Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Hikmet'im ben iki kere okudum öyle istedi psikoloğum. Bir kere daha oku bence. Mutlaka birşeyler bulacaksın.

Slim in 6 start yaptım. Bu sabah 62.8çıkrım. Akşam yemeğinden sonra birşey yemeyeceğim demiştim ama monopoly oynarken eşim kestane yapmış. Yedim malesef. Olsun 62 yi gördüm ya o yeter bana.

Papatyam bende ikinci ye başlayim en iyisi.
Ne güzel spor yapmışsın ya.
Şimdi Yogurt kürü nü yapıcam.
Yogurt tarçın zencefil Zerdeçal karışımı
Ama bi Zerdeçal yok .

Merhaba kizlar iyi geceleer
Yazdiklarinizin heepsini okudum cok cok hosuma gitti
Tam da bugun ay ne cok konusuyorum ya herseye herkese bi cevabim var diye dusunuyordum okuduklarim iyi geldi.. yani dusunun annemler burda diye kv ler bahceye davet ettiler surekli esime bahceyi sevmedigimi gitmek istemedigimi soyledim durdum gitmemek icin herseyi denedim sonunda ne oldu yine gittik ama hem ona hem kendime zehir ettim resmen, ordada defalarca kv kp yaninda bahceyi sevmedigimi soyledim, donuste tekrar esim ve annemlere.. halbuki degisen bisey olmadi niye bu kadar bosuna konusmusum dedim kendi kendime, zaten yilda sayilidir gittigim bahceye konusma sus bu seferde gonullu gidiyormus gibi davran ne olur sanki demi ama yoook olmaz bidaha cagirmasinlar diye ugras dur.. ve bende esimi cok elestiririm ve nerdeyse her ortamda.. sanki illa ben dogruyu soyleyince madalya verecekler, azcik pohpohlasam nolur sanki..
Ve elestiriye de yeterince acik degilim hemen neden oyle yaptigimla ilgili dusuncelerimi bahanelerimi siralar dururrm haklisin demek zor gelir..
Kendi kotu ozelliklerim
1- cok cevap veriyor/konusuyorum
2- surekli elestiriyorum, elestiriye acik degilim
3- her yerde dogru bildigimi inatla savunuyorum
4- malesef plansiz seyleri sevmiyorum habersiz misafir, son dakka hadi cikali yemegi disarda yiyelim vs gibi
Bunlari ins duzeltmeye calisacagim Allah hepimizin evliligine yuvasina mutluluk huzur versin

Bu arada tartilmadim korkuyorum feciii yiyorum annem yaptikca icimden dur az ye desemde olmuyor fena artidayim ama onlar gidince duzene girer kilom ins.. bu arada esim sende git annenlerle bi kac hafta sonra ben gelir alirim sizi diyor ama kararsizim gitmek konusunda, burda kalsam esimin yuzunu gordugum yok surekli isi var.. hayirlisi bakalim yinr yazarim size
Hoscakalin sevgiyle kalin

Elifim yazdıkları nda kendimi okudum.
Bunları görmemiz önemliydi. Gördük sanırım
Eşin git diyo sa git ama 1 hafta yeter bence. Senin oglanın kafası dağılır hiç değilse.
Faceden ablamı sildin mi a öğüt ekledim.
Öpüldünüz

merhaba kızlar
yoğundum bakamadım pek size okudum ara ara ama yazamadım, misafirlerimi bu akşama doğru uğurladım ama bu hafta çok yoğun olacağım salı çarşamba büyük ihtimal perşembe günü de misafirlerim olacak , işin kötüsü 3 gündür çok yiyorum hamur işi ve tatlı özelikle gündüz dayanıyorum akşam oldu mu dayanıyorum mide fesadı geçirene kadar biliyorum yapmamam lazım ama yapıyorum bütün emeklerim boşa gitti umarım bir an önce toparlanırımm

ilişkiler konusunda ise bende bilmiyorum çoğu zaman nasıl davranacağımı M maviduvar1 nın tavsiye ettiği kitabı bende edinip okuyayım
ama hayatı ıskalamamak konusunda haklısınız biz de eşimle çok yapardık, mesela çay demler termosa koyar sahile giderdik, bazen 2 bira alırdık, hele bir yaz eğe kıyılarını gezmiştik çadırla çok güzeldi umarım bir daha yapabiliriz, tabi çocuklar yoktu o zaman, ama çocuklar biraz büyüdüğünde tekrar yapabiliriz, çok güzel yerler görmüştük ucuza bir tatil olmuştu, aslında çok ucuz değildi de, gündüz bir koy bulup yüzüyorduk, akşam oldu mu, arabamızı çadırın önüne çekiyorduk film izliyorduk ,hazırlıksız gitmiştik ama çok güzeldi, şimdi ise daha takıntılı biri oldum aman iş yetişmedi, aman ev kirlendi, aman yemek yok, misafire ne yapsam bunu desem alınır mı bunu yapmasam üzülür mü diye eskiden de insanları takıyordum ama şimdi daha takıntılı oldum aslında, evlilik bana pek yaramadı

Merhaba kızlar
Oğlum uyudu. Ben de kştap okuyorum. Lajoba aslında ben de hiç hoşlanmıyorum plansız işlerden. Özellikle de misafirden. Bugün oğlumla oyun oynuyoruz. 2 de başladık. Plan yaptık. 3 de bitireceğiz. Ben namAz kılacağım. Yemek yapacağım. O tv işleyecek. 4 de beraber kitap okuyacağız. Hoopppp 14:30 da komşu geldi. Kahve yaptım. Bir saat oturdu. O gitti azıcık oyun oynadık. NamAz kıldım. Yemek yaptım derken. Oğlum da ben de sinir olduk.
Eşimin ansızın gelen tekliflerine hayır dememeye özen gösteriyorum artık.
Bir de ben sürekli görüşmek zorunda olduğum insanlarla birşey yapmak istemiyorsam yapmıyorum. Çünkü ömürde bi kere değil ki? Mesela benim kv ve kp ile aram iyi değil. Iui olsunda istemiyorum. Ve gitmiyorum. Onlar bana geldiği zaman da sorularına cevap veriuorum onun dışında konuşmuyorum. Çünkü istemiyorum. Yaşım olmuş 37. Onun bunun isteğine göre değil kendi isteğime göre yasıyorum.

Kizlar iyi geceler daha dogrusu sabah oldu artik
bugun gorumcemin mevludu vardi oglu askere gidicek onun icin okuttu sag salim gidip gelsin diye
esim rahat dururmu yegenimin serefine cig kofte yapalim toplanakim dedi kandirdi bizi koye goturdu ben gelmiyorum sen git dedim bulasik cay yemek herseye yardim edicem gel dedi
halbuki daha dun gitmisti arkadaslariyla orda sobayi yakti cam actik okadar sicakti iyi gecti ama selin cok terledi tek kotu yani oydu hic durmadi oynadi
esim oraya eski laptopu goturmustu icindeki resimlere baktik seline hamikeyken tatile gitmistik beni ozamnlar ne cok cekerdin dedim ben kizardim cekme artik yeter fotografimi diye simdi cook nadir ceker cocuklari cekmekten anilari canlandi sonra basladi askim da askim bebegim diye
papatyacim tum gun yazdiklarin aklimdaydi ve pozitif baktikca da pozitif seyler yasadim bahceye gidince uff puff demek yerind gulup eglnmeyi sectim
lajobs dedigin dogru cnm ben de senin gibiyimgitmeden bi ton soz bi surat gelirkn ayri bi surat ama ne gerek var eger yasiyosak o ani dedigimiz olmadiysa da surat asmnin bi manasi olmuyo
kendi kusurlarini bilmen ne guzel kabul etmn de duzelteceginanlamina geliyo zayiflamanin yaninda hayatimizi daha kaliteli hale getirmekicin de bi caba harciyoruz ins hepimiz Yuvasinda mutlulugu huzuru bulur arttirir
btlkubra cnm cok uzuldum ama gecicek yani en fazla 1 2 gun suratlariniz asilir sonra unutulur gider ins okadar da surmez belki de baristiniz bile
hawarcm 2 kucuk cocuk evin sorumlulugu senin bir de is var yukumuz cok ama bir tek biz degiliz benim bi ark ablasi var 3 kucuk cocukla 8 yasinda 2.5 1 yasinda cocuklarla geziuo avm leri arabayida kendi kullaniyo ve bu dedigim bayan cok bakimli kardesi diyo evinde dahi oyle dandik diz yapmus esodmnla oturmaz her daim bakimlidir gezer yeter ki insan istesen aman off simdi kalk hazirln 3 cocukla deriz biz olsak ve hayati hep iskalariz
esime dedim durumun duzelir duzelmez bi tatil isterim esim de evet ya cok canim istedi fotolari gorunce dedi tvde bi yer gorur hemn gidelim biz de buraya bak ne guzelmis der bu yonuni cok seviyorum esimin
neyse kizlar ben yatsyim artik gozlerim kapaniyor
ebrum gelmemissin gezmelerdemisin

Günaydın kızlar
Özgecim çok sevindim senin adına. Bi tatil size iyi gelecektir eminim. Geçen yaz da doğum nedeniyle gidemediniz bir yere.

Ben de dün bi karar aldım. Kv yüzünden eşime dırdır etmicem. Problemi kendim Kökünden çözeceğim.

Benim kv ve kp hiç haber vermden Çat kapı gelirlerdi eskiden. Sabah 9 da gece 11:30 da da. Eşime yıllarca söyledim. Haber verip gelsinler. Müsait olmuyoruz evde misafirim oluyo. Banyoda oluyorum diye. Ay söyleyemedi.

Bir gün geldi bunlar yine. Böyle habersiz. Ilimiz yoktu di mi dedi kv. Vardı dedim. Nasıl yani dedi. Bizim işimiz olamaz mı lütfen bir daha habersiz gelmeyin dedim. O oldu. Şimdi hayatta adım atmazlar habersiz. O nedenle eşime bırakmadan ben halledeceğim ve huzurumun bozulmasına izin vermeyeceğim allahım izniyle.

Bugün temizlik kurasından yatak ve giyinme odası çıktı. Hadi bana kolay gelsin.

Ben geldim kızlar.Yedim ama bol bol yürüdük eşimle.Ve akşam 6 hamsi salata ile kapattım diye sanırım cumadan eksi çıktım.Dün baya gezdik ve dönüş yolu bana aitti.Çok yordu beni uzunyol ama zevkliydi yinede.Akşam anneme geçtimEve egel ogluşu uyut toparlayamadıgım yasinleri okudum vs 1 oldu saat yattım.Yemek yapamadım.İyi gezdik ama yoruldum evimi özledim ütülerim kaldı uzanamadım vs. ama eşimi mutlu ettim sonuçta.Sizleri özledim geçmişe bakayım.Hadekamdan başka okuyan yok dimi yasin?Olursa msjla yazarsa sevinirim.

slm kizlar iyi bir hafta olsun
Ozge ve elif yakin seyler ySamissiniz.
Hayattan zevk almaya bakmak gerek.
Icinde bulundugumuz durumu degistiremiyorsak keyfini cikarip daha kotu bir durumda olmadigimiz icin sukretmeluyiz.
Bugun esimun doktor kontrolu vardi unv hastanesinde.
Gecen sene ve bir onceki sene kaza gecirdi ve iki defa kalca kenigi kirilip ameliyat olmustu.
Bugun oralara tekrar gidince bana dedi ki
Ben yataga bagimli yatiyordum ama sen tum hastalari goruyordun
Nasil psikolojin dayandi
2 saart durunca bile hastalanacaktim neredeyse dedi
Ne gunler atlatmisiz beeee

Btlkubra canim ne yaptiniz
Konusabildiniz mi

Kizlar dunku menum kotu ve artidayim.
Tatil misafir bana yaramadi. Tek avantanjim yuruyus.

Ebrucum sen de iyice kavradin arabayi. Uzun yollara da cikar oldun masallah. Bir de eksi cikman harika.

Kizlar ben geldim izmirden dayimlar geldi annemlere gittim sabah simdi onlar erciyese gidicekler bende eve geldim kizi uyutuyorum
hadeka ozge papatya hawar kizlar esimle aramiz duzeldi cok sukur bende kendimi dimledim haraketlerimi dusundum cok cabuk sinirleniyorum bagiriyorum esim seninle konusulmuyo sadece tartisiliyo dedi bundan sonra daha dikkatli olucam dedim bide kizlar sunu farkettim ozellikle papatyanin yazisindan sonra ben kendimi kitap okumaya vermis durumdayim ne zaman bos vakit bulsam hemen kitaba sariliyorum aksam esim evdeykende dahil ve bu durumdan sikayetci onada dikkat edicem herseyin bi zamani var ve olumlama yapicam bundan sonra cok sukur bugun iyiyiz ins herkes mutlu olur
lajoba canim sende kendinde eksikleri gormussun dikkat edelim mutlulugumuz huzurumuz hersyeden daha onemli sonucta
ozgem sende en iyisini yapmissin canim zamanizehir etmek yerine guzel bi gune cevirmissin aslinda hersey bizim elimizd3 ama bi yerden sonra tahammulmu kalmiyo bilmiyorum ama biseyler bozuluyo

Merhabalar
Esim gece gelince surat yapar sanmistim ama uyurken bi opucukle uyandim saat kac dedim 2.30 dedi sonra basladi annesigilde olanlari anlatmaya ama daha dikkat edecegim onu elestirirken bulundugumuz duruma.. hikmetcim her ailede oluyor benzer seyler ama biz kadinlar istersek ustesinden gelemiycegimiz sey yok, ins bu gunlerde gececek..
Papatya benim esimin hayir deme konusunda sorunlari var helede konu ailesi olunca asla hayir diyemez, o yuzden ben malesef istemesemde bu tur seyler yasiyoruz, gunes cavmasini merak ettim ilk okunacak kitaplar arasinda, kolay gelsin sana
Osge bahce basimizin belasi ama dedigin gibi yapmak en mantiklisi
Hadeka haklisin canim zevk almaya calismaliyiz, misafir banada yaramadi tartilamiyorum korkudan
Ebrum bende okurum yasin kac tane eksigin varsa soyle ok? Gezme iyi olmus soforlugude ilerlettin masallah sana, isler bi sekilde halledilir canim takma
Btlkubra bende senin gibi cabuk sinirleniyorum ve sinirlendigim zaman surekli laf sokarim dusununce ay ne gicik kadinim diyorum kendime erkek olsam istemem benim gibi hatun ama daha dikkat edelim bundan sonra hem bedenimizi hem ruhumuzu hemde yuvalarimizi guzellestirelim
Oglus uyudu, annemle babam disari cikti kardesim oyun oynuyo bende biraz dinleniyorum simdi
Hoscakalin kizlaar

Ne geçmiş birikmiş pehhh Sohpetten geri kaldıgıma üzüldüm.Hepimiz farklı kadınlar hepimiz farklı eşlerle evliyiz .Ne ilginçtir ki sorunlarımız hep aynı hep benze.Eşler hep rahat plansız anlık yaşamayı seven,temizlikle saçını süpürge eden kadınları sevmiyor ayak uyduran kadınları seviyorlar.Eşim gezmeyi çok sever.Başlarda kavga eder ye ikimizde küs evde 5 karış suratla oturur yada o arkadaşlarıyla giderdi.Para ile alakalı degil ilk evlendigimizde borcumuz yok ama 600 tl bölük bölçük alırdı.El ele yüyürdük belki bir çay içerdik vs.Eşime gezmek olsun yeterki.İyi para almaya başlayınca merak ettigi her yere gittik beraber.Oglum 3 aylıkkken hamileyeken vs ayak uydrumaya ve genç kızken hiç gezmemenin verdigi merakla eşimle hep gezdim.Ama plan ve saat olayı bendede var.Sanırım çocuk olunca böyle olduk hepimiz.H.sonu hadi dedi ve başladım yemeklerimi ütülerimi yapmam lazım vs.......tamm sen bilirsin dedi buruk bir şekilde.Dedim bu adam en zor günlerinde ailevi problemlerinde seni aldı bir dedigini iki etmedi prenses gibi davrandı ve sen bir şey istiyor hep MIRINKIRIN BIRBIR DIRDIR.............hadi dedim ve annenide alalım dedim çok mutlu oldu.Ben ordada dinelenmesemde eglendim.Ogluşu bırakıp elele yürüdük ertesi günü üçümüz yürüdük güldük sarıldık.Çok mutluydu.Sabah ütüsü yoktu başladım işte gitmeseydik..........pat sustum.Napıyosun adam söylenmiyor olsun dünkileri giyerim diyor sen yaptıgın mutlulugu berbat ediyorsun.Yemegimde yok napalım hallederim.Artık haftada 1 temizlik yapıyorum zaten.Çok uzattım yani gidelim dediginde gidicem iş ütü yemek vs düşünmeemye ortamın tadını çıkarmaya çalışıcam sözzzzzzzzzzzzzzzz papatya söz kızlar.Ve papatyam benimde yüzümde gönlümde gülümse ve enerji oluşturdu

Papatyamızzz güleç yüzlümüz

Hepinizin ayrı ayrı tadı var yanımda
Tanıdıkça daha da çoğalıyor. Iyi ki varsınız.

Kilom beter artı üstü artıdayım.

Kocaya bamya, oglanla bana taze fasulye yaptım.
Sabahdan bu yana Türk Kahvesi yle duruyorum .
Oglum uyudu karnımı doyurim.
ÖpüldünüZ♡

Hikmet'im sağol canım.
Bende sabahtan yatak Odası'nı temizledim. Giyinme odası kaldı. Monopoly oynadık oğluşla. Şimdi de yemek yiyoruz.
Ebrucum ben unuttum kardeşine okuyacağım Yasin'i. Akşam okuyacağım inşallah. Sayıyı silebilirsin.
Dua topiklerine geliyor müsn.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…