Cinnet getirmek uzereyim

Hikayede çok eksik var. Sana “yılan” diyen psikologla da bizzat tanışmak isterim, belki o zaman inanırım.

Bu kız neden böyle oldu? 14 yaşında neden evden kaçtı? Neden neden neden? Bu şımarıklık değil çünkü çok ciddi sorunları var. Bu tip davranışlar gökten zembille inmez, altında mutlaka vardır bi sebebi.

Keşke ailecek sırt çevirmeseniz ona. Sülalecek dışlamasanız. Daha 16 yaşında. Uğraşmaya değer bence.

Evlat olsa sevilmez dedikleri böyle bişey sanırım.Ben olsam saçından tuttuğum gibi atarım sokağa ne halt yerse yesin.Yakında sizi de öldürür bu.

Ozamanda bende kaliyodu annemi sevmiom die hic biseyini eksit etmiyodum ama bi sabah uyandm baktm yok gece eglenmistik bide kavgada etmedik
Allah yardımcınız olsun biraz dini içerikli konular anlatın Rabbim herkese bir dert vermiş .
Çok üzüldüm ne atıla bilir , ne bakılabilir .
İntihar girişiminde buluna bilir dikkat edin.

En deli çağlar lafını bayağı ciddiye almış kardeş. Evden gondermezsen o seni koyacak kapının önüne bu gidişle. Allah yardm etsn ne diyelim.

O değilde ayyy ben köpeğimi yada kedimi 1 saat olsun kimseye bırakıp dışarı çıkamıyorum diyen çok tatlis üyelerimiz ne du da kolundan tuttuğu gibi dışarı atin deme gereği duydu acaba bu nasıl bir ikiyüzlülük vallahi aklım almadı konu sahibi inşallah kardeşinize Allah kolaylık versin sizede sabir anlayış çünkü eminim çok zordur ama tutup sokağa atmak insanlığa sığmaz ya bunlar nasıl cevaplar aklım durdu o çocuk daha 16 yaşında gencecik sokaklarda solup gider siz sahip çıkın ne olur

Mrb 23 yasindayim evliyim ve 16 yasinda kiz kardesim var ve okadar nankorki gormeniz lazim 2 sene once evden kacti kocaya falan degil hayatini yasamaya esrar hirsizlik dolandirilik hersey yapti karakollarda rezil etti bizi polislerde ona inandi okadar gzl yalan soyluyo ki ama son zamanlarda polisler hak verdi bize annemi dovmeye öldürmeye kalkti babama gitti orda rahat durmadi telefoblari caldi her gittigi yerde simdi kimse istemio banada iftiralar atti yemek vermiyomusum hergun dovuyomusm falan psikolog bana dio yilansin sen bende dedim ne diyosunuz anlmadim falan gecelim oralari duzelmeye karar verdim dedi belkide yalan bilmiyorum oyunculukta vvar cunki babamda insanlaeri isyan ettirdi evden kovdular kovdurmak icin ugrasti duydugum kadariyla hic kimse acmadi kapisini sonra beni aradi kocam asla eve almiyodu kendisi karadenizli oyle insanlardan nefret eder zorla kabil ettirdim eve aldm simdi nankor bana bagiriyo kufurler seni doverim almasaydin eve hepinizden igreniyom gunde 9 kere yemek yiyo hayla begenmiyo laf yapmiyorum surekli sıkıldm beni yurda verin falan anneme gitmek istiyo ama onu sevdigi icin degil o benim annem degil dio dusuncesini bilemiyorum bana kocama bakislari cok pis biseyler dusunuyo yani adama iftira atmasindan korkuyorum az once surekli biseyler istiyo alda sus dedim seni doverim nankor yok oyle boyle kapilari vuruyo elim ayagim titremeye basladi sinirden kudurdum dovmek istemiyorum biktim artik yetti canjma evde duzen kalmadi kocamin yanina yaklasamiyorun evden cikamiyorum evdekileri calar goturur markete gitti parasi yok sigara almis caldigini dusunuyorum allah sabir versin yani deger bilmiyo insanlik sifir duygulari yok neden evden kacti IPHONE,NIKE,CANON,ADIDAS markali urunler annem almadigi icin fakirsinz ben boyke yasayamam dedi ona gore ameleymisiz biz
Sizle neden yaşıyor kardeşiniz

Allah düşman başına vermesin
Kardeş değil bu yaratık:oha:
Annene sormak lazım bu kızı doğururken, ebe veya hemşire baş üstü düşürmüş olmasın:KK17:
Dertsiz bi derman bu kız
Valla sokaklarda kalsın diyicem sokakta insan bırakmaz bu:KK57:
Yurda verin desem yurtta herkes kaçar gider :skandal:
Bu kıza bi metre yakın olan herkese Allah yardım etsin:bicak:
Asil Allah sizin gibi zihniyetlerden uzak etsin bizleri!!
Ban yemeye raziyim..hic umrumda degil..
Su yazdiklariniz var ya her bir kelimesi ingrenclik yobazlik sefillik ve vicdansizlik dolu..
Allah islah etsin.

Yazdıklarımı dikkatli okumani tavsiye ederim. 15 yıllık bir arkadaşım var. Yirmili yaşlarında tuhaf hareketler sergilemeye basladi. Fevri çıkışlarına, olmadık kişilere aşık olup olmayacak işler peşinde kosmasina ses etmedik lakin bir gece ortadan kaybolup ailesine haber vermemesi üzerine ortalık karıştı. Sabaha doğru henüz tanıştığı saçma sapan insanlar eve bıraktı onu. Ailesi inanılmaz muhafazakar tipler. Ancak babası durumun çok da normal olmadığının farkına varacak olgunlukta bir adam. Parantez açayım aynı şeyi ben yapsam, babam karakola gidip kayıp dese ve ben sabaha doğru abuk tiplerle eve gelsem kesin güzel bir dayak yerdim babamdan.

Lakin onun babası öyle yapmadı. Ertesi gün sakin bir dille onu doktora gitmeye ikna etti. Sonuç olarak bir ay akıl hastanesinde yatan arkadaşımın ciddi psikolojik bir rahatsızlığı olduğu anlasildi. Ben özet geçtim. Çok çektik o arkadaşımdan. Hem yakın arkadaşları hem ailesi...

Aradan on yıl geçti. O arkadaşım su anda iki üniversite mezunu, kendini geliştirmiş bir zat. Evet hala aynı hastalık mevcut. Lakin aile ve çevre desteği ile çok büyük bir ilerleme sağladı.

Bu arada arkadasimin 16 yaşındaki kız kardeşine de aynı teşhis koyuldu. Büyük kızlarından tecrübeli olan aile, ona da aynı sevecenlik ile yaklaştı. Okuldan sürekli kaçıp, dayanılmaz davranışlar sergilemesine rağmen. Sonuç olarak o da artık üniversite öğrencisi , pırıl pırıl bir genç kiz.

Çok uzun yazdım farkındayım. Zira çok üzüldüm verilen cevaplara. Sizin tavriniza. Yaşadığınız durum elbette kolay değil. Sizi anlıyorum ve hak veriyorum. Ama lütfen o çocuğu itmeyin. O sizi itse bile şefkatle yaklaşın. Lütfen bir şekilde doktora gitmeye ikna edin. Gerekirse hastaneye yatırın bir süre. Yapmanız gereken son şey ondan umudunuzu kesmektir. Bunu yapmayın...

Yukarıda yazdığım uzun yazıya ek olarak, verilen tuhaf cevaplar ile ilgili de bir şeyler yazmak istedim.

2 yaşında bir oglum var. Hiç kimsenin on dakika bile bakmaya tahammül edemediği bir bebek. Öyle ki son günlerde babası bile sabır gösteremiyor ve kaçıyor ondan. İki saat önce yapmaması için defalarca uyardığım halde, öfke nöbeti geçirirken bana vurdu, tirmaladi, ısırdı vs. Sebebi ise bardaktaki icecegi yere boşaltmak istemesi ve benim buna müsaade etmemem :)

Saldırgan, hırçın, asla yorulmayan asiri hareketli bir çocuk. Oğlumu gören ve beş dakika zaman geçiren her zat aynı cümleyi tekrarlıyor. "Allah sana sabır versin."

Veriyor Allah o sabri. Evet tükendim. Evet tuvalete gitmek bile bir lüks benim için. Evet gerçekten çok yoruldum. Ama o benim evladım. Dovmem mi gerek terbiye etmek için? Çok duydum bu öneriyi. Hatta dovmedigim için böyle olduğunu da söylediler. Şimdi diyeceksiniz ki çok uzattin iki yaşındaki çocukla 16 yaşındaki çocuk bir mı? Evet bir efendim. Ben nasıl ki hayatımı bu kadar etkileyen, geceleri sinirden ağlamama sebep olan evladımı sokağa atamiyorsam 16 yaşındaki bir çocuğu da kimse sokağa atamaz! Ne fark var aralarında ? Büyüyünce aynı hircinliga devam ederse sırtımı mi donmeliyim oğluma? Ya da dediğiniz gibi kolundan tutup sokağa mi atmaliyim?

Dehşete kapıldım verilen cevapları okurken. Zira emin olun benim ogluma da benden başka kimse sabredemiyor. Bu durumda benim de esirgeme kurumuna bırakmam gerekiyor onu. Yazan arkadaşlar bunu önerir bana da. Yazık...

Yukarıda yazdığım uzun yazıya ek olarak, verilen tuhaf cevaplar ile ilgili de bir şeyler yazmak istedim.

2 yaşında bir oglum var. Hiç kimsenin on dakika bile bakmaya tahammül edemediği bir bebek. Öyle ki son günlerde babası bile sabır gösteremiyor ve kaçıyor ondan. İki saat önce yapmaması için defalarca uyardığım halde, öfke nöbeti geçirirken defalarca bana vurdu, tirmaladi, ısırdı vs. Sebebi ise bardaktaki icecegi yere boşaltmak istemesi ve benim buna müsaade etmemem :)

Saldırgan, hırçın, asla yorulmayan asiri hareketli bir çocuk. Oğlumu gören ve beş dakika zaman geçiren her zat aynı cümleyi tekrarlıyor. "Allah sana sabır versin."

Veriyor Allah o sabri. Evet tükendim. Evet tuvalete gitmek bile bir lüks benim için. Evet gerçekten çok yoruldum. Ama o benim evladım. Dovmem mi gerek terbiye etmek için? Çok duydum bu öneriyi. Hatta dovmedigim için böyle olduğunu da söylediler. Şimdi diyeceksiniz ki çok uzattin iki yaşındaki çocukla 16 yaşındaki çocuk bir mı? Evet bir efendim. Ben nasıl ki hayatımı bu kadar etkileyen, geceleri sinirden ağlamama sebep olan evladımı sokağa atamiyorsam 16 yaşındaki bir çocuğu da kimse sokağa atamaz! Ne fark var aralarında ? Büyüyünce aynı hircinliga devam ederse sırtımı mi donmeliyim oğluma? Ya da dediğiniz gibi kolundan tutup sokağa mi atmaliyim?

Dehşete kapıldım verilen cevapları okurken. Zira emin olun benim ogluma da benden başka kimse sabredemiyor. Bu durumda benim de esirgeme kurumuna bırakmam gerekiyor onu. Yazan arkadaşlar bunu önerir bana da. Yazık...
Kimse atamaz valla allah korusun bende sabirla bekliyorum duzelsin diye herkez yazmis sokaga mi atcan diye ama gozleri gormuyo heralde ben sokaga atcam demedim sadece dertlesmek icin yazdim abarti yani annemin suclanmasindan nefret ederm o kadinin neler cektigini kimse bilmedi konusmasnlar

Yurtta da durmuyorlar. Disipline uymuyorlar. Aksine orada kendilerine benzeyen arkadaslar bulmalari daha kolay oluyor ve birlikte kaciyorlar. Madde kullanip hirsizlik yapiyor sonra mahkemelere dusuyorlar. Ailelere oluyor yine ne oluyorsa. Kac tane vaka gordum karsdesiniz gibi. Vallahi bir oneride bulunamayacagim. Rabbim kimseyi şaşirtmasin. Onun icin de sizin icin de zor bir donem. Umarim bir an once akli basina gelir. Olgunlasir.

Kimse atamaz valla allah korusun bende sabirla bekliyorum duzelsin diye herkez yazmis sokaga mi atcan diye ama gozleri gormuyo heralde ben sokaga atcam demedim sadece dertlesmek icin yazdim abarti yani annemin suclanmasindan nefret ederm o kadinin neler cektigini kimse bilmedi konusmasnlar

Uzun uzun yazdım bir önceki yazımda ama tekrar edeyim. Ne yapın edin doğru düzgün bir psikiyatr ile görüşmesini sağlayın. Karakol psikoloğu degil, ücretli hizmet veren bir doktor. Şefkatle konusun. "Biliyorum son günlerde sana karşı biraz sabırsız davrandık. Belki de bizimle konuşmak istemiyorsun, belki konuşup rahatlatmaya ihtiyacın vardır. Dilersen birlikte bir uzmana gidelim" diyebilirsiniz mesela. İlk başta reddedebilir , istemeyebilir. Şiddetle karşı çıkabilir. Ancak sabırla ikna etmeye çalışın.

Saymaya gerek yok daha fazla ben 9 dedim :)
Madde kullanan insanlar çok yemek yer ,doyma duygularını kaybederler ve yediklerini çok hızlı yakarlar ..lütfen yemesine içmesine laf etme ..o şuan sağlıklı düşünemiyor ..madde kafası canavarlastiriyor ..tedavi olursa eminim ki böyle devam etmeyecek ..

Demek bazi konularda ne kadar rol yapsak da bazilarinda da boyle icimizdeki canavari saliveriyoruz disariya...
Evden at diyen arkadaslar el insaf 16 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz ve kardes yani.. Nasil atılır sokağa.. 16 yasinda devlet bile yaptıklarından sorumlu tutmuyor nerdeyse.. Bakamayacaksaniz devlete verin bence de asil siz iftiraya başlamissiniz kocama iftira atacak diyete.. O kociskolariniz cok masum ya 16 yasindaki kizkardesiniz iftira atmak icin bekliyormm yanlis anlamayın kocaniz bisey yapti demiyorum genel dusunce yapisini elestiriyorum..
Allah akil fikir versin.. Doktora götürün ve destek alin.. Bu zamana kadar sevgi ve ilgi gormemis anlasilan.. En azindan bu zamandan sonra yanlis giden seyleri duzeltmeye çalışın...

Özel bi yurda yerleştirin.
Aylık parasını gönderin
Her hafta ziyaretine gidin
Bi yandanda okulunu tamamlasın.

O ergenlik çağında. 2 sene sonra ne saçma işler yapmışım dicek..

Back
X