cirkinim:( mutsuzum:(

Doğru,ne yalan söyleyeyim
Biz ortaokulda bi kız arkadaşımıza sınıfça maymun derdik
Kız öğretmene söylerdi falan ama bizler vazgeçmezdik
Hani kız öyle çirkin,kilolu falanda değildi
Ama söylerdik işte

Bi de bu dalga geçen insanlardan öyle nefret ediyorum ki... Aileleri nasıl yetiştiriyorsa artık.... Benim sırf o insanlar yüüznden geleceğim karradı! Tam 4. sınıfla 8. sınıf arası yaşadım bu olayı tam derslerde temelimi alacakken... Ben sırf o yüzden ders dinlemezdim ve derslerim çok kötüydü ve tembel bi öğrenciydim... srf arkadaşlar tarafından redddeldğm için... Liselere giriş sınavına bile girmedim okuldan herşeyden soğudum... Aptal olduğumu düşünüyordum aptal olduğum için dersleri anlamadğmı sanıyordum.. lisede meslk lisesine gittim ünv. hayatım bitti zaten meslek lisesine gitmmle... ünv. 2 yıllık okuudm... ama şimdi bakıyorum çalştıktan sonra herşeyi hallediyorum demekki ben aptal olduğum için değil öğretmeni dinlemedğim için hep sınavlarda başarsz olmuşum. Öğretmeni neden dinlemedim arkadaşların bana aldıkları tepki yüzünden.. kimsenin yanında oturmak istemedği bi öğrenci olmak beni yerin dibine sokuyordu ve yerin dibine girince hocayı dinleyemiyordum derslerden soğudum koptum.... tam temel eğitim dönemmimi sıkıntılı geçirdim... Belki vaktiyle böyle bi olay yaşamasaydım temel eğitimimi düzgün alıcaktım ve iyi bi liseye oradan da iyi bi ünv. gidecektim ama malesef benim hayatımı kararttılar.... O yüzden burada geleceğin annneleri var lütfen çocuklarınızı yetiştirrken dikkatli yetştirelim... Vicdanlı evlatlar yetştirelim... İnsanları kaybettrmeyi değil kazanmayı öğretelim onlara...

Asıl kendisiyle sorunu olan insanlar dalga geçiyorlar.Gerçek terbiyeli insanlar ağzını açmıyor duruma üzülüyorladı. ama hani ne zengin ne fakir olan burjuva sanan elit tabakadan sanan onlar yapıyor.Bende yaşadım hani bir kusrumda yok olsa bile dalga geçilmezki..çok beyaz tenliyim ve çilleirm oluyordyu.Napayım düzelmiyor ki Allah vermiş..Benim sonraki ve şuank ihalimi o kadar etkliyor ki insanlarla iletişimimi engelledi ,özgüvenim olmadı ..halen sorgularım kendimi neden neden diye..Allaha isyan ediyordum ama inançlı biriyim pişman oluyorum ama o insanla hakkımı helal etmiyorum da..Bazen aşamıyorum içimdem bişey yapmak gelmiyor.Ailem kapalı olmasına rağmen ben kapanmak istemedim bu yüzden iyice yakışmadığını düşünüyor atamıyorum üstümden geçmiyor.

Son düzenleme:
Er

Ergenler işte böyle kimse o dönem değişim yaşamadığı için ....Ama çoçuklar birbirlerinin üzülmesinden nasıl zevk alır hala çözemedim.

Er

Ergenler işte böyle kimse o dönem değişim yaşamadığı için ....Ama çoçuklar birbirlerinin üzülmesinden nasıl zevk alır hala çözemedim.

Bizim arkadaş öyle çok üzülmezdi
Yakın arkadaşlarımdan biriydi zaten
Sevgilisi falan vardı,okulun az-çok tanınan kızlarından biriydi
Ne bileyim biz tipi için demezdik çirkin falan değildi çünkü
Neden söylüyodunuz diye sor bi cevap veremem,takılmak için heralde

Evet insanlar bazen çok acımasız oluyor...
Küçük yaşlardaki çocukların arkadaşlarıyla neden alay ettiğini bu yaşıma geldim hala anlamış değilim...
Çocuğun içinden gelen bir şey mi yoksa aileden gelen eğitimsizlik mi..
Bilmiyorum neden anlamıyorum çünkü...
Daha çocukken alay edilen kişi hayata 1-0 yenik başlıyor bence...
Çocukluk döneminde kişilik şekillendiği için sürekli alay konusu olan bi kişi içine kapanık asosyal sürekli mutsuz bi kişiye dönüşüyor...
Ve bu bazılarında uzun zaman sürerken bazılarında hayatı boyunca devam ediyor...sorun bu durumu aşıp aşamama konusu oluyor..
Ne kadar kötü bi durum...Yazık...
Çocukça oyunların alayların sonucunda bi insan nasıl yaralar alıyor içten içe...
İnsan kendinde hiç iyi bi yan bulamaz ki böyle...
Güzel olsa bile güzelliğini fark edemez...
Zeki olsa bile kendini aptal zanneder..
Kişi yeteneklerinin farkına varamaz ki..
Ama suç onda değil ki...Onu bu hala getirenlerde...
Konu sahibi arkadaş seni görmedik bilmiyoruz...
Ama çirkinim diye kendini üzme... Artık çocuk değilsin...
Ve eminim ki sen çirkinde değilsin...
Zaten çirkin bi insan olamaz ki...Rabbim bi insanı çirkin yaratmazki...
Ama biz insanlar olarak bazen kendimizi o kadar salıyoruz ki..
Kendimize bakmıyoruz..
Kendimize bakmadığımız içinde çirkin değil sadece bakımsız oluyoruz...
Ve sen kendine bakmaya başladığın andan itibaren görüceksin ki sen zaten güzel biriymişsin ama farkına varamamışsın..

demekki kıskanılan bır kızdı tek açıklaması bu :)

konu sahıbı nerdesın ? konu ac kaç yardım bekle.

Anladım canım o yaşlarda olyuo çoçuklar arasında ama hassas olan var olmayan işte.

Sahte konu içeriği bence,uydurmuş da uydurmuş..

İnsanın her karşısına çıkanlar çirkinsin demesi hic inandırıcı
gelmedi bana.
Ya abartıyorsun, ya uyduruyorsun!

ya pardonda her konuya 'fake' yakıştırması yapmak zorunda mısınız ?
kim gelipte ben çirkinim diye konu açsın durduk yere?
zoru ne ki bu insanın böyle birşeye kalkışsın? demekki zor bir durumda.. çevresindeki insanların sözlerinden, baskılarından oldukça yıpranmış ve morali buralarda bulmaya calısıyor.. Sizde gelip sahte konu uydurmuşta uydurmuş diyorsunuz.. Sanki çok garip birşey demişte doğruluğundan şüphe edıyorsunuz.?
her insanı kendimiz gibi temiz ve anlayışlı sanmayın.. belkide gerçekten arkadaşa bu şekılde davrandılar, hep alay ettiler.. oda böyle bir piskolojinin içine girdi.. böyle şerefsiz insanlar var.. kaç kez rastladım..
o yüzden arkadaşın konusunun doğru olduguna yürekten inanıyorum.

Anladım canım o yaşlarda olyuo çoçuklar arasında ama hassas olan var olmayan işte.

Çok etkilenmiş,içerlemiş olabilirsiniz elbette
Kimileri çok daha hassasdır
Ama bütün başarısızlıklarıda bu gibi sebeplere bağlamak bana birazda bahane gibi geliyo

Allahın yarattığı hiç bişeyin çirkin olduğunu düşünmüyorum..değildir de..
bence kesinlikle senin dış görünüş olarak tercihlerin yanlış..mesela bi saç yada kaş modeli bile insanın yüzünü tamamen değiştirebiliyor.. değişime ihtiyacın var..saçının rengini modelini kaşlarını değiştir ama kendin değil iyi bir kuaföre danış mesela..
ben şimdiye kadar hiç çirkin kız görmedim bakımsız kız gördüm...bence abartıyorsun sen birazcık...

hem neden kendine çirkinim diyorsun ? Sen kendine çirkinim diyorsun başkası diyince niye üzülüyorsun?
Azcık güvenin olsun kendine .. Neden böyle düşünüpte üzüyorsun kendini? Saçının rengini ve modelini değiştir, kaşlarını daha farklı aldır, makyaj yap bakımlı ol..
çirkinim diyip ağlama .. ayrıca 3-5 seviyesizin lafına mı aldırış ediyosun.? canları cehenneme.. :99:

arkadaşlar bir insan iyi yetişmemişse hayatının her döneminde alay eder etraftakilerle,çocuğa kızacağınıza anne babasına kızın ve bu konuyu okuyan her anne eğer çocuğunun bir arkadaşı hakkında kötü kalp kırıcı birşey söylediğini görürse muhakkak uyarsın..çok ayıp,bir daha duymayayım,seninde kusurların olabilir senle dalga geçilmesi hoşuna gidermiydi gibi 2kelam etsin çok da zor değil....hergün gereksiz yere o kdr cümleler kuruyoruzki araya şunları sıkıştırıverin..çcuk küçükken öğrendiği şeyi ömrü boyunca uygular azıcık özen gösterelim çocuklarımızın davranışlarına, uzaktan izleyelim takip edelim..yoksa herkes çocuk doğuruyo doğurmakla olsa keşke anne babalık..emek vermek gerek..sonrada o emeklerin karşılığını övgü olarak aile dostlarından,komşulardan,ööğretmenlerinden,arkadaşlarından gururla duymak gerek..asıl anne babalık budur..

Çok etkilenmiş,içerlemiş olabilirsiniz elbette
Kimileri çok daha hassasdır
Ama bütün başarısızlıklarıda bu gibi sebeplere bağlamak bana birazda bahane gibi geliyo

yagmurunelleri eğer o kız o derece üzülmeseydi gidip öğretmene şikayet etmezdi içinde ne yaşadığını kendisi bilir..ayrıca o yaşlarda hiç kimsenin kişiliği oturmadığından edilen her sözcük önemlidir ilerde kişiliğin oluşmasında..sonuçta dışadönük olup zamanında dalga geçilip şimdi çok iyi yerelere gelen insanlarda olabilir ama zamanında dalga geçilen biri azcıkda içedönükse başaracağı varsada o lafları kafasına takmaktan başaramaz..sürekli kendisine söylenen şeyleri düşünür ve kendisini geri planda, değersiz, diğerlerinden başka ve alçakta görür..bikaç arkadaş anlatmış çocukken yaşadıklarının hala etkisinde olduğunu, hala etkisindeyse demekki bu tip şeyler başarısız olmada da son derece etkili oluyor..o nedenle bahane olabilecek kadar hafif kaldığını düşünmüyorum..ayrıca kimsenin bunu birisine yaşatmaya hakkı yok daha doğrusu şu ki benim çocuğumun senin çocuğunu aşağılamaya hakkı olmadığı gibi senin çocuğunun da benimkini aşağılamaya hoşlanmadığı lakaplar takmaya hakkı yok..aileler bu tip şeyler için (kendi gözüyle görmese de,böyle durumlarda öyle davranmaması gerektiğini öğretmeli) hem çocuklarını bilgilendirmeli hem de özgüveni yerinde çocuklar yetiştirmeli, (en ufak lafta kırılmayan çünkü hayatta daha neler karşısına çıkacak)...

canım lisans öğrencisisin heralde ve seni hala etkiliyor geçmişin işte buna çok üzülüyorum..çocukluk demek bir ömür boyu süren alışkanlıklar demek bunu herkes bilmeli..ama çiller makyajla halledilebilecek bişey beyaz tenli olmak çoğu insanın hoşuna bile gidiyor sen niye begenmiyorsun? mesela merve boluğur var şimdi aklıma gelen o da çok beyaz ama hoş..yabancı mankenlerden çilliler de var makyajla bile çillerini kapatmayan daha masum bi ifade kattığı gibi en seksi kadın seçiliyorlar yani çil o kdr da sorun edilebilecek bişey değil..takılma bence o kdr..

bende seni çok iyi anlıyorum.
senden farkım ben derslerimde başarılıydım.
benle de çok dalga geçerlerdi.
çocuklar gerçekten çok acımasız.
ve aile terbiyeleri konusunda kesinlikle eksikler.
iyi bir terbiyeyle yetiştirilen çocuğun arkadaşının canını bilerek acıtmayacağını düşünüyorum.
ileride Rabbim nasip ederde çocuğum olursa bu konuda büyük özen göstereceğim.
kilolu bir çocuktum.
kocamanda gözlüklerim vardı.
birde ne bileyim öyle diğer kızlar gibi saç kaş bilmem ne çok uğraşmazdım.
kilolu ve gözlüklü bir çocuksanız zaten ya şişko derler ya dörtgöz hiç kaçarı yok.
evden dışarı bile çıkmak istemezdim.
ortaokul ve lise dönemim bu şekilde geçti.
üniversiteye hazırlanırken farkında olmadan kilo verdim.
bir baktım 47 kiloya düşmüşüm.
sonrada o kilomu sabit tutmaya çalıştım.
üniversiteye geçtim.
gözlüklerimi değiştirdim. (şimdi lens kullanıyorum)
saçımı giyimimi değiştirdim.
çok şükür mutluyum şimdi kendime güvenim yerinde.
ama o çocukluk yaralarını içimden atmak bana yıllara maloldu.

İnsanın her karşısına çıkanlar çirkinsin demesi hic inandırıcı
gelmedi bana.
Ya abartıyorsun, ya uyduruyorsun!

Yok tatlım ya bazı insanlar çok acımasız Bana gözlerim büyük diye mesela gece görsem bu gözleri korkarım diyen olmuştu, sonra çirkinsin imasında bulunup duran zamanında yakın arkadaşlarım da oldu Seni beğenen yok zaten falan falan diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…