Çocuğu küçük olan özel sektör çalışanı ne yapsın

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
İnanın çocuğu nereye bırakıcaz diye düşünmekten virüs aklıma gelmiyor
Genelgeye bakıyorum kamuda çalışanlar için yazıyor, ee özel sektörde çalışanlar ne yapıcak Allah aşkına
20 yaş altına sokağa çıkma yasağı geldi peki 8 yaşındaki çocuğumun başında kim durucak
Bizim iş yerimizde 1 hafta ara ile idari izne çıkıyoruz sıkıntı yokta eşimin yarı özel yarı devlet olan işyerinde çalışma günlerini karıştırdılarda karıştırdılar
Bu hafta ben izinliyim eşim çalışıcak ancak bir dahaki hafta eşim yine çalışıcak o zamanda benim çalışma sıram
Telefon etti müdürüne kızdı söylendi ama sonuç yok, benim iş yerim zaten iş çok biriktiği için fazladan verme taraftarı değil
O kadar zor durumdayız ki anlatamam şu an, annem şehir dışında ne o gelebilir ne çocuğum evden çıkabilir, napıcaz biz çocukları ya
Bir karar verildi 20 yaş altı çıkmasın diye iyi hoş güzel ama anneler babalar ne yapıcaz kimsenin ağzından birşey çıkmıyor. İşimizden olucaz. Siz ne yapıyorsunuz bu süreçte. Bir tek anlayışsız müdürler bizde mi

Çocuğu işe mi götürüyordunuz ? Görevlilere durumu izah ederseniz esneklik göstereceklerdir. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki okulun ilk tatil olduğu hafta kendimi çok çaresiz hissetmiştim. Ailem risk grubunda annem diyabet babam kalp hastası, onları oraya buraya savuramam. Kaldı ki çocuk benim çocuğum o baksın bu baksın kafasını bencilce görüyorum. Kamudayım ama Erdoğan'ın sondan bir önceki açıklamasında özel sektöre de esnek çalışma durumu geldi. Eşim esnek çalışıyor. Allah bin kere razı olsun müdürüm anlayışlı biri bende esnek çalışıyorum. Ama yine de diken üstündeyim haftaya gece- gündüz çalışmak zorunda kalacağım istisnai sebeplerle eşim yıllık izin alacak.

Genelgeye bakıyorum kamuda çalışanlar için yazıyor, ee özel sektörde çalışanlar ne yapıcak Allah aşkına
20 yaş altına sokağa çıkma yasağı geldi peki 8 yaşındaki çocuğumun başında kim durucak
Bizim iş yerimizde 1 hafta ara ile idari izne çıkıyoruz sıkıntı yokta eşimin yarı özel yarı devlet olan işyerinde çalışma günlerini karıştırdılarda karıştırdılar
Bu hafta ben izinliyim eşim çalışıcak ancak bir dahaki hafta eşim yine çalışıcak o zamanda benim çalışma sıram
Telefon etti müdürüne kızdı söylendi ama sonuç yok, benim iş yerim zaten iş çok biriktiği için fazladan verme taraftarı değil
O kadar zor durumdayız ki anlatamam şu an, annem şehir dışında ne o gelebilir ne çocuğum evden çıkabilir, napıcaz biz çocukları ya
Bir karar verildi 20 yaş altı çıkmasın diye iyi hoş güzel ama anneler babalar ne yapıcaz kimsenin ağzından birşey çıkmıyor. İşimizden olucaz. Siz ne yapıyorsunuz bu süreçte. Bir tek anlayışsız müdürler bizde mi
Valla çok haklısın ;arkasını düşünmeden bir yasak geldi .Bir de genelde müdürlerin çoğu düşüncesiz ;eğer kendi işleri saat gibi işliyorsa ;çoluk çocuk sorunları yoksa asla anlamazlar ve saçma sapan akıl verirler .
Benim de 2 yaşındaki oğlumla anneme gitmem lazım ;erzak alışverişi yaptım,bırakmam lazım ama napacagım bilmiyorum .

Cok haklisiniz ozel sektorde calisan insanlarada bir care bulunmali. Annenizde sehir disindaymis Allah yardimcinz olsun

Çocuğu çıkarmak zorundaysanız izin alabiliyorsunuz arayıp öğrenebilirsiniz.

Çocuğu çıkarmak zorundaysanız izin alabiliyorsunuz arayıp öğrenebilirsiniz.
Bunun için kaymakamlığı mı aramam gerekiyor,çocuğumun dışarı çıkmasına izin verirler mi acaba

Bunun için kaymakamlığı mı aramam gerekiyor,çocuğumun dışarı çıkmasına izin verirler mi acaba
Arkadaş 155i arayarak ulaşmış ilgili birime veya ne yapacağını söylemişler ama tam hatırlayamadım. Seyahat masası diye bir yere yönlendirmişler neticede

Ben devaminda nolacak diye merak ediyorum. Hadi simdi esnek calisma bilmemne vesilesiyle evdeyiz. İlle acilacak bu fabrikalar,dukkanlar. Nereye kadar devam edebiliriz ki bu sekilde 3 gun degil 5 gun degil. Her gun cocuk ise goturulmez sonucta. Sevgili yetkililer bir sey dusunmediler bununla ilgili

Bende özelde çalışıyorum hemşireyim. Şuan doğum iznindeyim 1 ayım kaldı iznimin bitmesine. Ben yıllık izin ve rapor almayı planlıyordum. Şuan yıllık izinler iptal biliyorum ama bizim hastane rapor vermeyecekmiş bize yani doğum izni bitenlere. Kızım 3 aylık olacak başladığımda
Ben kime bırakabilirim 3 aylık çocuğu
Gelince illa temas kuracağım emiyor çünkü
Bensiz durmuyor
Ve Allah korusun bişey olsa 14 gün karantinada kalmam gerekse naparım ben

bir çözüm bulamıyorum

Çocuğu işe mi götürüyordunuz ? Görevlilere durumu izah ederseniz esneklik göstereceklerdir. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki okulun ilk tatil olduğu hafta kendimi çok çaresiz hissetmiştim. Ailem risk grubunda annem diyabet babam kalp hastası, onları oraya buraya savuramam. Kaldı ki çocuk benim çocuğum o baksın bu baksın kafasını bencilce görüyorum. Kamudayım ama Erdoğan'ın sondan bir önceki açıklamasında özel sektöre de esnek çalışma durumu geldi. Eşim esnek çalışıyor. Allah bin kere razı olsun müdürüm anlayışlı biri bende esnek çalışıyorum. Ama yine de diken üstündeyim haftaya gece- gündüz çalışmak zorunda kalacağım istisnai sebeplerle eşim yıllık izin alacak.
Hayır işe götürmedi hiç. Bir hafta ben izin aldım sonra eşim aldı, bu hafta yine ben izinliyim ama haftaya eşim izinli olması gerekirken ona çalışıcaksın demişler eşimde tartışmış çocuğumu sokağa mı bırakayım, dünyada olan bir salgın okul kapalı ne yapalım diye tartışmış.
Benim daha ilk haftadan başımdaki amir mırın kırın yapmaya başladı. Hayır yani ne yapılır bilmiyorum ki. Okullar şimdilik nisanın sonuna kadar kapalı ve belki daha da uzama durumu var.bizim elinizde mi bu durum
İnsanlar ne kadar kötü olmuş, durumumuzu anlatıyoruz zor durumdayız diyoruz onlar bize yazın ne yapıcaktınız kim bakıcaktı diyor. Yazın özel okul açık oraya göndericektik ama şimdi heryer kapalı şunu bir anlayamadılar.
Biraz insanlıklı olmak bu kadar mı zor
Aradım alo 170i. Özle şirket ile ilgili bir çalışma yokmuş. Yani müdürler ne derse o
Hep özendim çalışanına anlayışlı olan, insanlıklı olan müdürleri.

Hayır işe götürmedi hiç. Bir hafta ben izin aldım sonra eşim aldı, bu hafta yine ben izinliyim ama haftaya eşim izinli olması gerekirken ona çalışıcaksın demişler eşimde tartışmış çocuğumu sokağa mı bırakayım, dünyada olan bir salgın okul kapalı ne yapalım diye tartışmış.
Benim daha ilk haftadan başımdaki amir mırın kırın yapmaya başladı. Hayır yani ne yapılır bilmiyorum ki. Okullar şimdilik nisanın sonuna kadar kapalı ve belki daha da uzama durumu var.bizim elinizde mi bu durum
İnsanlar ne kadar kötü olmuş, durumumuzu anlatıyoruz zor durumdayız diyoruz onlar bize yazın ne yapıcaktınız kim bakıcaktı diyor. Yazın özel okul açık oraya göndericektik ama şimdi heryer kapalı şunu bir anlayamadılar.
Biraz insanlıklı olmak bu kadar mı zor
Aradım alo 170i. Özle şirket ile ilgili bir çalışma yokmuş. Yani müdürler ne derse o
Hep özendim çalışanına anlayışlı olan, insanlıklı olan müdürleri.
Bide o müdürler saçma sapan kendilerinden örnek verirler ;bilmem ne zamanında kendine de olmustur ama mutlaka bir çaresine bakmıştır ;böyle gelip izin istememiştir vs vs ..sonra dayanamayıp tartışırsın ,üste saygısızlıktan sen uyarı alırsın

Biliyorum çok riskli ama güvendiğin komşun falan bakarmıki çok zordasın

Çok zor durum gerçekten. Patronunuzdan ücretsiz izin talep etseniz 1 hafta? Yani o haftanın maaşından feragat etseniz?

hayatı karmaşık hale getirmenin bir anlamı yok.

hangisi daha kıymetliyse onu seçin. iş mi çocuk mu?

ben baska konuya da yazdim, secenek birakmazlarsa ne yapilabilir ki, alip cocugu ise gidersin, sonucta cocuklar riskli grupta degiller, evet tasiyici olma ihtimalleri cok yuksek ama,
eger toplum sagligi icin kolktif bir sekilde calisilacaksa cocuklarin durumu da dusunulmeli, ebeveynlere secenek sunulmali, hanginiz masa basi calisiyorsaniz alip cocugu yaninizda goturun diyorum ben.

Back
X