Hanımlar rica ediyorum üsluplara dikkat edin, tartışmaya girmeyin.
16 yaşındaki bu kız çok zor bir çocuk onunla yaşayacak herkesi çileden çıkaracaktır, uzaktan konuşması kolay ama sokağa atın demekle olmuyor bu işler, hadi hepimiz agresiftik yapan çocuklarımızı sokağa atalım, herşeyi tutturan, bize vuran, sinir krizi geçiren çoçuklarımızı sokağa atalım, hadi sokağa atmanızı bekliyorum.
Hiçbirinizin kendi çocuğunuz olunca kıyamazsınız ama bir başkasının çocuğu olunca atın diyorsunuz.
Bu çocuğun ablasının da günahı yok, olması gereken yer ablasının yanı değil, onun sorumluluğunu babasıyla annesi üstlenmeli, eşler ayrılmış sanırım, ayrılmış olsalar da çocukları için kafa kafaya verip gerekirse kliniklerin önünde sabahlayıp çare arayacaklar.
Geçmişte uyuşturucu kullanması, hırsızlık yapması, hayatımı yaşayacağım vb sözlerinin hepsi bir psikolojik travmanın eseri, bunun büyük bir travma olması gerekmiyor, her insan yaşadıklarından farklı etkilenir, üstelik atın atın dediğiniz henüz reşit bile olmayan bir çocuk, yaşının 16 olması büyüdüğü anlamına gelmiyor.
Siz hiç uyuşturucu kullanan bir gençle konuştunuz mu? Ben koca bir grupla konuştum, hepsinin temelinde sevgisizlik vardı, yapmayın çocukları bu kadar çabuk harcamayın, sonra sokakta kimsesiz, uyuşturucu bağımlısı olarak dolaşan çoçukların anne babaları nerede diyorsunuz, üzülüyorsunuz, ya üzülmeyin ya da çocukları zorluk görünce sokağa atın demeyin.
Konu sahibesi,
kardeşinizin sorumluluğu size düşmez, siz de henüz çok genç ve tecrübesizsiniz, kardeşinizin yaptıkları sizi bunaltır zor şeyler yaşadığınızı da kabul ediyorum, haklısınız, acilen anne babanızla konuşun, bir araya gelip kardeşiniz için mücadele etsinler, zor olacak, çok yıpranacaklar, sabırları takatleri tükenecek ama mecburlar, bir gün Allah muhafaza kardeşinizin birine veya direkt kendine zarar verdiğini duyarsanız buradaki kimsenin değil sizin ciğeriniz yanacaktır.
Gerekirse birkaç uzmana götürsünler, klinikte yatmasını gerektirecek kadar ağır durumdaysa yatırsınlar, bu çocuk bas bas bağırıyor ben iyi değilim diye.