Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Cok sagol canim cok kotu birsey butun dengem gidiyor insallah gecer en kisa surede

İnsallah cabucak iyilesirsin canim korkma gecmez insallah zaten hava yoluyla bulasiyor nezle o yizden kendini cok strese sokma bulasacagi varsa bulasir birsey olmaz insallah bebisine

İnsaallaah sercanccim.. cok kotuyum oglan sabaha kadar uyu uyan yapti. Hem bedenen hem ruhenbeter bi haldeyim.. ayagimdamsalladim, yerine yatirdm geri uyandi.. yoruldmyaaa

Ah Hawarım ev dağınıklığını sen bana sor. Sadece oyuncaklarsa yine iyi. Benim oğlan giysi çekmecelerimizi ve dolapları da döküp devirmeye, içindekileri de diğer odalara sürüklemeye başladı. ben 10 kere toplarım o 10 kere dağıtır. Yemek listesine gelince ben de öyle haftalık liste yapıyorum. Eşim yemek seçtiği için önce onun yediği yemeklerden liste yaparım sonra alışverişe çıkarım. Bi de benim 50-60 yemekten oluşan bi listem daha var. Kendi bildiklerim ve netten öğrendiklerim.
Ne yemek yapıcama karar veremezsem o listeye bakıyorum.

Cok sagol canim cok kotu birsey butun dengem gidiyor insallah gecer en kisa surede
Canım kızların dediği gibi pekmez iç bişey olmaz. iyi gelir baş dönmene. Beslenmene dikkat et, öğün atlama sakın ve dinlen geçer inş.

İnsaallaah sercanccim.. cok kotuyum oglan sabaha kadar uyu uyan yapti. Hem bedenen hem ruhenbeter bi haldeyim.. ayagimdamsalladim, yerine yatirdm geri uyandi.. yoruldmyaaa
Canım Allah yardım etsin ya. seni de çok iyi anlıyorum. Bebek yüzünden uykusuzluk çekmek çok zor. sinirlerimiz de geriliyo öyle olduğu zaman. Ayakta duracak gücümüz olmuyo, herşeye tahammülsüz oluyoruz. Oğlun uyuyunca gündüz de olsa sen de uyu.

Annelik cok zor sen ne kadar hasta olursan ol beboslere ayni sekilde bakmak lazim inan oyle kotuyum ki cok iyi anliyorum seni rabbim yardimcin olsun

İnsallah gecer cnim

sükraan, sercaaan sagolun kizlarr.. oglan bugün hic durmadi.. bi 45 dk seslenmedn uyudu. o uyudugnda da ew isi yaptim, karnimi doyurdum. HHasta hasta sabah tartildm da meraktan.. guzel bi rakam gordum mutlu oldum. Bugunde hastayim demessm rejime devam ettm.. gun boyu hapsirip durdum. Şole uznip dinlenemdmm.. ins oglan bugun uyur. Yoksa hikmet yarina iptal olur. Yarin mersine gidicez. Kv ler yazliktalarmis. Onlarin yanina gidicez. İns sabaha iyilesirim. Smdi oglan ayagimda, uyudu. Yatagina yatirsam kesin uyanacak.. ahh ahhh disi cikicak die mi grip die mii ,, anlamioruuum.. hapsiirio, arada öksürrüooo ...
Neyse menümü yazayimm.

Uyandigimda srkeli liimonlu su

Kahvalti:
yarim bardak sūt,
5adet yesilzeytin,
3adet siyhzeytin,
1yumurtaaa
Vee vazgecilmezm Salata

Ara: 2mandalina

Ogle:
Ton balikli salata
4adtkepekki bisküvi

Ara:
Bir nescafe
1mandalina.

Aksam:
1dilim normal ekmek (kepek ekmgim kalmams)
Bir kibritk. Peynir
2incedilim salam

(Aksam yemicektm ama ilac icmem gerekti, pirinc lapasi yapim dedm inanin halimyoktu.)

Yorgunummmm dostlarimmmmmm,,,

Mevcan napti acabaaa? Kzi nasil oldu? Meraktayimmm...
Sercan sen nasil oldunn..
Sukraan ozlettn kendini..
Nelson tatil nasil gittii.. dnlenebildn mii..
Ebruu ortagimmm nerdesnn yaaa.. hfta sonu burdaydn hani isin ne bu aradaaa..
Hawar ozgeeee hamişlerimm nasilsniz... BEBİSlerr nasil.. hawar tepikliomuuu...
Sehraaaa, dikkat eediorum yediklerimi.. sbh tartim cook mutlu etti bnii.. emegimin karsiligini aliorm yanii...
Papatyaaacim ew islerin btti mii,,
Db55 canim gorunmuyorsuunn ortaliktaaaa...
Zuzu canim nerelerdesn konisamadk snnle..
Ve diger kizlar, unuttuklarm affedn hastaym hatirladklarmi yazdmm..
Bu arada regl oldum. İnanilmaz şişkinlgm varrr, karnim şiş... hem karin bel agrisi hem gripp halsizlk... bnm boyle ust uste gelirr.. halbuuki regl gunune 1hafta vardii ,, erken olduumm pof coook konustum dımı...

Merhaba kızkar
Sonunda işler bitti. Oturma odası için eve boyacı girmişken mutfakta boyansın dedik. Amannn ne zor oldu. Ben boyacı çalışırken kilere el attım. Oraları düzenledim. Oturma grubunun altından çıkanları azalttım.oğkanın oyuncaklarını ayıkladım. Bayağı yoruldum. Ama değdi. Çok beğendim takımımı perdemi. Takımı yaptırdım. Hayali idi. Onun için tereddütlerim vardı. Allah'tan güzel olmuş. Sehba aksesuar gibi ayrıntıları netten aldım. Bir de tv ünitem gelecek.o da yapılıyor. İnşalkah güzel olmuştur.
Tabi bu 2 günde yediklerime hiç dikkat edemedim. Yarın tam gaz devam inşallah. Bugün disadece bir fırsatta 5 mil yaptım.
Mevcancım kız nasıl oldu canım. Şnşalkah daha iyidir.
Hkmt sen de hastasını sanırım. Çok geçmiş olsun.
Çocuklarınoyubcak dağınıklığından bahsetmişseniz. Bırakın dağıtsınlar. Şimdi benim evim derli toplu ama ben oğlumun bebekliğini çok özlüyorum. Ben de problem ederdim dağınık diye. Keşke etmeseymişim.
Geçmişi okudum ama çoğunu unuttum. Kusura bakmayın. Kafa yorgun tabi.
Iyi geceler kızlar.

Mnm
Sabah 11
Sucuklu yumurta(1det ve 5halka sucukla)
4zeytin
İki dilim beyaz ekmek
İki kk peynir
Salata
Çay
öğle14.30
Üç kaşıksusuz etli nohut
İki kaşık yoğurt salata
Ara
Elma ve yeşilçay
Akşam
Bir ğordiyon hamsi
İki dilim ekmek
Salata

Şimdi
1elma bi kaşık yoğurt yicem

Fenodo ıspanağı yoğurtsuz ye
Etle süt ürünlerini betaber tüketme
Yeşilyapraklı sebze tüket
Ve tabi pekmez
Ferrun ferroduanol fakan kullanıyorsundur zati
Hkmmt sen cidden çok zayıflamışsın ilk resimlere göre aferin vallahi,yanlız kafamı karıştıran bişey var sabah sirkeli limonlu suyun uzun vadede sana verceni düşünüyorum onu yapma..en azundan yoğun olmasın..az damla sirke su
Az damla limon su ayrı ayrı iç ne biliyim açsın bide..
Papatyaaa inş çok mutlu günler geçirirsin o odada..eşin ve yavrunla beraber,bende çok özlüyorum oğlumun bebekliğini,üstelik bidaha bebekte düşünmüyorum hayırlısı tabii,ama içim de gidiyor bi bebek görünce..ama oğlumun kuzenleri var çok şükür,kardeş gibi olmaz belki ama içim çok yandı yavrumu bırakırken bidaha kaldıramam gibi geliyor o psikolojiyi bide eşimde hiç yardımcı değildi sağolsun o yüzden hayırlısı olsun...

Mevv çarş evel iyileşir inş yavrun
Şükü inş dikkat edebildin annende
Ösgee demeyeydim keşke sarmayı yavrum ya
Epruuum törpüye vakit varmı de banaaaa!!

Canim ben herseyin yaninda yogurt yiyorum bundan sonra yemeyyim bari bi hap kullaniorum ise yaradigini dusunmuyorum ama

Valla canim durup durup donuyor iyi degilim yani gecse biran once hic halim yokkkkkk

Kızlaaar evime döndüm yine. Sehraacım az yedim azzzz. Tabii bu akşam annemin tabağa tepeleme koyduğu yemekleri saymazsak
Hkmetcim oğlunun huysuzluğu ve uykusuzluğu ikisinden de olabilir. en son oğlumu acile götürdüğümüzde dr hem grip karışmış hem de diş çıkarıcak o yüzden çok ağlıyodur demişti. Diş jeli sür damaklarına oğlunun. Ağrı kesici ateş düşürücü şurup ver. belki bilmediğin bi ağrısı sancısı filan vardır. Bazen de can sıkıntısından yapıyolar inan ki. Annemlerde çok peşinden koşturdu bizi. babam ya da annem bahçeye çıkardığında, oyun oynadığında kuzu gibi maşallah bi bende huysuzluk ediyo. çok sinir bozucu. benden başka herkesde iyi eğleniyo, gülüyo.
Sercanım niye geçmedi acaba şu baş dönmesi kız. Yarın dr git ihmal etme. bu kadar uzun sürmemeliydi.
Papatyam iyi günlerde kullan mobilyalarını. Evine yeni bi renk yeni bi hava gelmiş olcak.
Nelsooon, yoldaşım sen nerelerdesin. Neler yapmaktasın.
Mevcaaan durumlar nedir kızında, iyileşme var mı.
Ebruu genç ve çıtır iş kadını seni. Başarılar canım. İnş çok iyi geçer iş hayatın.
Özgemm naber güzelimm? Nasıl gidiyo.

Son düzenleme:
Kahvaltı 1 domates* kk peynir*
haşlanmış yumurta* 2 çatal helva
2 dl trbzn ekmeği* şekersiz çay

ara 1 fincan neskafe * 1 avuç kuru üzüm

Öğlen 2 tabak ezogelin çorbası* 1 dl ekmek

ara 2 mor erik* 1 mandalina

Akşam 1 tabak ezogelin çorba* 1 tabak patlıcan musakka
1 dl ekmek

ara special k

su 2 lt
spor yok

Fenodooo şimdi aklıma geldi kulakta yarımdaire kanalında bi sıvı var beyin ikle beraber denge sağlıyor o sıvıyeribden oynayınca baş dönme etikisi yapıyor ilaçla düzeliyor i doktora git derim ben küçüktüm annemede olmuştu diyim çamaşırmak içinde gibi hşssediyorumderdi

Şüküüüü beğendim menününiyeöyle güzelki

Günaydiiin kizlarrr..
Sehra,sercan,sukran,papatya sagolun kizlar..
Nasilmiyiimm ehh iste dün gore iyii... oglanda da burun akintisi basladi. Bugun saglik ocgina goturucem. İlac ve dis jeli yazdirmaya.. ins kotulenmez oglumm. Mersine gidicktik. İnanin degisikligi cok ozledm. Komsu falan yok bnm oturdugm semtte. Hos kadinlar aralarinda gayet iyiler, beniaralarina almadilar. Ewlendm hayirli olsun die gelmediler, bebegmoldu gelmediler. Annemn oturdgu semt super,komsulari harika insanlar. Burdakilrn hepsi odun afedersiniz.. mersine gitsek iki kafam dagilirdi,kociş de oyle soyledi ama bilemiorum..ooglum ins kotulesmez..

Sukrancim, bugun uykusu ehh iste arada mizmizlandi ama uyudu.. bugun burnu akmaya basladi. Peditus veriyorum. Saglik ocgna gidimde balgam sokucu versn. Oksuruyor cnku.. ama halsiz mi degil, neseli her zamanki gibi.. bnde durmuo baskasinda duuruo demissin yaa, aynisini bnde yasiorum. Bnd e aglio babasin gidio susuor. Eşim dio saka yollu seni sewmio die bni daha cok sewio dio anneye nazinin gectigni bilio sipalar mnunn cok guzel, diyetine harfiyen uyuyosun tebrik edermm..

Papatya canim, ewinin icine sinmsne sewindim. Aslinda en guzeli bi yere baslanmisken dier tarafta yapilsin. Tamam heryer batiyor ama tamami bitior ewin. Esinle cocugunzla mutlu mesut yasayin insaallaah ..

Sehraa, elma sirkesi zamaninda da cok ictim. Mdem bu konuda cok iyi, bi sikinti cikarmadi. Ya bugun tartildm we kaac gordumm ayy soylemeyimm, musmutlu oldum amaa cumaya kadar da gidrse haftalik rekorumu kiricam gibi gozüküyorr hastayim die ugrasamam demedm salatami yaptim regl oldum ilk defa sekerli seyler canim cekmdi. Mandalina o isi goruyor galiba.en sewdigim meyvedir de

Sercan cnm bugun nasil oldun. Açligaa alisik degilsen de olabilir. Doktora gidip kan sayimina.baktirsan keske.

Son düzenleme:
günaydın kızlar:
bugün okula gitmedim. öğleden sonra tatil nasılsa. sabahı da ben tatil yaptım. gündüz kuşağı programlarını izliyorum.
şu öğün sayısı işi kafamı karıştırıyor. karatay diyetini dinledim dün tv de . kadın günde 2 öğün yiyin diyor. meyve yemeyin yada az :iyin diyor. ben sabah da kahvaltı yapıyorum. akşama kadar bişi yemicek mişim. nasıl olacak bu iş. ben nerden enerji alıcam. günde öğünle benim vücuduma ne kadar vitamin protein gircek. ramazanda öğün besleniyoruz. akşamşları nasıl yumuluyoz yemeklere. velhasıl mantıksız geldi bana.
başka bir doktor (az önce dinledim) 3 öğün yiyin diyor. sık sık yiyince vücut anca mideye gelenleri sindirmeye uğraşıyor. yağlara geçemeden mideye yeni yiyecek geliyor diyor. bu nedenle yağ yakımı olmuyor diyor. düşününce aslında mantıklı. mide kahvaltıda yediklerimizi sindiriyor. hopp ara öğün niyetine meyve giriyor saat onda. tam onu sindirdi. öğle yemeği. ama düşününce metabolizma sürekli çalışıyor. bu işlemler için de kalori harcanıyor.
bildiğiniz gibi çoğu uzman da 6 öğün diyor. bu da mantıklı geliyor. aç kalmıyoruz, yemeğe oturduğumuz zaman saldırmıyoruz. ana öğünlerde mantıklı miktarda yiyebiliyoruz. gün içindeki ara öğünlerle vücudumuzun ihtiyaç duyduğu pek çok maddeyi alabiliyoruz.
kızlaqr siz ne diyorsunuz.
odam çok güzel oldu. teşekkür ederim. dekorasyonu tam bitirince foto koyarım belki. bu arada yarında kendimin fotosunu koyucam. sporun faydasını görelim tabi varsa....

Günaydın kızlar. Kızımı 10:00 da okula bırakıp geldim. 29 ekim nedeniyle bugün üç ders yapacaklarmış. Sonra da onu okuldan alıp yemek yapıcam. Eşimi yemeğini hazırlayıp işe göndercem.
Hkmetcim sen hele bi oğlunu sağlıkocağına götür. İlaç filan yazarsa dr yanınıza alıp yola çıkarsınız. Kendi arabanız varsa sorun olmaz gidin. Değişiklik iyi gelir. Hem soğuk olacağını da sanmam oraların. Kv de bakar oğluna sen bunaldığın zaman. İnş önemli bişeyi yoktur.

Sehraam sağol canım. Senin de vermen gereken fazla bi kilo yok aslında. Bu menüleri hazırlamak kendi elimizde. Ama seni çok iyi anlıyorum. Okulda fazla bi seçeneğin olmuyodur ki. Ya kantinden bişeyler alabilirsin ya da kendine dışardan bişeyler söylersin. Benim bildiğim Sehraa napar eder 55 e iner.

Papatyam bence sık ve az yemek mantıklı. Vücuda bişey girmeyince metobolizma nasıl çalışsın. Az ve sık yersek dediğin gibi ana öğünlerde çok yemiyoruz. Ben her hafta az da olsa veriyosam bunu 5-6 öğün beslenmeme borçluyum. Bak senin tanıştığın diyetisyen de yiyip içmeni söylemiş. Ayrıca evinin ve senin fotolarını da merakla bekliyorum.

Son düzenleme:
Kizceler nasilsiniz dun gorumcemin ev mevludu vardi ondaydim butun gun kosturdum gece de cookk uykum olmama ragmen sinirden uyuyamadim hayatimda ilk defa birseyi kendime bu kadar dert edip uykusuz kaldim.
Allah'a sukur esimle bi sorunum yok ama ailesi dun beni cok uzdu ve ben hic ama hic cvp vermedim o da biliyor benim sucum yok o yuzden iliskimize yansitmiyoruz.
Bu arada sehracim uzulme canim sen nerden bilcen benim canimin cekcegini tabi ki menu paylasiyosun yazicaksiniz zaten canim cekmesin diye okumuycam artik bi sure bu arada sansima da dun gorumcemde yaprak sarma varmis yedim icin rahat etsin canim benim
Hkmetcm ( ogluna da)fenodo cok gecmis olsun kizlar havalar okadar tuhaf ki sabah yaz aksam kis ben hala kisa kolluyla geziyorum evde hkmetcm sen de git kafan dagilir oglunda temiz hava alir evde oturunca daha cabuk iyilesmiyorlar.
Sukrancm sen nasilsin canim hersey yolunda mi?
Papatyacm bana 3 ogunde 6 ogunde kendi icinde mantikli geliyor ama ben 6 ogun az az yiyip cok guzel zayiflamistim sonucta ara ogun dedigin 6 badem mesela oturup 2 porsyon meyve yemiyoruz arada ya da 1 paket biskuvi o sekilde olursa 6 ogun daha mantikli geliyor ama iyi bi kahvalti yaparsakta haftasonu mesela ara yapmadan ogleye gecmemiz gerek
Bu arada ev ve senin fotonu bekliyoruz merakla
Nelson canim sen de ugramamissin bayadir?
Ebrucm sen nasilsin haftasonunu nasil degerlendirdin bakalim ?
Hawarcm ben de pirinc pilavi ve kavurma gormek istemiyorum bu aralar dun ve bugun sanki biraz daha iyiyim suan yarim hissediyorum kendimi tam gecse bulantilarim nasil mutlu olucam

Çıtır annelerim biz halen hastanedeyiz daha iyi durumumuz ama ne zaman taburcu olcaz bilemiyorum,hftasonu,29 ekim derken hastanede doktor kalmadı ,kızım çok sıkıldı sürekli ağlıyor eve gidicem diye,kan vermekten damar yolu değiştirmekten kolları şişti delik deşik oldu,moralim yerle bir zır zır ağlıyorummm,odada net çekmiyor dışarı çıktıkca yazıyorum,dua edin lütfennn

mevcan güzelim geçmiş olsun.. apandist olmadığına sevindim.. allah acil şifalar versin...

hikmet güzelim kilon gitmiş tebrikler...istediğin kilona kısa sürede ulaşaırsın umarım.. gayet iyi gidiyor kiloalrın...geçmiş olsun canım.. kendine iyibakk..

şükrancım bu hafta daha bir gayret gösterelimde kilo verelim.. az az da olsa hedefimize ulaşalım değilmi...şükrancım hafta sonun çok iyi ama benimki vahimdşi ama bu haftada inşallah kilo vereceğim....

sehra kız bu hafta kilo veririsiin umarım...ama ben senden daha inceyim artık.. ve dahada inceleceğim güzelim...zateb sen bu yemeyle kilo almaya aday gibisin.. :))

ebrulim iş ile aran nasıl.. ben senin kilo bildirimini gözden mi kaçaırdım acaba..göremedimde...

papatyam yeni eşyaların hayırlı olsun.. güle güle kullan güzelim....ayrıca kendini bu kadar yorma güzelim.. kiler falan temizlemişsin ne iyi ama.biride bana ev işi yap esin...

havarım kilo alana iyi .. dikat ediyorsun ne güzel.. ben gebelikleimde kocaman olmuştum.. şimdi düşnüyorum da.hiç bilinçli bir hamilelik geçirmemişimmm...tebrik ediyorum kendine verdiğin özeninden dolayı...

fenodom geçmiş olsun güzelim...

zuzu bizi ihma etme canım... menulerine bakıyorum haberin olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…