- Konu Sahibi gunesligunlerimiistiyorum
-
Şu sebeple verdik, bunlar şimdi herkese diyecek ki biz cocugu istedik ilgilenecektik, onlar göstermedi. Biz de zalim insanlar olacagız. Laf vermemek için aracıya bile verdik. Aslında istemiyoruz yani cocugun maddi manevi bakımı bizde, emekleri yok
Şu sebeple verdik, bunlar şimdi herkese diyecek ki biz cocugu istedik ilgilenecektik, onlar göstermedi. Biz de zalim insanlar olacagız. Laf vermemek için aracıya bile verdik. Aslında istemiyoruz yani cocugun maddi manevi bakımı bizde, emekleri yok
Anneme anlattım da sizin olayı,bizimkine benzio die.. Muhakkak elalem ne der die veriolardır.Yazık bu devirde bile cahillik bitmemiş dedi.Annemin nokta atışı yapmasına çok şaşırdım.Vereceğiniz her kararı çocuğun psikolojisini ve mutluluğunu dşünerek verin.Bu devirde hala elalem ne der demeyin Allah aşkına..Elalem kim ki,elalem batsın. Çocuk mutlu olsun yeter.Şu sebeple verdik, bunlar şimdi herkese diyecek ki biz cocugu istedik ilgilenecektik, onlar göstermedi. Biz de zalim insanlar olacagız. Laf vermemek için aracıya bile verdik. Aslında istemiyoruz yani cocugun maddi manevi bakımı bizde, emekleri yok
Baba gibi hissetmeyen adamin 5 dklik zevki madem onu al baba oldunla sereflendirmemek lazim.Veriyorsa nafakayi alin (ben olsam onu bile almazdim)ama baska turlu hicc o adami adam yerine koymayinMerhaba fikirlerinizi paylasırsanız seviniriz. Ablam hamileyken bosandı. Eşi evliyken direkt dövmese de hırpalarmış. ( sac cekme, boğazı tutma, tokat- tekme atmaya yeltenme vs). Hamileyken de bir tartısmada “eve bir sey almam seni aç bırakırım, öldürürüm” gibi sacma sapan tehditleri üzerine ayrıldı koruma kararları filan kötü bir bosanma süreci yasandı. Ablam doğum yaptığında karsı taraf gelmedi, eşe koruma kararı vardı ama aileden kimse de gelmedi, bir seye ihtiyacınız var mı diye sorulmadı. Nafakalar ödenmedi. Cocuk doğdu 1 yasına geldi. 2 aydır nafaka gonderiliyor. Mahkeme 15 gunde bir kere 2 saat olmak üzere karsı tarafa cocukla iletişim için hak vermiş. cocugun babası “ cocuga karsı bir sey hissetmiyorum ve velayet sende oldugu sürece onu görmeyeceğim” dedi. Arada bir babaanne alıp götürüyor ama baba görüyor mu bilgimiz yok. Mahkemenin verdiği gün dışında istiyorlar bazen. Hicbir emekleri olmadıgı icin de vermek istemiyoruz. Sorum şu ki; hakimin verdiği gün dısında vermesek bebege ve karsı tarafa haksızlık etmiş olur muyuz.Siz olsanız nasıl bir tutum sergilerdiniz fikirlerinizi paylasırsanız seviniriz
Alan kişiyi biz de tanıyoruz. İyi bir insan, guveniyoruz. Ama onların aile dostu. Bir durum olsa bizden değil ondan yana olur kadın. Ve babaanne cocuga hicbir sey almadı. Sadece 2 kere nafakası yatırıldı. Emeği yok. O sebeple aracı teyzeye de vermekten rahatsız oluyoruz. Babaanne veya baba hem ilgilenmiyorlar, hem de bizden tolerans bekliyorlarÇok cahilce hareket etmişsiniz.
Avukatım, çocuğu kişisel ilişki tesisi kurulan kişiye (yani babaya) göstermemek velayetin değiştirilmesi için kullanılabilir karşı taraf tarafından. Ama zaten görme talebi yokmuş. Babaanne gelip kendisi alıp kendisi bıraksa vicdani sorumluluğunuzu yerine getirmişsiniz denir, fakat siz çocuğu hiç tanımadığınız birine emanet ediyorsunuz. Bu nasıl bir kafa? Onca şey var duyuyoruz, o babaannenin arkadaşını. pedofili olup olmadığını nerden bileceksiniz? Nasıl sorumsuzsunuz.
İcra yoluyla alsın diyen arkadaşlara bu durumların içinde olan biri olarak katılmıyorum, travmatik bir durum, çok zorda kalmadıkça bu yola başvurulmamalı.
Millet ne derse deseydi de, siz bu kadar sorumsuz bilinçsiz olmasaydınız. Hem millete ne? Çocuk ablanızın değil mi?
İyi bir insan ama bir durum olsa sizden değil onlardan yana olur öyle mi? Öyle olmaz. Demek ki iyi bir insan değil. Ki olsa da çocuğunuzun o kişiyle hiç bir bağı yok. Şu babaannesi hiç bi şey almadı muhabbetini de bitirin, tamam bir şey almamış olabilir ama görmek istiyorsa gelsin evinizde görsün. Bir de velayet kimdeyse aracının onun tarafından olması daha mantıklı. Mesela siz götürseniz anlarım ama bir de işin şiddet boyutu var. Mahkemede ablanızın boğazının sıkıldığı bilindiği halde, nasıl görüşe izin vermişler şaşırdım.Alan kişiyi biz de tanıyoruz. İyi bir insan, guveniyoruz. Ama onların aile dostu. Bir durum olsa bizden değil ondan yana olur kadın. Ve babaanne cocuga hicbir sey almadı. Sadece 2 kere nafakası yatırıldı. Emeği yok. O sebeple aracı teyzeye de vermekten rahatsız oluyoruz. Babaanne veya baba hem ilgilenmiyorlar, hem de bizden tolerans bekliyorlar
Bundan sonra vermeyeceğiz tamamdırŞu herkesi, elalemi bi boşverin. Aracı verdiğiniz kişinin belki yakını sapık veya manyağın teki? Nasıl 1 yaşındaki çocuğu güvenerek verirsiniz?
sizi kimse uyarmadı mı? Gerçekten çok sinirlendim. Bunda sonra vermeyin aracı kişiye+ babaanneye ve sorarlarsa avukatla görüştüm kesinlikle başına bir şey gelirse aracı kişiye verdiğim için sorumlusu benim deyin. Ki öyle zaten. Bi kaza geçirse Allah korusun veya bir şey olsa, baba dışında birisine emanet ettiğiniz için siz suçlu duruma düşersiniz.
Karşı taraf talep etmeden hakim kendi kendine gun belirlediİyi bir insan ama bir durum olsa sizden değil onlardan yana olur öyle mi? Öyle olmaz. Demek ki iyi bir insan değil. Ki olsa da çocuğunuzun o kişiyle hiç bir bağı yok. Şu babaannesi hiç bi şey almadı muhabbetini de bitirin, tamam bir şey almamış olabilir ama görmek istiyorsa gelsin evinizde görsün. Bir de velayet kimdeyse aracının onun tarafından olması daha mantıklı. Mesela siz götürseniz anlarım ama bir de işin şiddet boyutu var. Mahkemede ablanızın boğazının sıkıldığı bilindiği halde, nasıl görüşe izin vermişler şaşırdım.
Biz de şöyle düşündük, babaanne cocugu seviyor, babayla cocugu bulusturursa cocuk baba sevgisinden mahrum kalmaz dedik. İlerde cocuk dönüp sen beni uzak tutmuşsun diyebilirAnneme anlattım da sizin olayı,bizimkine benzio die.. Muhakkak elalem ne der die veriolardır.Yazık bu devirde bile cahillik bitmemiş dedi.Annemin nokta atışı yapmasına çok şaşırdım.Vereceğiniz her kararı çocuğun psikolojisini ve mutluluğunu dşünerek verin.Bu devirde hala elalem ne der demeyin Allah aşkına..Elalem kim ki,elalem batsın. Çocuk mutlu olsun yeter.
O işler öyle olmuo maalesef.Babaannem beni alır götürürdü ama babam yüzüme bakmazdı:) Ki dürüst olmak gerekirse ben babaannemin de beni pek sevdiğini sanmıorum, o da büyük ihtimal elalem ne der die geliodu ki ilgili görünsün.Biz de şöyle düşündük, babaanne cocugu seviyor, babayla cocugu bulusturursa cocuk baba sevgisinden mahrum kalmaz dedik. İlerde cocuk dönüp sen beni uzak tutmuşsun diyebilir
Oyle yapalm dimi, aracı bizi arayınca mahkeme gun ve saatleri dışında vermeyeceğimizi, babaannenin kendisinin gelip bizden alıp bize bırakmasını söyleyelim. Baba cocugu görmüyorsa babaanneye de vermeyecegiz diyelimO işler öyle olmuo maalesef.Babaannem beni alır götürürdü ama babam yüzüme bakmazdı:) Ki dürüst olmak gerekirse ben babaannemin de beni pek sevdiğini sanmıorum, o da büyük ihtimal elalem ne der die geliodu ki ilgili görünsün.
Çocuk babası gelip de siz göstermio olsanız belki beni neden babamdan ayırdınız diyebilir.Ama babaanneye bile değil aracıya niye vermediniz die bişi dicek hali yok.
Tabi şu yönde haklısınız..Benim yaşadıklarım birebir herkeste benzer olacak die bi kaide yok.Amma velakin bu çocuk bir eşya değil.Öyle aracıya verip aracıyla almanız çok yanlış.Çocuğun psikolojisini bozarsınız ilerde.Babaanne torununu bu kadar seviosa kapınıza gelsin,alsın,insan gibi konuşsun kaçta alıp kaçta getireceğini. Size düşman gibi davranmasına gerek yok.Bu durum çocuğu da etkiler.
Ne önemliymiş elalemin lafı! 1 yaşındaki bebeği paket gibi tanımadığınız insana veriyorsunuz. İnanılmaz gerçekten.Şu sebeple verdik, bunlar şimdi herkese diyecek ki biz cocugu istedik ilgilenecektik, onlar göstermedi. Biz de zalim insanlar olacagız. Laf vermemek için aracıya bile verdik. Aslında istemiyoruz yani cocugun maddi manevi bakımı bizde, emekleri yok
Kadını yıllardır tanıyoruz, keske bastan yazsaydım herkes bunu sorduNe önemliymiş elalemin lafı! 1 yaşındaki bebeği paket gibi tanımadığınız insana veriyorsunuz. İnanılmaz gerçekten.
Alıp götürme işinden vazgeçin lütfen. Küçücük bebek nasıl muamele gördüğünü bilemezsiniz. 4 yaşından önce anneden ani ayrılmalar çocukta ciddi travma oluşturur. Araştırın lütfen. Ayrıca çocuğunuz sizden hesap falan sormaz aklı ermeye başladıktan sonra anlatırsınızOyle yapalm dimi, aracı bizi arayınca mahkeme gun ve saatleri dışında vermeyeceğimizi, babaannenin kendisinin gelip bizden alıp bize bırakmasını söyleyelim. Baba cocugu görmüyorsa babaanneye de vermeyecegiz diyelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?