Çocuğa kim bilir ne yediriyor!

Kendinizı politik olacağım gormezden gelip işime bakacağım alttan alacağım diye yormayın. Kaç yaşında kadın herkes haddini bilsin. Verin cevabını saygılı olmak zorundayım diye düşünmeyin. Saygı yasa bağlı değildir yahu o da sizi saysin insan olduğunuz için. Saymiyorsa alin cocugunuzu çıkın evinden. Yok öyle babaannesidir gormek hakkıdır falan. Görmek istiyorsa anne babanın söz hakki oldugunu kabul edip çenesini tutacak.
Bakın bazı insanlar politik davranabilir idare edebilir tahammül seviyesi daha yüksektir. Bunları yapabilen yapsın ne güzel. Ama yapamam bıktım diyorsunuz. Bu dünyaya kv es ya da başka insanların ozel hizmetine girmek için gelmiyoruz. Kısacası tutmayın kendinizı cevabını verin sınırı geniş çizin aşmasın. Akillanana kadar görüşmeyin ne olacak yani
Ben şahsen görmezden geldim, alttan aldım.. meğer içimde birikiyormuş hepsi, ve şuanda o alttan aldıklarımın görmezden geldiklerimin altında kalmış haldeyim
Sizr katılıyorum. Bu yollarsan geçmiş ve dersini acı bi şekilde almış biri olarak konu sahibinin canı daha fazla yanmadan mesajınıza kulak vermesini öneririm 👍🏻

Bir zamanlar toz kondurmadigi canim ciğerim dedigi kardeşinin gelini. Ayni binadalar kizada zulm ediyor kendisi. Onuda bıktırdı laf sokmalariyla
Yine de dikkat edin derim.
Ben nişanlıyken, önceki mesajda bahsettiğim elti var ya, o bana sürekli kaynanayı kötülerdi. Benim ailem ile ilgili ağzımdan laf alıp bütün sülaleye duyurmuslugu var. Ama ispat edemedim tabiki.

Bence görüşmeyi bırakın. Ben kv ve tayfası ile görüşmüyorum inanın kafam çok rahat. Gelmek istediklerinde evde yoğummm gel dediklerinde işim var. Benden güzeli yok. 🤣 Boşverin moral bozan herkesi çıkarım hayatınızdan

Yine de dikkat edin derim.
Ben nişanlıyken, önceki mesajda bahsettiğim elti var ya, o bana sürekli kaynanayı kötülerdi. Benim ailem ile ilgili ağzımdan laf alıp bütün sülaleye duyurmuslugu var. Ama ispat edemedim tabiki.
Keske söylese benim söyleyemediklerini en azindan tamamen görüşmeyiz:))

Problem k.validem. hic elektirigimiz tutmadı. Birbirimizden pek hoşlanmayız çok sık gidip gelmezdik birbirimize. Aramayız da genelde. Aralardan laf sokar genelde bende cevap vermezdim hic. Taa ki çocuğum olana kadar. Bir cok seye sustum. Çocuğumu benden kıskandı altını bile almama musade etmiyordu. Hastaneden cikarken bile cat diye çocugu alip odadan çıkmıştı. Sürekli göğsünde uyutmaya çalışıyordu. Lohusa halimde kac kere ağlattı beni, yine de çaktırmadım kimseye.Oğlum sarılık oldu anne sütü sarılığı dediler "ben demistim senin sütün iyi gelmiyor diye" demişti. Arkamda da hep aynı sekilde konuşmuş. Ilk 1 ay mama verdik sarılık diye sonra cok kilo aldi diye kestik. Ama çocuk her ağladığında kvalidem sürekli bu cocuk ac sütün yetmiyor diyip durdu. Göğüslerim küçük olduğu icin ona göre sütte yok. Cocugum sarılık iken de her defasinda arayip ay sarılığı gecmedi, cok canımı sıkıyor bu durum diyip durdu. Esime her defasinda beni strese sokuyor dedigimde profesyonel ol he de gec, duyma diyip durdu. Gorumcemin kizi da sarılık simdi onunla ilgili tek laf dediğini duymadım hiç. Tek derdi benimle. Her neyse oğlum 4 aylik kontrolünde 9250 gr 70 cm çıktı. Kvalidem bizimle tatile gelmek istedi, esime ben yapamamdedim götürmedik. Ona kinlendi. Esimde tatilde çocuğu tek eliyle bana uzatirken belini sakatladı. K.validem arkamdan "Kim bilir ne yediriyor çocuğa cocuk birden kilo aldı, gizli gizli ne veriyorda cocuk bu kadar kilolu oldu anlamıyorum, oglumu da sakatladi" demis. Esimle tartıştım en sonunda söyleher konuştuğu kulağıma geliyor dedim. Su zamana kadar ne güler yüzüMden ne hizmetimden eksik etmedim, tek lafina cevap vermedim. Ama bu saatten sonra susmam dedim. Kendisi hep beni yetersiz, eksik göstermeye çalışıyor. Bu çocuğa bu kadar iyi bakmama çıldırıyor. Simdi kendisi tatilde, döndüğünde neyapmam nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. Siz olsaydiniz ne yapardınız?
4 ay icin neredeyse 9.5 kg luk bir bebekten bahsediyorsunuz. Bence onu bunu birakin da obeziteyi arastirin derim. Cok kilo aldi diye mamayi biraktik demissiniz ama sonrasi da cok normal gözükmüyor. Sadece anne sutu alsa dahi bu ust sinirin da ustunde bir kilo. Sutunuz fazla yağlı olabilir emzirme sikligi miktari vs. onemli. Doktorunuz ne diyor bu duruma?

4 ay icin neredeyse 9.5 kg luk bir bebekten bahsediyorsunuz. Bence onu bunu birakin da obeziteyi arastirin derim. Cok kilo aldi diye mamayi biraktik demissiniz ama sonrasi da cok normal gözükmüyor. Sadece anne sutu alsa dahi bu ust sinirin da ustunde bir kilo. Sutunuz fazla yağlı olabilir emzirme sikligi miktari vs. onemli. Doktorunuz ne diyor bu duruma?
Bahsettik doktorumuza, obezite olabilir mi diye de sorduk. Anne sütünün obez yapmayacağını, çocuğun boyununda uzun olduğunu bu nedenle bogum bogum olmadığını, bizde ailece iri olduğumuz icin birazda genetik olduğunu söyledi. 3 saatten daha kisa sürelerde emzirmemem gerektiğini baska yapilacak birsey olmadığını da ekledi. Bizim icinde pek hos olmuyor henüz 4. Ayında 1 yasinda ki çocuk kilosuda olan bir bebegi surekli kucakta taşımak, ama birseyde yapamıyoruz ne yazık ki. Süt disinda su bile vermiyorum.

Yanlis anlamazsaniz gercekten ne yedirdiniz?4 ay da o boy ve kilo acikcasi cok saskinim.Insallah bi saglik sikintisi yoktur

Yanlis anlamazsaniz gercekten ne yedirdiniz?4 ay da o boy ve kilo acikcasi cok saskinim.Insallah bi saglik sikintisi yoktur
Doğuştan kalbinde olan sorundan baska bir sorunu yok çok şükür. Her ay kontrolune götürüyoruz asilarini da yaptiriyoruz. Komsumun kizida ayni ölçülerde gidiyor bilmiyorum bise cok fazla gelmiyor. Dedigim gibi su dahi vermiyorum, tadimlara basla diyor annem ama doktorumuz simdilik sadece anne sutu dedigi için baska bisey vermiyorum

Doğuştan kalbinde olan sorundan baska bir sorunu yok çok şükür. Her ay kontrolune götürüyoruz asilarini da yaptiriyoruz. Komsumun kizida ayni ölçülerde gidiyor bilmiyorum bise cok fazla gelmiyor. Dedigim gibi su dahi vermiyorum, tadimlara basla diyor annem ama doktorumuz simdilik sadece anne sutu dedigi için baska bisey vermiyorum
Allah sifa versin saglikli olsun da ☺

Evinize geldiğinde “oğlum hadi gel ekmek arası makarnanı ye” deyin. Ne insanlar var ya. Bu fesatlıkla nasıl bunca sene yaşamış....

4. Ayda 9 ustu kiloda bebeğe tadimlara basla diyen doktor ilk defa duyuyorum. Bence birbaska cocuk doktoruna daha gidin derim. Zaten anne sütünü bolca aliyorsa ustelik... Bana gercekten tuhaf geldi.

4. Ayda 9 ustu kiloda bebeğe tadimlara basla diyen doktor ilk defa duyuyorum. Bence birbaska cocuk doktoruna daha gidin derim. Zaten anne sütünü bolca aliyorsa ustelik... Bana gercekten tuhaf geldi.
Hayir, sanirim yanlis yazmışım. Tadimlara basla diyen annem, doktoru 6 ay sadece anne sütü diyor.

Off biktim bu kv olaylarindan.. herkesin başında ayni dertler.. bi rahat durmuyolar yaa..aynisi benimde başımda..

Bence saygıyı elden bırakmayın öncelikle.Bir süre eşinizle konuşun annenle konuş eğer tavırlarını değiştirmezse benim tavrım değişir deyin.Eğer eşinizi dinlemez aynı devam ederse.Siz söylediklerini cevapsız bırakmayın saygı çerçevesinde.Benim çocuğum en iyi ben bakarım vs diye tavrınızı koyun.Sizi üzmesine hakaret etmesine izin vermeyin.En son çare görüşmeyi kesmek olucaktır.Umarım tavırları değişir de sizin de canınızı sıkmaz daha fazla.Allah yardımcınız olsun

Back
X