- 15 Haziran 2019
- 1.619
- 597
- 123
- Konu Sahibi gunesligunlerimiistiyorum
-
Evet bu soruyu da sorcaktım unuttum. Babaannesi direkt kendisi de almıyor, bir arkadasını aracı yapmıs, onunla aldırıp geri gönderiyor. Vermesek hukuken sorumlu olur muyuz? Diye sizin aracılığınızla sorayım tesekkurlerBabasının istemediği çocuğu babaannesine de vermezdim.
Yanlış biliyorsam hukukçu arkadaşlar düzeltir ama zaten babası dışında kimseye gösterme gibi bir zorunluluğunuz yok.
Adam görmek istemiyo ki zaten neyine haksızlık etmiş olacaksınızMerhaba fikirlerinizi paylasırsanız seviniriz. Ablam hamileyken bosandı. Eşi evliyken direkt dövmese de hırpalarmış. ( sac cekme, boğazı tutma, tokat- tekme atmaya yeltenme vs). Hamileyken de bir tartısmada “eve bir sey almam seni aç bırakırım, öldürürüm” gibi sacma sapan tehditleri üzerine ayrıldı koruma kararları filan kötü bir bosanma süreci yasandı. Ablam doğum yaptığında karsı taraf gelmedi, eşe koruma kararı vardı ama aileden kimse de gelmedi, bir seye ihtiyacınız var mı diye sorulmadı. Nafakalar ödenmedi. Cocuk doğdu 1 yasına geldi. 2 aydır nafaka gonderiliyor. Mahkeme 15 gunde bir kere 2 saat olmak üzere karsı tarafa cocukla iletişim için hak vermiş. cocugun babası “ cocuga karsı bir sey hissetmiyorum ve velayet sende oldugu sürece onu görmeyeceğim” dedi. Arada bir babaanne alıp götürüyor ama baba görüyor mu bilgimiz yok. Mahkemenin verdiği gün dışında istiyorlar bazen. Hicbir emekleri olmadıgı icin de vermek istemiyoruz. Sorum şu ki; hakimin verdiği gün dısında vermesek bebege ve karsı tarafa haksızlık etmiş olur muyuz.Siz olsanız nasıl bir tutum sergilerdiniz fikirlerinizi paylasırsanız seviniriz
Evet bu soruyu da sorcaktım unuttum. Babaannesi direkt kendisi de almıyor, bir arkadasını aracı yapmıs, onunla aldırıp geri gönderiyor. Vermesek hukuken sorumlu olur muyuz? Diye sizin aracılığınızla sorayım tesekkurler
Şu sebeple verdik, bunlar şimdi herkese diyecek ki biz cocugu istedik ilgilenecektik, onlar göstermedi. Biz de zalim insanlar olacagız. Laf vermemek için aracıya bile verdik. Aslında istemiyoruz yani cocugun maddi manevi bakımı bizde, emekleri yokNe demek arada babaanne alip götürüyor? 1 yasindaki çoçugu!!!
Ben olsam vermezdim. Görmek istiyorlarsa benim evimde 1-2 saat görebilirler. Ve mahkemenin belirledigi günler disinda vermezdim.
Neticede ortada siddet var. Umursamasizlik var. Doguma bile gelmemis insanlar. Baba bile çoçugu istemiyor. Yani bana pek iyi çoçuk bakan imaji vermiyorlar.
Cocugun iyiligini mecburen düsünmek zorundasiniz. Sakin gözetimsiz çoçugu onlara vermeyin.
Cevabın için çok teşekkür ederim. Şimdi baba ile iletişimin nasıl, göstermediği sevgi hayatını olumsuz etkiledi mi? hayatında her sey gönlünce olsunAsla babaannenin alıp götürme hakkı yok.Hele hele direkt babaanne de değil aracı geliomuş. Vermeyin çocuğu.Açın mahkeme kararını okuyun.Orda babanın görebileceği gün ve saat yazar.Yani kanunen görmek istiosa direkt baba gelip görmeli.Başka hiçkimseye vermeyin çocuğu. Kanunen suçlu falan kesinlikle olmazsınız.Öyle bişi yok.
Maalesef çocukluğumda benzer durumu yaşadım.Babaannem alır götürürdü ama babam hiç ilgilenmeZdi.Sevilmediğimi bilirdim.Daha sonra çocuk halimle yolda kriz geçirdim eve gitmek istiyorum die.Polis aileme kızdı.Mahkeme kararında baba görebilir yazıo.Gelirse görür,çocuk da istemio vermeyin babaannesine dedi,kendimi cocuk yasta kurtarmıs oldum böylecebabaannem arada okulda ya da eve görmeye gelirdi ama asla bi daha götüremedi beni.
Kendimden örnek verdim ama hukuk bilgimle de söylüyorum. Çocuğu babası hariç kimseye vermeyin,yasal olarak buna hakkınız var.Hatta ben olsam çocuğu sevmiyorum dien adama kendi gelse de vermem,icra yolu ile süründürün.Çocuğun kafasını karıştırmayın.Bırakın sizinle mutlu olsun.Mutlu olmak için illa baba şart değil,aile lazım.Ona mutlu olacağı aileyi siz yaratabilirsiniz. Bana annem,ananem ve dedem en güzelini yarattı.Umarım ufaklık da benim kadar şanslı olur.
Şu sebeple verdik, bunlar şimdi herkese diyecek ki biz cocugu istedik ilgilenecektik, onlar göstermedi. Biz de zalim insanlar olacagız. Laf vermemek için aracıya bile verdik. Aslında istemiyoruz yani cocugun maddi manevi bakımı bizde, emekleri yok
Çocuk insanların ne dediğinden çok daha önemli değil mi yahu?Şu sebeple verdik, bunlar şimdi herkese diyecek ki biz cocugu istedik ilgilenecektik, onlar göstermedi. Biz de zalim insanlar olacagız. Laf vermemek için aracıya bile verdik. Aslında istemiyoruz yani cocugun maddi manevi bakımı bizde, emekleri yok
Biz tanıyoruz, iyi bir kadın ama onların aile dostu işte. Kapıdan alıyor, onlar aşağıda arabada oluyor. Arabaya gidene kadar kadın alıyor yaniÇocuk insanların ne dediğinden çok daha önemli değil mi yahu?
Birileri arkanızdan konuşmasın diye 1 yaşında ki çocuk tanımadığınız biri aracılığıyla babaanneye gönderilmez.
Hakim sorsa bile,cocuk elden ele geziyor suclu sayılmazsınızEvet bu soruyu da sorcaktım unuttum. Babaannesi direkt kendisi de almıyor, bir arkadasını aracı yapmıs, onunla aldırıp geri gönderiyor. Vermesek hukuken sorumlu olur muyuz? Diye sizin aracılığınızla sorayım tesekkurler
Hukuken sorumlu olamazsınız çünkü vasisi yani babası Babanne değil babası. Ki babaannesi bile değil gelip alan kişi, nasıl güveniyorsunuz? Asla göndermem. Yasal olarak da çocuğumu babası almıyor, babası veya babaannesi dışında birisine, çocuğuma zarar gelmemesi ve güvenmediğim için veremem dersiniz. Gayet makul bir cevap. Baba görmek istemiyorsa babaanne de görmesin. Ne münasebet? Biraz oğluna çeki düzen versin annesi. Çocuk bir bocalama Yaşar büyüdükçe. Babaanne var baba yok. Ne alaka?Evet bu soruyu da sorcaktım unuttum. Babaannesi direkt kendisi de almıyor, bir arkadasını aracı yapmıs, onunla aldırıp geri gönderiyor. Vermesek hukuken sorumlu olur muyuz? Diye sizin aracılığınızla sorayım tesekkurler
O kadar çok taviz ve kötü olay var ki vermeyin kimseye. Çok istiyorsa kendisi alsın babanne. Ki ben ona da vermezdim de neyseBiz tanıyoruz, iyi bir kadın ama onların aile dostu işte. Kapıdan alıyor, onlar aşağıda arabada oluyor. Arabaya gidene kadar kadın alıyor yani
Allah kahretsin o baba müsveddesiniMerhaba fikirlerinizi paylasırsanız seviniriz. Ablam hamileyken bosandı. Eşi evliyken direkt dövmese de hırpalarmış. ( sac cekme, boğazı tutma, tokat- tekme atmaya yeltenme vs). Hamileyken de bir tartısmada “eve bir sey almam seni aç bırakırım, öldürürüm” gibi sacma sapan tehditleri üzerine ayrıldı koruma kararları filan kötü bir bosanma süreci yasandı. Ablam doğum yaptığında karsı taraf gelmedi, eşe koruma kararı vardı ama aileden kimse de gelmedi, bir seye ihtiyacınız var mı diye sorulmadı. Nafakalar ödenmedi. Cocuk doğdu 1 yasına geldi. 2 aydır nafaka gonderiliyor. Mahkeme 15 gunde bir kere 2 saat olmak üzere karsı tarafa cocukla iletişim için hak vermiş. cocugun babası “ cocuga karsı bir sey hissetmiyorum ve velayet sende oldugu sürece onu görmeyeceğim” dedi. Arada bir babaanne alıp götürüyor ama baba görüyor mu bilgimiz yok. Mahkemenin verdiği gün dışında istiyorlar bazen. Hicbir emekleri olmadıgı icin de vermek istemiyoruz. Sorum şu ki; hakimin verdiği gün dısında vermesek bebege ve karsı tarafa haksızlık etmiş olur muyuz.Siz olsanız nasıl bir tutum sergilerdiniz fikirlerinizi paylasırsanız seviniriz
Teşekkür ederim:)Babamı bu olaylardan sonra hiç görmedim. Sıfatı bile neye benzer bilmiyorum:) Hiç etkilemedi dersem yalan olur.Bazen baba kelimesini duyunca bi boşluk oluyor. Ama genelde aklıma bile gelmiyor.Sanki hiç varolmamış gibi.Sevgi bakımından ise hiç o boşluğu hissetmedim.Dedem benim için olabilecek en iyi babaydı.Onun torunu olmaktan gurur duyuyorum:) annem ve ananemle de 2 anne sevgisi tatmış oldum.Cevabın için çok teşekkür ederim. Şimdi baba ile iletişimin nasıl, göstermediği sevgi hayatını olumsuz etkiledi mi? hayatında her sey gönlünce olsun
Şu herkesi, elalemi bi boşverin. Aracı verdiğiniz kişinin belki yakını sapık veya manyağın teki? Nasıl 1 yaşındaki çocuğu güvenerek verirsiniz?Şu sebeple verdik, bunlar şimdi herkese diyecek ki biz cocugu istedik ilgilenecektik, onlar göstermedi. Biz de zalim insanlar olacagız. Laf vermemek için aracıya bile verdik. Aslında istemiyoruz yani cocugun maddi manevi bakımı bizde, emekleri yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?