• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çirkin olmak hayatımı mahvediyor

Merhaba kızlar.
Konuyu fazla uzatmicam.
Çirkinim size bunu bana yok güzelsindir falan diyesiniz diye demiyorum sadece bir çirkin olarak neler hissetiğimi anlatmak istiyorum.

-Yüzüm çirkin, burun estetiği oldum sadece ucunu yaptırdım artık burnum dikkat çekecek kadar çirkin değil peki dudaklarımın inceliği, yüzümdeki sivilce izleri? Küçücük suratım?

-23 yaşındayım arkadaşlarım nişanlandı evlendi yada bir erkek arkadaşları var. Beni beğenen biri hiç olmadı.

-Düğün olur süslenirim püslenirim yanımda ki kuzenlerime "oy ne kadar güzelsin" derler bana "elbisen güzelmiş.

-Önemli olan iç güzeliğiymiş güleyim bare. Yüzün çirkinse sana seni tanıma şansı bile vermiyorlar.

-birini delisiye sevmek ama ona uzaktan bakmak

-Canımı fiziğimle ilgili çok acıtan insanlar oldu. Beni birine benzetip iki dakika sonra o kişinin ne kadar çirkin olduğunu söyleyen arkadaşlarım vardı. Aynı o arkadaş grupu benim onlarla aynı fotoğraflarda çıkmamı istemiyorlardı.

Kendimden nefret ediyorum artık aynalara küstüm.
Keşke kaybolsam, kimse görmese beni utanıyorum kendimden.
biraz özgüven lazım belkide bende hayatım boyunca kilo problemi yaşadım, obez derecesinde kilom yok ama balık etli tabir edilen sınıftayım, en çok bunu kafama takardım halada takıyorum, ama kendime çirkinim deyip hayata küsmedim hep özgüvenim vardı hayatıma giren kişiler hep çok beğenirdi asla kilomu takmazlardı, şuandada harika bir adamla evliyim, ben kendi kendime kilomdan şikayet ederken o hala kilolu olmadığımı ve çok güzel olduğumu söyler, en başta özgüveninizi kazanın lütfen gersi gelecektir.

Sen hiç gerçekten yakışıklı sayılacak bir erkeğin yanında sırıtacak kadar
senin tabirinle ''çirkin'' diyelim :) çirkin kadın görmedin mi?

Ben çok gördüm valla.

Değer görmenin falan bununla bir ilgisi yok..
Çirkin sayılmam açıkçası..
Sorsan sevildim, ama değer gördüm mü?
Pek sanmıyorum..

Başarı sayacaksak eğer yaptım öyle bir kanatsız kuş evliliği..

Bence gerçekten abartıyorsun.
İlk olarak çevrendeki boş insanlardan kurtul bence.
Fiziğini rahat bırak.

:) Yaaaa of, ben bunu ne çok yaşadım ki, içim gitti, laflar aynı Benim laflar. Hep güzel olmanın, güzel hissetmenin nasıl birşey olduğunu merak ederdim. Ama keşfettim ki herşey özgüven ve tebessümde bitiyormuş. İnan bana bunları halledince gerisi geldi. Evet estetik ve makyajın etkiside oldu hemde çok ama başlangıç noktam zihnimi değiştirmekti.

M Maya1996 bir de şunu söyleyeyim erkeklerin güzellik anlayışı bizimki gibi değil. Sen bir kadına baktığında makyaj yaptı mı yapmadı mı, estetikli mi değil mi, efendim gözleri lens mi şu bu anlarsın ama erkekler anlamaz. Onların güzellik olayı daha çok bakım üzerine. Yani çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır sözü %10000 gerçek. Erkeklerin çoğunun önüne koy bol makyajlı ama nüde makyaj yapmış mesela, efendim saçı boyalı şulu bulu kadını bir de tamamen doğal, ufak tefek kusurlu ama güzel kadını emin ol 1. ye güzel derler:)

İstersen aç oku milyon tane ilişki kitabını hepsi aynısını yazıyor. Öncelikle özgüvenli ol, kendini nasıl beğeniyorsan öyle giyin , bakımlı havalı ol. Gör bak neler oluyor.

Buna hem katılıyorum hem de katılmıyorum.Erkeklerin birçoğu estetik,photoshop,makyaj gibi şeyleri anlıyorlar aslında (özellikle binbir zorlukla attığımız o instagram fotolarında) kimisi kendi arasında dalga konusu bile yapıyor.Yani ''anlamıyorlar zaten ''doğal'' yaz geç'' diyoruz ama bir fotoğrafta gayet net anlıyorlar doğal bir görüntü mü estetik var mı yok mu diye.O yüzden bir kadının yanına yaklaştıklarında da gözlerinden kaçırdıklarını düşünmüyorum,düşündüğümüz kadar da saf canlılar değiller :KK53:

Beslenme düzeni değiştirildiğinde yüzdeki değişim net fark ediliyor,şekerli şeyler çok yenmemeli mesela bol bol su içilmeli.Gerekli bakımlar her hafta düzenli yapılmalı.Bunların yanında bir de spor yapılıyorsa düzenli,çok da bir şeye ihtiyacı kalmıyor dişi kişisinin :KK66:

Arada gözünüze iki kalem çekin belki bir ruj.Yüzünüzdeki sivilceler için doktora gidip 5 dakikada ilaç yazdırabilirsiniz konu sahibi,üstelik yazılan ilaçlar genelde uzun süreli etki sağlıyor.Hem doğal bir görünüm kazanırsınız hem de sporla beraber özgüven kazanıldığını da düşünüyorum bir süre sonra,insanı mutlu ediyor.

Ama en başta pozitif enerji.Sürekli gülümseyin,çirkin diyenler de dönsün aynaya baksınlar.

Kesinlikle böyle düşünmemelisin kuzenim vardı biz küçüktük ailede herkes bunda tip yok evde kalır derdi, çocuk aklı bizde çok dalga geçerdik.
Hemen hemen yaşıtlarından 1-2 sene sonra evlendi ve kocası eniştelerimin arasında en boylu poslu yakışıklısıdır.
Bu bile gündem olmuştu sen nasıl beğendin aldın diyorlardı adama adam da gayet ben içini sevdim, namuslu ahlaklı, güzel olup aldatsa kötü biri olsa daha mı iyi falan diye bozmuştu herkesi.
Yani öyle kendinize kalıp uydurmayın insanların da uydurmasına müsade etmeyin, güzellik takıntısıyla özünüzü içinizi unutmayın herkesin bir kısmeti vardır.

Fizigin icin kilo verip spor yapabilirsin.
Kaş vs. Yapilir zaten...
Dudak ince demişsin ama kimin dudağı doğuştan dolgun dolgunki?
Hem yüzün zaten küçükse dolgun büyük dudak popo gibi durmazmi sencede?
Sivilce vs. İçin doktora git ve beslenmeni gözden geçir...
Kafana taktigin sorunlar kolaylikla çözülecek seyler.

Merhaba kızlar.
Konuyu fazla uzatmicam.
Çirkinim size bunu bana yok güzelsindir falan diyesiniz diye demiyorum sadece bir çirkin olarak neler hissetiğimi anlatmak istiyorum.

-Yüzüm çirkin, burun estetiği oldum sadece ucunu yaptırdım artık burnum dikkat çekecek kadar çirkin değil peki dudaklarımın inceliği, yüzümdeki sivilce izleri? Küçücük suratım?

-23 yaşındayım arkadaşlarım nişanlandı evlendi yada bir erkek arkadaşları var. Beni beğenen biri hiç olmadı.

-Düğün olur süslenirim püslenirim yanımda ki kuzenlerime "oy ne kadar güzelsin" derler bana "elbisen güzelmiş.

-Önemli olan iç güzeliğiymiş güleyim bare. Yüzün çirkinse sana seni tanıma şansı bile vermiyorlar.

-birini delisiye sevmek ama ona uzaktan bakmak

-Canımı fiziğimle ilgili çok acıtan insanlar oldu. Beni birine benzetip iki dakika sonra o kişinin ne kadar çirkin olduğunu söyleyen arkadaşlarım vardı. Aynı o arkadaş grupu benim onlarla aynı fotoğraflarda çıkmamı istemiyorlardı.

Kendimden nefret ediyorum artık aynalara küstüm.
Keşke kaybolsam, kimse görmese beni utanıyorum kendimden.
Yahu dertlerinizin dermanı var ama önce psikolojik destek şart sizin özgüveniniz kaybolmuş k yüzden insanlar yüzünüze karşı çirkin deme cesaretini buluyor.
Dudaklara silikon bir de sivilce ilacı sizin sorununuzu çözer veya dermatolojik destek ama iç dünyanızı toparlamanız lazım

Bence psikoloğa gitmelisin.Güzel çirkin kompleksine girmişsin.Herkesin bir eşi vardır sabret muhakkak senide olduğun gibi biri çıkar sever.

Bu ara çirkinlik konuları çok arttı sanırım sosyal medyanın etkisi insanlar kendini beğenmiyor dayatılan güzellik kalıplarına girmeye çalışıyor.
Ben de kendimi hiç beğenmezdim bakımsızdım,özellikle ortaokulda faciaydım.Yaşıtlarıma bakıyordum hepsi güzel kızlardı,genç kız gibi duruyorlardı ben çok çirkindim yanlarında.Liseye geçince biraz zayıfladım düzeldim ama hâlâ çirkindim.
Şimdi 17 yaşındayım liseden mezun oluyorum ve eski halime göre bayağı evrimleştim.İnsanlar da beni beğenmeye başladı.Sadece biraz daha bakım ihtiyacımız olan,hepsi bu.Çok makyaj yapan biri de değilim 17 yaşında biri zaten en fazla ne yapabilir ki..
Hâlâ da değişmeyi düşünüyorum biraz kilo fazlam var diyet yapıp spora başlamak istiyorum üni sınavından sonra.Kaşlarım kalın değil ama dağınık ve tüyleri uzun onları aldırmak toparlamak istiyorum.Belki ilerleyen zamanlarda saçlarımı da boyayabilirim(zaten her gün düzleştirici yapıyorum.)
Siz de bu tarz bakımlar yapın.Estetik şart değil ben hiç düşünmüyorum ama gözünüze çok batan yerlerinizi düzelttirebilirsiniz.
My id is gangnam beauty dizisini de öneririm kendinizden bir şeyler bulabilirsiniz belki

Sivilce izleri dermapen ve baby face uygulamalariyla gecer dudaklarinizada dolgu yaptirin en azindan bunlari kafaniza takmazsiniz artik cirkinlerin guzellesmesi icin bir suru yol var kirmak icin demiyorum gercekci olmak icin diyorum. Dolgularla ne cirkin kadinlar ne hallere geliyor sizde olun imkan varsa yani bence. Ben olsam yaptirdim ki dermapen yaptirmak istiyorum biraz iz var yuzumde

Ah be kuzum Angelina Jolie'nin bile aldatıldığı şu dünyada tipine niye isyan bayrakları çektin sen ya. Güzellerin kıymeti bilinmiş mi sanki. El üstünde tutulan ne çirkinler, paspas yapılan ne güzeller gördü şu gözler. Allah şans versin, baht versin, yüz güzelliği değil ömür güzelliği versin. Sen kendini beğen seni herkes beğenir. Sen kendine saygı duy sana herkes duyar. İşin sırrı yüzünde değil sende..

Bence bundan beş on sene sonra şu hallerinin fotolarına bakıp ne güzelmişim niye kendimi bu kadar hırpalamışım diyeceksin , bir diğeri sen kimseyi beğenmiyor olabilirsin beğenen olmadı demişsin ama belki sen gidip aşırı yakışıklı kaslı kuslu tiplerden ilgi bekliyosundur emin ol bir çoğumuzun eşi sevgilisi kaslı değil ya da aşırı yakışıklı aşırı falan değil ,kalbinin ısınacağı kişiye mi bakıyosun yoksa kimseyi beğenmeyen tiplere mi bunu bir incele bakalım hiç mi şans isteyen olmadı

Güzel veya alımlı bulmuyorum kendimi. Bir sevgilim var ve her fırsatta çok güzel olduğumu dile getirir. Yüzümün yarısının şiş olması dahilinde bütün hallerimi gördü sevgilim. Buna rağmen hala çok güzelsin dedi.
Sanayide çalışan bir mühendisim. Is yerine eski kıyafetlerim ile gidiyorum. 0 makyaj,saç her zaman at kuyruğu. Sünepe sünepe gitmeme rağmen bazı insanlar güzel kız diye seslenir.
Güzel miyim bence fiziki olarak değilim,idare ederim.
Burnum da kemerli..
Ama insanlar neden beni güzel buluyor sorusuna kendimce şöyle yanıt buluyorum.
Öncelikle bence doğal bi insanım. Tepkilerim hep doğal ve dobra. Herkesin isini kolaylaştırmaya çalışırım. Saygılı ve konuşkanım. Ve benceen önemlisi kimsenin hakkımda ne düşündüğünü umursamadan yaşıyorum. Kimse umrumda olmadığı için de ozguvenliyim.
Özgüvenli olun, kendinizi sevinve doğal davranın. Bence herşeyin anahtarı bu

Back
X