esitlikten yanayim
Ama bazen zararimiza olan konulardada bu konudada ayni olalim. Yok efendim asagda kalmayalim diye sapitip, dogalarimizdan da sapmayalim.
Yoksa gelecekte dogru duzgun erkek kadin bulamiycaz..
Son olarakta. Asalak gibi parazit gibi derken galiba calismayan bayanlardan bahsediyorsaniz..
Benim annem calismiyor. Ninemde
Ama asla asalak degildi. Onun yaptigi isi on erkek yapamazdi. Ev hanimlarinida boyle asaglamayin. Maaslari yok ama inanilmaz agir calisma kosullari, ve bilinmeyen degerleri var.
Ahahahahhaha olgunluğun yasta değil başta olduğu bir örneği de görmüş bulunduk sağolunÇevir kazı yanmasın. 19 yaşındaki biri bana olgunluk dersi mi verecek? Sen şuna anlamadım desene. Laf kalabalığından başka birşey değil yaptığın, beni anlamanı düşünmekle hata ettiğinin farkındayım. Parmaklarıma yazık, o kadar yazdım. Çevir kazı yanmasın :)
Size söylenecek çok laf var da neyseEv hanımları ne alaka? Asalaklık çalışmamak demek midir? Yazdığım şey ancak bu kadar ters algılanabilirdi. Bazı problemler ciddi demek ki. Valla benim çevremde gerçekten de erkek gibi erkek, kadın gibi kadın var. Sizin çevreniz dediğiniz gibiyse ya sizde bir sorun var ya da çevrenizde. Olayları böyle sizin gibi yanlış anlıyorlarsa hiç şaşırmadım kadın gibi erkek, erkek gibi kadınlar olmasına :) Her neyse nasıl olsa anlamayacağınız için ben daha fazla zaman harcamayacağım. Ben kendimi ifade ettim, yanlış anlayana da bin kere anlatacak değilim. Siz milleti kalıplara sokmaya devam edin, neyse ki her şeyin farkında olan insan sayısı az değil, toplum yavaş da olsa değişiyor şükür. Kurtulacağız bu kafalardan. İyi geceler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?