evet aynen hergun ayni seyi dusunuyom ne yapsam die
ben hamsiye bayilirim ama burda hamsi yokki
kiz ceydos ispanaklari nasil buzlukta saklion?
bende taze aliimda yumurtali yapiimm ustunede sarimsakli yogurtt ohhh mis gibi
ben yurtdisindayim cnm o yuzden hamsiye hasretim bulundugum yerde satilmio her balik var ama bi hamsi yok
ceydos ben sutlaci soyle yapiorum
once kirik pirinci kaynatiorum ne kadar yapcaksam o kadar tam olcu veremicem
pirinc kayandimi sutu ilave ediom sonra tadina gore sekeri ilave ediom onlarda kayniyinca taslara bosaltiorum biraz ilidimi buzdolabina koyuyom iyice sguduktan sonra afietle yiyomm
pek ahim sahim bi tarif deil en basiti bu sanirsam seninki nasildiki :26::26::26:
ıspanağı soğanla bi de azcık salçayla falan kavuruyorum canım soğuduktan sonra buzdolabı poşetine koyup buzlukta saklıyorum. Misafir falan ya da börek istediğimizde onu çıkarıp mikrodalgada çözdürüyorum ya da dışarıda bekletince de 1 saatte falan çözülür herhal. Böreklere kullanıyorum tadı da hiç bozulmuyor.
Ispanak temizlemesi ve yıkaması zahmetli olduğu için ben eğer pazardan o hafta yemeğini yapmak için ıspanak alıyorsam yarım kilo fazla alıyorum. yemeği yaparkene nasıl olsa yıkayıp kavuruyorum. Kavrulduktan sonra suyunu ve princini koymadan istediğim kadarını ayırıyorum tencereden onu buzluğa atıyorum kalanından yemeği yapıyorum buzlukta da böreklik için ıspanağım olmuş oluyor
Bi deniyim bacım o zaman.. benimkinde prinç unu da vardı herhal
Biri beni çağırdı sanırsam hemencik geldim
İlk tarifim SOSYETE MANTISI kızlar..
MALZEMELER
Mantı için:
* 4 yufka
* yarım kg kıyma
* 3 baş kuru soğan
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı tuz
* arzu edilirse 1 tatlı kaşığı pulbiber
* 1 su bardağı sıvı yağ
* Dilediğiniz miktarda sarımsaklı yoğurt
Sos için:
* 5 su bardağı su
* 1 ya da 2 adet et bulyon
* dilediğiniz miktarda domates salçası
mantının hazırlanması:
1. kıymayı, ince doğranmış soğan, karabiber, tuz ve isterseniz pulbiber ile kavurup mantının içini hazırlayın.
2. her bir yufkayı 8' e bölüp kıymalı içten ceviz büyüklüğünde bir parça alıp yufkanın geniş tarafına yayın. üçgenlerin kenarlarını içe doğru kapatmadan sarın ve üzerlerine fırça ile su sürün. daha sonra her bir ruloyu içe doğru kıvırarak sarın. tüm üçgenleri tamamlayıp bir tepsiye dizin.(bildiğimiz gül böreği şekli)
3. 170 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
sosun hazırlanması:
1. domates salçasını ve üzerine sıcak suyu bi tencereye dökün.
2. bir süre karıştırarak salçanın dağılmasını sağlayın.
3. salçalı su kaynamaya başlayınca bulyonları ekleyin.
4. sos kıvamı alana dek kaynatın.
Not: Fırından çıkan börekleri soğutup, üzerine sıcak sosu döküyoruz. tepsinin üzerini kapatıp bi süre börekelrin bu sosu çekmesini bekliyoruz. Servis ederken de yine hazırladığımız sostan kenara ayırmış olmalıyız, o sostan bi kaşık ve bi kaşık da sarımsaklı yoğurt koyup o şekilde servis ediyoruz.
Afiyet olsun
aaa super ceyda bende yapiim artik bole bide fazla olmadiysam su pirincli ispanagi nasil yapiosun ben hic yapmadimm surekli yumurtali yapiorum
sondaki görüntüye bittimmm
2. resim süper ya
2. resim süper ya
biyerim şişçek
ceyda bayildim ispanagada:84::84::84:
benim yapisim cok bassit cnm
ispanagi kaynatiom sonra tavada tereyagini kizartim ispanagi ilave ediom sonrada umurtayi koyup kizartiom ustunede sarimsakli yogurt bukadar :26:
akşama mercimek çorbası köfte patates var kızlar sizce nasıl?
güzel canım ama bence yanına pilav ya da makarna da yapsan ii olur sankim. :97:
ay evet makarnayı yazmayı unutmuşum aklımda makarnada vardı bide ben burayı okuyunca yemek yapma azmi geldi sanırsam şu 2-3 gündür yemek yapıyorum:92::92::92:
Ben de eşimin ve ikram ettiklerimin beğendiği tencere pizzası tarifimi ekliyim...
Kullanılan Malzemeler:
1.Hamuru için:
2.1 yumurta
3.1 kahve fincanı süt
4.1 çay kaşığı kabartma tozu
5.1 çay kaşığı tuz
6.Aldığı kadar un
7.Üzeri için:
8.Ketçap
9.Kaşar rendesi
10.Dilimlenmiş sosis, sucuk
11.Küp küp doğranmış domates
12.Kekik
13.(Siz arzuya göre farklı malzemeler de kullanabilirsiniz bizim evde bunlar vardı)
Tarifin Hazırlanışı
1.Bir kapta hamur malzemelerinin tümünü karıştırıp yoğuruyoruz.
2.Yoğurduğumuz hamuru orta boy yağlanmış tencerenin dibine döşüyoruz.
3.Hamurun üzerine ketçap sürüyoruz. (Normal salça da olur.)
4.Kaşar peyniri rendesini ketçabın üzerine yayıp sucuk ve sosis dilimlerini yerleştiriyoruz.
5.En son domates rendesini ekleyip kekik ve tuz serpiyoruz.
6.Kısık ateşte, kapağını hiç açmadan 15 dakika pişiriyoruz. Ateşin en düşük seviyede olmasına dikkat edin.
7.Altını kapattıktan sonra hemen tencereden alın yoksa dibi yanar...
8.Afiyet olsun...
akşama mercimek çorbası köfte patates var kızlar sizce nasıl? ben yemekleri göz kararı malzeme kullanarak yaptığım için tarif veremiyorum ama pasta yapınca hemen yazıcam resim çekip koyucam
iyi barim sevaba girmişik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?