Dikkate alacağımO yaş grubuna göre değişkenlik gösteriyor. Mesela bize kademeli olarak evden gitmesi gerektıgını önerdi. O dogrultuda hareket ettik. Alıştıra alıştıra yani bir arkadasımın oglu 7yasındayken bosandılar onlara daha farklı bır yöntem söylemiş. Cocugun yası ve anne baba duskunlugunu baz alarak ortaya uygun bır söyleme seklı cıkarıyorlar. Bızımkı hala kekın ıcınde kakao varsa kalan kısmını yıyıp kakaolu kısmını bu babının babının dıye ayırıyor. Daha bebekte olsa bılıyor hıssedıyor işte. Dun kapının onunde oynarken ayakkabılarımızı gordu babının yeeede (babanınkı nerde) dıyo mesela. Benımkı kucuk oldugu ıcın daha kolay oldu sanırım ama sızın destek almanız sart. Bır aıle olarak gıdın zaten babası da ıdrak etsın ne yapacagını nasıl davranacagını
Biraz masum bi cocuk. Aslında zamanla anlar diye düşünmüştüm ama.. şu an bu durumu kabullenmiş görünüyor. Mesela gece uyurken konuşuyoruz ömrümün sonuna kadar bu evde kalmak isterdim dedi. Babasını özlüyor ama gelecek planlarının içinde babası yok. Çok garip.
Bu ev dediği nere.anneannesigil miBiraz masum bi cocuk. Aslında zamanla anlar diye düşünmüştüm ama.. şu an bu durumu kabullenmiş görünüyor. Mesela gece uyurken konuşuyoruz ömrümün sonuna kadar bu evde kalmak isterdim dedi. Babasını özlüyor ama gelecek planlarının içinde babası yok. Çok garip.
Evet anneannesi nin evi.Bu ev dediği nere.anneannesigil mi
Bilse gizler miydi ki?Garip değil
Çocuk boşandığınızı artık babası ile birlikte yaşamadığınızı biliyor
Bunlar okulda çocuklar arasında konuşulan bilinen konular
Oğlum sınıfta kimin annesi ve babası ayrı yaşıyor 9 yaşında iken biliyordu
Sizinki de gayet biliyordur annesi ve babasının ayrı ayrı hayatları olduğunu babasını sınırlı zamanda gördüğünü
Uzman desteği şart diye giriş yaptıktan sonra kişisel tavsiyem çocuğa yeni bi bilgi vermeden önce hali hazırda ne bildiğini ve ne hissettiğini ona sormanız. Zira çocuk olabilirler ama aptal değiller. Hatta aksine algıları son derece açık, farkındalıkları son derece yüksek.Herkese merhabalar.
9 yaşında bir evlada sahibim. Yaklaşık 1.5 yıldır ailemle yaşıyoruz. Buraya gelirken de türlü bahanelerle çocuğu atlattım. 2 ay önce de resmi olarak boşanmış bulunmaktayız ama ben hala söyleyemedim. O sormuyor bende söylemiyorum. Babasıyla görüşüyor düzenli olarak ama babası da söyleme taraftarı değil. Ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. Anlayana kadar böyle gitsin mi, yoksa karşıma alıp tane tane anlatmalı miyim? Çok kırılgan bir çocuk ne yapsam bilemiyorum. Aklınıza ihtiyacım var.
Bilse gizler miydi ki?
Neden ömrünün sonuna dek anneaannesigilde yaşamayı istermişEvet anneannesi nin evi.
Neden ömrünün sonuna dek anneaannesigilde yaşamayı istermiş
Takılmamam gereken bı noktaya takıldım belki ama merak ettim gerçekten
Ben sormuştum. Bazen gece uyumadan sorular soruyorum o cevaplıyor, oyun gibi.. mesela hep aynı rengi giyecek olsan hangi rengi secerdin gibi..Neden ömrünün sonuna dek anneaannesigilde yaşamayı istermiş
Takılmamam gereken bı noktaya takıldım belki ama merak ettim gerçekten
Çocuğunuz zaten durumu anlamıştır. Fakat bence çok hatalı davranmışsınız. Ona birbirimizden o yada bu sebepten ötürü sırlarımız olabilir demissiniz.Herkese merhabalar.
9 yaşında bir evlada sahibim. Yaklaşık 1.5 yıldır ailemle yaşıyoruz. Buraya gelirken de türlü bahanelerle çocuğu atlattım. 2 ay önce de resmi olarak boşanmış bulunmaktayız ama ben hala söyleyemedim. O sormuyor bende söylemiyorum. Babasıyla görüşüyor düzenli olarak ama babası da söyleme taraftarı değil. Ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. Anlayana kadar böyle gitsin mi, yoksa karşıma alıp tane tane anlatmalı miyim? Çok kırılgan bir çocuk ne yapsam bilemiyorum. Aklınıza ihtiyacım var.
Valla garip bi sekilde çok kolay oldu. Okulu değişti yeni okuluna çok kolay adapte oldu. Eski evimizi özlediğinde eşyalar eskimiş, nasıl olsa burada yaşayacağız artık diye sattık dedim. Babasının eve gelmesini istedi bi süre, çalışıyor uzakta gelemez dedim. Onlar bulistugunda benim de gitmemi istedi sonra, çalışıyorum işte oluyorum biliyorsun dedim. Sonrasında da hiçbirsey sormadı. .Bir buçuk yıl nasıl atlattınız
Bu zamana kadar neden solemedınız.Herkese merhabalar.
Çocuğunuz 2-3 yaşında değil onunda hayatında büyük bi değişiklik oldu ve ne olduğunu bilmeye anlamaya ihtiyacı var. Önce eşinizle konuşun kesinlikle suçlayıcı konuşmaması için. Sonra tek başına da olsanız bundan sonra nerede yaşayacağınızı babasıyla artık aynı evde olmayacaginizi , her şeye rağmen onun babası olduğunu ve babasıyla istediği zaman gorusebilecegini , babasının onu çok sevdiğini falan söyleyin. Konuşmadan önce bi pedegogdan randevu alın sadece siz gidin ne yapmanız gerektiğini vs sorarsınız.Sanırım böyle yapacak çünkü içten içe çok öfkeli. O beni suçlayacak. Ben onun yediği haltları çocuğa anlattığımda da kötü anne olmakla suclanacagim..
Sırlarımız olabilir mi demişim?Çocuğunuz zaten durumu anlamıştır. Fakat bence çok hatalı davranmışsınız. Ona birbirimizden o yada bu sebepten ötürü sırlarımız olabilir demissiniz.
Söylemedim drgil soyleyemedimBu zamana kadar neden solemedınız.
Peki doğru bi zaman mi? Karantina, okul yok oyalanacağı birşey yok. Daha zor olmaz mı?Çocuğunuz 2-3 yaşında değil onunda hayatında büyük bi değişiklik oldu ve ne olduğunu bilmeye anlamaya ihtiyacı var. Önce eşinizle konuşun kesinlikle suçlayıcı konuşmaması için. Sonra tek başına da olsanız bundan sonra nerede yaşayacağınızı babasıyla artık aynı evde olmayacaginizi , her şeye rağmen onun babası olduğunu ve babasıyla istediği zaman gorusebilecegini , babasının onu çok sevdiğini falan söyleyin. Konuşmadan önce bi pedegogdan randevu alın sadece siz gidin ne yapmanız gerektiğini vs sorarsınız.
OlabilirBence annesinin orada yaşamak istediğini düşünüp kendince ona destek oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?