Citir kizlar kankiler toplulugunun yemek tarifleri

kızlar ya kaç yerden denedim resim yüklenmedi daha sonra tekrar denerim bişeyler yapmıştım

Son düzenleme:

PRENSES TACI

Malzemeler
200 gram margarin
1 su bardağı un
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
20 adet bebe bisküvisi ( Petibör ya da bu tarz başka bi bisküvi de olabilir )
1 paket vanilya

Üzerine:
Üç buçuk su bardağı süt
1 paket kakaolu puding

Yapılışı

Margarini eritin ve unu ekleyin. Bir-iki kez çevirip süt ve tozsekeri ilave edin. Bu karışımı, muhallebi kıvami alana dek, karıştırarak pişirin. Daha sonra ocaktan alın ve vanilyayı katıp, mikserden geçirin. Irice dövülmüş bebe bisküvisini ilave edin. Islatılmiş ve ortasi delikli yuvarlak bir kek kalıbına muhallebiyi dökün. Bir gece buzdolabinda bekletin, Daha sonra kaliptan çıkarıp, servis tabagina alın. Tekrar buzdolabina koyun. Bu arada kakaolu pudingi sütle pisirin. Ilınınca, dolaptan aldiginiz tatlının üzerine gezdirip, dilimleyerek servis yapın.

NOT: Ben 200 gr. yerine 100 gr. margarin kullanıyorum. Bebe bisküvisi şart değil, genellikle evde petibör oluyor, onu kullanıyorum. Muhallebinin içine bazen bisküvi ile birlikte muz parçacıkları da atıyorum evde varsa, o da çok lezzetli oluyor. Geçen gün bu tatlıyı yaptığımda, üzerine kakaolu puding yerine dr. oetker' in ''bitter çikolatalı sos'' undan döktüm, eşşim ve ben daha fazla beğendik

ceyda çok güzel görünüyo canım eline sağlık resmi nerden yükledin ya hepsini denedim hiçbiyerden yüklenmedi

ceyda çok güzel görünüyo canım eline sağlık resmi nerden yükledin ya hepsini denedim hiçbiyerden yüklenmedi

sağol bebeğim

canım siteden yüklemedim, mesaj yazarken ataç işareti var ona tıklıyosun bilgisayarından seçiyosun resmi yükleniyor buraya

milföy pizzası
milföyleri çatalla deldim iyice
üzerine kekik ve salça karışımından sürdüm
üzerine sucuk sosis somates ne isterseniz koyabilirsiniz koyup fırına atın
çok lezzetli oldu

kıymalı börek
bi yufkayı dörde böldüm
bi kasede yumurta yağ yoğurt tuz ve isterseniz sütte katabilirsiniz
hepsini karıştırdım
sonra dörde böldüğüm yufkaların üzerine bu yoğurtlu karışımdan sürdüm yumurta fırçasıyla
içinede kavurduğum kıymadan koyup sardım bunu isterseniz gül böreği şeklindede sarabilirsiniz ben bu sefer böyle uzun yaptım
hepsini böyle yapıp yağlanmış tepsiye dizin sonra üzerine kalan bu yoğurtlu karışımı döktüm ve ısıtılmış fırına attım
böyle içine karışımdan sürerseniz börekleriniz yumuşacık oluyo arkadaşlar ben hep böyle yapıyorum
anlatmakta çok komikmiş hee kendimi s.emine beder gibin hissettim

üzümlü kek
5 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 paket oda sıcaklığında margarin
2.5 su bardağı un
1 paket k.tozu
1 paket vanilya
yumurta ve şekeri mikserle güzelce çırpıyorum
üzerine küçük parçalara ayırdığım margarini ekleyip mikserle tekrar çırpıyorum
sonra üzerine un ve k.tozu vanilyayı eliyorum kabartma tozunu en son ve birkaç kez tekrar elerseniz kek daha çok kabarır hepsini iyice çırpıyorum hamur biraz yoğun oluyo bildiğimiz kek hamuru gibi sıvı deil
daha sonra yağlanmış kek kalıbına koyup ısıtılmamış soğuk fırına atıyoruz ısısıda 150 yada 175 derecede pişiriyoruz
1 saatte falan pişiyo ama çok güzel bi kek çok güzel kabarıyor yıllardır hep bu keki yapıyorum yiyen herkes bayılıyo bu resimde başka bi kalıpta denedim biraz yapıştı ama normal yuvarlak dilimli kalıpta yapınca çok güzel oluyor:82:
afiyet olsun:86::86:

kizlar eklediginiz tarifler harika su is gucler bi bitsin hepsini denicim yeni evimde yeni ev yeni lezzetler

la dilek bi alemsin he

ben her türlü böreğe bu sostan sürüyorum gerçekten yumuşacık oluyıor

TİRAMİSU

Malzemeler:

* Bir adet yuvarlak kek (Pasta yapmak için kullanılan ortadan kesilerek iki ya da üç parçaya ayrılmış keklerden. )

Keki ıslatmak için:

* 1 su bardağı su
* 2 yemek kaşığı nescafe
* 2 yemek kaşığı toz şeker

Kreması için:

* Yarım litre süt
* 3 yumurta sarısı
* 1 su bardağı şeker
* 2 yemek kaşığı un (tepeleme dolu olacak)
* 1 tatlı kaşığı mısır nişastası (tepeleme dolu olacak)
* 1 veya 2 paket vanilin
* 1 paket labne peyniri

Üzerine dökmek için:

* toz kakao

Yapılışı:

1. 2 yemek kaşığı nescafe, 2 yemek kaşığı toz şekerİ, 1 bardak ılık suya koyup karıştırın. Kahve ve şekerler eriyince kekleri bu karışımla ıslatın.
2. Bir tencereye süt, yumurta sarıları, şeker, un, nişasta ve vanilini ekleyip iyice karıştırın. Karışımı orta ateşte, puding kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Hamurun dibini tutup topaklanmamasına özen gösterin. (Eğer topaklanırsa el blender’ıyla karıştırırsanız topaklar dağılır.)
3. Puding kıvamına gelince pudingin ılınmasını bekleyin. ılınınca labne peynirini de ekleyerek mikserde çırpın. Islattığınız keklerin üzerine bir kat kek bir kat krema olacak şekilde kremadan sürün. Kekiniz iki katlıysa kremayı ikiye, üç katlıysa üçe ayırmanız gerektiğini unutmayın.
4. En üste de kremayı güzelce sürüp buzdolabında en az 3-4 saat bekletip servis yapmadan önce üzerine toz kakao serperek servis yapın.

Afiyet olsun!

ben çok severim bu pastayııı çok sıkda yapardım bi ara hatta yarına yapıyımm

bekarkene annem her misafir geldiğinde akşamdan bunu yaptırırdı bana ona da zor bıraktırdım sn bilirsin kuzum ama bence güzel bir ikram olur tiramisu

[

[. Kekiniz iki katlıysa kremayı ikiye, üç katlıysa üçe ayırmanız gerektiğini unutmayın.
4. En üste de kremayı güzelce sürüp buzdolabında en az 3-4 saat bekletip servis yapmadan önce üzerine toz kakao serperek servis yapın.

bacım bişey sorcam kekiniz 2 katlıysa 2ye 3 katlıysa 3 e ayırcazya 4 katlıysa kaça ayırmak gerekiyo

sie nan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…