Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Menümü arzediyorum
11:00 domates, salatalık, 2-3 ince dilim sucuk, peynir, 3 adet siyah zeytin, 2 dilim Çavdar ekmeği
14:30 sütlü nescafe, bir avuç fıstık, fındık
16:30 bir şeftali, bir kivi
17:00 bir dilim baklava
18:00 bir kase şehriye çorba, bir karnıyarık, yoğurt, sakata, bir dilim Çavdar ( 1 dilimi ancak yiyebildüm)
20:30 2 küçük mandalina, bir cennet elması

Menün güzel Papatyacım. Sık aralıklarla yersen metobolizman hızlanıyomuş. Ben de tv deki bir diyetisyenden duymuştum. 2-2.5 saat aralıkla mideye bişeyler girince daha hızlı çalışıyomuş. Canan karatayı izlemiştim geçenlerde sabah haberlerinde. Günde 2 öğün yiyin diyor. Onu da denedim ama o haftada yerimde saydım. sadece 100 gr verebildim. Eğer her hafta 600 -700 gr veriyorsam belki de 2.5 saatte birşeyler yediğim içindir. Ama senin konuştuğun diyetisyenin önerileri işe yarayacak mı çok merak içindeyim.

Şükranım askında ben de sık sık yiyordum ama az yiyormuşum. Az yiyince vücut kendini korumaya alıyormuş. Yemek gelmiyor diye az çalışıyormuş. Aslında mantıklı bilemiyorum. Bu sefer gerçekten içimde bir inanç var kilo vereceğime dair.
Ama ne olursa olsun kilo vermeliyim. Bu şekilde kendimi çok mutsuz gihissediyırum. Alışveriş yaparken elim hep çuval gibi geniş kıyafetlere gidiyor...
Sporu da bıraktım. 2 hafta sonra tartı ne göstererek merak içindeyim.

iyii geceler kizlarrrr...

Sabah.
Esimle kahvlti yaptik.
Ona patates kizarttim, omlet yaptim.
Vvee bol yesillkli salataayapti.
Patatesden 4tane catal aldm.
Omletten yedim.
Sekersiz cay 2 bardak
Biraz peynirr...

Ogle yemege vakit bulamadim.
Arkadaslarla bulustuk.
Sekersiz sutlu nescafe ictim...

Aksam biarkadasimiza giittiik. Onlarda lahmacun yaptirdilar.
Mecburdumm 3tanee kucuk lahmacun yedimmm... sonrasinda pisman oldum ama napimmm.. icine bol maydanoz ve nane koydum.. yaninda ayran ictim. Kola icmedm.
Tatli almslar baklavaa ustune dondurmaa..
Naptiiiimmmm, yemediimmmm..
Ztn lahmacundan pismanlk duyuyordummm.
Asla tatli yiyemezdm.
Tabi butunarkadsslar sok daa baklava yenmez miii.. dedim yenmezzzzz..

Birazonce de aciktim, yarim elma yedimmm..

Uykuşum geldii, ben uyuyim kizlarrr..
Allaha emant oluunn..

HERKESEEEEE

İYİİİİİ

BAYRAAAMLAAARRRRR..
BOL KAHKAHALİ NEŞELİ MUTLU BAYRAM GEÇİRİN İNSALLAAAAAH

UOğlum şimdi uyudu :/ 12 ye yakın uyandı halbuki akşam 12 de uyumustu! Valla çözemedim gitti.kv deyiz herkes uyuyor.şimdiden herkesin bayramı kutlu olsun.sevdikkerimizle birlikte huzurlu sağlıklı hep beraber! Nice bayramlara.
Hkmtm canım yedim valla doritosu
Papatyam kilonu merakla bekliyoruz.
Ozgecim bende hep susarim ama sus sus yipraniyiruz keşke catacat biri olsaydım derim kendime

Merhaba kızlar
Herkese iyi bayramlar dilerim. Ben Evdeyim bu Bayram.annemler geldi. Bi arada kv ye uğrarım. 3-4 saat dururuz da o bile ölüm gibi geliyor. Ben konuşmuyorum onunla. Soru sorarsa evet hayır olur falan gibi kısa cevaplar veriyorum. Acayip canım sıkılıyor orada.
Az önce 2 dilim baklava yedim kızlar. Canım ona da sıkıldı. Bugün Gülben'i de izliyorum. Bu kadın nasıl olmuş böyle yaaaa

kızlarr merhabalarrr
hepinizin bayramı kutlu olsun sevdiklerinizzle beraberr sağlıklı, mutlu, umutlu nice nice bayramlar geçirmenizi dilerimmm

hafta sonu temizlik yaptım pazar günü ve bu gün misafirlerim vardı, yarında biz bayram ziyaretlerine gideceğiz, cuma günü ikili testimiz vardı biraz zor oldu ama sonunda yaptırdıkk, bayramdan sonra alacağız sonuçları umarım iyidir,

papatya gözün aydın ailen gelmiş, ne güzelll, bu arada bencede kilo vereceksin diyetisyenin tavsiyeleriine uyman iyi olacak
ösgee canımya takma kafana kızlarda söylemiş, sakın yorum yapma,yarın öbürgün onlar barışır sen kötü olursunn, kendinide üzme bilen biliyor seni
ebrum bizimde uyku düzzeni bayağı degişti 3 gündür gündüz uykusu uymuyor misafirde olunca yatıramadım, akşamda 10 uyuyor sabahta geç kalkıyor umarım bayram sonrası tekrar gündüz uykuylarına döner, daha küçük çünkü ihtiyacı var uymayıncada çok huysuz oluyorr

İyi akşamlar kızlar kurban bayramınız mübarek olsun. Aileniz ve sevdiklerinizle güzel bir bayram geçirmenizi diliyorum.
Sabah hepimiz kv nin evine kahvaltıya gittik. Eltimler, görümcemler çoluk çocuk hepimiz orda toplandık her bayram olduğu gibi. Korktuğum gibi geçmedi. Bana surat asacaklar diye düşünüyordum ama iyiydiler bugün. Kahvaltıdan sonra da kurban kesimi için gittik.

Annem, babam ve kardeşim de geldi bana ama biz kurbanla uğraştığımız için onlarla hiç vakit geçiremedik. 1 saat sonra evlerine döndüler. Eve döndüğümüzde de yine etleri buzluğa yerleştirme iş, güç bulaşık filan derken akşam oldu. Bi aksilik olmazsa yarın sabah annemlere gitcez. sonra da konu komşu ziyaretleri. Çok sıkıcı geçiyo ya. Eşimin mahallesinde her eve bayramlaşmaya gidiliyo. Her evde tatlı ve kavurma yemek zorunda kalıyoruz. yemeyince de hemen bozuluyolar. Bu bayramlar yüzünden ömür boyu şerbetli tatlı ve kavurma görmesem aramam herhalde. O kadar nefret geldi ya. İnş dolaşmayız mahalleyi.

Hepinizin bayramı mübarek olsun yavrular bayram sınrası pazartesi görüşmek üzere inşallah bımba gibin döncem sahalara hem ruhen hem bedenennn:18:

Kizlar iyi bayramlar.
Bugun kvdemdeydik en son kurban kesimi oldu bize gectik 14 15 kisi vardik kavurma yapildi yediler ben tadina bile bakmadim cunku yiyemiyorum gun boyu tek yedigim yaprak sarma yogurt oldu bir de seker atip duruyorum agzima bulantima iyi geliyo olips aldim ozellikle ferahliyo icim diye
3 gundur yemek yiyemiyorum sadece meyve kek yogurt o tarz seyler yani
Sukrancim sorunsuz bi gun gecirmene sevindim keske hep o sekilde davransalar
Hawarcim uykusunu almamis cocuk iki kat eziyey ediyor kizim da bugun oglen uykusu uyumadi cok eziyet etti sonra arabada uyumus kalmis hop yataga koyduk oylece uyuyor.
Sehraam don artik yani bi zahmet ozledik seni

Bayramınız mübarek olsun arkadaşlar.Herkes sevdikleriyle neşeli sağlıklı nice bayramlar geçirsin.Arife akşamı kv kaldık.Bugn akşama kadar eşimin tarafını gezdik.Yarın benim tarafı geziyoruz normalde ama çocukla tekrar erken kalk hazırlar zor oluyor.Yemekten sonra benim tarafı gezdik bitirik.Bugün oğlum inanılmaz ağladı hep ve çok huzursuzdu.Öglen uykusu geçe kaldı diye sanırım.Az önce uyuttum evi topladım.UYumak istiyorum bende.Yarın sabah anneme kahvaltıya gidicem ordayım mahalle arkadaşlarıma komşulara giderim o kadar.2.gün bayram gibi gelmiyor bana.Giyinmiyorum hiç canımda istemiyor ve çocuklada zor oluyor zaten.Sizin bayramınız nasıl geçti.

kizlaaarrr, bu bayraam bana hicc iyi gelmedii. kavurma yedim cuku yedimmm.. tmm ekmek kola tüketmedimmmm amas yedimmm.. pismanimmm.
dün sabahtab kv lere geldik. bu arada hrrkes ilk kv sine gitmş :) neysee iyiydii misafirler geldi. oturmadm hic. etlerle ugras sonra msafire cay kahve. oglan usluydu allahtan. neyse sonra kavurma yapildi. salatayla bi tabak yedim, ekmeksiz tabiii.. kv kp kb hrrkess eltimmm bilee baya zayiflamss dediler cook mutlu oldum. siylah bi elbisem vardi. onu giydm. onceden midem bel cevreesi cok cikiyordu inanin aynada kendime hayran kaldim eee esimde oyleeeee ) aksam da kv oglana bakti. kocamda benidisari cikardi. guzel bir aksamdi. annem wan da abimin yanindaaa. yoklgunu cok hissettm.
gece2de uyudm sbh 6da oglan uyandi.:
smdi de uyuttm, bnde yanina kivrilicam
insallah sizin bayramda guzel geciyordur.
bayramdan snraa sıkı bir diettt.
pismanm yedmmm. ama aksam sadece salata yicem.
sizi ozledimmmm [\B]

Kızlar iyi akşamlar neler yapıyorsunuz? Nasıl geçiyor bayramın 2. günü? Bugün eşimle annemlere geldik. O yarım saat oturup gezmeye gitti arkadaşlarıyla. Yarın akşama kadar burdayız. Kardeşim de yok istanbula gitti yine. Kızım da başımda anne laptopu bana versene diye bağırıp duruyo. Ona bırakıyorum bilgisayarı. Kendnze iyi bakın. Çok seviyorum sizleri. kızımdan sıra gelirse bakarım arasıra geldiniz mi diye.

Son düzenleme:
Slm. Kizlar. Evde artik iki kisi diyet yapiyoruz. Esim de kilo almis o da basladi bugun rejime. Ben de yediklerime daha cok dikkat etmeye basladim. Cikolatalari kaldirdik ortadan. Ekmek de 1 dilim yiyoruz artik. Pilav patates kizartmasi ve tatli hamurisleri tamamen yasak.

Yapabilirsem sporumu da yapmak istiyorum. Ama esim ve bebegim rahat birakmiyor.

Biz ankara dayiz. Gitmedik memlekete. Bebegimin duzeni bozulmasin diye hem de hic itmek istemedi canim. Sogudum akrabalardan samsun dan. Kafa dinlemek tatil yapmak istedim.

Her gun.cikiyoruz disari. Geziyoruz. Esim bebegim ve ben cok iyi vakit geciriyoruz. Yilda 1 kere gitsem memlekete yeter de artar bile.

Ne zaman gitsem bir huzursuzluk bir olay.

Ben istiyorum ki bayramda baklava sarma cikolatalar hazir olsun. Evde mis gibi yemekler pissin. Akrabalar birazcik gorgulu olsunlar. Evde huzursuzluk cikmasin. Kimse bizi birilerine gitmeye zorlamasin!! Evde ailemle huzurlu mutlu bir bayram olsun. Esimin ailesini gormeden bir bayram gecireyim.

Bunlr mumkun olmayacagi icin ben bayrama gitmeme karari aldim daha dogrusu esimle beraber aldik.

Sizler cok sanslisiniz bana gore

Son düzenleme:
Merhaba kızlar
Dn canım ne güzel eşinle beraber diyete başlamışsınız. Bazen bayramlarda evde oturmak bana da iyi geliyor. Biz de yarın eşimin Köyü'ne dedelerini görmeye gidecek gibiyiz. Aslında hiç canım istemiyor da eşimin hatrına mecburen gitcem. 9 günlük tatil diye bekledim bitti gitti işte.
Kızlar ben kendimi acayip çaresiz hissediyorum. Kilolarımı veremiyorum. 2 gündür tatlı da yedim. Ev sahiplerine yok teşekkür ederim ben yemiyeyim midem rahatsız falan diyorum bana mısın demiyorlar. Sporu da bıraktım. Önünde bir kaç seçenek var sizce handisi...
1. Pazartesi diyetisyene gideyim. Ana ben hiç hoşlanmıyorum diyet listelerinden. Çalışan bir kadınım. Ben onların bugün köfte yarın baklagil ertesi gün tavuk listelerine uyanam ki
2. Yarın savah tartılıp diyetisyenin ( hani bir yerde karşılaştığım) bana dediklerini uygulayayım iki hafta boyunca. Sporu da sadece yürüyüş olarak yapayım...2 hafta sonraki duruma göre gideyim ya da gitmeyeyim....
3. Şaldım çayıra mevlam kayıra.... Şişip gideyim... Birgün çattttt diye çatlayayım orta yerimden...

Kizlar nasilsiniz.
Dbcim ne guzel daha kolay olur esle diyet yalniz da kalmazsin hem
Papatyacim sana onerim su diyet olayini once beyinde bitir cok fazla dusunuyosun bence elbette sal kendini ye ic demiyorum ama sen sanki biraz fazla takildin veremiyorum falam diye doyetisyen de yanilmiyosam boyle birseyler soylemisti biliyosun ki vucudun merkezi beyin once onu ikna et sonra vucudun tikir tikir calisir senin hizmetinde sen bizlere gore cok cok saglikli besleniyosun yani isin cok zor degil merak etme biraz rahatla tartiyi da uzun bi sure kullanma.
Sukrancim annen de kafa dinle ohhh mis gibii
Hkmetcim tabi ki kavurma yiceksin sen de bi hossun yani ekmeksiz ve kolasiz yediysen cokta problem degil bence
Ebrucum benim kizda cooookkkk simardi bu bayram hem uykusuzluktan hem simarikligindan cok zorlandim gezerken simdiden kara kara dusunuyorum napicam diye umarim ikinci bebis uslu olur ve kizimda biraz daha akillanir soz dinler.

Bugün annemdeydim.Oglum geç uyandığı için uyutmadım pparka götürüp baya yordum.Ama inanılmaz huysuzdu uyumadığı için.Herşeye ağladı belki 8 kere ağlamıştır.Öglen uykusu şart daha çok küçük.Ama erken saatte ögle uykusu uyuması lazım.11:30 da uyuttum.Eşimle film cips keyfi yaptık.Eşimle konuşmayı film izlemeyi özlemişim.Bu tatil iyi geldi valla.

Dbcim ne güzel eşinde diytte olunca daha dikkatli ve az yersin.
Şükranım,sende bugün anneciğindeymişsin.
Papatyamm,belki cuma günü eksi çıkarsın yöntemin işe yaramıştır.:44iyetlik bi kilon yok ki canım
Hkmtmcim,ekmek ve kola yoksa zaten gazetede de okuduğum gibi eti salata veya sebzeyle yiyin diyordu
Özgecim,oglumda şımardı çok.Dil çıkarıyor kızyourm uyarıyorum.Büyüdükççe işimiz daha zorlaşıyor.Emzir uyut en kolayı gelicek büyüdükçe anlıycaz bunu.Terbiye etmek izah etmek şımartmadan ama içne de kapanık olmadan nasıl yetiştiricez bakalım.Çokta disiplinli olmasın diyorum çocukluğunu yaşasın diyorum

Ebrucum oglusun daha kucuk mutlaka oglen uykusunu elinden geldigince uyut uyumayinca huylari degisiyor resmen benim kizcemin bir de 4 afacan kuzeni var 1 erkek 3 kizlar yaslari 9 13 arasi bi gorsen bi oyun kuruyorlar kendi aralarinda birbirlerine oyuncak atmalar vurmalar kizimda aynisini gorup yapiyor ve onlarin her yaptigi olumlu ya da olumsuz aklinda kaliyor dilimde tuy bitti yspmayin vurmayi kotu seyleri ogretmeyin demekten ama cocuklar iste hic anlamiyorlar kizim dun oyuncagini almis kendi odasinin camina nasil vuruyor ince bi cam olsa ya da normal kapi cami olsa coktan tuzla buz olmustu kizimda kimbilir ne olmustu okadar caresiz kaldim ki kizsam bi turlu yapma etme desem anlamiyor cok dertliyim bu konuda kardesine zarar vermesinden de korkuyorum gerci daha cok var umarim zamanla duzelir cok asiri hareketli ve sinirli bi cocuk isirma huyu da var malesef evde tek basinayken cok eziyeti olmuyor aslinda ne zaman ben haric baskasi olsa yaninda cocuk ya da buyuk hrmen simariyor ve asiri davraniyor cok uzuluyorum

Günaydın kızlar;
Haklısınız çok kafaya taktım. Kışlık elbiselerime sığamıyırum. Yani sığıyorum da güzel durmuyor. Belli de yaşımdan dolayı panik yapıyorum. Genç iken pek takmadım naılsa veririm diyordum. 30 dan sonra metabolizma yavaşlıyor. Kilo vermekte zorlaşıyor. Kafaya takmayacağım artık. Bu savah tartıldım. Gelen cumanın aynısıyım. Kilo almamışım o kadar tatlıya rağmen. 2 hafta diyetisyenin yöntemi uygulayın spıra devam edicem. Vücudum alışmış. Istiyor.
Sizi de çok yorduğumun farkındayım... Bıdı bıdı bıdı... Özür dilerim
Özgecim ebrucum aman zihin öğle uykusunu bırakmayın daha. Çok küçükler. En az 5 yaşları bitene kadar öğle uykusu olmalı.
Şımarmalarına gelince benim oğlum 8 yaşında hala anne ve babamı görsün 2 misafir gelsin şımarır. Biz bile bu yaşta eşimizden ilgi görünce şımarmıyor muyuz....
Özgecim vurma işi kötü. Allah korusun...konuşarak herşeyi anlatabilirsin. Sakın bağırma. Bağırınxa çocuklar hiç anlamıyorlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…