Merhaba kızlar
Namaza kalktım. Yatacsktım ama yazmadan edemedim.
Insan kendine nasıl davranırsa insanlarda ona öyle davranırmış. Şu anda ki unvanımı ( faceden biliyorsunuz zaten) elde etmek için 8 ay 4 saat uykuyla yaşayarak bir sınava hazırlandım. Resmen saatle yaşıyordum. Şu saatte mola, mola da çamaşır as, sonra ki molada yemeği pişir. Şu saatte kalk. Neyse bu bende kaldı. Sınavı geçtim. Neredeyse 5 yıl oldu. Ama ben bu saat takıntısından kurtulmadım. Resmen obsesif olmuşum. Aynen Özgenin dediği gibi hemn bavul boşalmalı, eve dönünce çamaşır makineye atılmalı, elimde çayın var diyelim 10 dk sonra kalkayım şunu yapayım, dışarı çıkıyorum 2 saat sonra evde olmalıyım. Yani acayip düzenli ve sistemli bir hayatım vardı. Ve bu beni çok yoruyormuş. Aynı zaman da eşimi de çocuğumu da...
15 yıllık Evliyim. Dün akşam da konuştuk eşimle. Eskiden ne kadar farklı yaşıyorduk diye. Alırdık ekmek arası köftelerinizi giderdik bi Dağın tepesinde yerdik. Oğlum 3-4 yaşlarında iken canlı müzik yapan yerlere giderdik. Ne zaman o sınava hazırlandım tüm hayatım alt üst oldu.
Eşim diyordu ki hadi Pikniğe gidelim aman üyü var çamaşır da attım makineye vs.
15 yıllık evliliğime baktığımda eşimle gittiğimiz tatiller, gezmeleriniz, oğlumun parklarda oynamaları, gece yarısı çorba içmeye gitmeleriniz geliyor aklıma.
Oğlum 2 aylıkken çorba içmeye gitmiştik gece. Onu arabada uyutup yanına telsizi koymuştuk. Ben bunu hatırlıyorum ama ay şu yemeği yapmıştım, evi de bi güEl temizlemiştim, çamaşırlar makineden kar gibi çıkmıştı demiyorum.
Şimdi çok daha iyiyim kızlar. Zamanla yarışmıyorum. Aman olan olur olmayan olmaz. Zaman su gibi akıyor. Oğlum büyüyor. Elimden çıkıyor. 10 yıl sonra oğlum yannda olmayacak belki de ben genç olmayacağım. O zaman sabahtan akşama kadar temizlerim evi. Çamaşır da yıkanır ütü de yapılır.
Ben silkindim kızlar. Beni rahatsız ve mutsuz eden şeyleri ve insanları çıkardım hayatımdan. Artık hiç bir şeyi başkası istiyor diye yapmıyorum. Örneğin eve arkadaşlar gelmek istiyor. O an da ben istemiyorum. Sevmediğim içşn değil misafir ağırlama modunda değilim. Kabul etmiyorum. İstemediğim bir şeyi yapmak zorunda hissetmiyorum artık. Kızlar bir de dua topiklerine takılıyorum. Dua okuyorum bol bol. Bu da beni çok mutlu ediyor.
Hadi bakalım sabah herkes çocuklarına kocalarına şöyle güEl bir kahvaltı haZırlasın. Toplanacak masayı yıkanacak çamaşırı düşünmeden uzun bi kahvaltı edin.
Bugüne dek kimse pislikten Açlıktan ölmemiştir.
Manyak şekilde ki işkolikliğimi de yazarım bir ara. Sanki bu ülkeyi ben kurtaracaktım...
Heeee unutmadan benim için yazdıklarınıza çok teşekkür ederim
Siz de iui ki varsınız