Çocuğu babamın evinden getirdim sanırım

Bir daha sorduklarında net bir dille 'bunu 4. Ye Sordunuz kimseye bir şey alın dediğimiz yok ailemin içinden gelmiş hediye aldılar. Sizinde içinizde ne geliyorsa yapın' deyin.
Eşinizle de keşke kavga etmeseydiniz ama haklısınız yani hormonlarla beraber eş ailesi katlanılmaz oluyor. Sakin bir anda olanları anlatın. Aileyi kötülemeden yaptıklarını anlatın.
Bir de tavsiyem mutlaka bez beşik alın odada kullanmak için diğerleri hem hantal hem çok yer kaplıyor.

Evet ama. Böyleleri genelde bedavacı olur herşeyi kızın annesi alsına getirirler canım.. O bir hatırdır hevestir ama gelde anlat

Kızlar benim asıl kızdığım nokta şu evlendiğim ilk yıl vajinismustum ben.Kimseye diyemiyorduk bunlar sürekli torun diyorlardı.Ben annemdeyken anası eşimi sıkıştırmış torun yok mu daha diye bizimki sorunumu anlatmış ertesi gün kv annemle konuşmaya geldi kızının şöyle şöyle rahatsızlığı varmış biz torun istiyoruz bu çocukların çaresine bakalım diye.Biz öylelikle tedaviye gittik...İyi şeylere vesile olmuş olabilir iyi ki de oldu ama torun diye annemin kapısına geldi beni babama kayınpederime rezil etti şimdi böyle yapması benim zoruma gidiyor

Bence sinir olmakta haklısınız. Bişey alacakları yok yalandan topu sizin ailenize atıp suyu bulandırmaya çalışıyorlar.
hee zaten kimse bişey almak zorunda değil.
yukarda bi arkadaş yazmış, bi daha sorarlarsa benim ailem alacaklarını aldı siz istediğinizi alabilirsiniz diyin geçin. Alışverişe de sizinle gelmesinler.

Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama yok beşiğiymiş yok odasıymış yok ultrasonuymuş filan karşıladıkları sürece (sizin ya da karşı tarafın ailesi fark etmez) doğum şeklinize kadar laf söyleme haklarını kendilerinde görüyorlar işte. Ne aileniz ne eşinizin ailesi bir şey almak zorunda değil esasen. Bu şekilde kapatın artık bence bir daha konusu açılırsa, çocuk sizin çocuğunuz bu şekilde onlara söz hakkı vermiş oluyorsunuz sürekli.

şaka mı?

Keşke şaka olsa beni dillere düşürdükten sonra böyle yapması asıl zoruma giden.Ve tedavi maarafımı ailem karşıladı ben de düğünden kalan 1 tane bilezik sattım daha benim ailem ne yapsın ?

Geçmişte yaşadıklarınızin etkisi de var şu an kızmanızda tabiki ama eşinizi seviyor ve evliliği sürdürme eğilimi gösteriyorsaniz bunları hatırlamak aşamamak düşünüp zihninizi yormak sadece sizi yıpratır üstüne bi de eşinizin gözünde devamlı annesini kötüleyen biri oolursunuz eğer genellikle annesine hak veren biri ise. Benim demek istediğim haklı olsanız da elinizden bir şey gelmeyen durumlarda bari canınızı sıkmayın zor da olsa

Siz haklısınız, ilk bebeğiniz ilk heyecanınız eşinizle ikiniz yaşayacaksınız tabikii. Doğuma da doktorunuzla beraber siz karar vereceksiniz. Ancak çok fazla karışmalarını istemediğiniz konularda fikir sahibi olmalarını engellerseniz rahatlarsınız. Sizin nasıl doğum yapacağınız salona bir beşik alacağınız vs gibi detayları bilmeselerde olur, gelince görürler. Sizde strese girmezsiniz böylelikle :)

Planlı değildi onların para vermesi o an spontane gelişti ama dediğiniz gibi o hakkı gördüler kendilerinde

İlk heyecan başka oluyor ilk bebeğimi kaybettim zaten düne kadar hiç bir şeyi yoktu dün sadece mobilyalar geldi işte onun dışında zıbını bile yok ben hala korkuyorum hayal kurmaya belki dedim alışverişte kafam dağılır ama nerede hemen kuyruk olacak peşimize

Benim eşimin ailesi de vajinismus olduğumu öğrendi ve beni evlerine çağırdılr. Hatta kv oğlum günyüzü görmedi diye ağlamış günlerce. Ama eşim beni bu konuda bir araya getirmedi. Tedavimi kendim oldum. Şükürler olsun hamile kaldım. Şimdi de sen zayıfsın nasıl doğum yapcaksın. Sen de çok abartıyorsun hamilelik ağrılarını falan diyor. Oralı olmuyorum çünkü eğer karışmasına başta izin verseydim ileriye gidicekti. Bebek eşyalarımı da kendim alıcam elimden geldiğince. Çok dua ettim bugünleri görmek için zehir edemem. Bence sende çok dahil etme kendi hamileliğinin tadını çıkar.

Almak isteyen her türlü alıyor.Eltim bebek arabası almıştı annem mama sandalyesi almıştı kayınvalidem bebek yorgan battaniye her türlü yünden yelek hırka yaptı.

Odasını biz ayarladık şimdi tekrar odalarına iki yatak aldık ve bir beşik alıcaz benim çocuklarım benim sorumluluğum kimseden beklentim yok ama kim ne alıcak diye 3 kere sorup birşey almamakta ne bileyim

Bazı insanlar sadece konuşur yapacak olanlar harekete geçer.

Katiliyorum. Detayli ultrasonun parasini vermisler onu da vermeyebilirlerdi. Bu isleri senin ailen sunu aldi benimki bunu aldi diye yarisa cevirmeye gerek yok. Sizinkilerin durumu oda takimi almaya musaitmis almislar. Esinizin ailesinin.durumu atiyorum hastane cikisi almaya yetiyordur onu alirlar. Veya sonra azar azar alirlar. Kim icinden ne geliyorsa onu yapar. Habire ne alalim, onun ailesi ne aliyorsaonu almayalim vs demeleri hos degil gerci. Herhalde sizin beklentiniz ne, aileniz ne aliyor onu ogrenmeye calisiyorlar. Her sorduklarinda ne istiyorsaniz onu alin deyin gecin. Az beklenti cok mutluluk.

Canim öncelikle bebegini saglikla kucaga al insallah. Önemli olan senin ve bebegin sagligi kendini bos yere fazla üzme
Madem ne alacagini bilmiyor sözde ufak tefek alabilecekleri birsey söyleyin. Gerisine kulak asmayin. Ilk torun ise ilk heycandan bazi aile büyükleri sacmalayadabiliyor. Alisverise tek basina gitmek istiyorsaniz orda net olun. Ilk tek basiniza gitmek istediginizi söyleyin. Esinizle bu süreci kavga ederek gecirmeyin.

Benim bir beklentim yok dediğiniz gibi durumu hastane çıkışı almaya yetiyordur onu alır gocunmam.Ama sürekli sorulması ayıp yani bir de bana sormuyorlar eşime sorduruyorlar.Bir kere iyi niyetli olsan alırsın gelinini karşına kızım ailen ne alacak bilmem ama bizim durum sadece şunu şunu yapmaya müsait yarım elma gönül alma, belki maddi olarak size bir şeyler katamayız ama manevi olarak yanındayız sağlıkla gelsin yavrumuz gerisi hallolur dese yetecek bana ama o da yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…