O kadar kötülerdi ki.... Yanıma hiç kimse oturmak istemiyordu ve bu yüzden okulu hiç sevmiyordum. Sürekli kafama taktığım için derslerime çalşamyordum öğretmene konsantre olamıyordum.... Sırf saçlarımı annm erkk traşı yaptrdı diye saçımdaki bitleri temzlemş olsakta adım bitli kalmştı.. saçlarımı annm o günden sonra uzattırmamı istemedi hep kısa küt yapardı. Bütün kızların saçında renki tokalar uzun saçlılar benim saçım en fazla kulak memesinde... Şimdi saçlarım çok uzun kalçama geliyor. Ve şu an saçlarımı öyle beğeniyorum ki hatta bu zamana kadar görüştüğüm erkek arkadaşlarım en çok saçlarımı beğendiler... ama bi zamanlar bu güzel saçlarım herkesn neffret ettiği tiksndiği saçlardı.... Yüksekokulu bitrdikten sonra bi köyde iş eğitimi derslerine girdim ücretli olarak.. sınıfta bi kız vardı tek oturuyordu saçı erkk traşıydı aynı eski çocukluğum geldi gözüme... onu herkes hor görüyordu... Bi gün o kızı yanıma çağırdım. dedim ki ben senin hep yanındayım. kendine güven sen çok güzel çok özel bir kızsın dedim. bence bu sınıfta en güzel kız sensn dedim... saçlarını annene temzlet dedim ona çok güzel tokalar hediye ettim, okul giysisi çok paspaldı ona okul giysisi aldım ve ertesi gün oklula öyle geldi. sürekli onu uayrdım dik dur sen çok başarılı bi öğrencisin derdim halbu ki çok yeteneksz ve başarsz dı ama onun yaptığı çalşmaları beğenmesemde beğendiğimi çok orjinal bulduğumu söylerdim... Öyle öyle o öğrenci kendine güveni gelmeye başladı değişti arkadaşlarının ona tutumu değişti... Büyükler biraz duyarlı ve gözlemci olmalı.. öğretmenler anne babbalar herşey onların elinde....bende seni çok iyi anlıyorum.
senden farkım ben derslerimde başarılıydım.
benle de çok dalga geçerlerdi.
çocuklar gerçekten çok acımasız.
ve aile terbiyeleri konusunda kesinlikle eksikler.
iyi bir terbiyeyle yetiştirilen çocuğun arkadaşının canını bilerek acıtmayacağını düşünüyorum.
ileride Rabbim nasip ederde çocuğum olursa bu konuda büyük özen göstereceğim.
kilolu bir çocuktum.
kocamanda gözlüklerim vardı.
birde ne bileyim öyle diğer kızlar gibi saç kaş bilmem ne çok uğraşmazdım.
kilolu ve gözlüklü bir çocuksanız zaten ya şişko derler ya dörtgöz hiç kaçarı yok.
evden dışarı bile çıkmak istemezdim.
ortaokul ve lise dönemim bu şekilde geçti.
üniversiteye hazırlanırken farkında olmadan kilo verdim.
bir baktım 47 kiloya düşmüşüm.
sonrada o kilomu sabit tutmaya çalıştım.
üniversiteye geçtim.
gözlüklerimi değiştirdim. (şimdi lens kullanıyorum)
saçımı giyimimi değiştirdim.
çok şükür mutluyum şimdi kendime güvenim yerinde.
ama o çocukluk yaralarını içimden atmak bana yıllara maloldu.
Çirkinsin diye kızlar kaçtı mı senden ?Bak bu olmadı işte. Bu komik. Böyle saçma sapan şeyler yazılınca insanın inanası gelmiyor.
Kızlar aksine güzel insanlarla arkadaş olmaktan korkar. Çirkinlerden değil.
Bence senin problemin aşırı özgüvensiz olman. Bu yüzden çok düşük bir enerji yayıyorsun etrafına ve insanların da senden kaçtığını düşünüyorsun. Ki zaten güven duymazsan kendine kaçırırsın çevrendekileri.
Halbuki güzel olmayıp da arkadaş çevresi çok geniş olan, kendine aşık mükemmel bir sevgilisi olan, çok başarı olan bir sürü örnek insan var. Dıştan çıkıp içine doğru bir yolculuk yap sen bence. Mesela şişman olan biri kendisiyle dalga geçebiliyorsa etrafındakiler onunla dalga geçmezler. Zaten bu kız ne olduğunun farkında derler. Sen de biraz olduğun gibi kabul etmeye çalış kendini.
Bence erkek konusunda en iyi örnek bu. Işın Karaca ve kocası.
Adamın coolluğuna bak bir de kadının çirkinliğine. Ne yüzü güzel ne de vücudu. Komple tipsiz.
Demek ki her şey dış görünüş değil.
evet bu resimden de anlaşılıyo, her erkek güzelliğe önem vermez. bazıları paraya önem verir.
çirkinsen paran olcak, bilgin olcak, karakterin olcak. ... anca böyle dış görünüşünü kapatabilirsin.
dış görünüş önemli değil diyerek kendimizi kandırmayalım. bize göre önemli olmayabilir ama dışardaki milyonlarca insan için önemli.
merhaba arkadaslar ben 22 yasindayim ve cok cirkinimne yapicam bilmiyorum
6 yasinda okula basladim o zamandan simdiye kadar hergün ama hergün okulda cirkin oldugum icin
hep alay ettiler benimle dalga gectiler hic arkadasim olmadi ortaokul lisede bile her türk kiz güzeldir hayatimda ilk kez cirkinini gördüm dediler erkekler
hergün eve aglayarak geliyordm kizlar bile cirkinim diye yanlarinda dolandirmiyordu erkekler gelmiyormus diye yolda bile bi erkek beni görünce yere bakio hemen kafasini
ceviriyo baska kizlar görünce cok kiskaniyorum hepsi güzel özene bözene yaratilmis bense aceleye getirilmisim sanki okadar gücüme gidiyorkiailem beni anlamio
piskoloklara gittim hep hic fayda etmedi hic sevgilim bile olmadi erkekler hep kacti bendencok mutsuzum ne yapicam bilmiyorum estetik olmak istiyorum param yok
estetik olsam güzel olurmuyum oda ayri bi konuspikerlik kursuna gitmisdim kayit olmak icin türkiyede 2 ayri yerde ama kabul etmediler dis görünüsün yetersiz dediler
uygun degilsin dediler okadar zoruma gittiki aglayarak gecirdim günümü
bana akil verin lütfen
mesajlariniz icin tesekkürler arkadaslar
bazilari abartigimi düsünebilir ama öyle degil beni belki anliyamazsiniz abartigimi düsünenler
ama mübarek gün yemin ederim hergün yasiyorum bunu artik disariya bile cikmiyorum
hergün okulda cirkinligimle ilgili laflar duyuyordum dalga geciyorlardi tek sinif olsa neyse
yolda bile erkekler yüzüme bakmio hemen basini cevirio metroda karsimda bir erkek otursun hemen basini alta egiyor
arada kizlardan erkeklerden bile laf duyuyorum arkadaslarla disariya ciksak onlara bakan gülümseyen oluyo benimle ilgilenen yok
benim sorunum yüzümden fotoraf bile cekmiyorum yillardir güncel fotografim bile yok cenem cok kücük bicimsiz sag yanagim eyri gibi ve digerinden sis
bakim konusuna gelirsek kendime cok bakiyorum saclarim hergün yapili makyaj yapiyorum kiyafetlerime özen gösteriyorum ama yine fayda yok
Nasıl bir yüzün var ? Nasıl bir vücudun var ? Ten rengin , göz rengin, saç rengin ?
Burnun mu çok büyük, çenen mi garip, gözlerin mi çok kötü ? Neren çirkin.?
Neyinle dalga geçiyorlar ki ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?