- 2 Aralık 2013
- 9.491
- 37.850
- 548
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Evet ama. Böyleleri genelde bedavacı olur herşeyi kızın annesi alsına getirirler canım.. O bir hatırdır hevestir ama gelde anlatYani şunu şunu alacağız kızım ne dersin dediğinde kız da zaten şunu annemler aldı ama bunu da siz alabilirsiniz diyebilir mesela dimi. (Almak zorunda değiller o ayrı konu ama içlerinden gelmişse de konuşarak ihtiyaçlar alınabilir)
İsteğe bağlı sezaryen de varDoğum şeklinize gidişata göre doktor karar veriyor diye biliyorum
Sanırım aa bizim almayı düşündüklerimizi hep onlar aldı tüh görüyor musun deyip konuyu kapatacaklarBana sormuyor bir de hep eşime sorduruyor
Ama kayınvalidenin isteğine bağlı değil dimi burada dikkat çekmek istediğim şey bu çünküİsteğe bağlı sezaryen de var
şaka mı?Kızlar benim asıl kızdığım nokta şu evlendiğim ilk yıl vajinismustum ben.Kimseye diyemiyorduk bunlar sürekli torun diyorlardı.Ben annemdeyken anası eşimi sıkıştırmış torun yok mu daha diye bizimki sorunumu anlatmış ertesi gün kv annemle konuşmaya geldi kızının şöyle şöyle rahatsızlığı varmış biz torun istiyoruz bu çocukların çaresine bakalım diye.Biz öylelikle tedaviye gittik...İyi şeylere vesile olmuş olabilir iyi ki de oldu ama torun diye annemin kapısına geldi beni babama kayınpederime rezil etti şimdi böyle yapması benim zoruma gidiyor
Keşke şaka olsa beni dillere düşürdükten sonra böyle yapması asıl zoruma giden.Ve tedavi maarafımı ailem karşıladı ben de düğünden kalan 1 tane bilezik sattım daha benim ailem ne yapsın ?şaka mı?
Geçmişte yaşadıklarınızin etkisi de var şu an kızmanızda tabiki ama eşinizi seviyor ve evliliği sürdürme eğilimi gösteriyorsaniz bunları hatırlamak aşamamak düşünüp zihninizi yormak sadece sizi yıpratır üstüne bi de eşinizin gözünde devamlı annesini kötüleyen biri oolursunuz eğer genellikle annesine hak veren biri ise. Benim demek istediğim haklı olsanız da elinizden bir şey gelmeyen durumlarda bari canınızı sıkmayın zor da olsaKızlar benim asıl kızdığım nokta şu evlendiğim ilk yıl vajinismustum ben.Kimseye diyemiyorduk bunlar sürekli torun diyorlardı.Ben annemdeyken anası eşimi sıkıştırmış torun yok mu daha diye bizimki sorunumu anlatmış ertesi gün kv annemle konuşmaya geldi kızının şöyle şöyle rahatsızlığı varmış biz torun istiyoruz bu çocukların çaresine bakalım diye.Biz öylelikle tedaviye gittik...İyi şeylere vesile olmuş olabilir iyi ki de oldu ama torun diye annemin kapısına geldi beni babama kayınpederime rezil etti şimdi böyle yapması benim zoruma gidiyor
Ama kayınvalidenin isteğine bağlı değil dimi burada dikkat çekmek istediğim şey bu çünkü
Planlı değildi onların para vermesi o an spontane gelişti ama dediğiniz gibi o hakkı gördüler kendilerindeYanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama yok beşiğiymiş yok odasıymış yok ultrasonuymuş filan karşıladıkları sürece (sizin ya da karşı tarafın ailesi fark etmez) doğum şeklinize kadar laf söyleme haklarını kendilerinde görüyorlar işte. Ne aileniz ne eşinizin ailesi bir şey almak zorunda değil esasen. Bu şekilde kapatın artık bence bir daha konusu açılırsa, çocuk sizin çocuğunuz bu şekilde onlara söz hakkı vermiş oluyorsunuz sürekli.
İlk heyecan başka oluyor ilk bebeğimi kaybettim zaten düne kadar hiç bir şeyi yoktu dün sadece mobilyalar geldi işte onun dışında zıbını bile yok ben hala korkuyorum hayal kurmaya belki dedim alışverişte kafam dağılır ama nerede hemen kuyruk olacak peşimizeSiz haklısınız, ilk bebeğiniz ilk heyecanınız eşinizle ikiniz yaşayacaksınız tabikii. Doğuma da doktorunuzla beraber siz karar vereceksiniz. Ancak çok fazla karışmalarını istemediğiniz konularda fikir sahibi olmalarını engellerseniz rahatlarsınız. Sizin nasıl doğum yapacağınız salona bir beşik alacağınız vs gibi detayları bilmeselerde olur, gelince görürler. Sizde strese girmezsiniz böylelikle :)
Katiliyorum. Detayli ultrasonun parasini vermisler onu da vermeyebilirlerdi. Bu isleri senin ailen sunu aldi benimki bunu aldi diye yarisa cevirmeye gerek yok. Sizinkilerin durumu oda takimi almaya musaitmis almislar. Esinizin ailesinin.durumu atiyorum hastane cikisi almaya yetiyordur onu alirlar. Veya sonra azar azar alirlar. Kim icinden ne geliyorsa onu yapar. Habire ne alalim, onun ailesi ne aliyorsaonu almayalim vs demeleri hos degil gerci. Herhalde sizin beklentiniz ne, aileniz ne aliyor onu ogrenmeye calisiyorlar. Her sorduklarinda ne istiyorsaniz onu alin deyin gecin. Az beklenti cok mutluluk.Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama yok beşiğiymiş yok odasıymış yok ultrasonuymuş filan karşıladıkları sürece (sizin ya da karşı tarafın ailesi fark etmez) doğum şeklinize kadar laf söyleme haklarını kendilerinde görüyorlar işte. Ne aileniz ne eşinizin ailesi bir şey almak zorunda değil esasen. Bu şekilde kapatın artık bence bir daha konusu açılırsa, çocuk sizin çocuğunuz bu şekilde onlara söz hakkı vermiş oluyorsunuz sürekli.
Benim bir beklentim yok dediğiniz gibi durumu hastane çıkışı almaya yetiyordur onu alır gocunmam.Ama sürekli sorulması ayıp yani bir de bana sormuyorlar eşime sorduruyorlar.Bir kere iyi niyetli olsan alırsın gelinini karşına kızım ailen ne alacak bilmem ama bizim durum sadece şunu şunu yapmaya müsait yarım elma gönül alma, belki maddi olarak size bir şeyler katamayız ama manevi olarak yanındayız sağlıkla gelsin yavrumuz gerisi hallolur dese yetecek bana ama o da yok.Katiliyorum. Detayli ultrasonun parasini vermisler onu da vermeyebilirlerdi. Bu isleri senin ailen sunu aldi benimki bunu aldi diye yarisa cevirmeye gerek yok. Sizinkilerin durumu oda takimi almaya musaitmis almislar. Esinizin ailesinin.durumu atiyorum hastane cikisi almaya yetiyordur onu alirlar. Veya sonra azar azar alirlar. Kim icinden ne geliyorsa onu yapar. Habire ne alalim, onun ailesi ne aliyorsaonu almayalim vs demeleri hos degil gerci. Herhalde sizin beklentiniz ne, aileniz ne aliyor onu ogrenmeye calisiyorlar. Her sorduklarinda ne istiyorsaniz onu alin deyin gecin. Az beklenti cok mutluluk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?