cimri + paragöz olduğumu mu düşünüyor? yorumlarınıza ihtiyacım var :)

Hepimizin iletişimde hataları oluyor. Sizinkilerden benim gözüme çarpanları alıntılıyorum.

Tamam ilk seferde ne diyeceğinizi bilememiş olabilirsiniz. Ama sonrasında ilk fırsatta "Hala iş arıyorum. Çalışmayı seviyorum. Ayrıca özgeçmişime yazacak iş tecrübesi olsun istiyorum. İleride işe başvurduğumda ne kadar çalışkan olduğumu anlatmam da kolay olur. Zaten bu aralar maddi sıkıntım da var. Ona da faydası olur" diyebilirdiniz.

Siz daha bunları söyleyemeden "paraya fazla önem veriyorsun galiba" derse de aynı cevabı verip üzerine "ben daha açıklama yapmadan, beni iyice tanımadan etmeden nasıl böyle bir cümle söyleyebildin? Söylediğin şey çok kırıcı. Çalışmak istemem benim paragöz olduğumu göstermez. Çalışmak istemenin bir sürü sebebi olabilir. Senin bunları anlamaya çalışmadan öyle bir cümle kurman ise senin önyargılı olduğunu gösterir" diyebilirdiniz. Ben olsam kırgın olduğumu belli edip, özür dileyene kadar samimi davranmazdım. Ama muhtemelen işler o raddeye gelmezdi, siz tepki göstermeye başlayınca "yok ben şaka yaptım" vs derdi.

Burada da cimri imajı çizmediğinizden emin olana kadar meramınızı anlatmalıydınız. Sen ödemek istersin diye düşündüm, ben zaten maddi sıkıntı içindeyim vs. artık düşündüğünüz neyse hepsini söyleyebilirdiniz. Siz mantıklı açıklamalar getirdiğiniz halde hala size cimriymişsiniz gibi hissettirirse de ona bunu söylerdiniz. "Ben sana bunu bunu dedim, bunlara rağmen bana hala cimriymişim gibi davranıyorsun. Bana kendimi kötü hissettiriyorsun, kalbimi kırıyorsun" deyip, o gelip özür dileyene kadar araya mesafe koyabilirdiniz.

Niye açıklama yapmadınız? Siz böyle bir şey söyleseydiniz, aynı şeyi araba için değil de tipiniz için söyleseydiniz mesela, o sussaydı, sadece ne alakası var deyip geçiştirseydi siz ne düşünürdünüz?

Neden böyle bir şey söylediğini, bunu nereden çıkardığını sormalıydınız. Sizin yaptığınız bir şey yüzünden böyle dediyse, "ben onu demek istemedim, şunu demek istedim" vs diyerek açıklama getirmeliydiniz. Bir sebebi yoksa onun bir kompleksi olabilir veya ilgisiz kalmış olabilir. "Ben seni beğeniyorum. Şu şu özelliğini beğeniyorum. Sende beğenmediğim tek özellik böyle beni suçlar gibi konuşman. Beni sevgilisini arabasına göre seçecek bir kız mıyım? Benim hakkımda gerçekten böyle mi düşünüyorsun? Ben böyle biriysem benimle neden berabersin? Senin beni böyle suçlaman diğer tüm beğendiğim özelliklerini silebilecek bir özelliğin. Beni çok kırdın" deyip o özür dileyene kadar mesafeli davranabilirdiniz.

böyle saçma sapan konuşmaları ve hareketleri yüzünden kendisinden ayrıldım. ama maddiyatçı biri olmadığım konusunda hiç açıklama yapmadım ne yazık ki.

Böyle saçma sapan hareketleri yüzünden demişsiniz de hiç hatasını söyleyip düzeltme şansı vermemişsiniz. Siz ses etmedikçe de o kendini haklı sanmış. Biraz çocukça biriymiş, hatalarını söyleseniz bile belki düzelmeyecekti, o da var. Şimdi okudum, size güvenmiyormuş da. Yani siz iyi iletişim kursanız bile iyi bir ilişkiniz olmayacaktı muhtemelen.

Her işte bir hayır vardır. Belki bu yaşadıklarınız ileride karşınıza doğru insan çıktığında çok daha iyi iletişim kurmanızı sağlayacak. Daha iyi iletişim kurmanın faydasını sadece aşkta değil kariyerde, arkadaşlıkta, aile ilişkilerinde de mutkaka görürsünüz. O yüzden hiç üzülmeyin, ilerisi için umutlu ve mutlu olun.

Son düzenleme:

her dediğimi yanlış anlayıp kötü anlamlar çıkaran biriydi zaten.
ama hayatım boyunca hiçbir zaman paragöz olmadım, hiç parası olmayan birini çok sevip çok ağlamışlıgım oldu. çok parası olan kişileri reddettigim de oldu. tabi o bunları bilmiyor.

kendini ifade edemeyen biriyle fesat biri bir araya gelince bu sonuç çıkıyor ortaya.

Bilgi eksikliginden kaynakli diye dusunucem ama aslinda o da degil ilk basta is ararken size sordugu soruya ihtiyacim var deseydiniz boyle olmayacak miydi? belki de evet ama isin su yonu de var is arayan birine niye is ariyosun ihtiyacin mi var diye sormak sacma degil mi? yani keyfi olarak da insan bos kalmamak icin calisabilir ama bunun da paragoz olmakla alakasi yok.. paragoz aslinda benim icin kendi calismayip baskasinin parasiyla gecinmek bknz zengin es arayan kadinlar.. paraya duskun olmakla calismak arasinda baglanti kuramiyor benim mantigim.. calismayip yuksek beklentisi olan =paragoz
Cimrilige gelince cimri bir insan degilim memur cocuguyum hicbirzaman bi eksigim olmadi cok sukur ama fazlam da olmadi.. simdi iyi kazancim var ama hala luzumlu mi diye harcama yaparken 2 kere dusunurum bunu da tutumluluk olarak degerlendiriyorum ama baskasina gore cimri diye nitelendiriliyorsa hic ama hic umrumda degil..
Prensipleri olan her insan gibi davranmissiniz.. anlayamamis.. onun kaybi.. dusunmeye deger mi? onu da size birakiyorum

evet haklisiniz. belkide sorun tepki göstermememdi. sadece bunlar değil başka zaman saçma sapan ithamlarda bulunduğunda da "ne alakası var" deyip geçiyordum. normalde sessiz biri değilimdir ama nasıl olsa beni zamanla tanıyacak, gerçek kişiliğimi kendisi görecek zaten diyordum. tabi zaman olmadı , tanımadı, tanımak da istemedi kendince yargıladı hep.

ben de hep sustum. parayı çok seviyorsun galiba dediğinde yoo sevmiyorum vs dedim ama ne açıklama yaptım ne mesafe koydum, beni beğenmezsin arabami da beğenmezsin dediğinde "ben öyle bir kız mıyım?" diye tepki göstermek yerine ne alakası var dedim sustum. çok üzüldüm ama içimden kendimi izah etmek gelmedi çünkü beni bana çok zıt olan şeylerle itham ediyordu, açıklama yapmak bile gülünç geliyordu. nasıl olsa görecekti.

ama baktım olmuyor, görmesine fırsat olmadı. ve o paylaşımdan sonra ve o laflardan da sonra beni nasıl gördüğünü anladım. kendisinden ayrılmamın sebebini yaptığı hatalarda değil de maddiyatta arayan biri. böylece kendi vicdanını rahatlatıyor, suçsuz olmuş oluyor. kolay yolu bulmuş diye düşünüyorum, hakkımda "paragözdü zaten o" diyerek egosunu tatmin ediyordur. benim zoruma giden de hiç olmadığım biri gibi görülmekti.

dediginiz gibi hatalarını da hiç söylemedim. sen böyle saçma sapan konuşuyorsun beni kırıyorsun da demedim. belki hala kendini haklı buluyordur. bu yüzden bende de hatalar var.

vakit ayırıp uzun uzun açıkladığınız için çok teşekkür ederim gerçekten işime yarayacak söyledikleriniz. dikkat edeceğim bundan sonra.

Yanlış anlamayın, o haklı demek istemedim. Hödük herifin tekiymiş, iyi olmuş devam etmemeniz.

Sadece ikili iletişimde daha açık olmanız gerektiğini düşündüm. Aile îçi olayların duyurulması bence de hoş değil, ama maddiyatı buna dahil etmem. Insanlık hali, her ailenin sıkışık zamanı da olur rahat zamanı da. Benim açımdan rahatsızlık duyulacak bir konu değil.

ben de onu anlamadım zaten. ihtiyacın mı var diye tamam sorulur da iş arayan herkes paragöz mü? işin garip tarafı kendisi de yaz tatillerinde çalışan biriymiş. ama ben ona ne paragöz dedim, ne ihtiyacın mı var dedim. insanları yargılamak ne kadar kolay.

dediginiz gibi ben de henüz aramızda bir şeyler olmayan birine (o olduğunu iddia ediyordu yani sevgili olduğumuzu) daha ne olacak bilmeden öyle bir yere gidip hesap ödetmeyi kendime yakıştıramadım ama yanlış anlaşıldım, eleştirildim hatta resmen hakaret yani "sen beni beğenmezsin" filan demek. mantıklı bir yanı yok, siz doğruları söylüyorsunuz.

ben çok romantiğim pozlarında takılırdı mutlaka sevgilisiyle çok güzel yerlere gitmek istermiş, en güzel yerlere gitmeliymiş ben onun hevesini kırıyormuşum. tamam da o kadar kabalaşıp ithamlarda bulunmaya gerek yoktu bence.

kesinlikle uyumlu bir çift değildik hal ve hareketlerine de uyuz olmuştum ama çok eskiden beri platonik olarak aşık olduğum biriydi, elime böyle bir fırsat geçmişti yani ona kendimi tanıtma fırsatı. belkide o yüzden fazla sessiz ve umarsız oldum, üstüne bir de olmadığım biri gibi tanıttım kendimi. sonunda yapamadım ve ayrıldım tabi. şimdi diyorum iyi ki ayrılmışım ama bende de hatalar varmış diyorum.

Yansitma diye bi durum var sana bildigim kadarindan bahsedeyim.. ben ikili iliskilerde kiskanc bir insansam seni sende olmamasina ragmen kiskanclikla suclarim.. senin olayda bu olmus sanirim hem paragoz hem cimrilikle suclandigina gore kendi durumunu sana yansitmis.. takma bosver hayirlisi olmus.. Allah iyilerle karsilastirsin

aslında çok mantıklı bir açıklama.
ben kendisinin parayla ilgili kompleksleri olduğunu düşündüm "sen beni beğenmezsin, benim gibilerle konuşmazsın, arabami beğenmezsin" demelerini de buna bağladım açıkçası. belli ki problemleri var belkide kendisi kendisini beğenmiyor ve fakir buluyor.

ama o yansıtma da aklıma yattı. neden olmasın ki? kendisi öyleydi belki. amin inşallah, hepimizi. teşekkür ederim.

neden dürüst olmuyorsunuz ki?

maddi sıkıntınız olduğunu söyleseniz iş konusunda anlar ve yardım ederdi.

böyle sanki para takıntılı gibi gözükmüş cidden.

o lüks yer için de "maddi olarak karşılayamaybilirim daha uygun bir yere gitsek" diye dürüst olsanız belki adam ben ısmarlarım diyecekti ya da sizin istediğiniz yere gidip ondan faydalanmak istememenizi takdir edecekti.

böyle dışarıya zengin şımarık imajı çizmeye çalışan kızları sevmiyorum. dürüst olmak en güzeli.

Rica ederim. Bir mesajınızı sonradan okuyup mesajımın son kısmını yeniden düzenledim. Başka kötü huyları da varmış, size güvenmiyormuş. O yüzden hiç üzülmenize değmez. Siz çok iyi iletişim kursanız da sizi yine üzebilirdi. Sadece güvenmemesi bile ayrılma sebebi zaten. O yüzden hiç üzülmeyin, aksine sevinin. Hem size güvenmeyen birinden kurtulmuşsunuz, hem de kendi kişisel gelişiminiz için tecrübe sahibi olmuşsunuz.

"zengin ve şımarık imajı çizmeye çalışan kızlar" mı?
pardon da eleştiriye açığım ama bu kadar yanlış anlaşılmaya sessiz kalamadım. hem okuyup hem çalışmak istiyorum demenin neresi zengin ve şımarık imajı çizmeye çalışmak?

ki kendisiyle ilk konuştuğumuz zamanlarda hiçbir şeyin lüksünü aramadığımı, babamin emekli olduğunu filan anlatmıştım. hiç de öyle zengin imajı çizmeye çalışmadım. hele ki şımarık öyle mi? eğer gerçekten şımarık olsam bu kadar üzülmezdim, çok ağırbaşlı davrandığıma inanıyorum ben.

ve tekrar söylüyorum restorana gitmeme sebebim hesabı ben ödeyemem diye değildi
o kendisi ödemeyi düşünerek beni davet etti ve ona ödetme düşüncesi beni çok rahatsız ettiği için reddettim. eğer ortak ödeyeceğimizi söylese giderdim.

bir şeyler almaya markete girdiği zaman bile sadece su istedim. o ödüyordu ve bu beni rahatsız etti çünkü. bu mu şımarıklık? yapmayın allah aşkına. zengin ve şımarık imajı çizmemek için siz evde kuru ekmek yediğinizi filan da anlatacaksınız demek ki (bu örnekti sadece) bizler öyle insanlar değiliz, herkesin her şeyi bilmesine gerek yok neticede.

mesajınızın son kısmını aradım ama düzenlenmiş halini bulamadım. evet kıskançtı "bakalım ne konuşmuşsun, mesajları neden sildin benden gizli ne işler yapıyorsun" diye kızmıştı. ben anlam veremedim bu hareketlere. bence güvenilmez olan kendisiydi, kişi kendisinden bilirmiş ya o yüzden o da bana güvenmiyordu. evet olacağı böyleymiş, tekrar teşekkür ederim ilginiz için.

orda sizi kastetmedim telden yazdığımdan bazen tam kafamdakini ifade edemiyorum özür dilerim üzdüysem.

genel konuştum ben konu oraya gelince.

orda sizi kastetmedim telden yazdığımdan bazen tam kafamdakini ifade edemiyorum özür dilerim üzdüysem.

genel konuştum ben konu oraya gelince.

anladım şimdi.
o halde ben de özür dilerim sert çıkıştıysam :)
teşekkür ederim yorumunuz için.

Ama bunu da aşmanız gerekiyor bence. Her zaman hesap ortak ödenmez, özellikle böyle flört veya ilişki başlangıcı varsa, ilk çıktığınız yemeği veya özel olarak davet ettiği bir yeri onun ödemesi çok doğal. Siz de sonra kahveleri ısmarlarsınız mesela. Yani her zaman hesabı bölmeye çalışmak bana itici geliyor. Hele ki daha bu aşamada "ya hesabı ortak ödemezsek" diye teklifi reddetmek gereksiz.

Devamı gelmezse de gelmez, bir yemeğe çıkıldı diye ilişki başlayacak değil. Adam da bunu "vay kendine yemek ısmarlattı" olarak düşünmez. Bu konuda gereksiz hassasınız diye düşünüyorm. Biraz rahatlayın.

ya aslında haklisiniz o konuda çok fazla hassasim (şuan gerçekten çok utandığım için sululuğa vuruyorum işi)

daha düne kadar hediye bile kabul etmiyordum karşı taraf yalvar yakar olsa bile. değil ki yemeği onun ısmarlamasi. şöyle söyleyeyim markette o ödeyeceği için sadece su aldım halbuki istediğin bir şey var mı diye defalarca sordu, söylememi istedi ama sadece su aldım. çok abartıyorum belkide kötü düşünüyorum. evet öyle demez herhalde arkamdan ama ne bileyim. utanıyorum, sıkılıyorum filan.

bundan sonra daha mantıklı olmaya çalışacağım...

Siz çok açık konuşmamışsınız, o da sizi yanlış anlamış, durum bundan ibaret. Flört ettiğiniz birine maddi durumunuzun kötü olduğu gibi özel bir konudan bahsetmeye de gerek yok. Ha bahsetseniz de sizi paragöz algılayabilirdi bu arada, kafa yapısı garip yani. Ayrıldığınız iyi olmuş, boşverin, sizi de ne sanıyorsa sansın, takmayın bu kadar düşüncelerini siz kendinizi bildikten sonra.

ben de öyle düşündüm, maddi durumumuzu bilmesine gerek yoktu. hem yeni yeni konuşmaya başladığım birine durumumuz kötü dersem kendisinden bir yardım filan beklediğimi düşünür diye çekindim. gördüğünüz gibi her şeyi yanlış anlayan biri zaten.

dediğim gibi ben kendimi hiç ifade edemedim. saçma sapan suçlamalarina açıklama yapmak bile gelmedi içimden "ne alakası var" deyip sustum sadece. eğer o zaman susmayıp kendimi izah etseydim şimdi böyle düşünüp başlık açıyor olmazdım... hata bende de var. ama dediginiz gibi ben kendimi biliyorum hiç değilse. o bilmese de olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…