Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Esim geldi dvm edemedim.
Benim camasirla ilgili bi anim varmis.
Gercekten temizlikle ilgiliabi toplamaya gerek yok

Kizlar siz yazdikca sunu farkediyorum kendi hayatimda esimle cocuklarimla hatira olabilecek cok biseyim yok sanki
Yada suan aklima gelmiyor

Esimle evlendigimizden beri borc oduyoruz
En guzel tatiller
Araba ile gezmeler
Hayvanat bahceleri sinemalar
Piknikler hep gelecekte bir gune erteleniyor.
Acaba o gun gelecek mi diyorum
Hayat hep borc odemekle geciyor.

Ayyy yatamadım
Hadeka kimin borcu yok ki
Tamam bazı şeyler parayla Yapılıyor am az paraylada yapılabilir. Eşimle dün akşam konuştuk. Öğrenciyken Flört ederken yaptıklarımızı. Baba parası yiyorduk. Ama çok güzel şeyler yapmışız o parasızlıkta.
Yada evliliğimizin ilk yıllarında evde yapıyorduk köfte ekmeğimizi gidiyordum bi piknik yerine ohhhh ataklarımı uzatıp yiyorduk.
Şimdi de yapılır. Hatta satı. Alınır ama biz yok gitmeyelim temizlik var eeee çocuk da banyo yapacaktı. Aman boşver şimdi diye diye hayatı hem kendimize hm de Çevremize monoton hale getiriyoruz.
Kızlar 2 kitap tavsiye edeceğim size mutlaka okuyun.
Güneş çavması ve 5 sevgi dili. 5 sevgi dilini uyuyup uyanayım yazacağım size.

Kizlar gunaydin kac gunlerdir yine yokum sehir disindan teyzemler geldi hep onlarlaydim 2 gun oldu gittiler izmire ama ben evi topla utu camasir aksam kv ler fln derken gelemedim kizlarr yazdikalriniz hepsini okudum ve cok hosuma gitti ama suan esime o kadar kirginimki noldu anlatayim
dun aksam kv kp ben kizim esimin babannesine gitti esinde isten cikinca oraya geldi yarim saat 40 dk oturduk orda esime acmisin dedim degilim dedi bisey dedim sonra markete gittik baktim esim orda soguk soguk mesafeli davraniyo bense cok n3seliyim noldu dedim yok bisey dedi cok ustelemedim neyse ordada dolastik kp tatli aldi baba tatlilarida bizde yiyelim dedim tamam dedi eve donerken esimin telefonu caldi bakti mesgule atti benim kim dicegimi bildigi icin yuzume bakmadi bende kafami cevirdim camdan disari eve geldik niye bana tavirlisin diyo tavirli degilim dedim iceri kv lerin yanina gectim neyse onlar gitti noldu dedi bende aksam hissettiklerimi bana davranisini fln hep anlattim ben sana sonra anlatirim dedim dedi halbuki ole bisey demedi ve ben sucluymusum gibi davrandi sustum bende uzatmak istemedim kiz kardesini almaya gitti terminale dedimki yolda bi dusun bakalim bana nasil davrandin butun aksama ustune titredim umursamadin dedim gitti geldigindeyse pazartesiye kadar benimle konusma tamammi evet ben haksizim dedi bu kadar napiyim ben simdi suan kahvalti hazirlamak bile istemiyorum

Kübooş cancanım güzel yüzlüm, eşine mükellef bir sofra kur. Sevdigi herşeyi yap. Onun için olmasa da kendin için evinin huzur için yap lütfen .. senle ben aynıyıZ biliyorsun. Olur olmadık şeylere kafa yoruyor bizim herifler. O ne derse desin; içinden ben seni duymuyorum de.
Ablam dan cok güzel nutuklar aldım, eee kızları da okumuştum. Emin ol sen mutluysan cevrendekiler de mutlu olacaktır.

Papatyam ne güzel yazmışsın . Bende ki sorun eşim hiç sevmiyor dışarı çıkmayı. Sevgiliyken de öyle cok gezmezdik. Ama hafta da bir sinemaya giderdik. Evlendik hemen hamile kaldım. Yine her hafta sinemaya gittik. Oglan dogdu kv ye bırakıp arada gidiyorduk. Oglan biraz büyüyünce bıraktık. Eşim kendi kendine film izlemeyi sever. Gece işten gelir. Oturur izler. Ee ben uyuyo olurum. Anlıcağın hiç beraber aktivitemiz yok. Iş kolik bir adam. Işten eve gelsin yine çalışır. Gece çalışıp gündüz uyur. Uyanınca oturur yemek Yeriz oglanla oynarız. Arada kv ya da annemlere gideriz. Hiç arkadaşlarımız kalmadı. Eşim sayesinde kimseyle görüşmek istemezse neolur.
Ama karar verdim bundan sonra ben değiştiricem onu. Dicem hadi kalk oglanı parka götürelim gibi. Bakalım.
Yani dicegim sen şanslısın. Ne güzel beraber bişeler yapabiliyosunuz. Bende oglumun büyümesini bekliyorum. Durmicam evde

Hadekam benim eşim de kızıyor. Tlf elimde görünce. Bence kıskanıyolar .. .
Inan bizim hiç borcumuz yok. Kredi kartımız yok. Evimiz kira değil. Hı istesek borcu altına gireriz ev almak gibi mesela. Bakıyoruz o da boyumuzu aşıyor. Bi de alımında Arabamız var. O da düğün takılarından. Halimize cok şükür diyorum . Ama aylardır sacımı boyatamıyorum. Üstüme başıma hiçbişe alamıyorum. Yine de şükret yorum halime.
Bi de eşimin bana kızgınlıkları da görüyor istiyorum diyemiyorum yok diye içine sığmıyor öyle tepki cıkıyor. Artık boyle bakmaya calışıcam.

Papatyam 5 sevgi dilini bende okudum. Ama eşime tam uyan yok ki:) bence yine okuyim bu psikolojiyle okuyim de bi sevgi dilini bulurum inşallah.
Güneş cavması yazarı kim yaz da alıcam.
Kendimi geliştiricem artık.
Ot gibi bir anne olmicam

Kizlar hikosum esimle cok fena tartistik kahvalti hazirladim gittim yanina oturdum uynadirmak icin kalkti ne var dedi bende konusmicakmiyiz dedim hala devammi ediyosun dedi halbuki konusmayalim diyen o bende kizdim bagirdim gittim mutfaga sonra kahvalti hazir dedim siz yiyin dedun kizimin karnini doyurdum kalkti esim bana laf sokuyo sacma sapan seyler soluyo bende actim agzimi bagiristik baya ama dayanamadim bisey yapamdimki ilk defa kizimin yaninda tartistik sonra ekmek yok niye almiyosun dedim pazarlari sen alirsin ekmegi dedim bende disarda yaparim kahvaltiyi dedi gitti bende 2 haftada bir kaliyosun bu cocuk seni ozluyo senin babaligin bu kadar zaten dedim bilmiyorum nereye gitti ne zaman gelir

Pappatyam bizim de en guzel yillarimiz unv yillari cok gezdik tozduk o donemde
Simdi gidemedigim luks restaurantlardan cikmiyorduk en basiti.

Ewet eglenmek icin cok para gerekmiyor ama eslerin ikisinin de istemesi gerekiyor.
Borc var evlatlarin sorumlulugu var ama acliktan da surunmuyoruz istese sinemaya da gideriz tiyatroya da.
Ben cocugun banyosuydu camasir bulasik pek takmam yapabildigim kadarini yaparim.
Ama saat konusunda bende de bir takinti var beni mutsuz ediyor.
Surekli gozum saattedir. Her odada saatim var. Hatta apartmAnin girisinde bile olmasini isterim bazen.
Saate sik sik bakar ve plan yaparim. Sonra da kendime bictigim saatte isleri bitiremeyince kizarim. Takinti iste.

Hikmetin dedigi gibi esim eve gelir bilg acar film izler disari cikmaktan hoslanmaz.
Ben kendi arkadaslarimla yaparim bircok seyi.

5 sevgi dilini okudum canim.
Digerine bakmak lazim. Suan okudugum bir kitap var. Sonra alip okuyayim.

Esim kk yi kiskaniyor mu bilemem.
Ama tlf elimde gormek istemiyor.
Sabah namazdan sonra ona da dedim sanki borcsuz gunler guzel tatiller gezmelwr hic gelmeyecek gibi hissediyorum dedim sustu.
8 senedir evliyim. 8 senedir borc. Ev bitince araba borcu baslayacak. Ve ben bir daha borca girmek istemiyorum.
Esim alirken herseyin en iyisini aliyor bizde bu sikinti oluyor aslinda.
Guzel ve kotu bir huy.
Simdi evi zamaninda pahali aldik ama herhes hala bayilir. Bi ben borcundan biksam da. Arabayi da 100bin civarinda bisey dusunuyor ona 70 bine gelecek. Ben de ne gerek var diyorum.
KizlR herkesin bir derdi var iste.
Sizi seviyorum.
Size yazmak dertlesmek iyi geliyor.
Papatyam iskolik zamanlarini da dinleyelim bir gun.

Kübooşum işte konuşmayı bilmiyoruz aslında. Keşke gidip konuşmicak mıyız demeseydin. Erkekler üstlerine gitmekten nefret ediyorlar offf offf ama öyle.
Susmak en iyisi konuşmuyo mu tamaö konuşmasın sende gerektiğinde konuş.
Laf sokması herkeste var. Salonda uyumuş mutfakla salon bir bizim. Oglana süt hazırlıyordum dediği bilerek yapıyosun dımı Oglan yanına gidiyor diye .Ö sustum bişe demedim. Desem büyüyecek olay dedm ya sabır.
Nereye gidicek arkadaşının yanına gitmiştir arama bile nerdesin diye
Üzülme de lütfen
Kızcenle oyna

Hadekam ne gerek var o kdr pahalı arabaya. Ama erkekler işte araba hastaları
Kıskanıyolar bence ..
Yani bnmki öyle
Okuduğun kitabı merak ettim. Nuray ı okuyim sizi de bilgilendirirm

Kızlar aklımdasınız. Oğlumla monopoly oynuyoruz. Namaz kılmam için ara verdik. Şimdi tuvalet ve banyoları temizleyip devam edeceğiz.
Yazacağım en kısa zaman da

Btlkubra canim esin tuhaf davranmis.
Sen de sakin olmaya calis canim.
Bagirarak olaylar sadece daha kotuye gider.

Hikom kek harika gorunuyor.
Ben de gecenlerde ilk defa denedim cocuklarla zebra kek. Guzel oluyor.

Mustafa ulusoy aynalar koridorunda ask
Bir onceki kitabim nar agaci nazan bekiroglu
Bir sonraki kitabim orhannpamuk son kitabi olacak
Bir de son sahitler diye bir kitap var onu okumak istiyorum bu ara.
Kitap okumayi cok seviyorum.

Kaynimin birkac uhtiyaci var.
Onlari almaya cikacagiz birazdan kizlar.

Simdi turk kahvemi icip namaz kilacagim.

Papatyam ogluşunla ne güzel vakit geçiriyorsun. Cok sevindim. Benim oglana kitap aldım geçen.
Cok sevdi.
elime veriyor kitabı. Tekrar ediyorum o da söylemeye çalışıyor. Şuan uyuyor mis kokulu m.

Hadekam tadını cok merak ediyorum. Öğleden sonra kv lere gidicez.
Senin evlatlarına fotonu atsana özelden

Hikmet foto atmayi beceremedim ki
Foto video url diyor sonra ne yapacagimi bilmiyorum.
Esim bilir ama soramiyorum cok kizar internette foto paylasiyorum diye.

Merhaba kızlar
Yazdıklarınızı zaman zaman okudum. Ancak bazılarını unuttum.
Kitabım yazarı kitapta yazmıyor. Dünya varmış diye yazıyor ama yazarı ismini gizliyormuş

Aklıma birşey daha geldi. Psikoloğ anlatmıştı. Erkekler güçlü Kadınları sevmezmiş. Herşeyi yapan herşeyin üstesinden gelen herşeyde Koşan kadının yanında kendini değersiz, işe yaramaz, küçülmüş hissedermiş. Benim bir ara eşimle problemlerim vardı. Adam sürekli uyuyordu. Ama ben de her işe koşuyor adama yapacak iş bırakmıyor muşum meğer. Psikloğum mutlaka bazı işlere ortak et. Sen daha iyi yapıyorsun de. Yardım iste demişti. O zaman adam işe yaradığını hisseder demişti. Gerçekten de öyle oldu.

Hanginiz yazdı hatırlamıyorum. 5 sevgi dilini okudum ama eşimin sevgi dilini bulamadım diye. Bazı insanların Baskın bir sevgi dili değil 2 sevgi dili Birden olurmuş.

Bilmeyenler için; nasıl lisanlar var ise insanların da konuştukları sevgi dilleri farklı imiş.
5 farklı sevgi dili var.
Hediye almak
Onaylayacı kelimeler
Fiziksel temas
Hizmet eylemleri
Kaliteli zaman

Elimiz size sevgisini göstermek için ne yapıyor. Hediye mi alıyor, size güzel şeyler mi söylüyor, sürekli dokunmak öpmek mi istiyor, size yemek, çay vs mi hazırlıyor, Yada sizinle birşeyler yaparak mı vakit geçirmek istiyor. Bunların hangisini yapıyorsa onun sevgi dili odur. Ve eşinize olan sevginizi anlatmak için onun sevgi dilini kullanmalısınız. O da sizinkinü....

Bu her ortamda böyle. Anneniz Babanız arkadaşımız. Herkesin sevgi dilini öğrenip onu konuşursak insan ilişkilerimiz daha iyi olurmuş....

Hikmet foto atmayi beceremedim ki
Foto video url diyor sonra ne yapacagimi bilmiyorum.
Esim bilir ama soramiyorum cok kizar internette foto paylasiyorum diye.

Yok eşine sorma sen. Özel mesajla atacaksınız
Orda dosya yükle yazar. Foto lardan bulacaksın. Yanlış atsanda sorun olmaz. Özel den oldugu için

Papatyam, o kitabı bidaha okusam iyi olur. Cünkü hepsinden azar azar diyebiliriz. Amaa cook az Anlattıkların da çok doğru gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…