• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cinsellik olmayan evlilik bitmeli mi?

Ilk adımı bekleme konusuna katılıyorum ama, bir kadının saçını tepeden topuz yapıp kalpli pijamalarını giymesi kocasının onunla ilgilenmemesini haklı çıkarmaz.
Ama ilk yıllar ilk adım konusunda baya gayretliymiş. Bu da bir yere kadar bence.

Sürekli ret edilen kadın da kendini ucuz hisseder..

kabul ediyorum ilk adım konusunda belki hatalıyım..ama pijamayla falan da yatmıyorum gayet hoş atlet ve iç çamaşırıyla yatıyorum :)
Aslında bu seksi çamaşırlarla da çok ilgili değil. Tepeden tırnağa seksi yat kalk adamın içinde yoksa olmaz. Ama kadın istediği kadar pasaklı olsun erkek sekse düşkünse kadın ona Afrodit görünür.

cinselliğin çiftler arasında önemli bir bağ olduğuna inananlardanım. Tamam uzun süreli evliliklerde araya giren maddi, manevi sorunlardan dolayı azaldığı dönemler olabilir ama 6-7 yıl çok uzun bir süre.
cinsellik ne kadar sık yaşanırsa o kadar arzulanan bir duygu. ve maalesef ne kadar az yaşanırsa da çiftler arasında o kadar çok soğukluğa neden olan bir duygu. eşiniz size yaklaştıktan sonra en kısa sürede ilk adımı siz atın. istenmediğiniz yada reddedileceğiniz düşüncesini bi kenara bırakarak eşinize yaklaşın
peki yakınlaştığınız durumlarda etkileniyor musunuz? yada birbirinizi mutlu ediyor musunuz?

tabikii başka sorunlarımız da var- vardı zıtlaşmalar ufak tefek anlaşmazlıklar o kadar hassas bir inssan ki o olayları cinselliğe yansıttı..istememekle beni cezalandırmaya çalıştı sanırım..ama tam tersi olmalıydı insan küser kavga eder ama yatak odasında iki cilve iki şakalaşma, barışır..biz bunu yapamadık..sadece ona yapmadı demiyorum ben de yapmadım maalesef..bilmiyorum ki hep ondan bekledim ilk adımı cinsel olarak çünkü çekingen bir yapım var kaldıki 1-2 ayda bir yaklaşan biri var karşımda bilinç altımda hep istenmediğim düşüncesiyle hiç ilk adımı ben atmadım.

canım bi çok kişi benzer tavsiyeler vermiştir..
ben de böyle bir durum yaşadım ama tabiki seninkinin yanında kendiminkini örnek vermem ayıp olur..
çünkü biz 7-8 ay kadar bir süre yaşadık...sizin bayağı uzun süredir var ve artık dur demelisiniz..
eşi isteksizken kadının adım atması çok zor, bilirim..
sana tavsiyem cinsel bir adım olmayacak..
çünkü sizin ondan önce çözmeniz gereken şeyler var..
şuan diyaloğunuz çok zedelenmiş..bunu onarmak için adım at, cinsellik kendiliğinden gelişir..
mesela bi mektup yazsan, ama asla suçlayıcı olmadan..
sadece hayallerini ve eşine olan özlemlerini yazsan..
canım eşim,ya da artık ona samimi olarak nasıl hitap ediyosan öyle başla..
sonra kendi hatalarından bahset..ona karşı olan özlemlerinden bahset..
püf nokta: kesinlikle 1 sayfayı geçmesin ve çok fazla konuya birden değinme..
çünkü erkekler birden çok konuya odaklanamaz...
örneğin 3 paragrafta özetle durumu...
ilkinde onu nekadar özlediğini ve eski güzel zamanlarınızı,
ortada şuan kendini nasıl hissettiğini,
ve en sonda tek başına kendinin çok zayıf olduğunu ve ancak bu sorunları birlikte çözebileceğinizi...
veee sevgi cümleleriyle bitir..

ben eşime böyle bir mektup yazmıştım..
inanırmısın..okadar duygulandı ki..
çok şükür artık kendini tatmin etmiyo ve yatakta istekli..
zaten onun istekli olduğunu görünce ben de ilk adım falan beklemiyorum atlıyorum üstüne...

çok uzun oldu canım kusura bakma...
ama eşini seviyorsan ve evliliğinin yola girebileceği umudun varsa (ki olmasa burda yardım talep etmezdin) bunları da dene derim...

canım bi çok kişi benzer tavsiyeler vermiştir..
ben de böyle bir durum yaşadım ama tabiki seninkinin yanında kendiminkini örnek vermem ayıp olur..
çünkü biz 7-8 ay kadar bir süre yaşadık...sizin bayağı uzun süredir var ve artık dur demelisiniz..
eşi isteksizken kadının adım atması çok zor, bilirim..
sana tavsiyem cinsel bir adım olmayacak..
çünkü sizin ondan önce çözmeniz gereken şeyler var..
şuan diyaloğunuz çok zedelenmiş..bunu onarmak için adım at, cinsellik kendiliğinden gelişir..
mesela bi mektup yazsan, ama asla suçlayıcı olmadan..
sadece hayallerini ve eşine olan özlemlerini yazsan..
canım eşim,ya da artık ona samimi olarak nasıl hitap ediyosan öyle başla..
sonra kendi hatalarından bahset..ona karşı olan özlemlerinden bahset..
püf nokta: kesinlikle 1 sayfayı geçmesin ve çok fazla konuya birden değinme..
çünkü erkekler birden çok konuya odaklanamaz...
örneğin 3 paragrafta özetle durumu...
ilkinde onu nekadar özlediğini ve eski güzel zamanlarınızı,
ortada şuan kendini nasıl hissettiğini,
ve en sonda tek başına kendinin çok zayıf olduğunu ve ancak bu sorunları birlikte çözebileceğinizi...
veee sevgi cümleleriyle bitir..

ben eşime böyle bir mektup yazmıştım..
inanırmısın..okadar duygulandı ki..
çok şükür artık kendini tatmin etmiyo ve yatakta istekli..
zaten onun istekli olduğunu görünce ben de ilk adım falan beklemiyorum atlıyorum üstüne...

çok uzun oldu canım kusura bakma...
ama eşini seviyorsan ve evliliğinin yola girebileceği umudun varsa (ki olmasa burda yardım talep etmezdin) bunları da dene derim...

okuyunca duygulandım inanırmısın..ilgin için minnettarım deniyeceğim..harika bir fikir..ama çok uzun bir süre ve cinsellikten soğudum aslında sevgi dolu bir cinsellik yaşamak isterim bu daa soğumama ters bir durum..sanırım onunla soğudum emin değilim açıkçası..psikoloğa gitmem gerekiyor sanırım:)ne biliyim bu kadar uzamamalıydı artık onu eş koca erkeğim olarak göremiyorum..geri kazanabilirmiyim kaybettiğim duyguları..unutup nu 7 yılı yaşanmamış gb varsayıp hiç bir şey yokmuş gb olabilirmiyim?

ne zaman bu konuyla ilgili konuşsam o akşam bana öyle geliyor ki görev gb yaklaşıyor..birinde kafam güzeldi yakınlaştı ama olayın ortasında hıçkırarak ağlamaya başladım...yarım kaldı tabiki..ondan sonra da ayda bir iki ayda bir yaklaştı istemedim.yapamadım..

okuyunca duygulandım inanırmısın..ilgin için minnettarım deniyeceğim..harika bir fikir..ama çok uzun bir süre ve cinsellikten soğudum aslında sevgi dolu bir cinsellik yaşamak isterim bu daa soğumama ters bir durum..sanırım onunla soğudum emin değilim açıkçası..psikoloğa gitmem gerekiyor sanırım:)ne biliyim bu kadar uzamamalıydı artık onu eş koca erkeğim olarak göremiyorum..geri kazanabilirmiyim kaybettiğim duyguları..unutup nu 7 yılı yaşanmamış gb varsayıp hiç bir şey yokmuş gb olabilirmiyim?

bence sen onu çok seviyorsun canım..
sadece kızgınlığın soğumaya neden olmuş..
sevmesen bukadar içinde büyütmezdin...
amaaan der geçerdin..
o da seni seviyo ki başkasıyla gönül eğlendirmiyo..
evet kendini tatmin etmesi de hiç hoş değil ve çok kırıcı, ama aldatmıyo da.
ya da okadar yıl amaan bu kadından iş çıkmaz deyip kendini birileriyle avutmamış, ne güzel..
sizin evliliğiniz kurtarılabilir bence..
keşke birlikte terapiye gitseniz..
ama ilk etapta mektup yazıp, sonra çözüm olarak konuşmaya yanaşınca terapiyi önerebilirsin..
Allah yardımcın olsun canım, nezaman ihtiyacın olursa yaz bana..er geç cevap atarım inşallah...

ne zaman bu konuyla ilgili konuşsam o akşam bana öyle geliyor ki görev gb yaklaşıyor..birinde kafam güzeldi yakınlaştı ama olayın ortasında hıçkırarak ağlamaya başladım...yarım kaldı tabiki..ondan sonra da ayda bir iki ayda bir yaklaştı istemedim.yapamadım..

hah işte bak, bunda mesela senin ağlaman onda yetersizlik hissi uyandırmış olabilir..
ve bu cinsellikten bi erkeği çok ciddi soğutacak bir tutum..
bi kere gururu atın bi kenara..
kırın aranızdaki buzları..
inşallah sonrasında cinsellik de rayına oturur..

bu soru çok göreceli, ikinizde artık cinsellik istemiyorsanız bitmesine gerek yok ama cinsellik istiyor ama birbirinize karşı bir çekiminiz yoksa, bunun için çabaladınız ama hala yoksa evet bitmeli

Bence ayrilmak cozum degil , alip karsiniza konusun boyle cinselik istemediginizi bekletilerinizi soyleyin...

bence de işin nedeni önemli, belki de duygusal olarak uzaklaştınız. Yeniden canlandıracak birşeyler denediniz mi, veya bu konuda konuşmayı. Ayrılmadan önce elinizdne geleni yaptığınıza emin olmalısınız bence.

Cinsellik bir evliliğin temellerinden değil midir? İstediğin kadar aşık ol o aşkı paylaşmadıktan sonra ne anlamı var? Eşiniz de bunun için bir çaba sarfetmiyorsa kendinizi düşünün ve ayrılın derim.

Bitmelimi?!? Onu bilemem ama eninde sonunda biter orası kesin

ben cok gergindim stresliydim
esimde is yerinde stresliydi
ikimizde uzaklasmistik
2-3 olmadigi oluyordu
bende gicik oluyordum insanin aklina hic gelmez mi diye
cunku ben yinede istiyordum
ama esim orali degildi
sonra benim stresim gecti esiminde
hersey duzeldi bizde
sizinde öyle seyler vardir kesin
adam iste yorgundur streslidir vs bir sürü sey olabailir
erkekleri dis etkenler cok etkiliyor unutmayin bunu

evet arkadaşlar eski konumdada paylaşmıştım ben işin içinden çıkamıyorum ve cok mutsuzum aklımda sürekli ayrılma fikri...cinsel olarak bitmiş durumdayız o beni 2 ayda bir falan istiyor ben se onu artık hiç istemiyorum cinsellikten çok soğudum çünkü..karakter olarak iyi çok iyi...ama karı koca değiliz artık ev arkadaşıyız..ne yapacağımı hiç bilmiyorum..

ne kadar süredir berabersiniz ne kdr süredir evlisiniz tek sorununuz cinsellik mi ? cinsellik için evlenilmiyor elbet. ama özellikle erkekler için bu önemli eşiniz sizi neden istemiyor onu sorgulamalısınız sizi mi istemiyor yoksa cinselliği mi ? açık açık konuşmalısınız bence..

Mektup yazmak harika bir fikir, ya o da aynı senin gibi reddedilme korkusuyla yaklaşamıyor ve güç bulduğu anlarda sadece cesarete geliyorsa? Cinsellik erkekler için çooook farklı bi dünya, en güçlüsü olgunu bile cinsellik konusunda başarısızlık, yetersizlik veya reddedilmekten müthiş korkuyorlar ve anında geri çekiliyorlar. Sonuçta kültürümüz gereği cinsellik konusunda ağırlık hep onların üstünde. Senin bu evlilik için çok iyi şeyler yapıp, çok büyük ilerlemeler yaşanmasını sağlayacağına çok inanıyorum canım, allah yardımcın olsun. Dualardan da yardım almanı tavsiye ediyorum çok büyük etkisi oluyor çünkü.

o kadar çok konuştum ki..7 yıl boyunca..artık konuşmak dahi istemiyorum..yoruldum..hiç bir şeyin değişmediğini görmekten çok yoruldum.
herşeyi çok düşündüm psikolojik olabileceğini fizyolojik olabileceğini artık beni sevmediğini vs ama oturup konuştuğumda da hiçbirinin olmadığını sdece bütüüüüün sorumluluğun onun üzerinde olduğunu cinselliğin aklına bile gelmediğini söylüyor bana..evet maddi manevi sorumluluklar zorluklar insanı zaman zaman isteksiz yapabilir..ama biz hiç öyle borçlar altında yaşamadıkki hep kendi evimiz oldu kira vermedik şükürler olsun onun maaşla da kendi yağımızda kavrulduk..evet insan sıkıntılardan dolayı bir süre 1 yıl mesela cinsel sorun yaşayabilir ama 6-7 yıl sürer mi??

tek hatam ondan beklemem oldu ben bir şey yapmadım sadece konuştum hiçbir şey yolunda değil diye..ama yapamadım ben de çok soğudum artık...

Back
X