Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Afiyet olsun papatya
Cok caliskansiniz
Kizlar ben misafirlerle bogazima hakim olamiyorum
Yardimmmmm
Iki ogun yiyorum ama hersey serbestmis gibi yiyorum.
Sanki onlarin yaninda yemesem ayip olacak gibi hissediyorum.
Esim de en sevdigim kahvaltiliklari almis gelmis offfff

Simdi ben de kitap okuyayim biraz.

Bugunku menum
Sbh 11de
2 dilim borek
4 yesil zeytin
1.5 kk light peynir
Sekersiz cay bol
2 banim bal
1 lokma recel

Ustune az sekerli kahve

Ara 1 elma

Aksam
1 kase kuru fasulye
1 kase yogurt
1 dlm cavdar ve kuru sogan salatasi
2 kornison tursu

Ustune az sekerli kahve

Kaynim cig kofte almis
Yemeden bu geceyi bitiririm insallah.

Herkes gezmelerde sanirim.

Hadeka Çiğ köfteyi yemezsen menünü beğendim.
Hikmet'im hayat çok kısa ve biz malesef gereksiz şeyler için kendimizi çok üzüyoruz. Ben de yapıyorum baEn. Sonra kendimi telkin etmeye çalışıyorum. Yapma yaşamını güzelleştirmeye çalış. Daha çok gençsin. Zaman su gibi akıyor. Bak ben 37 yaşındayım. 20 li yaşlarım nasıl geçti hatırlamıyorum.
Akşam pizza yedim kızlar. Ama 16:30 gibiydi. Başka da birşey Yemicem şimdi sinemaya gireceğim. Bugün spor yapamam herhalde. Ama yarın yaparım inşallah. Haftanın 4 günü spor yapmış olacağım o zaman şnşallh.

Papatyam tesekkurler
Iyi eglenceler
Ben de yememeyi dusunuyorum
Su an cok uykum var
Kendimi toparlayip yuruyuse gidecegim.

Hikmetim canim anlayamiyorum.
Bu boslukta ruh halin
Surekli motivasyonsuz olman
Kendini toparlayamaman
Bisey var seni cok uzen ama paylasamiyormussun gibi hissediyorum.
Tabi bu rda herseyi paylasamayiz ama
Seni uzgun gormek duymak okumak uzuyor beni de.
Burada birbirimize arkadas olduk destek olduk
Keske cozum de olabilsek...

Hadekam çigköfte yemezsen yada 1 tane tadımlık yersen iyi bence.
Papatyam erken yemişsin pizzayı afiyet olsun.İnşallah bende oğlumla sinema keyfi yaparım en kısa zamanda.Tepkisi ne olucak bakalım.

İş çıkışı çıktık yola ve bir köye uğrayıp su yumurta tavuk aldık.Elim organik beslenmeye taktı ama herşeyde ve hep köye gidemeyiz ki.Neyse 1 saat önce geldik.Birazdan çarşıya gezmeye gidiceZ bişiler Yemem inşallah .Eşimle yürüyüş yapmış olucaz
Bugün
08:30 :2 poça
11:00 : 1 kaşık nescafe,1 mandalina
18:50 : 1 kepçe çorba,1 tabak fırında tavuklu bezelye,1 tahta kaşıgı pilav, karışık turşu,1.5 bardak ayran( çokkkk açıkmıştım

Ewet arkadaslar cig kofteyi yemedim.
Cay demledim kendime yesil cay yaptim
Gencler ve cocuklar cig kofte yedi.
Kucuk oglum cok seviyor
Ona hamileligimde cok aserdim cok cigkofte yedim.

Elektrik kesildi mum. Isiginda oturuyoruz simdi.

Ebrum herseyin organigi guzel ama ulasmak mesele.
Insallah sen de papatya gibi anne ogul gidersiniz sinemaya.
Benim buyuk oglus once cok begendi sonra da sikilmisti ilk filminde.

Hadekam öyle sorun olacak bir sorunum yok cidden. Anlattıklarım işte . Eşim uyanınca bağırmadı da yada surat da asmadı. Bu da enteresan. Galiba sabahki konuşmalarımı iyice düşündü. Gayette güzel gitti işine.

Papatyam. Yapmamaya çalışıyorum ama cok zor bi kocam var. Inşallah zamanla herşey rayına oturucaktır. Daha 3. Senemizdeyiz evliliğimizin. Oglumuz küçük .. maddisel biraz sıkıntıdayıZ. Allahım bu günlerimizi de aratmasın. Ben daha dün gibi 20 yaş hallerim. 7 şubatta 27 olucam. Hala kendimi o yaşta hissetmiyorum açıkçası. Keşke o yaşlarında bu kafada olsaydım.
Ablam bir kitap söyledi . Onu alıcam mutlaka. Olumlama yla ilgili.

Kızlar yarın kv ye gidicez. Zebra kek yaptım. Yada yapmaya çalıştım.
Sabah size yazdıktan sonra ablanla konuşunca kendime geldim. Hatta bi şans geldi başıma. Kek yaparken bi yumurtadan çift sarı çıktı .. hala şoktayım.

3 yumurta kırmıştım.

Şuan az başım agrıyor .
Oglan uyusun da duş alıp saçımı düzleştiricem. Yarına güzel olmam gerek .. eşimin Teyze leri de orda olacaklar.

Hikom
Ssenin adina sevindim
Sansin donmeye baslamis bile
Esin sinirliymis biraz ama bak seni cok seviyor
Guzel ol mutlu ol umutlu ol
Sevgiler iyi geceler

Hadekam biraz değil cok sinirli de 5 dk sürüyor sadece. Aynen ya şansım dönüyor olumlu olmak önemli işte.
Hep beraber mutlu umutlu olalım.
senin iki oğlun mu vardı.
Ya özelden foto atsanıza
Iyi geceleeerrr. .

Özgeem miniklerin napıyo. İyilermi
Özgem sende minikleri senin oldugun foto özelden lütfen

Havarım sende

Küboşu gördüm elifimi gördüm.
Sanırım diger kızları da gördüm

Kizlar iyi geceler
kizcelerimi uyuttum suan anca kendimle basbasa kalabildim esim arkadaslariyla bahceye gitti bakti burada acayip bi ruzgar var esimi arayip durdum dikkat edin diye soba yakiyorlar ya orda
Hkmetcm seni kendime cok benzeiyorum ikimizde esimize asigiz tek arzumuz mutlu huzurlu bi yuva ama cogu zamn uzgunuz kirginiz papatyamin yazdigi cumle beni kendime getirdi hayat aslinda basit biz cok ciddiye aliyoruz ben mesela surekli her an esimi elestiriyorum mukemmel davrsnmasi bekliyorum seline en ufak gelisimini etkilecek bi soz soykese uyariyorum mesela yemek yedin guclendin herkesi doversin diyo evet yanlis yapiyo ama bu tarz herseyi elestiriyorum sanki annem babam beni mukemmel yetistirdi ya da yanimda hic kotu soz soykemedimi herseyi didiklemek mukrmmeliyetci olmsk yoruyor akidina birakmk en iyisi bundan sonra ins bu sekilde kendimi telkin edecegim sizlerden cok sey ogrendim iyi ki varsiniz
olumlamaya devam edelim dua edelim ve eslerimizi biraz da oldugu gibi sevelim degistirmeye calismayalim
papatyacim ne guzel evindesin bir yandan islerini yapiyir bir ysndan oglusa zamn ayiriyosun spora da vakit buluyosun tebrik ederim seni kizceler buyuse de ben de biraz sosyallessem
Ebrucum sana cok ozendim keske korkak olmasam da ben de araba kullanabilsem burda olsan beraber kulanirdik pelis biraz daha buyusun ehliyete yazilmaya niyetim vsr zaten
hadeka canim misafirin oldugu halde hic fena degilsin 7 den sonra kendini frenlesen bile cok farkeder bence izmir cok fena ya tatil oldu ama hava bozdu cok disari cikilcak gibi degil
hawarcim sen nasilsin tatlim
kizlar ben emzirdigim icin mi yoksa esimle olan skntimdan dolayimi yemeye taktim zayiflamak gibi bi derdim yok belki diyorum mart nisan gibi pacam tutusurda birden gazs gelirim

Özgem aynısını bende düşünüyorum . Cidden cok seviyoruz. Ama onlardan istediklerimizi Biz yapıyormuyuz. Bugün cokça bunu düşündüm. O bağırıyor bende bağırıyor um gibi gibi nedenler. En iyisi güçlü olalım ve mutlu olmaya bakalım. Dimi amaaa.
Nuray Sayarı’nın yeni bir kitabı çıkmış . Onu alıcam.
Istersen sende al.

Merhaba kızlar
Özgecim Hikmet'im daha iyi olmanıza sevindim. Hayat gerçekten de çok basit biz onu zorlaştırıyoruz. Sürekli birşeylerin Hesabını yapıyoruz. Temizlik yemek çamaşır Bulaşık ütü. Ama kendimiZe ailemize zaman ayırmıyoruz. Kafamıza eseni yapmıyoruz. Psikoloğumun dediği gibi hayatı yakalamıyoruz. Hep yetişmeye çalışıyoruz ama o gidiyor. Herşeyin aşırısı zarar dedi. Aşırı kştap okumak temizlik ibadet gezmek ve benim gibi işkolik olmak.
Yatına çıkacağımız belli değilken günler sonrasının Planlarını yapıyoruz. Ben artık daha relax olmaya çalışıyorum.
Eskiden kendimi paralamışım resmen. Yok uykusu uok yemeği diye çocuğun. Şimdi kocaman oldu. AçlıktN da uykusuzluktan da başına birşey gelmedi çok şükit.
Relax olun kızlar. Ileride Allah izin verirse 70-80 yaşımıza geldiğimizde torunlarımıza anlatacak anılarımız olsun ( bunu da psikoloğum söyledi). Ay ben çok temizlik hergün evi siler süpürürdüm değilmiş anı. Bir gece dedenle aldık biraları deniz Kıyısında sabaha kadar içtik demekmiş anı( bunu da o dedi).
Bilmem anlatabildim mi kızlar.

Papatyam nur yüzlüm ne güzel anlattın. Keşke eşimde gitse hatta beraber gidebilsek. Olumsuz luklar la yaşıyor resmen. Eskiye nazaran daha iyi ama. Yine de istediğim ölçüde değil. En ufak birşey e sinirlenip söylenebiliyor. Bu da zamanla hallolur inş.
Yazın iyi geldi valla
Dediğin gibi zamanı sevdiklerimizle geçirelim. Sagol Papatyam.
kendimi seviyorum. Yaşamayı seviyorum. Kocam ı oglum u seviyorum
Bi de sizleri cok seviyorum. Bir seneyi geçti sizlerle . Iyi ki tanımışım sizi.
Sana hayranım Papatyam.

Hkmetcim esim hep der ki sana nasi davrancagimi sen belirlersin ve yuvayi disi kus yapr der biz pozitif olalim gulelim esimize ufak suprizler yapalim vs ve desinler ki bu kadinin basina saksimo dustu en onemlosi bunlari esimiz icin degil kendimiz icin yapalim bizden degerli hicbirsey yok
bu arada nuray sayariyi takip ediyorum tvden begeniyorum almaya calisirim disari cikarsam canim saol
Papatyacim ne guzel seyler yazmissin gercekten Allah razu olsun arada bize soguk dus etkisi yap psikologundan da ogrendiklerinle
biz esimle sevgiliyken kafamiza eser gecenin bi vakti cesmeye gider kumru yerdik cok eglenirdik simdi ben evin temizligin derdine dustum esim de isin gucun birbirmizle vakit geciremeden cocuklar oldu biz de gitgide uzaklastik ama itiraf etmeliyimki buna sebep en cok benim baslarda esim hep yaklasti ben ittim simdi o gelmiyor ben gelsin sarilsin istiyorum
ama hicbirsey icin gec degil ins bunu basaracagum
Benim hayatimdaki en buyuk handikap temizlik herseyi donup dolasip temuzlige bagliuorum ve buyuzden cok ama cok mutsuzum cok planli yasiyorum herseyi kndime stres ediyorum
mesela tatile gidiyoruz odays cikiyoruz ben nefes almadan basliyorum bavul bosaltmaya esim de birak sonra ysp gel bi tur atalim oteli gezelim diyo ya da atiyo kndini yataga dinleniyo ben de yok sen selinl gez ben isimi yapayim diyorum skici bi esim sanirim

Merhaba kızlar
Namaza kalktım. Yatacsktım ama yazmadan edemedim.
Insan kendine nasıl davranırsa insanlarda ona öyle davranırmış. Şu anda ki unvanımı ( faceden biliyorsunuz zaten) elde etmek için 8 ay 4 saat uykuyla yaşayarak bir sınava hazırlandım. Resmen saatle yaşıyordum. Şu saatte mola, mola da çamaşır as, sonra ki molada yemeği pişir. Şu saatte kalk. Neyse bu bende kaldı. Sınavı geçtim. Neredeyse 5 yıl oldu. Ama ben bu saat takıntısından kurtulmadım. Resmen obsesif olmuşum. Aynen Özgenin dediği gibi hemn bavul boşalmalı, eve dönünce çamaşır makineye atılmalı, elimde çayın var diyelim 10 dk sonra kalkayım şunu yapayım, dışarı çıkıyorum 2 saat sonra evde olmalıyım. Yani acayip düzenli ve sistemli bir hayatım vardı. Ve bu beni çok yoruyormuş. Aynı zaman da eşimi de çocuğumu da...
15 yıllık Evliyim. Dün akşam da konuştuk eşimle. Eskiden ne kadar farklı yaşıyorduk diye. Alırdık ekmek arası köftelerinizi giderdik bi Dağın tepesinde yerdik. Oğlum 3-4 yaşlarında iken canlı müzik yapan yerlere giderdik. Ne zaman o sınava hazırlandım tüm hayatım alt üst oldu.
Eşim diyordu ki hadi Pikniğe gidelim aman üyü var çamaşır da attım makineye vs.
15 yıllık evliliğime baktığımda eşimle gittiğimiz tatiller, gezmeleriniz, oğlumun parklarda oynamaları, gece yarısı çorba içmeye gitmeleriniz geliyor aklıma.
Oğlum 2 aylıkken çorba içmeye gitmiştik gece. Onu arabada uyutup yanına telsizi koymuştuk. Ben bunu hatırlıyorum ama ay şu yemeği yapmıştım, evi de bi güEl temizlemiştim, çamaşırlar makineden kar gibi çıkmıştı demiyorum.
Şimdi çok daha iyiyim kızlar. Zamanla yarışmıyorum. Aman olan olur olmayan olmaz. Zaman su gibi akıyor. Oğlum büyüyor. Elimden çıkıyor. 10 yıl sonra oğlum yannda olmayacak belki de ben genç olmayacağım. O zaman sabahtan akşama kadar temizlerim evi. Çamaşır da yıkanır ütü de yapılır.
Ben silkindim kızlar. Beni rahatsız ve mutsuz eden şeyleri ve insanları çıkardım hayatımdan. Artık hiç bir şeyi başkası istiyor diye yapmıyorum. Örneğin eve arkadaşlar gelmek istiyor. O an da ben istemiyorum. Sevmediğim içşn değil misafir ağırlama modunda değilim. Kabul etmiyorum. İstemediğim bir şeyi yapmak zorunda hissetmiyorum artık. Kızlar bir de dua topiklerine takılıyorum. Dua okuyorum bol bol. Bu da beni çok mutlu ediyor.
Hadi bakalım sabah herkes çocuklarına kocalarına şöyle güEl bir kahvaltı haZırlasın. Toplanacak masayı yıkanacak çamaşırı düşünmeden uzun bi kahvaltı edin.
Bugüne dek kimse pislikten Açlıktan ölmemiştir.

Manyak şekilde ki işkolikliğimi de yazarım bir ara. Sanki bu ülkeyi ben kurtaracaktım...

Heeee unutmadan benim için yazdıklarınıza çok teşekkür ederim

Siz de iui ki varsınız

Gunaydin kizlar
Gece yazdiklarinizi okuyordum yatakta
Esim kizdi hala tlf elimde diye
Hakli da
Ozge papatya ve hiko
Yapilan tavsiyeler ve yonlendirmeler farkindaliklar cok guzel
Sevip sevildigimiz ve herseyin gonlumuzce oldugu bir yasam olsun hepimizinki.

Her hak sahibine hakkini vermek lazim.
Esimize cocugumuza zaman ayirmaliyiz. Tabiki ev isi de lazim yada meslegimizin gerektirdiklerini de yapmaliyiz amaaaaa abartmadan.

Zaman geciyor.
Omur sermayemiz hergun bir azaliyor.
Kirarak kirilarak ya da mutsuz gezinerek gecemeyecek kadar kisa hayat.

Her birimize sorsak 30 yil 40 yil yada 27 yil yasadin bu hayattan ne anladin desek
Durun daha bisey anlayamadim bundan sonra anlayacagim deriz.
Oysa hayatimizi anlamlandirsak takilmasak cevremize yada kendimize daha guzel olacak.
Niye kendimizi kisitliyoruz bugun bu temizlik bitecek yoksa yasayamam gibi.

Neyse kizlar cok uzattim. Daha yazacagim da esim simdi odaya gelecek ve tlf gorecek elimde
Olmazzzzzzz
Hayirli pazarlarrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…