Cimri olduğunu bildiğiniz bir erkekle evlenir miydiniz

Ne kadar güzel yazmışsınız gerçekten yorumunuz için teşekkür ederim

Aklıma dünyanın en cimri insanları diye bi program var o geldi.
Adamlar yağmur suyunu toplayıp bulaşık yıkıyor aynı suyu alıp banyo yapıyor. Hatta bi çift abartıp o su boşa gitmesin diye aynı anda banyo yapıyordu.daha neler neler
Evlilikte zaten dikkat ediyorsun harcamalarına. Bide böyle karışması çok kötü olur

Cimri adam hediye almaz, surpriz yapmaz, senin ihtiyaclarin adama gereksiz gelir, yediginin ictiginin hesabini yapar. Hamile karisina evde dogur diyen adam bile gordu bu gozler. Emeginle kazanacagin parayi gonul rahatligiyla harcayamazsin, uzak dur

Iste bunu anlamiyorum.
Insanlarin hayatta beklentileri istekleri vardir.
Sizin beklentilerinizden farkli olunca hemen onu duzeltmek kendi dogrularimizi empoze etmeye calisiyoruz.
Konuda kadin erkek iliskisine vs geldi.
Konunun disina cikiyorum ama bu kadar yok erkek onde yok kadin geride deyip. Komleks yapmayin. Bir hesabi siz yada o odedi bu kadar takilmayin bunlara...
Okadar ince konulara inip esit olucaz diye erkegi kadina kadini erkege cevirdiniz.
Gunumuzde artik erkek gibi erkek kadin gibi kadin bulamiyoruz. Adamlar pısmış durumda.
Ne guzel demi en sonda adamlari kadina, kadinlari adamlara cevirdik. Erkek yasta Iktidarsizlik almiş basini gidiyor acaba neden???
Yaaa erkekler bazi konuda onde kadinlarda bazi konularda onde olsalar ne olacak,
Ben kesinlikle insanlar arasindaki esitlikten yanayim
Ama bazen zararimiza olan konulardada bu konudada ayni olalim. Yok efendim asagda kalmayalim diye sapitip, dogalarimizdan da sapmayalim.
Yoksa gelecekte dogru duzgun erkek kadin bulamiycaz..
Son olarakta. Asalak gibi parazit gibi derken galiba calismayan bayanlardan bahsediyorsaniz..
Benim annem calismiyor. Ninemde
Ama asla asalak degildi. Onun yaptigi isi on erkek yapamazdi. Ev hanimlarinida boyle asaglamayin. Maaslari yok ama inanilmaz agir calisma kosullari, ve bilinmeyen degerleri var.

Oooo abimiz izlemiş gözlemiş bir eyelinera bile laf etmiş. bunun devamı fa fakir edebiyatı haberin olsun. Getirdiğim para kuruşu kuruşuna helal fln diyecek. Çünkü biz haramdan harcıyoruz bol keseden. Sorunun cevabı ise olmaz negatif olumsuz eksi eksi eksi bizimla değilsın abiğğğciğim

Allah bile cimriyi sevmezken sen nasil sevceksin...
Suan evli olmadignz icin sana kolay gelebilir ama bir omur boyle birini cekmek cok zor

Evlendikten sonra çocuklarınız için bir şey almak isteseniz belki de ona bile dırdır yapacaktır. Ben olsam böyle bir adamla ömür geçirmek istemem.

Gerçekten size yorum yazmak istemezdim ama israrla yanlış anladıklarınızi belki değiştirir bu söylediklerim
O umutla yazıyorum
Ben hiçbir zaman sevgilim vitrinde gördüğüm tişörtü almadı demedim
Eski konumda dediğiniz bölüm
"Mesela bişey beğeniyorum vitrinde, aa güzelmiş dediğimde evet güzelmiş yada gerek yok var senin buna benzer diyor ve ben eğer çok beğendiysem bunu alicam deyip kendim girip alıyorum."
Benim burda vurgulamak istediğim şey benim o beğendiğim şeyi alacak düşüncede olmam. Fakat sevgilimin senin buna benzer var bahaneleriyle beni vazgeçirmeye çalışmasiydi.
Yani siz gidip ordan nasıl bana "sevgilim vitrindeki tişörtü almadı" dediğimi ikna ediyosunuz?

İkinci olarak; hesabı ödemedi yorumunuza da açıklık getireyim
Benim o konuyu acmamda ki neden hesapları ödemiyor olması değil
Ben orda zaten belirttim bende ödüyorum, ilişkimizin ilk başlarında hesabı ben odeyemedigimden rahatsızlık duyduğum için altta kalmamak adına hediyeler alıyordum diye. Emin olun karşımdaki insana sizin cirkin tabirinizle "sırtımı yaslayacak"olsam hesabı ödemediğim günlerde altta kalmamak adına hediye falan almaz, sevgilim zaten hazır hesapları öderken ben hiç sesimi çıkarmadan hesaplarımı ödetir yada hesapları ödemek onun işi diye ben hiç hesap işlerine karışmazdim
Altta sizin gibi düşünen suçlayıcı insanların yani sira, okuduğunu anlayıp amaçları yardım etmek olan insanlarında yorumları var gördünüz mü bilmiyorum.
O yorumlarda benim rahatsızlığımin hesabı ödemek olmadığını, artık bunu alışkanlık haline getirip hesapları sürekli bana yüklemek istediğini düşünmemde vardı

Üçüncü olarak; arkadaşımin hesabını da ödemedi dediğiniz olayda da;
"Arkadaşlarımın yediğini ona ödetmek değil isteğim, her arkadaşımda da beklemem zaten böyle atak davranmasını, bahsettigim arkadasimin iliskimiz adina cok yarari olmustur. Erkek arkadasimla tartistigimizda, sevgilim hemen o arkadasimi arayip akil alir vs vs. "
Bu bölümü anlamadınız yada atladınız bilmiyorum
Burayı da açıklayayım
Her arkadaşımın hesabını tabii ki ödemesini beklemiyorum. Bir tek arkadasim var ve ilişkimiz adına çok emeği olan, sevgilimle tartistigimizda sevgilimin hemen o arkadaşıma danıştıgı yakın olduğumuz bi arkadaşımız

Dördüncü iple çektiğiniz bölüm de; erkekliğini hissettirmemesi
Siz bir erkekle tanışsaniz onun size sürprizler yapmasını sizi mutlu etmesini istemez misiniz? Yoksa dik durmak güçlü olmak tabirini bizzat yaşayıp, sevgilinizle mutlu anlara ortak olmayıp, kendi kendinize sürprizler yapan bir insan mısınız?

Yani açıkçası konuma yorum yazmanızda ki amaç rencide etmekten başka birşey değil. Eğer amacınız yol göstermek olsaydı, yani o olgunluga erişmiş bir insan olsaydınız bu şekilde cirkin tabirler, asagilayici kelimeler kullanmayıp, olgunluğunuzu konustururdunuz

W Wurstria @Jeanne darc_ sizlerden ricam bu konumunda kapanmaması
İnsanlar anlamak istemediği sürece boşa çabalamaya gerek olmadığını düşünüyorum
Fikirlerimizi açıkça beyan ettik uzatmaya da gerek yok diye düşünüyorum
Düşüncelerime uyan birini görmekde mutlu etti bu arada teşekkür ederim @Jeanne darc_

Son düzenleyen: Moderatör:
ben sana evlen ya da evlenme diyemem ama ben olsam çok düşünürdüm. benim nişanlım da çok savurgan değildir ama onunkisi cimrilikten çok tutumluluk sayılabilir. ikisini birbirine karıştırmamak lazım. mümkün değil benim bir rimelime rujuma karışması ne haddine. zaten karışmaz da. ama şu an bütçelerimiz bir olmamasına ve kesinlikle kendi paramı harcamama rağmen, bir şey almak istediğimde "ne yapacaksın onu" dediğinde çok canımı sıkıyor. ona göre gereksiz ya da kullanışsız bir şey, ama belki ben o şeye sahip olmaktan çok mutlu olacağım. bazen bana laf sokar kendince, bir şey almaya kalktığımda bu ay da 2 ayakkabı almayıver dedi... ben onu sallamam ki, iki değil 1 ayakkabı param bu benim dedim hatta:)

şimdi sen evlendin, eve alacağın en ufak bir tabak çanak tencere, evini güzelleştirmek için isteyeceğin süs püs tablo, bir kıyafet alırken yanında çok beğendiğin bir tanesi daha... bunların hepsini almaman için uğraşacağını bil. en basitinden "alma, ne yapacaksın, yok muydu ondan, daha geçen gün almadın mı, param yok, bunu alırsan şunu unut vs.." laflar duyacaksın hep, eline aldığını geri bırakacaksın. kendi paranı da kazanmıyorsan hep elin boş kalacak. hoş, para kazanıyor olsan bile seni pek serbest bırakacağını düşünmüyorum, adam açık açık cimriyim demiş. cimri olmak iyi bir şey değil, aksine bir insan cimri olduğundan utanmalı. sana daha evlenmeden baba evinde çok rahatsın evlenince böyle olmaz laflarını etmesi bi açıdan iyi, bu sana bir uyarı. yani şartları bil. ona göre hareket et.

Çevir kazı yanmasın. 19 yaşındaki biri bana olgunluk dersi mi verecek? Sen şuna anlamadım desene. Laf kalabalığından başka birşey değil yaptığın, beni anlamanı düşünmekle hata ettiğinin farkındayım. Parmaklarıma yazık, o kadar yazdım. Çevir kazı yanmasın :)

Sevgiliyken bukadar cimriyse ve bunları dilegetirebiliyorsa ıııı yapamazsın cnm. Evlenince duruma göreçdeğisir bir ay acılırsın bir ay hiç harcamazsın.. Düsünsene hamilesn bebeğe alısveris yapmana söylenecek aşerdiğinde söylemeye çekineceksn falan... Ölümlü dünya cimriliginde boyutu olmalı..

Ev hanımları ne alaka? Asalaklık çalışmamak demek midir? Yazdığım şey ancak bu kadar ters algılanabilirdi. Bazı problemler ciddi demek ki. Valla benim çevremde gerçekten de erkek gibi erkek, kadın gibi kadın var. Sizin çevreniz dediğiniz gibiyse ya sizde bir sorun var ya da çevrenizde. Olayları böyle sizin gibi yanlış anlıyorlarsa hiç şaşırmadım kadın gibi erkek, erkek gibi kadınlar olmasına :) Her neyse nasıl olsa anlamayacağınız için ben daha fazla zaman harcamayacağım. Ben kendimi ifade ettim, yanlış anlayana da bin kere anlatacak değilim. Siz milleti kalıplara sokmaya devam edin, neyse ki her şeyin farkında olan insan sayısı az değil, toplum yavaş da olsa değişiyor şükür. Kurtulacağız bu kafalardan. İyi geceler.

Yıllardır birliktesin ve sen cimri olduğunu yeni mi farkediyorsun?

Maddi durumu olmadığı için evlenince harcamalarını kısacak olsaydın bu bence büyük bir problem değildi.
Ama cimri bir eşin var diye kismak zorunda olman bir sorun.
Ve bana göre büyük bir sorun. .

Bu forumda daha önce de bunu dedim şimdi de söylüyorum;
Cimri kadınla olur ama cimri adamla olmaz.
Cimri ile ömür geçmez. .

Ahahahahhaha olgunluğun yasta değil başta olduğu bir örneği de görmüş bulunduk sağolun

Size söylenecek çok laf var da neyse
İyi geceler size

Savunduğun zihniyetin yanı sıra iki yıllık sevgilinin tanıyamamış olman da ayrı ironik :) Adamın cimriliğini yeni fark etmek falan... Liseli aşıklar misali takılıyorsunuz demek ki, zaten yorumlarından belli çocukluğun. Adına da ilişki diyorsun işte. Büyüdüğünde güzel bir hayatın olur umarım.

Sana evlen veya evlenme diyemem. Bazen insanin basireti baglaniyor, o yanlis buldugun ozellikleri cokta kotu gelmiyor fakat cicim aylari gecince gercekler tokat gibi carpar. Tahammul edemiyor gibi olursun. Huylu huyundanda vazgecmez. Evlenir miydin sorusuna cevabim BİLE BİLE LADES DEMEK olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…