Citir kizlar kankiler toplulugunun yemek tarifleri

slm bnde çok güzel bir çorba tarifi vermek istiyorum sizlere şiddetle denemenizi öneririm
inş daha önceden yazılmamıştır :90:

tavuk çorbası

2 yemek kaşığı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt (süzme)
2 bardak tavuk suyu
haşlanmış ve didiklenmiş 1 tavuğun gögsü
4-5 diş sarımsak rendelenmiş
ve üzeri için arzuya göre sirke

yapılışı:
un,yumurta ve yoğurdu bir kapta çırp,tavuk suyunu tencerede kaynat tabi miktara göre üzerne su ekle(normal) ve içine didklenmiş tavukları ilave et,sonra yapılan karışımı ılıştırp tavuk suyu olan tencere dök. en son kaynadıktan sonra sarımsağını ilave et.
ve servis yaparken üzerine bir kaç damla sirke konulabilir arzuya kalmış.
eger konulursa çok daha lezzetli oluo

afiyet olsun

buda denenmiş bir kektir haftada 1 yaparım çok lezzetli

Havuçlu Kek için malzemeler

3 adet yumurta

1 su bardağı sıvıyağ

3 su bardağı un

2 su bardağı tozşeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı ceviz

2 su bardağı havuç

1 tatlı kaşığı tarçın
Sosu için:

2 su bardağı süt

1,5 su bardağı toz şeker

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı nişasta

1 paket vanilya

yapılışı:

Karıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın. Üzerine 2 su bardağı toz şeker ekleyip çırpın. Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ, 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyip tekrar karıştırın.
Üzerine 1 su bardağı ceviz ve 2 su bardağı rendelenmiş havuç ekleyin. Karışımı kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış
170 dercelik fırında pişirin. Sosu için tencereye 2 su bardağı sütü alın.

Üzerine 1,5 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya ilave edin. Sosu devamlı karıştırarak bir sos elde edin. Kekini piştikten sonra kalıbından çıkartın. Servis tabağına keki alın. Üzerine sosu dökün.

AFİYET OLSUN

Son düzenleme:

bir arkadaş sütlaç tarifi istemiş onuda veriyorum

Malzemeler:

6 su bardağı su
2 aida çay bardağı pirinç
1,5 litre süt
2 su bardağı toz şeker
3 tepeleme kaşık pirinç unu
1 portakal kabuğu rendesi

Yapılışı:

Pirinçleri yıkayıp 6 bardak su ile tencereye alın.Pirinçler yumuşayıp suyu azalana kadar pişirin.Çok dağılıp lapa olmasına izin vermeyin.
Sütü ilave ederek 5 dakika kaynatın.
Şekeri ilave edip bir 5 dakikada şekerle kaynatın.
Bir kaseye pirinç ununu koyup,üzerine 1 su bardağı su ve 1 su bardağı süt ilave ederek karıştırın.
Portakal kabuğunu ve pirinç unu karışımını azar azar karıştırarak ilave edin.
Ara ara karıştırıp 5-10 dakika daha pişirin.Kaselere alarak üzerlerini süsleyin.

AFİYET OLSUN

junyorcum sagol tariflerin icin ben tavuk corbasini cok severim insaallah birgun yaparim cnm

Canım ben bunun sossuz olanını yapıyorum gerçekten çok güzel bir kek peki canım sos sıcak mı olacak soğuk mu .. ve kek çıakr çıkmaz mı dökücez üstüne onu da bi desen :26:

Çook teşekkür ederim arkadaşım

ceydo şu kadayıflı tatlının tarifini yazsana kuşum
yapçan ya salıya

YEŞİL MERCİMEK SALATASI

MALZEMELER

2 SU BARDAĞI YEŞİL MERCİMEK
İSTENİLEN MİKTARDA SARIMSAK
YOĞURT
MAYONEZ
SALATALIK TURŞUSU
DEREOTU

YAPILIŞI

Yeşil mercimek haşlanır ve süzülür, derin bir kabın içinde yoğurt,mayonez (isteğe bağlı) ve sarımsak (isteğe bağlı) çırpılır, üzerine ince kıyılmış dereotu ve küçük doğranmış turşular ve son olarak yeşil mercimek ilave edilip karıştırılır.

Afiyet olsun

KADAYIFLI TAVUK GÖĞSÜ

Tavuk Göğsü için:

1 litre süt
125 gr.margarin
1 su bardağı un
1 kaşık nişasta
1 adet damla sakızı (isteğe göre)

üstü için;

200 gr yaş kadayıf
100 gr margarin
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı toz şeker

Yapılışı:

ilk önce yaş kadayıfları elimizle parçalayıp açıyoruz. kadayıfları fırın tepsisize serip fırında üzzeri kızrana kadar pişiriyoruz. Fırından çıakrıp bir kabın içine elimizle ufalıyoruz. ufaladığımız kadayıfların üzerine ceviz ve toz şekeri ilave edip harmanlıyoruz.

NOT: BEN AZCIK SIVI YAĞ DA GEZDİRİYORUM ÜZERİNE

tavuk göğsü için de yağımızı eritip unu ve nişantayı ekleyip un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.sütümüzü ekleyip karıştıyruz hızlı hızlı.unlar dağıldıktan sonra şekerimizi ve sakızımızı atıp karıştırmaya devam ediyoruz.koyulaşıp kaynamaya başlayınca ocağı kapatıp mikserle 5 dk. karıştıyoruz.
borcamın altına kadayıfımızın yarisini eşit şekilde seriyoruz üzerine tavuk göğsümüzü döküp tekrar kadayıfla kapatıyoruz.donması için buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz.

kızlar birşey soracağım bugün kuru fasulye yapacağım pirincim kalmamış yanına başka ne yapabilirim?

ceydacım benim çok güzel bir sütlaç tarifim var.benim eşim sütlaç delisi.birsürü tarif denedm ama en güzeli bu şimdi yazıyorum

birsürü sütlaç tarifi denedim.en güzeli bu oluyor hanımlar.

kullanılan malzemeler
1. 1kg süt
2- 1.5 çay bardağı kırık pirinç
3- 2 yemek kaşıgı pirinç unu
4- 2.5 su bardağı tozşeker
5- bir paket vanilin

yapılışı :
1.5 çay bardağı pirinci 1 litre su ile ateşe koyuyoruz.pirinçler yumuşayınca soğuk sütü ekliyoruz.kaynamasını bekliyoruz.bu sırada başka bir kapta pirinç ununu ılık su ile eziyoruz.kaynayan sütten biraz alıp pirinç ununa ekliyoruz.daha sonra pirinç ununu tencereye ekleyip 10 dk kadar pişiriyoruz.vanilini ekliyoruz.şekerini koyup bir iki taşım kaynatıyoruz.sonra servis kaplarımıza boşaltıp tarçınla süslüyoruz.afiyet olsun

ceydacım benim çok güzel bir sütlaç tarifim var.benim eşim sütlaç delisi.birsürü tarif denedm ama en güzeli bu şimdi yazıyorum

Ayy canım benim ya çok teşekkür ederim en kısa zamanda deneyip sonucu burada paylaşıcam inş.

KABAK MUCVER
malzemeler
1 su bardagi kabak ici
2 adet kabak
1 adet kuru sogan
2 adet yumurta
yarim demet dereotu
nane
tuz karabiber 4-5 yemek kasigi un
kizartmak icin yag

yapilisi
kabak icini ve sogani rondoda cek, kabaklari rendeleyin , yumurtalari hafifce cirp.
dereotunu ve naneleri ince kiy.
tum malzemeleri karistir icine azar azar un ekle her unu ekledikten sonra kasikla iyice karistir.
koyu hale geldimi un ekleme.
tavaya yagi koy. yag kizinca atesi kis karisimdan bir servis kasigi al tevaya koy kizarinca servis yap....

canım kankitom çok sağol yapıcam bugünnnnnnnn

afiyet olsun canim canim parisim

ceyda ekledigin tarifler harika cok guzel duruyolar sagol canm

Son düzenleme:

Merhaba kızlar buda benden olsun kendi ellerimde yaptım resmini çektim.. Hem içi hem dışı lezzetli bu köftenin hazırlanışı biraz zahmetli olsa da uğraştığınıza değiyor. Denenmiş ve tadı onaylanmış bu nefis köftenin tarifi sizler için...

Malzemeler

2 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1,5 su bardağı irmik
1 dolu tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su bulgur ve irmiği ıslatmak için

İç Malzemeleri,

1/2 kilo kıyma
4 orta boy soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz kırmızı biber veya pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber, tuz
1 çay kaşığı kimyon

Yapılışı,

Bulguru 1 su bardağı su ile ıslatın. 1 saat bekletin.
Çok fazla sulu kalmayacak şekilde irmiği ıslatın.
Kimyonu, salçayı ve tuzu ekleyin.
İyice yoğurun. Malzemeler iyice özleşince irmiği ekleyin.
İrmiği de ekledikten sonra yoğurun.
Kıymayı margarinle kavurun.
Kıyma kavrulduktan sonra soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin.
2-3 dk kavurun. Baharatları ekleyin. Soğumaya bırakın.
Bulgurlu harçtan cevizden biraz daha büyük parçalar alın.
İşaret parmağı ile içini oyun ve iyice inceltin.
Soğumuş kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı kadar içine koyup kapatın.
Tencerede kaynayan suya 1 tatlı kaşığı limon ekleyin.
Tuzunu da katıp köfteleri atın.
Tencerenin dibine birikecek şekilde köfteleri katın.
Üstüste gelmesine dikkat edin.
Tahta kaşıkla hafif kaıştırın.
Kaynamaya başlayınca 8 dk bekleyin.
Süre sonunda sonunda kevgirle alın.
İsterseniz kızarmış tereyağ gezdirip sıcak servis yapın...

Not,

İsterseniz köfteleri yumurtaya batırıp kızartabilirsiniz fakat haşlama daha hafif oluyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…