- 25 Şubat 2014
- 395
- 122
- 123
- 35
Ben 2. Sınıf okutuyorum. Sorulara baktım evet, ben1 öğrencimi tavsiye ettim 70in üstünde bekliyoruz. Bakalım hayırlısı.Hocam siz kacinci sinifi okutuyorsunuz birde sorulari gordunuz mu cocuklarinizdan bu sinava giren varmi girenvarsa nasil durumlari
Amacımız bir yetenek varsa zamanında farkedilmesi, yoksa da çocuğumuz zaten başarılı bir öğrenci üzülmenize gerek yok. Sonuçta o anki haliyle alakalı bir durum, çözmek istememiş bile olabilir.Benim niyetimde oyxu yani onemli degil oglum bu sinav sen gir cik dedim kafaya takma ama cikinca yaptigi yanlislari gorunce cok uzuldum ve haliyle onada yansittim bence kolay sorularda vardi ama onlari normalde yaptigini bildigim i in yapamadigina. Cok uzuldum dolayisiyla o da uzuldu bende asiri ustun zekali lari duydum cok zor oyle de olsun istemem ama bu sinavda neden bu ladar yanlisi ciktigini anlayamadim bu arada oglumun dersleri cok iyi 3 e gidiyor ve ookul birincisi haftaya persembe gunude ram ile randevunuz var o da iq testi yapacakmis okulda tarama yaptilar ve her siniftan 5 6 ogren i rama gidiyor ama gidenlerden olumsuz diyenler cok yani cocugunuzu niye getirdiniz deyip bu cocuk normal diye yolluyorlarmis birde cok karisik bir ortam diye soylendi yani otistik down lu ve bircok cocugun icinde karisik bir ortam diye duydum ben persembe gidecem hayirlisi ama bu sinavda hayal kirikligina ugtadim cunku oglumdan beklentim coktu
Çok zor çünkü bu çocuklar farklı.teşekkür ederim hocam. .Neden dua ettik dediniz biraz açıklar misiniz? ? neden çok zor?? yani ben öyle üstün yetenekli çocuk gibi görmüyorum çocuğumu, öğretmen yazdırmis bizde gittik..sonucu ne olur bilmiyorum sınavın henüz
Çok zor çünkü bu çocuklar farklı.
Farklı oldukları için yaşıtlarıyla birşey paylaşamıyorlar.
Bu durumda geriye anne baba kalıyor.
Bunun için de aileye öncelikle eğitim verilmesi gerekir.
Sürekli kontrol altında tutulmalıdırlar çünkü araştırmalara göre görünüyor ki farkında olunmayanlar ergenlik senelerinde sorunlu bireyler oluyor. Eğitimlerde bunun çok örneğini gördük.
Bu sebeplerden ötürü varsa kontrol altına erkenden alınması gerektiğini biliyoruz.
Inanın bazı anne ve babalar gerçekten çok yanlış yapıyorlar ki şu zamana kadar bizim eğitimde doğru bildiğimiz yanlışlar da varmış. O yüzden zor.
Örneğin 32 yaşında bir arkadaşıma sırf yapamazsın denildiği için ilçeler arası otomobille geri geri gidiyor.
2. Sınıf okutuyorum, uzay konusunu işliyoruz. Çocuklara uzayın genişleyebilen birşey olduğunu anlattım. Üstün öğrencim 1 hafta boyunca şunu düşündü, "öğretmenim, uzay genişleyelirse daralan da bir şey olabilir. Her an yok olabiliriz" diye çocuk uyku uyumamış evde düşünmekten. İşte, bu beyin heba olmamalı ve yeterli olmak için anne baba öğretmen çok okumalı. Hele hele görmezden gelinirse işte o zaman sorunlu birer birey yetiştiriyoruz ellerimizle ya da herkes gibi oluyor ve bir yetenek sönüp gidiyor. Bu sadece şu an aklıma gelen. Konuşulacak çok şey var yeri geldikçe paylaşmak isterim.
Zaten böyle öğrencilerin ülke içersindeki oranı %2. Bu orana göre her okuldan çıkacak öğrenci sayısı bir elin parmaklarını geçmez.Teşekkür ederim cvplar için. .ilginçmis gerçekten. .puanlama neye göre oluyor acaba? ? en çok yapanlardan aşağı doğru mu? zaten kurslarin alacağı sayı çok az, okullarda sınıf açılsa bile her okulda olmaz sanırım. .bizim okul istanbul olduğu halde çok geri bu konularda malesef. .
Teşekkür ederim cvplar için. .ilginçmis gerçekten. .puanlama neye göre oluyor acaba? ? en çok yapanlardan aşağı doğru mu? zaten kurslarin alacağı sayı çok az, okullarda sınıf açılsa bile her okulda olmaz sanırım. .bizim okul istanbul olduğu halde çok geri bu konularda malesef. .
Zaten böyle öğrencilerin ülke içersindeki oranı %2. Bu orana göre her okuldan çıkacak öğrenci sayısı bir elin parmaklarını geçmez.
Öğretmen sizin çocuğunuzu seçtiyse zaten başarılıdır, bu şekilde düşünüp sınavda yetersiz kalırsa başarısız diye yaftalamamk gerekir. Unutmayın bu sınavın amacı bir veya birden fazla alanda akranlarından daha üst düzey düşünebilen ve bu düşüncesini beceriye çevirebilin öğrencileri belirlemektir.
Puanlama kısmıyla ilgilenmiyoruz ancak her sorunun farklı puan değeri olduğunu biliyorum.
Tabiki önemli değil. Amacımız, -varsa şayet- özel bir yetenek veya üstün zekayı kontrollü bir şekilde geliştirmek. İşte bu yüzden olmaması üzücü olmamalı. Ayrıca bu sınava giren öğrenciler zaten başarılı öğrencilerdir.sonuçlar açıklandı ikinci aşamaya geçemedi kızım ama önemli değil hayırlısı. .puanı 174
Tebrikler kızınıza.Bu durumdaki öğrenciler Okulları'nda destek odalarından faydalanabiliyor yani öğretmenden birebir ders alıyor.Hangi şehirdesiniz bilemiyorum ama bu konuyu okul rehberlik servisiniz ile görüşün sanırım sizi RAM a yönlendirirlersonuçlar açıklandı ikinci aşamaya geçemedi kızım ama önemli değil hayırlısı. .puanı 174
hocam merhaba, bu cocuklar icin soylediklerinize aynen katılıyorum. ikinci bir cocugum oldu ve onun da ustun zekalı olmaması icin dua ediyorum. bu cocuklar icin ulkemizde maalesef hicbir farkındalık yok!! benim oglum 6 yasında bu sene okula basladı. iki haftada; ogretmeni tarafından sınıftan tecrit edildi, en onde arkası bir bos bırakılarak, zaman zaman da ogretmen masasına oturtularak sınıfa adapte edilmeye calısılıyor!! kucucuk ruhun; zaten yeni ortamına alısmaya calısırken, maruz kaldıgı baskıyı bir dusunun!! her sabah uyandırır uyanmaz buyuk bir korkuyla "anne bugun okul yok degil mi?" diye soruyor. suan saat sabah bes, gunlerdir uyumuyorum; aglamaktan, caresizlikten dogru dusunemez haldeyim artık! sizin yorumunuzu okur okumaz yazmak istedim, bu cocuklar icin meb'e baglı olmayan ozel egitim merkezleri varmıs arastırıyorum ama bulamıyorum, birinci sınıf icin sanıyorum herhangi bir meb yonlendirmesi yok. bilginiz dahilinde ise yardımcı olursanız cok mutlu olurumÇok zor çünkü bu çocuklar farklı.
Farklı oldukları için yaşıtlarıyla birşey paylaşamıyorlar.
Bu durumda geriye anne baba kalıyor.
Bunun için de aileye öncelikle eğitim verilmesi gerekir.
Sürekli kontrol altında tutulmalıdırlar çünkü araştırmalara göre görünüyor ki farkında olunmayanlar ergenlik senelerinde sorunlu bireyler oluyor. Eğitimlerde bunun çok örneğini gördük.
Bu sebeplerden ötürü varsa kontrol altına erkenden alınması gerektiğini biliyoruz.
Inanın bazı anne ve babalar gerçekten çok yanlış yapıyorlar ki şu zamana kadar bizim eğitimde doğru bildiğimiz yanlışlar da varmış. O yüzden zor.
Örneğin 32 yaşında bir arkadaşıma sırf yapamazsın denildiği için ilçeler arası otomobille geri geri gidiyor.
2. Sınıf okutuyorum, uzay konusunu işliyoruz. Çocuklara uzayın genişleyebilen birşey olduğunu anlattım. Üstün öğrencim 1 hafta boyunca şunu düşündü, "öğretmenim, uzay genişleyelirse daralan da bir şey olabilir. Her an yok olabiliriz" diye çocuk uyku uyumamış evde düşünmekten. İşte, bu beyin heba olmamalı ve yeterli olmak için anne baba öğretmen çok okumalı. Hele hele görmezden gelinirse işte o zaman sorunlu birer birey yetiştiriyoruz ellerimizle ya da herkes gibi oluyor ve bir yetenek sönüp gidiyor. Bu sadece şu an aklıma gelen. Konuşulacak çok şey var yeri geldikçe paylaşmak isterim.
benim oğlum da 3. sınıf .geçen senenin sorularını çözdürdüm çok zordu yanlışı çok.nasıl hazırlamalıyım diye araştırıyorum. bu sene hazırlık kitapları çıkmış ona bakacağım. 3 boyutlu puzzlelar var çeşitli nesneler yapılan,onlar dan mı alsam göz aşinalığı olsun diye ,sen araştırıyor musun, neler buldun?kızım 3.sınıfa gidiyor,öğretmeni Bilsem sınavı için yazmış,sınav marttaymış,ne yapmalıyız nasıl çalışmalıyız,çok hevesli umarım sonuç hüsran olmaz...
mrb yetenek avcısı diye bir kitap buldum onu almayı düşünüyorum,ben de soruların birkaçını gösterdim matematiklerde zorlanmadı ama türkçe de zorlandı gibi,zamana karşı yarışacaklar diyye okudum çoğu yerde hızlanmamız lazım bizim,siz de aldığınız kaynaklar konusunda bilgi verirseniz sevinirim,hangi şehirdesiniz?benim oğlum da 3. sınıf .geçen senenin sorularını çözdürdüm çok zordu yanlışı çok.nasıl hazırlamalıyım diye araştırıyorum. bu sene hazırlık kitapları çıkmış ona bakacağım. 3 boyutlu puzzlelar var çeşitli nesneler yapılan,onlar dan mı alsam göz aşinalığı olsun diye ,sen araştırıyor musun, neler buldun?
Dün d&r a gittim, sadece Matematik Olimpiyatlarına Hazırlık diye bir kitap vardı (3. ve 4. sınıflar için) onu aldım.Ben Denizli deyim.Biraz sonra bir kitapçıya daha gideceğim.Bizimki bilsem sorularının birçoğunu ilk kez gördü.Türkçe iyiydi ama matematiğin yarısı yanlış,yetenekde çok zorlandı.Bakalım kitap bulabilecek miyim?mrb yetenek avcısı diye bir kitap buldum onu almayı düşünüyorum,ben de soruların birkaçını gösterdim matematiklerde zorlanmadı ama türkçe de zorlandı gibi,zamana karşı yarışacaklar diyye okudum çoğu yerde hızlanmamız lazım bizim,siz de aldığınız kaynaklar konusunda bilgi verirseniz sevinirim,hangi şehirdesiniz?
Hangi okulda okuyor. Bilsem Kınıklıda değil mi?Çocuğun okulu tam günse okul servisi merkeze bıraksın, sen de akşam alırsın. Orada beklemek zorunda kalmamak açısında naçizane önerim.Selam.Bu yil bizde bilsemliyiz .Ama ne kadar zorluk var hepsini cikariyorlar .
Kantin yok suyumuzu bile evden koyuyoruz.Ulaşım ayri dert kendim goturup getiriyorum .2 saat eve donsem degmiyor orda beklesem ayri dert.
Henuz program oturmadı gunler degişiyor durmadan .4 bucukta baßlıyor 6 bucukta bitiyor servis ayarlayamadik .
Hadi ben calismiyorum arabayla goturup getiriyorum .Calisana baska çocugu olana ayrı dert.
Ne kadar boyle surdurulebilir bilmiyorum .
Saatler servis yol vs .,taksi bi çozum bulamadık.Neyse ben goturüyorum babası aliyor boyle idare ediyoruz. Bazen bekliyorum .Gittiği kadar bakalım.Hangi okulda okuyor. Bilsem Kınıklıda değil mi?Çocuğun okulu tam günse okul servisi merkeze bıraksın, sen de akşam alırsın. Orada beklemek zorunda kalmamak açısında naçizane önerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?