Cocugu gostermeli miyiz? (Bosanma sonrası)

gunesligunlerimiistiyorum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2019
1.619
597
123
Merhaba fikirlerinizi paylasırsanız seviniriz. Ablam hamileyken bosandı. Eşi evliyken direkt dövmese de hırpalarmış. ( sac cekme, boğazı tutma, tokat- tekme atmaya yeltenme vs). Hamileyken de bir tartısmada “eve bir sey almam seni aç bırakırım, öldürürüm” gibi sacma sapan tehditleri üzerine ayrıldı koruma kararları filan kötü bir bosanma süreci yasandı. Ablam doğum yaptığında karsı taraf gelmedi, eşe koruma kararı vardı ama aileden kimse de gelmedi, bir seye ihtiyacınız var mı diye sorulmadı. Nafakalar ödenmedi. Cocuk doğdu 1 yasına geldi. 2 aydır nafaka gonderiliyor. Mahkeme 15 gunde bir kere 2 saat olmak üzere karsı tarafa cocukla iletişim için hak vermiş. cocugun babası “ cocuga karsı bir sey hissetmiyorum ve velayet sende oldugu sürece onu görmeyeceğim” dedi. Arada bir babaanne alıp götürüyor ama baba görüyor mu bilgimiz yok. Mahkemenin verdiği gün dışında istiyorlar bazen. Hicbir emekleri olmadıgı icin de vermek istemiyoruz. Sorum şu ki; hakimin verdiği gün dısında vermesek bebege ve karsı tarafa haksızlık etmiş olur muyuz.Siz olsanız nasıl bir tutum sergilerdiniz fikirlerinizi paylasırsanız seviniriz

Ek olarak buraya yazmak istedim. Babaanne binanın önünde bekleyip, cocugu bir aracı ile alıyor. Aracıyı yıllardır tanıyoruz. O sebeple guvensizlik sorunu olmadan verdik

Guncelleme 13. Sayfa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Babasının istemediği çocuğu babaannesine de vermezdim.

Yanlış biliyorsam hukukçu arkadaşlar düzeltir ama zaten babası dışında kimseye gösterme gibi bir zorunluluğunuz yok.
Evet bu soruyu da sorcaktım unuttum. Babaannesi direkt kendisi de almıyor, bir arkadasını aracı yapmıs, onunla aldırıp geri gönderiyor. Vermesek hukuken sorumlu olur muyuz? Diye sizin aracılığınızla sorayım tesekkurler

Ne demek arada babaanne alip götürüyor? 1 yasindaki çoçugu!!!

Ben olsam vermezdim. Görmek istiyorlarsa benim evimde 1-2 saat görebilirler. Ve mahkemenin belirledigi günler disinda vermezdim.

Neticede ortada siddet var. Umursamasizlik var. Doguma bile gelmemis insanlar. Baba bile çoçugu istemiyor. Yani bana pek iyi çoçuk bakan imaji vermiyorlar.

Cocugun iyiligini mecburen düsünmek zorundasiniz. Sakin gözetimsiz çoçugu onlara vermeyin.

Adam görmek istemiyo ki zaten neyine haksızlık etmiş olacaksınız
babaanneye de göstermeyin baba günün birinde isterse de kesinlikle göstermeyin

Ya kusura bakmada, sizde nasil tuhaf bir ailesiniz. Bebegi, onun ile bag olmayan biri ile öylesine veriyorsunuz!!! Bu durumda babaanneye vermek bile tuhafken, bir "araci" ile veriyorsunuz. Sanki söz konusu bir insan, bir can degil de, bir objemis gibi.

Ve burda kanunu bile bilmiyorsunuz. Bu sorulari avukat sormaliydiniz. Sorumsuzluk diz boyu.

Neyse konudan çikiyorum, sinirlerim zipladi yemin ile.

Asla babaannenin alıp götürme hakkı yok.Hele hele direkt babaanne de değil aracı geliomuş. Vermeyin çocuğu.Açın mahkeme kararını okuyun.Orda babanın görebileceği gün ve saat yazar.Yani kanunen görmek istiosa direkt baba gelip görmeli.Başka hiçkimseye vermeyin çocuğu. Kanunen suçlu falan kesinlikle olmazsınız.Öyle bişi yok.
Maalesef çocukluğumda benzer durumu yaşadım.Babaannem alır götürürdü ama babam hiç ilgilenmeZdi.Sevilmediğimi bilirdim.Daha sonra çocuk halimle yolda kriz geçirdim eve gitmek istiyorum die.Polis aileme kızdı.Mahkeme kararında baba görebilir yazıo.Gelirse görür,çocuk da istemio vermeyin babaannesine dedi,kendimi cocuk yasta kurtarmıs oldum böylece babaannem arada okulda ya da eve görmeye gelirdi ama asla bi daha götüremedi beni.
Kendimden örnek verdim ama hukuk bilgimle de söylüyorum. Çocuğu babası hariç kimseye vermeyin,yasal olarak buna hakkınız var.Hatta ben olsam çocuğu sevmiyorum dien adama kendi gelse de vermem,icra yolu ile süründürün.(Ki çocuğu ancak icra yolu ile baba alsa da size herhangi bir ceza falan olmaz,korkmayın).Çocuğun kafasını karıştırmayın.Bırakın sizinle mutlu olsun.Mutlu olmak için illa baba şart değil,aile lazım.Ona mutlu olacağı aileyi siz yaratabilirsiniz. Bana annem,ananem ve dedem en güzelini yarattı.Umarım ufaklık da benim kadar şanslı olur.

Son düzenleme:
Şu sebeple verdik, bunlar şimdi herkese diyecek ki biz cocugu istedik ilgilenecektik, onlar göstermedi. Biz de zalim insanlar olacagız. Laf vermemek için aracıya bile verdik. Aslında istemiyoruz yani cocugun maddi manevi bakımı bizde, emekleri yok

Cevabın için çok teşekkür ederim. Şimdi baba ile iletişimin nasıl, göstermediği sevgi hayatını olumsuz etkiledi mi? hayatında her sey gönlünce olsun

Hii çoçugun fiziksel psikolojik sagligi önemli degil. El ne der önemli.

Gerçekten agzim açik okuyorum.

Ben daha fazla yorum yazamayacagim. Burdaki arkadaslar yazacaksa yazsinlar. Iyi forumlar.

Çocuk insanların ne dediğinden çok daha önemli değil mi yahu?

Birileri arkanızdan konuşmasın diye 1 yaşında ki çocuk tanımadığınız biri aracılığıyla babaanneye gönderilmez.

Çocuk insanların ne dediğinden çok daha önemli değil mi yahu?

Birileri arkanızdan konuşmasın diye 1 yaşında ki çocuk tanımadığınız biri aracılığıyla babaanneye gönderilmez.
Biz tanıyoruz, iyi bir kadın ama onların aile dostu işte. Kapıdan alıyor, onlar aşağıda arabada oluyor. Arabaya gidene kadar kadın alıyor yani

Hakim sorsa bile,cocuk elden ele geziyor suclu sayılmazsınız
Babanne bile baskasına aldırtıyor.
Zaten aramazlr arkasını göstermeseniz muhtemelen.
Ama bi hukukcuya danısmak gerek.

Hukuken sorumlu olamazsınız çünkü vasisi yani babası Babanne değil babası. Ki babaannesi bile değil gelip alan kişi, nasıl güveniyorsunuz? Asla göndermem. Yasal olarak da çocuğumu babası almıyor, babası veya babaannesi dışında birisine, çocuğuma zarar gelmemesi ve güvenmediğim için veremem dersiniz. Gayet makul bir cevap. Baba görmek istemiyorsa babaanne de görmesin. Ne münasebet? Biraz oğluna çeki düzen versin annesi. Çocuk bir bocalama Yaşar büyüdükçe. Babaanne var baba yok. Ne alaka?

Biz tanıyoruz, iyi bir kadın ama onların aile dostu işte. Kapıdan alıyor, onlar aşağıda arabada oluyor. Arabaya gidene kadar kadın alıyor yani
O kadar çok taviz ve kötü olay var ki vermeyin kimseye. Çok istiyorsa kendisi alsın babanne. Ki ben ona da vermezdim de neyse

Allah kahretsin o baba müsveddesini

Cevabın için çok teşekkür ederim. Şimdi baba ile iletişimin nasıl, göstermediği sevgi hayatını olumsuz etkiledi mi? hayatında her sey gönlünce olsun
Teşekkür ederim:)Babamı bu olaylardan sonra hiç görmedim. Sıfatı bile neye benzer bilmiyorum:) Hiç etkilemedi dersem yalan olur.Bazen baba kelimesini duyunca bi boşluk oluyor. Ama genelde aklıma bile gelmiyor.Sanki hiç varolmamış gibi.Sevgi bakımından ise hiç o boşluğu hissetmedim.Dedem benim için olabilecek en iyi babaydı.Onun torunu olmaktan gurur duyuyorum:) annem ve ananemle de 2 anne sevgisi tatmış oldum.
Ananem ve dedemi kaybettiğimden artık annemle beraberiz.Okudum,memur oldum ve kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum şükür.Bunların hepsi ailem sayesinde.
Tek söyleyebileceğim babamı tanımamak bazen bi boşluk evet..Ama çoğu zaman olmaması oldukça normal bişeymiş gibi gelio.Ama görüşmeye devam edip o durumda sevilmediğimi hissetmiş olsam benim için çok daha ağır olurdu.
Eğer baba çocuğunu seviyorsa,ona gereken sevgi ve ilgiyi gösteriorsa tabi ki çocuğunu görmeli.Çocuğun hem anne hem babasıyla 2 ayrı sevgi dolu ailesi olabilir.Ama sevmediğini bile bile çocuğu ateşe atmak niye..Nafaka ödemesine de kanmayın.Benimki de öderdi 2 kuuruş.Büyük ihtimal mahkeme ya da tutuklanma korkusundan ödemiştir onu da.Herhangi bi anlamı yok yani.Ki ödediği miktar da ailemin bana harcadığının binde 1i değildir:)

Şu herkesi, elalemi bi boşverin. Aracı verdiğiniz kişinin belki yakını sapık veya manyağın teki? Nasıl 1 yaşındaki çocuğu güvenerek verirsiniz?
sizi kimse uyarmadı mı? Gerçekten çok sinirlendim. Bunda sonra vermeyin aracı kişiye+ babaanneye ve sorarlarsa avukatla görüştüm kesinlikle başına bir şey gelirse aracı kişiye verdiğim için sorumlusu benim deyin. Ki öyle zaten. Bi kaza geçirse Allah korusun veya bir şey olsa, baba dışında birisine emanet ettiğiniz için siz suçlu duruma düşersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…