Çocuğu 2, 5 yaş civarı anneler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin çocuğunuz neticede diğer çocuğa zarar verme ihtimali olan davranışlar sergilemiş. Bugün peluş oyuncak atan yarın eline geçen daha sert bişey atar. Arkadaşınız tedirgin olmakta haklı. Kendinizin yetiştirme şeklini ve çocuğunuzun hareketlerini gözden geçirin lütfen.

Herkesin çocuğu kendine kıymetli. Çocukta bir huy varsa ve benim çocuğum etkileniyorsa kimse kusura bakmasın görüşmem. Ha ben mesaj atmam yüzüne derim. Bu huyu düzelene kadar çocuklarla görüşmeyelim diye. Ben de kendi çocuğumu milletin çocuğuna oyuncak etsin diye doğurmadım.
Tüm anneler olarak Emin’im sadece siz değilsinizdir millete oyuncak olsun diye doğurmayan dediğinize katılıyorum tabi ki herkesin çocuğu kendine kıymetli ama ufak şeyleri de görmezden gelinebilir olması gerektiği yerde müdahil olmak en doğru karar tabi ki ama sizinde üslubunuz sert geldi bana 🤷🏻‍♀️ Peki çocuğunuz nasıl alıştı bu duruma hani hata yaptığını düşündüğünüzde alıp götüren sizdiniz değil mi ? Nasıl karşıladı nasıl dengelendi ?

Çok sert olmamış mı ama benim çocuğum da var 14.5 aylık o da atıyor her şeyi bu huyu devam ederse yarın öbür gün bir arkadaşım benle bu şekilde konuşsa çok üzülürdüm 🙁
18 aya kadar fırlatma huyu normalmiş, oyun sanarmış ama sonrasında fırlatmanın, hele ki 3 yaş civarında birinin kafasına cisim atmanın oyun olmadığını idrak edebilir çocuk.

Tüm anneler olarak Emin’im sadece siz değilsinizdir millete oyuncak olsun diye doğurmayan dediğinize katılıyorum tabi ki herkesin çocuğu kendine kıymetli ama ufak şeyleri de görmezden gelinebilir olması gerektiği yerde müdahil olmak en doğru karar tabi ki ama sizinde üslubunuz sert geldi bana 🤷🏻‍♀️ Peki çocuğunuz nasıl alıştı bu duruma hani hata yaptığını düşündüğünüzde alıp götüren sizdiniz değil mi ? Nasıl karşıladı nasıl dengelendi ?

İlk zamanlar ağladı tabii. Ama yapmaması gerekenleri böyle böyle öğrendi.
Bir süre parka gidemedi mesela. Neden gidemediğini anlattım. Şiddet gördüğünde git sen de vur demediö. Onun yanlışı dedim.
Aman çocuk diye salmadım yani. Kuralları biliyor gayet anlıyor

18 aya kadar fırlatma huyu normalmiş, oyun sanarmış ama sonrasında fırlatmanın, hele ki 3 yaş civarında birinin kafasına cisim atmanın oyun olmadığını idrak edebilir çocuk.
Benim ilk bebeğim ondan umarım bizimde geçicidir bu huyu yürümüyor henüz ondan da kaynaklı diye düşünüyorum daha yeni yeni emeklemeye başladı 🤷🏻‍♀️ Birde her yemeği atarak her yerini batırarak yiyor bunu da aşsak inşallah 🤲🏻

Sizinkiyle aynı yaşta bir kızım var. Bazen ne kadar uyarsak da kızsak da tembihlesek de dinlemiyorlar. Ben eğer bir daha yaparsan arkadaşına gitmeyeceğizdiyorum yada parka inmeyeceğiz diyorum genelde biraz işe yarıyor.
Yakın bir arkadaşım var oğlu sürekli benim kızımı hırpalıyor, benimki de kendini savunamıyor çünkü 1 yaş büyük diğeri. Baktım olacak gibi değil görüşmeyi azalttım. Arkadaşıma da çocuklar büyüyene kadar biraz böyle olsun dedim , o da biraz alındı sanki ama başka çarem kalmamıştı. Aşırı derecede şiddet uygulamayı seven bir çocuktu çünkü. Sizinki bu kadar yapıyor mu bilemiyorum . Hiçbir anne çocuğunun hırpalanmasını üzülmesini istemez, arkadaşınızı da anlıyorum bu yüzden.

İlk zamanlar ağladı tabii. Ama yapmaması gerekenleri böyle böyle öğrendi.
Bir süre parka gidemedi mesela. Neden gidemediğini anlattım. Şiddet gördüğünde git sen de vur demediö. Onun yanlışı dedim.
Aman çocuk diye salmadım yani. Kuralları biliyor gayet anlıyor
Bende oğluma hayırın ne demek olduğunu öğrettim biliyor bunu ama bazen gözümün içine baka baka yapıyor bide aile apartmanındayım benim hayır dediğime dedesi babaannesi evet diyor çocuk bundan çok karşıyım söylüyorum inatla onlarda yapıyorlar

Bugün pelüş atar, yarın taş
Ben atmaz demiyorum. Evet atabilir. Ancak arkadasin tavri hos olmamis. Daha kibar bir dille uyarabilirdi. Kaldi ki kadinin cocugunu gozledigini, uyardigini da goruyor. Sonucta bir cay kahve icimlik hatirlari varsa daha uygun sekilde soylemeliydi.

Böyle zihniyetteki bir insanla zerre olsun görüşmem 🤦🏻‍♀️ Sevgili konu sahibesi size gelince bence arkadaşınız fevri tepki vermiş eğer ki çocuğunuz onun çocuğunun canını yakıp ağlatmadıysa ben uyarcak bişey göremiyorum
Bu sefer canını yakmamış ya ilerde ne yapacağını bilebiliemisiniz. 22 aylik kizim var. Cocuk diye oluyor. Yolda cocuk gormesin hemen pesinden kosar. Yasitlarinin kafasini oksar sarilir. Vurmak itmek nedir bilmez. Benimde arkadaşımın oğlu hep kızıma zarar veriyor. Itiyor oyuncak atiyor vs. Aralarinda 3 ay var . O 3 ay buyuk. Annesinin tepkisi erkek oldugu icin boyle. Evet engel olmaya calisiyor ama cocuk dinlemiyor. Kizim cok kez agladi. Bu durumdan ben cok rahatsizim mumkun oldugunca arkadaşıma gitmemeye calisiyorum. Cocugumu uzak tutmaya calisiyorum. Cunku her seferinde biraz daha fazlasini yapiyor. En onemlisi kizimin siddetini ogrenmesini istemiyorum. Cocuklar cocuklardan cabuk birseyler ogreniyor. Konu sahibinin arkadaşının tek hatasi bana gore mesaj atmak olmus. Mesaj yerine kirmadan araya mesafe koyabilirdi.

Benim ilk bebeğim ondan umarım bizimde geçicidir bu huyu yürümüyor henüz ondan da kaynaklı diye düşünüyorum daha yeni yeni emeklemeye başladı 🤷🏻‍♀️ Birde her yemeği atarak her yerini batırarak yiyor bunu da aşsak inşallah 🤲🏻
2 yaş sonrasında sonlanıyor o davranış genel olarak. İnstada özellikle kısa kısa çok güzel bilgiler paylaşan uzmanlar var. Takip edip, güncellemek lazım. Bu davranış bu döneme ait doğal bir durum deyip serinkanlılıkla tepki vermeliyiz. Hepsi geçiyor, bir yenisi geliyor:)

2 yaş sonrasında sonlanıyor o davranış genel olarak. İnstada özellikle kısa kısa çok güzel bilgiler paylaşan uzmanlar var. Takip edip, güncellemek lazım. Bu davranış bu döneme ait doğal bir durum deyip serinkanlılıkla tepki vermeliyiz. Hepsi geçiyor, bir yenisi geliyor:)
Onu bende farkettim neyi yapamasa Ahh bir yapsa etse dediğim şeyleri yapınca başka şeyler yapmasını istiyorum bu seferde anne olarak bi doyumsuzluğumız var sanırm 😌

Bu sefer canını yakmamış ya ilerde ne yapacağını bilebiliemisiniz. 22 aylik kizim var. Cocuk diye oluyor. Yolda cocuk gormesin hemen pesinden kosar. Yasitlarinin kafasini oksar sarilir. Vurmak itmek nedir bilmez. Benimde arkadaşımın oğlu hep kızıma zarar veriyor. Itiyor oyuncak atiyor vs. Aralarinda 3 ay var . O 3 ay buyuk. Annesinin tepkisi erkek oldugu icin boyle. Evet engel olmaya calisiyor ama cocuk dinlemiyor. Kizim cok kez agladi. Bu durumdan ben cok rahatsizim mumkun oldugunca arkadaşıma gitmemeye calisiyorum. Cocugumu uzak tutmaya calisiyorum. Cunku her seferinde biraz daha fazlasini yapiyor. En onemlisi kizimin siddetini ogrenmesini istemiyorum. Cocuklar cocuklardan cabuk birseyler ogreniyor. Konu sahibinin arkadaşının tek hatasi bana gore mesaj atmak olmus. Mesaj yerine kirmadan araya mesafe koyabilirdi.
Benim oğlumda vurmayı hiç bilmezdi dedesinden öğrendi aynı apartmandayız hadi kavga edelim hadi bilmem ne deyip duruyor çocuk kavga edercesine hareketler yapmaya ve vurmaya başladı defalarca uyardım oğlumu da dedesini de hepsini ama inatla yapıyorlar inatla oğlumda öğreniyor keşke herşey anne de bitse 🤷🏻‍♀️

Üç tane çocuğum var ve asla başkasının evinde çok şükür çekmece karıştırma, başkasının ebini dağıtma, mutfağından izinsiz bir şey alma, ya da isteme, başkasına zarar verme, ya da zarar vermeye teşebbüsleri olmadı. Ha olsaydı zaten sürekli çocuğumun peşinde olur müsaade etmem, bazı annelerde çocuktur yapar mantığı var ve çocuklar çok zekiler, hemen çözüyorlar olayı. Nasılsa kimse bi şey demeyecek rahatlığıyla her şeyi yapabiliyorlar.

Bende oğluma hayırın ne demek olduğunu öğrettim biliyor bunu ama bazen gözümün içine baka baka yapıyor bide aile apartmanındayım benim hayır dediğime dedesi babaannesi evet diyor çocuk bundan çok karşıyım söylüyorum inatla onlarda yapıyorlar

Ben o konularda da katıyım. Bir kere dedesi gofret verdi. Anında elinden aldım. Çocuk ağladığı halde de vermedim. O gün bugündür tersimi bilir ona göre yaklaşır.
Dede nine de bilecek haddini çocuğun terbiyesini anne baba uapar. Sertçe uyarın gerekirse

Ben o konularda da katıyım. Bir kere dedesi gofret verdi. Anında elinden aldım. Çocuk ağladığı halde de vermedim. O gün bugündür tersimi bilir ona göre yaklaşır.
Dede nine de bilecek haddini çocuğun terbiyesini anne baba uapar. Sertçe uyarın gerekirse
Kaç kere sertçe uyardım İnan’ın ama şaşırmıyorum inatla devam etmelerine ben emziğe karşıyım diye kayınpederim oğlum çok ağlayan bir bebekti emzik vermiyorum diye (ki emziriyordum halen emziriyorum çok şükür) oğluma ağlamaktan çatla da anan emzik vermek zorunda kalsın diye beddua etti çekti gitti evimden 2 ay yüzüne bakmadım kapısını çalmadım ama insanoğlu işte

Cocugumu niye hirpalatayim ki, ben olsam ayni seyi yapardim. Kizim 3 yasindayken parkta kasla goz arasi baska bir cocuktan tokat yedi. Tokat atan cocugun annesi guluyordu saydim, sovdum kadin onune bakarak gitti. Baska bir olay ise kizim yine parkta kaydiraktan kayacakti , arkadan gelen cocuk kizimi itti. Bas asagi yere cakildi , tomografi vs cektirdik. Cocuklarimi bilerek agresif cocuklarla oynatmam. Ha benimki agresifse oturmam tepesinde beklerim.

Arkadaşlar tek tek alintilamadim, evet sert de atabilirdi ve ben oyun alanına gitmeden tembih de ettim, uyardım da..

6 yaşına kadar çocukların empati duygusu olmaz, davranışın sonucunu tam kestiremiyor.

Ayrıca benim oğluma da yapıldığında, nasılsa okulda da böyle ortamlara girecek diye düşünüp abartmiyorum.

Zaten asla yalnız birakilmayacak yastalar..

Anladım hepiniz az çok aynı tavirda olurmussunuz..

Ben hala ezilen çocuğum da olsa, agresif diye üç yaşındaki çocuğu etiketleyemem.

Anneyi de zan altında bırakamam.

Ha 10 yaşında çocuk yapsa tamam ama, benim kadar oyun oynayan kitap okuyan, babası kadar ilgili, sevgi pıtırcıgi aile azdır.

Yapı ve geçiş dönemleri var malesef.

Ha bu arada pedagoga da gidiyoruz, ilgisiz değiliz.

Ben hep okulda da bunlara maruz kalacaklar abartmaya gerek yok diye düşünürdüm...

Ben mi yanlisim diye şuan kendimden şüphe etim..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X