cimri + paragöz olduğumu mu düşünüyor? yorumlarınıza ihtiyacım var :)

Off en sevmediğim insan tiplerinden..
Kendi kendine kafasında yanlış bir şeyler kurup sana laf sokmaya çalışan..
Bir iki kişi oldu böyle tanıdığım, yanlış tanınmak beni çook etkiliyor biraz içime oturdu açıkçası ama çok gereksiz şeyler bu kendini kurma, bilmiyorum bence ne düşünüyorsa düşünsün, iki muhabbet olmuş öyle diye ne bu hemen kesin yargılar, garip bence.
Bence kendisinin parayla bir sıkıntısı da olabilir.

Her insanla iyi anlaşacağız, kafa yapımız uyacak diye bir şey yok zaten. Bunu kafanıza takıp üzülmeye değmez. Kendinizi izah etseniz de yazdığınız gibi "Ha maddi durumu kötü, benim de durumumu iyi görüyor arabam falan var ondan benimle" bile diyebilecek bir kafada gibi geldi bu arkadaş. Önünüze bakın, umarım kafanıza uygun bir partner bulursunuz. :)

Duruma göre uyum sağlamak gerekiyor. Yolda yürürken markete girersek ben de bir şey almam ama örneğin akşam bir şey içelim diye markete girmişsek biramı alırım. Ya da hesabı o ödeyecekse makul şeyler yer içerim. Ama hiçbir şeyi kabul etmememek, hiçbir şeye izin vermemek karşı tarafı da bir yerden sonra yorar ve kırar.

Gerçekten, flörtle olsun, sevgiliyle olsun, arkadaşla olsun her dakika hesap kavgası yapmak sizi de yıpratır. Bizim arkadaşlarla hesap kavgamız olmaz, ya gelen hesap direkt bölünür, ya biri atlar biz "bölelim" deriz "gerek yok hallederiz sonra" der, ya da biri hesabın bir kısmını öder üstünü biz tamamlarız. Önemli olan devamlı bir tarafa yüklenmemek, bir şekilde aranızda halledersiniz.

Arkadaşlarla tatile gittik mesela, erkekler gündüz denizde içtiklerimizi ödedi, biz kızlar da midye aldık, marketten kendimize su alırken onlara sigara aldık, gece dolmuşları ödedik vs. Bir şekilde denkledik yine. İlla her şeyde sizin de para ödemenize gerek yok, ödeşirsiniz.

Çok abartıyorsunuz ama kötü niyetten değil, aksine fazla ince düşünüyorsunuz. Böyle hayat geçmez boşverin, etrafınızdakileri de yormayın. İnsan bazen arkadaşına bir şey ısmarlamak istiyor.

O zaman ki parasal durumunun sıkışık olduğunu belirtmediğin bence iyi olmuş,ögrense ne değişecek zaten.
Ayrıca bazı insanlar var anadan babadan tonla para gelsin gene çalışırlar ne gerek var da sana öyle laflar sokuyor.
Son olay ise zurnanın zırt dediği yer zaten. Demek ki kendisi pahalı restorantlarda kazıklanmayı falan seviyor.

Siz zaten mesajımın düzenlenmiş halini alıntılamışsınız, şimdi farkettim.

Aman boşverin, artık düşünmeyin bile. Zaten bir sürü hatası olmuş. Siz kendi mutluluğunuza bakın.

evet, belki kafasında kurmasına ben izin verdim
hiçbir şekilde kendimi izah etmedim, off ne alaka deyip geçtim çünkü çok saçma ithamlardı, cevap vermek bile gelmedi içimden. keşke zamanında kendimi tanıtsaymışım diyorum ama en azından şimdi yanlış anlaşılmak zoruma gitmezdi.

benim de içime oturmuştu.
ben de kendisinin parayla ilgili sıkıntısının kompleksinin olduğunu düşünüyorum, parayla saadet olmaz yazmalar filan komplekssiz insanın yapacağı şey değil gibi.

ben de biraz bundan çekindim açıkçası
durumum kötü dersem ondan sanki para bekliyormuşum, para için konuşuyormuşum diye düşünür mü acaba diye tedirgin olmuştum. bu yüzden çaktırmak istemedim durumu ama yine paragöz oldum

ne diyeyim artık üzülmemeye çalışacağım
teşekkür ederim inşallah öyle biri çıkar karşıma

Gerçekten insanın içinden bir yandan gelmiyor, ne alaka ne ara bu kadar büyütecek şeyler oldu diyorsun, nereden çıkardı bu saçmalıkları vs.. bir yandan da canını yakıyor zoruna gidiyor böyle olmadığın halde seni çok iyi anladığını düşünüp üstüne sosyal medyadan falan laf sokmaları... Ciddi sinirlerim bozulmuştu benim. Anlatsan da anlaması zor olabilir.. Ben denemiştim de beni ikna etmeye çalışıyordu arkadaş resmen kendimle ilgili konularda, kendisi beni benden iyi anlamıştı güya

Bence de bir sıkıntısı var dert ettiği konuyla ilgili...

tabii ki, yakın arkadaşlarla bizim de para sorun olmaz mesela o an kimde varsa o ısmarlayabilir, bir şeye ihtiyacım olduğu zaman istemekten çekinmem filan ama bu kişiyle yeni yeni samimi oluyorduk, öyle birbirimizi pek tanıdığımız da söylenemezdi. o yüzden rahatsız davrandım.

haklisiniz, bu hesabı ödeme konusu beni yoruyor. belki fazla ince düşündüm, markette bile abarttım sadece su istiyorum diye ısrar ederek. karşı taraftaki de kırılabilir hediye ve hesap ödeme meselesinde. ama beni hemen paragöz olarak görmesi ve ima etmesi de beni kırdı...

bu başlıkta gerçekten bir karar verdim bundan sonra çok ince ve çok ayrıntılı düşünmeyeceğim çünkü sonunda incinen ben oluyorum... o yüzden bu konuyu açmak bana faydalı oldu diyebilirim.

haklisiniz.
o kadar lafi ve üstüne o paylaşımla laf sokulmayi hak edecek ne yaptım bilmiyorum demek ki fazla ince düşünmemek lazımmış. hesabı kim öderse ödesin banane desem belki bu kadar yanlış anlaşılmazdım

ve maddi durumumun kötü olduğunu açsam da yine bir denyoluk yapardı gibi geliyor

böyle yapmalarının sebebi var:
ayrıldık, bunun sebebini kendinde değil bende arıyor. daha doğrusu hatayı. ben zaten paragözdüm vs onu parası olmadığı için beğenmiyormuşum vs. böylece o aklanmış oluyor. vicdani, egosu rahat oluyor.

genelde insanlar böyledir suçu kendilerinde aramazlar bu yüzden karşıdakini sen şöylesin sen böylesin diye uzun uzun ikna etmeye çalışırlar.
ben bu olayda kendimde de suç buldum evet kendimi iyi ifade edemedim, belki yanlış cümleler kurdum ama tamamen iyi niyetliydim. bana düşman olup böyle laflar söylemesini gerektirecek bir şey yapmadım. bir de facebook üzerinden laf soktuklarinda tamamen aklanmış oluyorlar.

Kesinlikle.. Benim sevgilim değildi de sevgili olmak istiyordu ben de istemedim.. Sonra iyice sinirleri bozuldu :) Ki kendi de biliyordu yaptığını aslında itiraf etmişti bir kere ama devam etti, öfkeli bir kişiydi tahminimce, kırıcıydı ki devam etsek daha da kırıcı olacaktı. Annemde de benzer huylar var yoruldum bu konuda, artık hayatımın ikinci kısmı konusunda dikkat etmeye çalışıyorum, ki çekemem zaten. Bir arkadaşım daha yapmıştı, şok yaşatan teşhisler koyuyorlar gerçekten.

Düşman gibi davranacak bir şey yok ortada, haketmediniz tabi ki..
Ama bu bahsettiğim arkadaşın huyu böyleydi belliydi belki sizinki tek konudadır ama gerçekten çok saçma ve rahatsız edici.

Valla bence de adam ciddi salakmış. "Paragöz"ün anlamını da yanlış biliyor. Üzerine artistlenerek hepten komik duruma düşmüş. :) ben olsam böyle birine bir tarafımla gülerdim sadece, değil ki beni paragöz mü sandı diye dertleneyim...

kendini pek anlatamamışsın karşı tarafa gibi geldi bana.. ama bence insan paraya ihtiyacı olmasa bile çalışmalı..
onun gibi düşünmüyorum bende..

dediğim gibi insanlar kendilerine bir şey konduramıyorlar ve hatayı sende aramaya başlıyorlar. yani bizde. sevgili olmak isteyip olamama gibi durumlarda da beğenilmediklerini düşünüp öfkeli oluyorlar (bahsettiğim kişi de bu durumdan muzdaripti) kafalarına göre sizi bir şeyle itham ediyorlar ve belkide sizin haberiniz bile yokken o şey yüzünden düşman oluyorlar, kötülüyorlar, hatta canını acitmaya çalışıyorlar. bunu ben de defalarca yaşadım ki bu bahsettiğim kişi de benim parayı sevdiğimi iddia etmiş paragözlükle itham edip hesaplarında da laf sokmaya kalkmıştı. yorucu bir durum gerçekten de. teşekkür ederim yorumlariniz için

Sizi paragöz değilde kendini sizin için eksik görmüş.

evet ama ben kendim zengin değilim ki. zengin olmadıgımı, babamın ne iş yaptığını filan da konusmustuk yani oturup ciddi ciddi konuşmadık da laf arasında geçmişti. dediginiz gibi ya eksik gördüğü için kompleks yaptı ya da paragöz yani para avcısı tiplerden sandı. beni üzen de buydu zaten.

Aynen öyle, çok yorucu. Ben de zor anlaşılan biri sayılırım ama çevrede çokça yanlış anlamak için yer arayan insan da var.
Ve özellikle sevgili dediğin ya da dost dediğin insanla birbirini doğru şekilde anlayabilmeli insanlar...
Allah uzak etsin böylelerinden diyelim :) Rica ederim :)

+1
İlk okuduğumda ffff ne salak bir adam demiştim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…