- 15 Haziran 2019
- 1.619
- 597
- 123
- Konu Sahibi gunesligunlerimiistiyorum
-
Mahkeme oyle karar vermis, anne evinden alınıp anne evine bırakılsın demiş. Napcaz bilmiyorumAlıp götürme işinden vazgeçin lütfen. Küçücük bebek nasıl muamele gördüğünü bilemezsiniz. 4 yaşından önce anneden ani ayrılmalar çocukta ciddi travma oluşturur. Araştırın lütfen. Ayrıca çocuğunuz sizden hesap falan sormaz aklı ermeye başladıktan sonra anlatırsınız
Mahkeme "BABA" icin vermis bu karariMahkeme oyle karar vermis, anne evinden alınıp anne evine bırakılsın demiş. Napcaz bilmiyorum
Bir avukatla bu konuyu konuşabilirsiniz mesela, ne dersiniz?Mahkeme oyle karar vermis, anne evinden alınıp anne evine bırakılsın demiş. Napcaz bilmiyorum
Canim ya yazını okurken çok duygulandim.benim kızimda babasını hiç görmeden büyüyor yeni doğum yapmıştım ayrıldık şimdi 2 yaşında.Bende düşünüp duruyordum kızım baba eksikliği hissedermi diye.Anneanne anne dede sevgisi ile de büyüyor benim kizimda.İnşallah senin gibi kızım da ayaklarının üstünde durup memur olur.Sana kocaman sarılıyorumTeşekkür ederim:)Babamı bu olaylardan sonra hiç görmedim. Sıfatı bile neye benzer bilmiyorum:) Hiç etkilemedi dersem yalan olur.Bazen baba kelimesini duyunca bi boşluk oluyor. Ama genelde aklıma bile gelmiyor.Sanki hiç varolmamış gibi.Sevgi bakımından ise hiç o boşluğu hissetmedim.Dedem benim için olabilecek en iyi babaydı.Onun torunu olmaktan gurur duyuyorum:) annem ve ananemle de 2 anne sevgisi tatmış oldum.
Ananem ve dedemi kaybettiğimden artık annemle beraberiz.Okudum,memur oldum ve kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum şükür.Bunların hepsi ailem sayesinde.
Tek söyleyebileceğim babamı tanımamak bazen bi boşluk evet..Ama çoğu zaman olmaması oldukça normal bişeymiş gibi gelio.Ama görüşmeye devam edip o durumda sevilmediğimi hissetmiş olsam benim için çok daha ağır olurdu.
Eğer baba çocuğunu seviyorsa,ona gereken sevgi ve ilgiyi gösteriorsa tabi ki çocuğunu görmeli.Çocuğun hem anne hem babasıyla 2 ayrı sevgi dolu ailesi olabilir.Ama sevmediğini bile bile çocuğu ateşe atmak niye..Nafaka ödemesine de kanmayın.Benimki de öderdi 2 kuuruş.Büyük ihtimal mahkeme ya da tutuklanma korkusundan ödemiştir onu da.Herhangi bi anlamı yok yani.Ki ödediği miktar da ailemin bana harcadığının binde 1i değildir:)
Çok teşekkür ederimm.İnşallah kızınız benden çok daha iyi yerlere gelir.Yolu açık olsun..Canim ya yazını okurken çok duygulandim.benim kızimda babasını hiç görmeden büyüyor yeni doğum yapmıştım ayrıldık şimdi 2 yaşında.Bende düşünüp duruyordum kızım baba eksikliği hissedermi diye.Anneanne anne dede sevgisi ile de büyüyor benim kizimda.İnşallah senin gibi kızım da ayaklarının üstünde durup memur olur.Sana kocaman sarılıyorum
Cocuk her seyi yiyor. Babaanne de cocuk buyutmus, bilinçsiz biri değil ki oyle detaylara takılalım. Aracı kadın kapıdan bizden alıyor, binanın önünde babaanneye veriyor. Aracı kadını da tanıyoruz. Bizim kafamıza takılan, mahkeme gün ve saati dışında vermesek cocuga ve babaanneye haksızlık etmiş olur muyuz? Babaanne cocugu seviyor, onu mahrum bırakarak gunaha girmis olur muyuz? Bunları düşündük. Ama babası sevmiyor cunku verdiği az bir nafakaya bile sadakam olsun dediBir avukatla bu konuyu konuşabilirsiniz mesela, ne dersiniz?
O karar baba içindir.
Babaanneyle de bir diyaloğunuz yok anladığım kadarıyla.
Çocuk ne yer ne içer onu bile bilmiyorlar muhtemelen, bu şekilde çocuk verilmez.
Babaya verilir onda da çocukla ilgili konuşulması gerekenler konuşulur.
Çocuk açısından sağlıklı bir durum yok ortada.
Evet yukumlu değiliz. Ama baba cocukla ilgilenmiyor, nafaka istemesek onu bile vermiyordu. Babaanne kendince görmeye calisiyor. Biz de şunu düşündük acaba babaanneden ayırırsak, göstermezsek haksızlık etmiş veya gunaha girmiş olur muyuz? Cunku babaanne de gelip direkt ablamdan almıyor. Binanın önünde bekliyor. Durumları kötü değil, bir seye ihtiyacınız var mı diye sormuyor. Bu sartlara ragmen yine de haksızlık etmeyelim diye düşünüp buraya sordukMahkeme "BABA" icin vermis bu karari
Gercekten bu kadar mi anlayamıyorsunuz ?
Bebegi baban haricinde hickimseye vermekle yukumlu degilsiniz
Baba görmez, gelmez. Biz bir de babaanneden ayırırsak tamamen bağı koparmıs olmaz mıyız?15 gunde bir baba gelsin kendi gorsun. Baska kimseye vermeyin cocugu. 1 yasindaki cocuk zaten yaninda annesi olmadan durmaz ki
Cocuk her seyi yiyor. Babaanne de cocuk buyutmus, bilinçsiz biri değil ki oyle detaylara takılalım. Aracı kadın kapıdan bizden alıyor, binanın önünde babaanneye veriyor. Aracı kadını da tanıyoruz. Bizim kafamıza takılan, mahkeme gün ve saati dışında vermesek cocuga ve babaanneye haksızlık etmiş olur muyuz? Babaanne cocugu seviyor, onu mahrum bırakarak gunaha girmis olur muyuz? Bunları düşündük. Ama babası sevmiyor cunku verdiği az bir nafakaya bile sadakam olsun dedi
Elalem zalim bilse ne bilmese ne... O elalem kimin ne olduğunu çok iyi bilir bakmayın kimsenin lafına. Bende boşandım eski eşimin abisi annesigil bulunduğum şehire gelip görmek istediler kendi çocuklarıyla araları kötü olduğu için. İstediklerinde Çocuk 1buçuk yaşındaydı. Doğduğunda bile gelmediler 7aylıkken 1kere gördüler asla arayıp sormadılar hiç. Dedim sadece babasına veririm o gösterirse göstersin onun dışında kimseye vermem çocuğumu ona göre gelin gelecekseniz bir daha beni rahatsız etmeyin dedim. Babası gösteriyor mu bilmiyorum sadece babası alıyor. Siz de öyle yapın çok görmek istiyorlarsa onlar da ayrıyeten dava açmalılar diye biliyorum yada sizin inisiyatifinize bağlı olarak evinizde misafir ederek gösterebilirsiniz. Hiç değilse yanınızda olur çocuğu size karşı doldurup kafa karışıklığı yapamazlar.Şu sebeple verdik, bunlar şimdi herkese diyecek ki biz cocugu istedik ilgilenecektik, onlar göstermedi. Biz de zalim insanlar olacagız. Laf vermemek için aracıya bile verdik. Aslında istemiyoruz yani cocugun maddi manevi bakımı bizde, emekleri yok
Cok gormek istiyorsa cikar yukari , oturur evinizde sever gorur , vermek zorunda degilsiniz o kadar kucuk bir bebegiEvet yukumlu değiliz. Ama baba cocukla ilgilenmiyor, nafaka istemesek onu bile vermiyordu. Babaanne kendince görmeye calisiyor. Biz de şunu düşündük acaba babaanneden ayırırsak, göstermezsek haksızlık etmiş veya gunaha girmiş olur muyuz? Cunku babaanne de gelip direkt ablamdan almıyor. Binanın önünde bekliyor. Durumları kötü değil, bir seye ihtiyacınız var mı diye sormuyor. Bu sartlara ragmen yine de haksızlık etmeyelim diye düşünüp buraya sorduk
Vermeyin. Babası gelmeden gunu olmadan kimseye vermeyin.Merhaba fikirlerinizi paylasırsanız seviniriz. Ablam hamileyken bosandı. Eşi evliyken direkt dövmese de hırpalarmış. ( sac cekme, boğazı tutma, tokat- tekme atmaya yeltenme vs). Hamileyken de bir tartısmada “eve bir sey almam seni aç bırakırım, öldürürüm” gibi sacma sapan tehditleri üzerine ayrıldı koruma kararları filan kötü bir bosanma süreci yasandı. Ablam doğum yaptığında karsı taraf gelmedi, eşe koruma kararı vardı ama aileden kimse de gelmedi, bir seye ihtiyacınız var mı diye sorulmadı. Nafakalar ödenmedi. Cocuk doğdu 1 yasına geldi. 2 aydır nafaka gonderiliyor. Mahkeme 15 gunde bir kere 2 saat olmak üzere karsı tarafa cocukla iletişim için hak vermiş. cocugun babası “ cocuga karsı bir sey hissetmiyorum ve velayet sende oldugu sürece onu görmeyeceğim” dedi. Arada bir babaanne alıp götürüyor ama baba görüyor mu bilgimiz yok. Mahkemenin verdiği gün dışında istiyorlar bazen. Hicbir emekleri olmadıgı icin de vermek istemiyoruz. Sorum şu ki; hakimin verdiği gün dısında vermesek bebege ve karsı tarafa haksızlık etmiş olur muyuz.Siz olsanız nasıl bir tutum sergilerdiniz fikirlerinizi paylasırsanız seviniriz
Ek olarak buraya yazmak istedim. Babaanne binanın önünde bekleyip, cocugu bir aracı ile alıyor. Aracıyı yıllardır tanıyoruz. O sebeple guvensizlik sorunu olmadan verdik
Katılıyorum.O kadar küçük bebek kimseye verilmez baba hariç.O da aramıomuş zaten.Çok istiosa babaanne yukarı çıksın sevsin torununu.Annemler beni babama yolladığında bile 2- 3 yaşında falandım..1 yaşında bebek birine emanet edilir mi yaa. Ki bu insanlar doğumda bile gelmemiş. Maddi manevî hiçbir desteği olmayan insanlar.Yazık cidden.Cok gormek istiyorsa cikar yukari , oturur evinizde sever gorur , vermek zorunda degilsiniz o kadar kucuk bir bebegi
Babaanne 40 yil önce çoçuk bakmasi ile, simdi çoçuk bakmasi ile aynisimi? 40 yil önce çoçuk ates oldugunda terletirlerdi mesela, ki çok tehlikeli. Yada unlu muhallebi verirlerdi yemek namina,..
Babaanne ile irtibat yok. Bizzat çoçuk bile verilmiyor. Bu çoçuk nasil zaman geçiriyor, ne yiyor, ne içiyor kimse bilmiyor. Bu nasil bir vicdan anlamadim. Ben kizimi anneme verdigimde bile günde 2 defa ariyordum. Bu kiz ne yapti, ne içti? Saat kaçta uyandi?..
Ki bu kendi annem. Konu kv'de. Görüsülmeyen kv'de. Bunu daha halen nasil savunursunuz? Cocuga acidim. Ordan oraya savruluyor. Kimse psikolojisini düsünmüyor. Tek dert el ne der, yok mahrummu birakiyoruz.
Pes ya. Cidden pes.
Elalem zalim bilse ne bilmese ne... O elalem kimin ne olduğunu çok iyi bilir bakmayın kimsenin lafına. Bende boşandım eski eşimin abisi annesigil bulunduğum şehire gelip görmek istediler kendi çocuklarıyla araları kötü olduğu için. İstediklerinde Çocuk 1buçuk yaşındaydı. Doğduğunda bile gelmediler 7aylıkken 1kere gördüler asla arayıp sormadılar hiç. Dedim sadece babasına veririm o gösterirse göstersin onun dışında kimseye vermem çocuğumu ona göre gelin gelecekseniz bir daha beni rahatsız etmeyin dedim. Babası gösteriyor mu bilmiyorum sadece babası alıyor. Siz de öyle yapın çok görmek istiyorlarsa onlar da ayrıyeten dava açmalılar diye biliyorum yada sizin inisiyatifinize bağlı olarak evinizde misafir ederek gösterebilirsiniz. Hiç değilse yanınızda olur çocuğu size karşı doldurup kafa karışıklığı yapamazlar.
Biz de bir seylerin uygun olmadığının farkındayız ama ne yapmamız gerektiğini tam bilememiştik. Zaten bebegi görme girişimine yeni başladılar. İçimize sinmeyerek 2 kere gonderdik. Üçüncü istemelerinde (bugun) mahkemenin verdiği gun alın dedik. Ve buraya sorduk. Biz de yol göstermenizi rica ettik yani ne yapacagımızı bilmediğimiz için. Düşüncelerinize saygı duymakla beraber, sert üslubunuza anlam veremedimİnsanlar sayfalarca yazıp durmuş,siz hala günaha girer miyiz kafasındasınız.Ben günaha girip size cevabı vereyim.Hayır günaha girmezsiniz..
Benim annem de bana çaktırmasa da ömür boyu çocuğumu babasız bıraktım acaba günaha mı girdim die düşünüp durmuş. Benim ne kadar mutlu olduğumu görememiş.Sonuç olarak olan anneme oldu.Meme kanseri olduğuyla kaldı ama Allah onu bana bağışladı şükür.
Size herkes bi şekilde doğru cevabı verio ama almak iistemiosunuz gibi.Size mutlaka çocuğu babaanneye göstermeyin diyen yok.Amma velakin mahkemenin uygun gördüğü günlerde ve saatlerde aracısız kendisi alsın.(Çok vermek istiosanız yani..Yoksa minicik bebek kimseye verilmeZ bence.Babası görmek istese amenna)Ayrıca babaanne torununu çok seviyor olsa madem durumu da iyiymiş gerekirse ailesinden gizli saklı çocuğa bişiler alır ya da para verirdi.Baba desen ise sadakam olsun dien bi mahlukatmış.Ne günah bilio musunuz..Sevilmediğini bile bile çocuğu o ortama atmak günah..Ama kimse salak değil. İsterseniz böyle devam edin.O çocuk da salak değil.Neyin ne olduğunu anlar ve kendini çeker zamanı gelince. Sadece üzüldüğüyle kalacak o kadar.
Biz de o sekilde yapalım tesekkurler. Cocugun baba tarafından akrabalarından mahrum kalmaması için göstermeyip arayı soğutmasak mı diye düşünmüştük. Ama seven ve isteyen sartları zorlamak yerine bunu belli eder değil miElalem zalim bilse ne bilmese ne... O elalem kimin ne olduğunu çok iyi bilir bakmayın kimsenin lafına. Bende boşandım eski eşimin abisi annesigil bulunduğum şehire gelip görmek istediler kendi çocuklarıyla araları kötü olduğu için. İstediklerinde Çocuk 1buçuk yaşındaydı. Doğduğunda bile gelmediler 7aylıkken 1kere gördüler asla arayıp sormadılar hiç. Dedim sadece babasına veririm o gösterirse göstersin onun dışında kimseye vermem çocuğumu ona göre gelin gelecekseniz bir daha beni rahatsız etmeyin dedim. Babası gösteriyor mu bilmiyorum sadece babası alıyor. Siz de öyle yapın çok görmek istiyorlarsa onlar da ayrıyeten dava açmalılar diye biliyorum yada sizin inisiyatifinize bağlı olarak evinizde misafir ederek gösterebilirsiniz. Hiç değilse yanınızda olur çocuğu size karşı doldurup kafa karışıklığı yapamazlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?