Çin'e gitmek...

yok sephora abd falan olsa çince öğrenmek için 45 bin fazla gibi geldi
O 45 bin bir seneyi bile bulmadan kazanılır döndüğünde.
Eşimin kuzeni dil eğitimi için gidip orada fabrika kurdu korkunç paralar kazanıyor.
Abimin rehberi ordaki fabrikalarla burdaki alıcılar arasında bağlantı kuruyor. Gitmek isteyenleri götürüp getiriyor, tercümanlık yapıyor. Bir haftalık ücreti 10 bin euro. İşlerini oturttuktan sonra 45 binlira bir ayda kazanılacak para.
Bir senelik sıkıntıya değer bence.

ben eşi açısından hiç düşünmedim..çünki eşi samimi zten kredçekmiş hanımı için..sonuçta oda gitmek durumunda kalablirdi..konu sahibiarkadaş gitme demezdi sanırım..

Tanıdığımızın eşi Çince öğretmeni,evinde verdiği özel dersten bile çok iyi para kazanıyor..
Söylediğine göre Çinceye çok fazla talep varmış.
Her durum da kurtarır o parayı çok doğru.

Iş buraya kadar geldiyse vazgeçmeyin.
Hayatınızda önemli bir dönüm noktası olacak muhtemelen.

Gidilir diyen olmuş, gidilmez diyen olmuş.
Bunda genel geçer şeyler olmaz ki.
Kariyere, gelişime önem veriyorsunuzdur gidilir.
Benim gibi azıcık aşım kaygısız başım deyip sakinlik istiyorsanız gidilmez ki sizin bu gruba girmediğiniz belli.

Çok fikir alıp kafanızı karıştırmayın bence, eşiniz destek oluyor, kredi de çekilmiş.
Tadını çıkarın.

Eski konularinizi okudum. Lutfen yanlis anlamayin sadece ben olsam ne yapardim onu soylemek istiyorum. Gule oynaya çine giderdim hem dil ogrenip kendimi gelistirirdim hemde kafami rahatlatirdim. Belkide iyi bi ia bulup iyice para ve tecrube kazanana kadar turkiyeye gelemezdim yada gelir burada iyi bi ise girerdim. Esimde dondugumde hala beni bekliyorsa ben ona gule gule derdim. Ben olsam boyle bi adamla yoluma devam etmezdim aslada cocuk yapmazdim. Tabiki bublar benim fkkirlerim. Eger eski konularinizi okumamis olsaydim bende esinizi birakip gitmeyin derdim..

Aklimi okumussunuz biz dip dibe fazla yiprandik ben ha aldatir ha birakir diye o kadar donanimim varken uyuz bir sirkette uc kurus paraya calistim sonra bir gun dedim ki sen nasil bu hale geldin nasil bu kadar saldin kendini..BEn onu elimde tutmaya calisirken aslinda kendimi salmisim silkelendim ve dedim ki ne istiyorsan onu yap hem dil ogren hem kendini gelistir hirs yap ..SOnra biraz aydinlandi kafam insanin dik durmasi ve kendine guvenmesi lazim ozellikle kadinin..

Tesekkur ederim gidelin gorelim ;-)

Kesinlikle katiliyorum. Bu kadar kendino gelistirmis bi bayanin kendisini birakmamasi lazim umarim her sey istediginiz gibi olur

Çin türkiyeye temizlik ve gelişmişlik konusunda bin basar.Acı gerçek bu maalesef..Damak tadı ise hazır yemekle geçinilirse sıkıntılı olur ama 1 yıl kalacağı için türk yemeği yapar bence kendisi...Ayrıca konu sahibinin gideceği yer dünyanın en büyük metropollerinden biri Şangay..Şöyle bir yer yani..

Ilim Çin'de de olsa gidiniz sözünün eyleme dökülmüş hali olacaksınız maşallah :) ben asla gidemezdim sanırım niye bilmem cin beni hep ürkütür :) zaten kocamı da en fazla wcde yalnız bırakabilirim aklım kalır : )

Bir arkadasim bir salgindan ya da yemekten zehirlendi de geldi. Neden oldugunu bulamadilar.Toplu olarak arkadaslariyla zehirlenmisler hatta. Geldiginde kotu durumdaydi ve hastahanede yatti. Bunu yazmak istemedim ama siz israrla kendi fikrinizi empoze etmeye calismayin.Ben yazdiklarimi net uzerindeki bilgilerle yazmiyorum zira!

kutluyorum seni... git hiç gözün arkada kalmasın, eğer bir şey olacağı varsa da olur zaten bunun önüne geçemezsin türkiyede de, çinde de...cesaretini ayakta alkışlıyorum, bölümümüz aynı. ben 3. sınıftayım. ben de öğrenmek istiyorum. deneyimlerini paylaşacağın zamanı 4 gözle bekliyorum. iyi yolculuklar arkadaşım!

Konu sahibi bu çin ie alakalı seyahat tecrübelerinide anlatsan
iyi olur

çok komiksin,netten yazdığımı nerden çıkardın?ben şangayda aralıklı olarak bir ay kaldım,gidip büfeden 2-3 renminbiye yiyecek alınırsa tabiki zehirlenilir.Aynı türkiyede ucuz bi yerden yiyecek alınca zehirleneceğiniz gibi..

Eşim iş seyehatine gitmişti Çin'e,benim de merak ettiğim bir ülkedir..söylediği tek şey "sen yapamazsın orda" oldu..
Yemek konusu sıkıntı bende,eşim ne bulsa götüren cinsinden olduğu için yadırgamamış orda ki yemekleri..
"Sen yiyemezsin"dedi "neden?"dedim "düşün çorba içiyorsun ve kaşığın da bir göz,sen düşer orda bayılırsın ama ben yerim" demişti.
Temiz bir ülkeymiş ama söylediğine göre..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…