Citir kizlar kankiler toplulugunun yemek tarifleri

kiz ceydos ispanaklari nasil buzlukta saklion?

bende taze aliimda yumurtali yapiimm ustunede sarimsakli yogurtt ohhh mis gibi

ben yurtdisindayim cnm o yuzden hamsiye hasretim bulundugum yerde satilmio her balik var ama bi hamsi yok

ceydos ben sutlaci soyle yapiorum

once kirik pirinci kaynatiorum ne kadar yapcaksam o kadar tam olcu veremicem

pirinc kayandimi sutu ilave ediom sonra tadina gore sekeri ilave ediom onlarda kayniyinca taslara bosaltiorum biraz ilidimi buzdolabina koyuyom iyice sguduktan sonra afietle yiyomm

pek ahim sahim bi tarif deil en basiti bu sanirsam seninki nasildiki :26::26::26:

kiz ceydos ispanaklari nasil buzlukta saklion?

bende taze aliimda yumurtali yapiimm ustunede sarimsakli yogurtt ohhh mis gibi

ben yurtdisindayim cnm o yuzden hamsiye hasretim bulundugum yerde satilmio her balik var ama bi hamsi yok

ıspanağı soğanla bi de azcık salçayla falan kavuruyorum canım soğuduktan sonra buzdolabı poşetine koyup buzlukta saklıyorum. Misafir falan ya da börek istediğimizde onu çıkarıp mikrodalgada çözdürüyorum ya da dışarıda bekletince de 1 saatte falan çözülür herhal. Böreklere kullanıyorum tadı da hiç bozulmuyor.

Ispanak temizlemesi ve yıkaması zahmetli olduğu için ben eğer pazardan o hafta yemeğini yapmak için ıspanak alıyorsam yarım kilo fazla alıyorum. yemeği yaparkene nasıl olsa yıkayıp kavuruyorum. Kavrulduktan sonra suyunu ve princini koymadan istediğim kadarını ayırıyorum tencereden onu buzluğa atıyorum kalanından yemeği yapıyorum buzlukta da böreklik için ıspanağım olmuş oluyor

Bi deniyim bacım o zaman.. benimkinde prinç unu da vardı herhal

aaa super ceyda bende yapiim artik bole bide fazla olmadiysam su pirincli ispanagi nasil yapiosun ben hic yapmadimm surekli yumurtali yapiorum

Kızlar sosyete mantısı bu şekilde sarılıyor..

Son düzenleme:
aaa super ceyda bende yapiim artik bole bide fazla olmadiysam su pirincli ispanagi nasil yapiosun ben hic yapmadimm surekli yumurtali yapiorum

valla hazalım ben de yumurtalı yapmadım heç sen de bana onun tarifini ver o zaman

Canım benim o zaman ben tarifi yazıyorum.

PRİNÇLİ ISPANAK YEMEĞİ

Malzemeler:

1 Kg. Ispanak
1 Adet Soğan
6 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1.5 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası ya da Biber Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Hazırlık:
Soğan soyulacak, yemeklik doğranacak. Pirinç ayıklanacak, yıkanacak ve yeterli su içerisinde dinlendirilip süzgeçten geçirilecek.

Ispanağın Hazırlanması:
Ispanaklar kök kök, ele alınacak. Önce, göz kontrolü yapılacak. Sararmış, bozulmuş yaprakları ayıklanacak. Göz kontrolünü geçen ıspanak kökü, köklerinden 1 cm. üstte bıçakla kesilecek. Kökler çöpe, yapraklar derin bir leğenin içine aktarılacak. Bu işlem, bütün köklerde uygulanacak. Leğen su ile doldurulacak, ıspanak ve su yüz yüze olacak. Leğen, elle bir güzel karıştırılacak.
Bir süre beklendikten sonra, başka bir leğene üstten çırparak aldığımız ıspanaklar aktarılacak. Çamurlu ve bulanık leğen, dökülecek ve çalkalanacak. Başa tekrar dönülecek, en az bu işlem üç kez tekrarlanacak. Leğende, berrak su yakalayıncaya kadar devam edecek. Sonrası, ıspanaklar doğranacak ve kabında bekletilecek.

Maharetini Göster:
Tencere’ye yağ konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek, düşük ısıda kavrulacak. Tencerenin orta yerinden yer açılacak, domates salçası katılacak ve kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. 1 Su bardağı kaynar su, karabiber, tuz ilave edilecek tencere karıştırılacak. Yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Üzerine ıspanaklar, yavaş yavaş ilave edilecek karıştırılacak.
Ispanağın diriliği kaybolup tencereye oturduktan sonra pirinçler ilave edilecek, malzemeler alt üst edilecek. Ocak ısıs yükseltilecek. Tenceredeki malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısı ayarı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak bir yere not edilecek. 20 Dakika süre bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’

ceyda bayildim ispanagada :84::84::84:

benim yapisim cok bassit cnm

ispanagi kaynatiom sonra tavada tereyagini kizartim ispanagi ilave ediom sonrada umurtayi koyup kizartiom ustunede sarimsakli yogurt bukadar :26:

2. resim süper ya
biyerim şişçek

valla bizim topik yarın komple iptal zati memişlere tikkat
ceyda bayildim ispanagada :84::84::84:

benim yapisim cok bassit cnm

ispanagi kaynatiom sonra tavada tereyagini kizartim ispanagi ilave ediom sonrada umurtayi koyup kizartiom ustunede sarimsakli yogurt bukadar :26:

ben de bunu deneyeyim hayatım. peki sen kaç kilo ıspanağa kaç yumurta kırıyosun canım :26:

akşama mercimek çorbası köfte patates var kızlar sizce nasıl? ben yemekleri göz kararı malzeme kullanarak yaptığım için tarif veremiyorum ama pasta yapınca hemen yazıcam resim çekip koyucam

Son düzenleme:
güzel canım ama bence yanına pilav ya da makarna da yapsan ii olur sankim. :97:

ay evet makarnayı yazmayı unutmuşum aklımda makarnada vardı bide ben burayı okuyunca yemek yapma azmi geldi sanırsam şu 2-3 gündür yemek yapıyorum:92::92::92:

Son düzenleme:

tam aradadığım tarif bir pizza sever olarak teşekkürler

ben de bunu deneyeyim hayatım. peki sen kaç kilo ıspanağa kaç yumurta kırıyosun canım :26:[/QUOTE]

yarim kilo ispanaga 2 yumurta canim

akşama mercimek çorbası köfte patates var kızlar sizce nasıl? ben yemekleri göz kararı malzeme kullanarak yaptığım için tarif veremiyorum ama pasta yapınca hemen yazıcam resim çekip koyucam

tamam beklioz tarifini

iyi barim sevaba girmişik

deluuuu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…