Cocugu gostermeli miyiz? (Bosanma sonrası)

Mahkeme oyle karar vermis, anne evinden alınıp anne evine bırakılsın demiş. Napcaz bilmiyorum

Bir yasinda bebek ne kendini ifade edebilir ne basina gelenleri anlatabilir
Gonderiyorsunuz bebegi ama ne yapıyorlar, ne yediriyorlar haberiniz yok , cocugu gonderdiginiz kisilerle iliskiniz , irtibatiniz yok
Gercekten saka gibi bir konu
İnsan kedisini , kopegini bile teslim etmez bu sekilde siz bebeginizi veriyorsunuz ve sebebi de "elalem ne der"
Bravo gercekten , ufacik bebegin caninin elalem kadar onemi yok sizin icin
Baba baba diil ama anne de anne diil

Mahkeme oyle karar vermis, anne evinden alınıp anne evine bırakılsın demiş. Napcaz bilmiyorum
Bir avukatla bu konuyu konuşabilirsiniz mesela, ne dersiniz?
O karar baba içindir.
Babaanneyle de bir diyaloğunuz yok anladığım kadarıyla.
Çocuk ne yer ne içer onu bile bilmiyorlar muhtemelen, bu şekilde çocuk verilmez.
Babaya verilir onda da çocukla ilgili konuşulması gerekenler konuşulur.
Çocuk açısından sağlıklı bir durum yok ortada.

Canim ya yazını okurken çok duygulandim.benim kızimda babasını hiç görmeden büyüyor yeni doğum yapmıştım ayrıldık şimdi 2 yaşında.Bende düşünüp duruyordum kızım baba eksikliği hissedermi diye.Anneanne anne dede sevgisi ile de büyüyor benim kizimda.İnşallah senin gibi kızım da ayaklarının üstünde durup memur olur.Sana kocaman sarılıyorum

Çok teşekkür ederimm.İnşallah kızınız benden çok daha iyi yerlere gelir.Yolu açık olsun..
Hiç üzmeyin kendinizi. Sizin ailenizin sevgisi ona yeter de artar bile.Hele siz yanında olunca..İnsanın annesi yanındaysa ne yetim kalır ne de öksüz.Bi tek annem olsun yeter derler yaa,aynen öyle. Ben de kocaman sarılıyorum ikinize birden:)

Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.ben kızımın mutlu olmasi için herşeyi yaparım Allah ömür verdiği sürece her zaman yanindayim.Senin de yolun açık olsun inşallah çok güzel bir evlilik yapıp ailenle beraber mutlu bir hayat yaşarsın.

Cocuk her seyi yiyor. Babaanne de cocuk buyutmus, bilinçsiz biri değil ki oyle detaylara takılalım. Aracı kadın kapıdan bizden alıyor, binanın önünde babaanneye veriyor. Aracı kadını da tanıyoruz. Bizim kafamıza takılan, mahkeme gün ve saati dışında vermesek cocuga ve babaanneye haksızlık etmiş olur muyuz? Babaanne cocugu seviyor, onu mahrum bırakarak gunaha girmis olur muyuz? Bunları düşündük. Ama babası sevmiyor cunku verdiği az bir nafakaya bile sadakam olsun dedi

Mahkeme "BABA" icin vermis bu karari
Gercekten bu kadar mi anlayamıyorsunuz ?
Bebegi baban haricinde hickimseye vermekle yukumlu degilsiniz
Evet yukumlu değiliz. Ama baba cocukla ilgilenmiyor, nafaka istemesek onu bile vermiyordu. Babaanne kendince görmeye calisiyor. Biz de şunu düşündük acaba babaanneden ayırırsak, göstermezsek haksızlık etmiş veya gunaha girmiş olur muyuz? Cunku babaanne de gelip direkt ablamdan almıyor. Binanın önünde bekliyor. Durumları kötü değil, bir seye ihtiyacınız var mı diye sormuyor. Bu sartlara ragmen yine de haksızlık etmeyelim diye düşünüp buraya sorduk

Babaanne 40 yil önce çoçuk bakmasi ile, simdi çoçuk bakmasi ile aynisimi? 40 yil önce çoçuk ates oldugunda terletirlerdi mesela, ki çok tehlikeli. Yada unlu muhallebi verirlerdi yemek namina,..

Babaanne ile irtibat yok. Bizzat çoçuk bile verilmiyor. Bu çoçuk nasil zaman geçiriyor, ne yiyor, ne içiyor kimse bilmiyor. Bu nasil bir vicdan anlamadim. Ben kizimi anneme verdigimde bile günde 2 defa ariyordum. Bu kiz ne yapti, ne içti? Saat kaçta uyandi?..

Ki bu kendi annem. Konu kv'de. Görüsülmeyen kv'de. Bunu daha halen nasil savunursunuz? Cocuga acidim. Ordan oraya savruluyor. Kimse psikolojisini düsünmüyor. Tek dert el ne der, yok mahrummu birakiyoruz.

Pes ya. Cidden pes.

Elalem zalim bilse ne bilmese ne... O elalem kimin ne olduğunu çok iyi bilir bakmayın kimsenin lafına. Bende boşandım eski eşimin abisi annesigil bulunduğum şehire gelip görmek istediler kendi çocuklarıyla araları kötü olduğu için. İstediklerinde Çocuk 1buçuk yaşındaydı. Doğduğunda bile gelmediler 7aylıkken 1kere gördüler asla arayıp sormadılar hiç. Dedim sadece babasına veririm o gösterirse göstersin onun dışında kimseye vermem çocuğumu ona göre gelin gelecekseniz bir daha beni rahatsız etmeyin dedim. Babası gösteriyor mu bilmiyorum sadece babası alıyor. Siz de öyle yapın çok görmek istiyorlarsa onlar da ayrıyeten dava açmalılar diye biliyorum yada sizin inisiyatifinize bağlı olarak evinizde misafir ederek gösterebilirsiniz. Hiç değilse yanınızda olur çocuğu size karşı doldurup kafa karışıklığı yapamazlar.

Cok gormek istiyorsa cikar yukari , oturur evinizde sever gorur , vermek zorunda degilsiniz o kadar kucuk bir bebegi

İnsanlar sayfalarca yazıp durmuş,siz hala günaha girer miyiz kafasındasınız.Ben günaha girip size cevabı vereyim.Hayır günaha girmezsiniz..
Benim annem de bana çaktırmasa da ömür boyu çocuğumu babasız bıraktım acaba günaha mı girdim die düşünüp durmuş. Benim ne kadar mutlu olduğumu görememiş.Sonuç olarak olan anneme oldu.Meme kanseri olduğuyla kaldı ama Allah onu bana bağışladı şükür.
Size herkes bi şekilde doğru cevabı verio ama almak iistemiosunuz gibi.Size mutlaka çocuğu babaanneye göstermeyin diyen yok.Amma velakin mahkemenin uygun gördüğü günlerde ve saatlerde aracısız kendisi alsın.(Çok vermek istiosanız yani..Yoksa minicik bebek kimseye verilmeZ bence.Babası görmek istese amenna)Ayrıca babaanne torununu çok seviyor olsa madem durumu da iyiymiş gerekirse ailesinden gizli saklı çocuğa bişiler alır ya da para verirdi.Baba desen ise sadakam olsun dien bi mahlukatmış.Ne günah bilio musunuz..Sevilmediğini bile bile çocuğu o ortama atmak günah..Ama kimse salak değil. İsterseniz böyle devam edin.O çocuk da salak değil.Neyin ne olduğunu anlar ve kendini çeker zamanı gelince. Sadece üzüldüğüyle kalacak o kadar.

Son düzenleme:
Vermeyin. Babası gelmeden gunu olmadan kimseye vermeyin.

Cok gormek istiyorsa cikar yukari , oturur evinizde sever gorur , vermek zorunda degilsiniz o kadar kucuk bir bebegi
Katılıyorum.O kadar küçük bebek kimseye verilmez baba hariç.O da aramıomuş zaten.Çok istiosa babaanne yukarı çıksın sevsin torununu.Annemler beni babama yolladığında bile 2- 3 yaşında falandım..1 yaşında bebek birine emanet edilir mi yaa. Ki bu insanlar doğumda bile gelmemiş. Maddi manevî hiçbir desteği olmayan insanlar.Yazık cidden.

Biz de bir seylerin uygun olmadığının farkındayız ama ne yapmamız gerektiğini tam bilememiştik. Zaten bebegi görme girişimine yeni başladılar. İçimize sinmeyerek 2 kere gonderdik. Üçüncü istemelerinde (bugun) mahkemenin verdiği gun alın dedik. Ve buraya sorduk. Biz de yol göstermenizi rica ettik yani ne yapacagımızı bilmediğimiz için. Düşüncelerinize saygı duymakla beraber, sert üslubunuza anlam veremedim

Biz de o sekilde yapalım tesekkurler. Cocugun baba tarafından akrabalarından mahrum kalmaması için göstermeyip arayı soğutmasak mı diye düşünmüştük. Ama seven ve isteyen sartları zorlamak yerine bunu belli eder değil mi

Çok görmek isteyen hukuken belirlenen vakitte gelsin görsün, neden onların belirlediği keyfi zamanlarda aileden olmayan birine veriliyor bu çocuk?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…