Çocuğu babamın evinden getirdim sanırım

Annemler doğum paramı da verecek oldu.Sakın dedim,sakın üstlenmeyin biz hallederiz.Devlette insan yerine koyuyorlar çünkü ilgi 10 numara doğru neden gitmedin ki hey ya Rabbim ya ne sinir insanlar var

Kan sulandırıcı iğneler norml doğuma engel değil gece norml doğum şansınız varsa deneyin
Karnımda hindistan cevizi kadar fıtık var biraz da ondan dolayı istemiyorum.Kan sulandırıcıyı öne sürme sebebim şu planlı doğumda 24 saat önce kesiliyor ama normal doğum kendiliğinden geliştiği için ne zaman keseceğini bilemiyorsun Allah izin verir de o aşamaya kadar gelirsek de son dk riske atmayı göze alamıyorum

Canım sancına göre tahmin ediyorsun ben de ok sapar kullanıyordum suni sancıyla normal doğum yaptım tabi fıtık için bir şey diyemem doktorun neyi önerirse o nu yap

Canım sancına göre tahmin ediyorsun ben de ok sapar kullanıyordum suni sancıyla normal doğum yaptım tabi fıtık için bir şey diyemem doktorun neyi önerirse o nu yap
Ya öyle mi oluyor ? Ben sırf o yüzden istemiyordum sanki bebeğe o dk bir şey olacak korkusu var bende Ben illa da olmaz demiyorum bir anda suyun sancım gelir doğum hızlı gelişir olur ama günümü doldurup günlerce bekleyip illa da normal diye diretmek istemiyorum bana günler geçmiyor zaten 38 hafta olsun doktora alın beklemeyelim derim diye düşünüyordum bu benim kararıma bağlı mı bilemem ama inşallah görebilirsek o günleri

Siz de deyin ki annemler su kadar bin liralık masraf yaptılar altında kalmak istemiyorsanız siz de nakit olarak verin ordan cocugun masraflarını giderelim diyin. Ayrıca bebek arabası gibi bir sürü ihtiyaç var.

Siz de deyin ki annemler su kadar bin liralık masraf yaptılar altında kalmak istemiyorsanız siz de nakit olarak verin ordan cocugun masraflarını giderelim diyin. Ayrıca bebek arabası gibi bir sürü ihtiyaç var.
Eşimin teyzesi bebek mağazasında çalışıyor bebek araabası ve pusetini almayın sakın seçmeye gelin seçtiğinizi verelim dedi olmaz desek de çok ısrar etti sağolsun o alacak ama tabii onunla bitiyor mu bir sürü şey var madem soruyorlar iyi bir masrafa sokmak lazım ki ağızlarını açamasınlar da işte bizde insanlık var kıyamayız kimseye almak için değil kaçınmak için sorduklarına eminim.Sanki bir beklentim var da gölge etme başka ihsan etmem yani ne isteyeceğim

Bizim burda kırklığı kız evi düzer ben de hamile olduğumu söyledikten bir gün sonra kv annemi arayıp ee hazırlığa başlarsın artık anca yaparsın demiş terbiyesiz kadın ne kadar sinirlenmiştim ben de herşeyi annemle babam yaptı odamızı dört dörtlük dizdiler oda almakla kalmayıp ayrıca sepet beşik dahil aldılar diğer aldıklarını saymıyorum bile ama kaynanam 2-3 tane yelek işletti diye her yerde yayın etti düşünün yani hiç sıkmayın canınızı almayacaklar laf olsun diye soruyorlar

Yuvam yıkılmasın istedim sineye çekip affettşm ama şart koşarak affetmeliymişim meğer arada laf taşımayacaksın bir daha diye...Ah ne diyeyim çekilecek çilem varmış

Canım ben 0.4lük oksapar kullanıyordum 36 haftaya kadar da ecopirin içtim bende başta bebeği riske atmak istemediğim için sezeryanda düşünüyorum doktor oksapar norml doğuma bir etkisinin olmadığını söyledi sezeyan içinde 39 haftadan önce almam dedi ilk bebek benim de 4 aylık şimdi kızım
Bnde 39 a kadar bekleyeceksem normal doğumu da denemek istedim 40+3 de suni sancıyla doğum oldu zordu ama bitiyor bir şekilde şimdiden hayırlı doğumlar
Kv gelince kesinlikle alışverişi üzerine alıp millete öyle diyecekse götürme bence bebek arabasını onlara aldırın güzel bir bebek arabası alldırın anne bebek çantası ve kanguru aldırttın bebeğinize de takı ne takacaklarsa bir üstünü isteyin (anneniz o da yapmışsa onların da durumu varsa onlar da yapmak zorunda çünkü kendileri anneleri soruyorsa o da yapsın bebeğe bir oda kurmak sanıldığı gibi öyle Kolay değil)

Keşke şaka olsa beni dillere düşürdükten sonra böyle yapması asıl zoruma giden.Ve tedavi maarafımı ailem karşıladı ben de düğünden kalan 1 tane bilezik sattım daha benim ailem ne yapsın ?
o zaman alıcaksınız karşınıza çatır çatır içinizdekileri söyleyeceksiniz. sizden ailem her şeyi aldı/alıyo, bişey kalmadı alınacak demenizi bekliyorlar resmen. e almasınlar kimse bi başkasına güvenip çocuk yapmıyo sonuçta. ama bebek avutur gibi ha aldık ha alıcaza gerek yok.

daha bunun doğumu var bakması var var da var. sinirden kendinizi yersiniz onlar da geçer karşınıza sizi izler olan size olur. biraz diş gösterin. eşinizden ne köy olur ne kasaba.

Yuvam yıkılmasın istedim sineye çekip affettşm ama şart koşarak affetmeliymişim meğer arada laf taşımayacaksın bir daha diye...Ah ne diyeyim çekilecek çilem varmış
Kuzum kusura bakma
Senin kocan ne yaparsan yap değişmez
Adam anneci, laf taşıyıcı biri.
Keşke çocuk için acele etmeseydin.

İyide sormuşlar sadece ne alacaklar bizde aynısını almayalım diye sende kayınvalideme annemlere bunu bunu aldı sizde bunu alırsanız bebek arabası ne bileyim odada kullanacağınız beşiği söyleyebilirsiniz yada ne bileyim istediğiniz bir set takım söyleyin gitsin hiç sormasalar sormadı dersiniz eski konularınızı bilmeyerek yazıyorum tabi bunları kayınvalidenizde belki alışverişte aldıklarının parasını verecektir siz beğenin istiyordur beğenmediğiniz kullanmayacağınız birşey almamak için öyle demiş olabilir yine söylüyorum eski konularınızı bilmiyorum iyi yönden düşünmek için yazdım bunları bizde yengeme beşli set resmi attık bunların hangisini istersin diye kullanmıcam almayın dedi mesela kafamıza göre alsaydık kalacaktı misal

Yok gerçekten ben de ilk sorulduğunda kötü düşünmedim ama 3. 4.oldu bu onların adetlerinde her şeyi kız tarafı yaparmış(nasıl bir adetse haberimiz yok) onlar ne yapacaklarmış bilelim aynı şeyi almayalım hep aynı soru. Sürekli aynısı sorulmaz ki insana,insan olan tek seferde anlar oda takımı alacaklar demiştim daha ne soruyor boyna boyna

Benim kayınvalidemde öyle yapmıstı ben kaçtım evlendim babam görüşmüyor hala ikinci cocugumda oldu ilk doğummda hiç bişi aldırmadılar bize ailesi alacak diye konusmuyor bile ne alacaklar diyememiştim takım battaniye falan almıstı annem teyzelerim gizli saklı göndermişti babamdan kaynanam bir takım almıstı ikinci doğumda da iki zıbın Bi takım aldı takısı hiç bişey yok cok şükür ihtiyacımda yok bir corabına biz almıstık ilk cocukta aileden beklemeleri asıl sizi sinir eden smdi anlıyorum annemler alacağını almıs birşey almayacak artık deyin eşinize sonrada izleyin sadece madem laf taşıyormuş bunuda söyler mutlaka ondan sonra çıkar ne düşünüyorsa ortaya dökülür

Neden bu kadar müdehale ediyorlar ki
Çocuk kiminse o alır esyalarını
Doğuma da doktor karar verir
Büyükler hediye etmek isterse eder o ayrı ama saçmalamış

Benim ailemde hepsini aldılar canım besigi arabası ustu basi yatağı yorgsn carsafina kadar kv dogumda bir ceyrek taktılar. Usul böyle takma kafana . Hem kv kp esim de eşyayı vs yaptılar 2 sene evvel evlendim ben 80 bine mal oldu eşya altın dugun vs tek bir tarafa yüklenmek doğru değil. Karşılıklı anlayış içinde olunmalı.

Erkek ailesinin her şeyi oğluna söyleyip gelinine bir laf söyleyememesine sinir oluyorum. Ayrıca ne münasebet kız ailesi alırmış filan eskiden böyle şeyler mi varmış. Çocul kiminse çocuğun ailesi alır. Elbette kişinin anne babası torunu için maddi durumlarına göre hediye alabilirler. Ama kimse ailesine benim çocuğuma oda takımı alın beşik alın bebek arabası alın diyemez ki. Almak isteyen zaten anneyi arar neye ihtiyacın var deyip sorar. Bunların bir halt yapmaya gönlü yok kocanı arayıp yapacakmış gibi gösteriyorlar. Üstelik eski beşiği önermesi de çok kötü..

insanların doktorculuk oynaması da... kendısıne ne dogum seklınıze karısıyor herseye karısıyor bu kaynanalar nıye kendılerını kucuk dagları yaratmıslar havasına sokuyorlar kaynana olunca ne oluyor ben anlamıyorum bunları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…