Çocuğu 2, 5 yaş civarı anneler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendimm

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2013
5.473
9.995
448
İstanbul
Arkadaşlar bugün bir arkadaşımla buluştuk, benim oğlum 38 aylık, onunki de 3 ay küçük.

Oyun alanı olan bir cafeye gittik, bizde hemen diplerindeki masada oturuyoruz, bir yandan sohbet ediyor, bir yandan da çocuklarımızı gözlemliyoruz..

Benim hayta oğlum evden çıkmadan bütün tembihlerime rağmen, oynarken arkadaşının ayaklarına oyuncak araba sürüyor, kafasına peluş oyuncak atıyor.
Elbette uyarıyorum, özür dilemesi gerektiğini yanlış davrandığını söylüyorum.

Ama en nihayetinde daha 3 yaş cocugu.

Eve dönünce arkadaşımın bana mesaji;
Yanlış anlama da, agresif çocukla oynamasa da olur..
Nasıl şaşırdım anlatamam.

Sonuçta mudahele ediyorum, yapmam gereken herşeyi yapıyorum.
Ama çocuğum evde bağırış cagiris, asla sözlü yada fiziksel şiddet olmadığı, bol oyun oynanan, sevilen sayilan bir evde büyüdüğü halde yapabiliyor..

Çok mu anormal...
Anladım ki..

Agresif çocuk, susan çocuk, konuşan çocuk diye etiketlemek için çok küçük değil mi daha bunlar..
Çok yol almayacaklar mi daha.

Bizim yapmamız gereken, doğruyu göstermek, örnek olmak değil mi.

Böyle bir tavırla karşılaşmayı gerektirecek kadar büyük bir durum mu.
Söz konusu kendi çocuğum olduğu için ben mi göremiyorum, yorumlarinizi bekliyorum ☺

Bu arada arkadaşıma kırıcı hiçbir şey demedim, sadece etiketlemek için daha küçük ler dedim, ben değil oğlum etiketledi dedi 😂😂
Bende tamam canim dedim ama sanırım biraz, bozuldum..

Ben de bi arkadaşımla sırf bu yüzden görüşmüyorum, kızımın kafasına zımba teli fırlattı ve yarıldı. Bence bir çocuk asla sebepsiz agresiz olamaz, vardır bi sebebi, çok okuyun, çocuğunuzu ve kendi davranışlarınızı iyi gözlemleyin lütfen

Pelus oyuncak atinca kafasi mi yarilmis cocugun anlamadim?
Ustelik tamam cocuklarimiz kiymetli de eger ben bu cocugun annesiyle bir yerlerde kahve icip sohbet edebiliyorsam yakinimdir o kisi. Ben bunu daha kibar dile getirirdim. O ne oyle sacma bir msjla sadece kalp kirmis. Hani soruna cozum uretmek?
Bazen insanlari anlamakta cok zorlaniyorum. Keske daha insancil yaklassalar. En azindan senin uyarilarini gormus biraz daha kibar dile getirebilirdi bunu.

Ben de bi arkadaşımla sırf bu yüzden görüşmüyorum, kızımın kafasına zımba teli fırlattı ve yarıldı. Bence bir çocuk asla sebepsiz agresiz olamaz, vardır bi sebebi, çok okuyun, çocuğunuzu ve kendi davranışlarınızı iyi gözlemleyin lütfen
Aynen bende sadece tel de görüşüyorum, çünkü kızı kızıma mikserin demiriyle vurdu, burnu mahvolmustu..
Arkadaşım ne mi yaptı güldü geçti ,benim kızım erkek gibi diye😒

Aynen bende sadece tel de görüşüyorum, çünkü kızı kızıma mikserin demiriyle vurdu, burnu mahvolmustu..
Sinir bozucu

Sizin canınız yanarken gülüyor mu bide dengesizler

Sinir bozucu

Sizin canınız yanarken gülüyor mu bide dengesizler
Maalesef , Rahat insanlari sevmiyorum. Hepimiz çocuk yetiştiriyoruz. Bazıları bu olayı çok yanlış anlıyor.. öyle saldım çayıra mevlam kayirayla olmuyor..

Çok fazla zarar verici bir şeyler yapsa da neyse ya da siz hiç uyarmasanız. Ne yani peluș oyuncak attıysa kafasına. Ayağına oyuncak araba sürdüyse. Garip yani insanlar. Herkesin çocuğu kendine kıymetli de zarar verdiği bir durum yok ortada

Pelus oyuncak atinca kafasi mi yarilmis cocugun anlamadim?
Ustelik tamam cocuklarimiz kiymetli de eger ben bu cocugun annesiyle bir yerlerde kahve icip sohbet edebiliyorsam yakinimdir o kisi. Ben bunu daha kibar dile getirirdim. O ne oyle sacma bir msjla sadece kalp kirmis. Hani soruna cozum uretmek?
Bazen insanlari anlamakta cok zorlaniyorum. Keske daha insancil yaklassalar. En azindan senin uyarilarini gormus biraz daha kibar dile getirebilirdi bunu.
Bugün pelüş atar, yarın taş

2,5 yaş çocuğum var.
Böyle atmalı itmeli oynayan çocuklardan illalah ettim. Oğlum kibar ve hassastır. Asla itmez.
Ama çocuğun yapısı böyle demeyin.
Ben yapma etme diyip kenarda durmuyorum. Böyle oyun alanında yaşıtlarına yanlış davrandığında gidip uyarıyorum tekrarlarsan eve döneriz diye. Tekrarladığında da muhabbet tatlı da gelse eve dönüyoruz. İlk zamanlar çok ağlardı artık öğrendi. Haliyle davranışları kontrollü.
Kusura bakmayın ama siz üç yaş çocuğu diye görmezden gelirseniz elbette kötü davranışlar aynen devam eder. Anne olarak engel olamıyorsanız yaşıtlarıyla bir araya getirmeyeceksiniz.
Kontrol edemediğiniz çocuğu salmayacaksınız yani

Böyle zihniyetteki bir insanla zerre olsun görüşmem 🤦🏻‍♀️ Sevgili konu sahibesi size gelince bence arkadaşınız fevri tepki vermiş eğer ki çocuğunuz onun çocuğunun canını yakıp ağlatmadıysa ben uyarcak bişey göremiyorum

Arkadaşınızın mesajı pek hoş olmamış. Kaldı ki bu tarz şeylerin mesajla dile getirilmesi bile oldukça kaba bir davranış bence.

Benim hayta oğlum evden çıkmadan bütün tembihlerime rağmen, oynarken arkadaşının ayaklarına oyuncak araba sürüyor, kafasına peluş oyuncak atıyor.
Fakat bu tarz şeyler sürekli tekrarlanıyorsa bir şekilde o da çocuğunun üzülmesini engellemesi gerek diye düşünüyorum. (Asla seçtiği yolu tasvip etmiyorum.)

Kızım iki yaşını birkaç ay geçti. Bir dönem ısırma huyu edindi ve kesinlikle hiç ısırılmamıştı. Kabustu, yemin ediyorum kabustu. Parklarda maymun misali kaydırak tepelerinde takipte gezdim "Aman kimseyi ısırmasın." diye. Arkadaş ortamında herkesi uyarıyordum. O huyundan vazgeçene kadar arkadaşlarıyla oyunlarına hep müdahil oldum. Kazasız atlattık. Çünkü kimsenin çocuğuna küçük ya da büyük zarar verme hakkı yok kızımın.

Ben bu durumu yaşamış biriyim, zorluğunu, karşımdakinin henüz bebek olduğunu bilir durumdayım. Ama aynı şekilde başka bir bebek kızımı ısırsa muhtemelen görüşmeyi keserim. Bunu etiketlemek için değil. Çocuğumun üzülmemesi için yaparım.

2,5 yaş çocuğum var.
Böyle atmalı itmeli oynayan çocuklardan illalah ettim. Oğlum kibar ve hassastır. Asla itmez.
Ama çocuğun yapısı böyle demeyin.
Ben yapma etme diyip kenarda durmuyorum. Böyle oyun alanında yaşıtlarına yanlış davrandığında gidip uyarıyorum tekrarlarsan eve döneriz diye. Tekrarladığında da muhabbet tatlı da gelse eve dönüyoruz. İlk zamanlar çok ağlardı artık öğrendi. Haliyle davranışları kontrollü.
Kusura bakmayın ama siz üç yaş çocuğu diye görmezden gelirseniz elbette kötü davranışlar aynen devam eder. Anne olarak engel olamıyorsanız yaşıtlarıyla bir araya getirmeyeceksiniz.
Kontrol edemediğiniz çocuğu salmayacaksınız yani
Çok sert olmamış mı ama benim çocuğum da var 14.5 aylık o da atıyor her şeyi bu huyu devam ederse yarın öbür gün bir arkadaşım benle bu şekilde konuşsa çok üzülürdüm 🙁

Al işte.
Kesin bu mesaji atan kadın da,bir misafirlige gittiğinde,cocugu yaramazlık yaptığında ya da gittikleri evdeki eşyalara falan zarar verdiginde gülüyor umursamıyordur.

😁😁 Hayır bir de çocuğun söylediği şeyi gelip size mesajla söylemesinin anlamı ne..Çok ayıp etmiş.
Arkadaşınız bir de. Cocuk bu yahu adı üstünde çocuk
Bazı insanları anlamak cok zor gerçekten.

Arkadaşın çocuğu da benzer şeyler yaptığında, -oyuncak fırlatma, ayağa basma, durup dururken tekne atma-Biz de ne var bunda diye düşünüyor, hatır sayıyorduk, kanlar içinde bıraktı kızımızı zımbayı atınca. Zımbanın ucundaki zımba sökmek için olan sivri uç alnını parçaladı. hastanede aldık soluğu, dikişler...sabahladık. karşı taraf inanılmaz rahat, çocuktur yapar mantığı. Bu hanımefendi testiyi kırmadan önlemini almış, iyi yapmış bence.

Çok sert olmamış mı ama benim çocuğum da var 14.5 aylık o da atıyor her şeyi bu huyu devam ederse yarın öbür gün bir arkadaşım benle bu şekilde konuşsa çok üzülürdüm 🙁

Herkesin çocuğu kendine kıymetli. Çocukta bir huy varsa ve benim çocuğum etkileniyorsa kimse kusura bakmasın görüşmem. Ha ben mesaj atmam yüzüne derim. Bu huyu düzelene kadar çocuklarla görüşmeyelim diye. Ben de kendi çocuğumu milletin çocuğuna oyuncak etsin diye doğurmadım.

Arkadaşın çocuğu da benzer şeyler yaptığında, -oyuncak fırlatma, ayağa basma, durup dururken tekne atma-Biz de ne var bunda diye düşünüyor, hatır sayıyorduk, kanlar içinde bıraktı kızımızı zımbayı atınca. Zımbanın ucundaki zımba sökmek için olan sivri uç alnını parçaladı. hastanede aldık soluğu, dikişler...sabahladık. karşı taraf inanılmaz rahat, çocuktur yapar mantığı. Bu hanımefendi testiyi kırmadan önlemini almış, iyi yapmış bence.
Peki sadece merakımdan soruyorum bu zımba neden ortadaydı ? Neden çocukların erişebileceği bir yerdeydi ? Kızınıza çok üzüldüm umarım iz kalmamıştır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X