- 25 Aralık 2020
- 6.123
- 22.060
- 298
- 41
Allah daim etsin.İki çocuklu biriyle evlenip mutlu olan bir ben varım galiba. Sorumluluğu var inkar edemem tek konu çocuğu abla olarak benimsemeniz altını çiziyorum abla olarak. Annesi olan bir çocuğa annelik yapmaya kalkmazsanız işler yolunda gider. Burada yazılanlarda eski eşle görüşmenin sorun olduğunu okuyorum hep ama eski adı üstünde, bunu duygusal olarak sorun etmedim hiç. Çok kolay değil ama eşi sevince ve dengeler doğru kurulunca mutlu olmak mümkün, hayırlısı olsun hakkınızda
Başlarda bizde yaşadık bu durumları net tavır koymak lazım, istikrarlı bir şekilde davranmaya devam edince bir süre sonra o da sakinleşecek. Eşimin eski eşi hayatımda gördüğüm en hırçın kadın, uzun zaman hiç muhatap olmadım, yıllar sonra kendisi tanışmak istedi, oturup konuştuk, yaptıklarından utandı sonunda. Yine mesafeliyim bu duruşu hiç değiştirmedim yüzünede açıkça söyledim, seninle dost arkadaş falan olmam. 10 yıl oldu bizde çocuklar büyüdü artık kız 23 oğlanda 18 yaşına girmek üzere. O isteklerin hepsi hırstan, bizim hakkımızı elin kadınlarıyla yiyor düşüncesinden. Zamanla geçecek inanın, kritik durumlarda geri durun, eşiniz çözsün problemi üstlenmeyin.Geniş açıklaman için çok teşekkür ederim. Eşimden yana sorunum yok çok şükür. Fakat karşı tarafın bitmek tükenmek bilmeyen istekleri bazen beni geriyor. Çocuğun tüm haklarını gozetiyorum. Hiç bir şeyden eksik kalmasını istemiyorum. Öyle durumlar oluyor ki inan nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum.
Çocuklar anneleriyle yaşıyor hafta sonu bize geliyorlardı, bayram tatillerininde yarısında bizde yarısında annelerinde. Yaz tatillerine istedikleri zaman katıldılar bir şart takip edilmedi. Bu arada hafta içi sürekli görüştüler, yakın oturduk ilk yıllar, eşim okula bırakıyordu her sabah. Biz çocukların gönlüne göre davrandık bazen hafta içi de gelip kalırlardı ne zaman özledik derlerse gidip alırdı eşim. Şimdi kocaman oldu sıpalar artık bizimle o kadar vakit geçirmiyorlar, istedikleri zaman gelirlerÖzel değilse eğer, çocuklarıyla birlikte mi yaşıyordunuz ? Onlar kaç yaşındalardı ? Yani herkesin bir geçmişi vardır diye düşünüyorum ama bana batar mı bilemiyorum, arada çocuk varken görüşmeleri şart. Tabi annesi varken bana düşmez, sınırlarımı bilirim o anlamda. Ben sadece üstüme düşen bir şey olursa yaparım ve çocuğun psikolojisini dikkate alırım.
Özel değilse eğer, çocuklarıyla birlikte mi yaşıyordunuz ? Onlar kaç yaşındalardı ? Yani herkesin bir geçmişi vardır diye düşünüyorum ama bana batar mı bilemiyorum, arada çocuk varken görüşmeleri şart. Tabi annesi varken bana düşmez, sınırlarımı bilirim o anlamda. Ben sadece üstüme düşen bir şey olursa yaparım ve çocuğun psikolojisini dikkate alırım.
Başlarda bizde yaşadık bu durumları net tavır koymak lazım, istikrarlı bir şekilde davranmaya devam edince bir süre sonra o da sakinleşecek. Eşimin eski eşi hayatımda gördüğüm en hırçın kadın, uzun zaman hiç muhatap olmadım, yıllar sonra kendisi tanışmak istedi, oturup konuştuk, yaptıklarından utandı sonunda. Yine mesafeliyim bu duruşu hiç değiştirmedim yüzünede açıkça söyledim, seninle dost arkadaş falan olmam. 10 yıl oldu bizde çocuklar büyüdü artık kız 23 oğlanda 18 yaşına girmek üzere. O isteklerin hepsi hırstan, bizim hakkımızı elin kadınlarıyla yiyor düşüncesinden. Zamanla geçecek inanın, kritik durumlarda geri durun, eşiniz çözsün problemi
Daha iyi düşünmeni tavsiye ederim,Herkese merhabalar. Yaklaşık beş ay önce biriyle tanıştım ve zamanla ondan çok hoşlanmaya başladım. Bu amaçla tanışmadık, iş dolayısıyla tesadüfen bir ortama girdim. Bulunduğumuz ortamdaki herkesin saygı duyduğu, sevdiği ve övdüğü birisi. Beni; bir arkadaşımın sıkıntısı olduğunda ona gösterdiği tavır ve verdiği destek de etkilemişti. Arkadaş olarak çok iyi anlaşacağım ve paylaşımda bulunabileceğim birisi. Kafa yapımız çok uyuyor. Ben 28, o 29 yaşında. Şimdiye kadar kimseyle ciddi bir yola girmedim ama o bir evlilik yapmış ve 5 yaşında bir kız çocuğu var. Kızı annesinde kalıyor ama kızını her gün okula götürüp getiren, her şeyiyle ilgilenen bir baba. Çalıştığı ortama da kızını getiriyor. Hafta sonları kızı onda kalıyor. Eski eşiyle çok zıtlarmış, anlaşamadıkları için boşanmışlar. Onunla da görüşüyorlar doğal olarak. Gel gelelim birbirimizden ciddi anlamda hoşlandık ve görüşmeye başladık. Fakat çocuğunun olması düşündürüyor. Anneme bahsettim hiç istemiyor. Yorumlarınızı bekliyorum..
Bilmiyorum sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş derler ya... Tek diyeceğim inşallah her şey istediğin gibi olur ama yaşayacağın şeylerin birazını görmek bilmek istersen girip konularıma bir göz atmanı isterim...Herkese merhabalar. Yaklaşık beş ay önce biriyle tanıştım ve zamanla ondan çok hoşlanmaya başladım. Bu amaçla tanışmadık, iş dolayısıyla tesadüfen bir ortama girdim. Bulunduğumuz ortamdaki herkesin saygı duyduğu, sevdiği ve övdüğü birisi. Beni; bir arkadaşımın sıkıntısı olduğunda ona gösterdiği tavır ve verdiği destek de etkilemişti. Arkadaş olarak çok iyi anlaşacağım ve paylaşımda bulunabileceğim birisi. Kafa yapımız çok uyuyor. Ben 28, o 29 yaşında. Şimdiye kadar kimseyle ciddi bir yola girmedim ama o bir evlilik yapmış ve 5 yaşında bir kız çocuğu var. Kızı annesinde kalıyor ama kızını her gün okula götürüp getiren, her şeyiyle ilgilenen bir baba. Çalıştığı ortama da kızını getiriyor. Hafta sonları kızı onda kalıyor. Eski eşiyle çok zıtlarmış, anlaşamadıkları için boşanmışlar. Onunla da görüşüyorlar doğal olarak. Gel gelelim birbirimizden ciddi anlamda hoşlandık ve görüşmeye başladık. Fakat çocuğunun olması düşündürüyor. Anneme bahsettim hiç istemiyor. Yorumlarınızı bekliyorum..
Uzun zamandır üyeyim, yorumlarınıza denk geldikçe yaşadıklarınizdan, orneklerinizden faydalanmaya çalıştım. Söyledikleriniz benim için çok değerli. Çok teşekkür ederim size..Başlarda bizde yaşadık bu durumları net tavır koymak lazım, istikrarlı bir şekilde davranmaya devam edince bir süre sonra o da sakinleşecek. Eşimin eski eşi hayatımda gördüğüm en hırçın kadın, uzun zaman hiç muhatap olmadım, yıllar sonra kendisi tanışmak istedi, oturup konuştuk, yaptıklarından utandı sonunda. Yine mesafeliyim bu duruşu hiç değiştirmedim yüzünede açıkça söyledim, seninle dost arkadaş falan olmam. 10 yıl oldu bizde çocuklar büyüdü artık kız 23 oğlanda 18 yaşına girmek üzere. O isteklerin hepsi hırstan, bizim hakkımızı elin kadınlarıyla yiyor düşüncesinden. Zamanla geçecek inanın, kritik durumlarda geri durun, eşiniz çözsün problemi üstlenmeyin.
Çocuğum yok evet, istememek konusunda hep nettim, bir sürü rahatsızlık geçirdim, tüp bebekle olabilirdi, eşimde istedi bir dönem ama ben anne olmayı hiç bir zaman istemedim, kendimle ilgili bir karardı ve evlenirken eşimede söyledim.Allah daim etsin.
sizin bildiğim kadarıyla kendi çocuğunuz yok
evlenmeden önce çocuk istemediğiniz konusunda net miydiniz mesela?
sizde durum neydi bilemiyorum ama
burada konu sahibi kendisi çocuk yapmak isterse çarşı ayrıca karışabilir mesela.
burada da sık sık konu görüyorum
"hamileyim ve eşimin çocuğu" türevi başlıkları olan...
Naçizane fikir alış verişi yapıyoruz, faydalı olduysam ne mutlu, çok teşekkür ederimUzun zamandır üyeyim, yorumlarınıza denk geldikçe yaşadıklarınizdan, orneklerinizden faydalanmaya çalıştım. Söyledikleriniz benim için çok değerli. Çok teşekkür ederim size..
Bir de şunu merak ediyorum. 7 yılda bir çocuk alismaz mi bir insana.? Geldiğinde sevdiği yemekleri yapıyorum, tamamıyla vaktimizi ona ayırıyoruz, babasıyla biraz başbakan kalsın diye bir bahaneyle 1-2 saatliğine kendime iş üretip yalnız bırakıyorum. Yine de karnı açıklığıyla babasına söylüyor, uykusu geldiğinde babasına söylüyor. Ben laf atmazsam kolay kolay konuşmuyor benimle. Ben artık kendimde hata aramaya başladım.Naçizane fikir alış verişi yapıyoruz, faydalı olduysam ne mutlu, çok teşekkür ederim
Sizin çocuğunuz oldu mu peki , eşinizin çocuğu var ama siz de istediniz mi çocuk bende çocuğu olan biriyle beraberim ve çocuk istiyorum anne olmak istiyorumBir de şunu merak ediyorum. 7 yılda bir çocuk alismaz mi bir insana.? Geldiğinde sevdiği yemekleri yapıyorum, tamamıyla vaktimizi ona ayırıyoruz, babasıyla biraz başbakan kalsın diye bir bahaneyle 1-2 saatliğine kendime iş üretip yalnız bırakıyorum. Yine de karnı açıklığıyla babasına söylüyor, uykusu geldiğinde babasına söylüyor. Ben laf atmazsam kolay kolay konuşmuyor benimle. Ben artık kendimde hata aramaya başladım.
Benim de 2. Evliligim.ilk eşimden çocuğum yok. Bir evlat sahibi olmayı çok istedim, eşim de bir evladı olmasına rağmen çok istedi. 4 kez tüp bebek denedik, fakat Rabbım nasip etmedi. Bir denemede dış gebelik oldu, ölümden döndüm. Artık tedavi düşünmüyorum, Rabbım verirse başımın tacı.Sizin çocuğunuz oldu mu peki , eşinizin çocuğu var ama siz de istediniz mi çocuk bende çocuğu olan biriyle beraberim ve çocuk istiyorum anne olmak istiyorum
Allahım bu mucizeyi bir anda en kısa sürede yaşatsın size en içten duamı ediyorum sizin icinBenim de 2. Evliligim.ilk eşimden çocuğum yok. Bir evlat sahibi olmayı çok istedim, eşim de bir evladı olmasına rağmen çok istedi. 4 kez tüp bebek denedik, fakat Rabbım nasip etmedi. Bir denemede dış gebelik oldu, ölümden döndüm. Artık tedavi düşünmüyorum, Rabbım verirse başımın tacı.
İçinde neler yaşıyor kimbilir, anne tarafında ona neler söyleniyor, kafasında oluşturduğu neler var bilemezsiniz. Eşimin kızı mesela küçükken babamın seni sevmesini çok kıskanırdım der hep şimdi gülüyor bu duygusuna çünkü ben onun kıskançlığına çanak tutmadım. Belki kabullenemiyordur kendi içinde boşanmayı, bakın benim annemle babam boşanalı 35 yıl oldu, ikiside ölüp gittiler ama ben hala birlikte görüyorum onları rüyamda içimde bir yer birlikte kahvaltı ettiğimiz o sofrada takılıp kaldı o yüzden bunu dert etmeyin, sizinle ilgili değildir bu durum belki. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla çok samimisiniz duygularınızda akışına bırakın, kendinizi üzmeyinBir de şunu merak ediyorum. 7 yılda bir çocuk alismaz mi bir insana.? Geldiğinde sevdiği yemekleri yapıyorum, tamamıyla vaktimizi ona ayırıyoruz, babasıyla biraz başbakan kalsın diye bir bahaneyle 1-2 saatliğine kendime iş üretip yalnız bırakıyorum. Yine de karnı açıklığıyla babasına söylüyor, uykusu geldiğinde babasına söylüyor. Ben laf atmazsam kolay kolay konuşmuyor benimle. Ben artık kendimde hata aramaya başladım.
Bu içten duan için çok ama çok teşekkür ederim. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallahAllahım bu mucizeyi bir anda en kısa sürede yaşatsın size en içten duamı ediyorum sizin icinbir bebek kaybettim bende bilirim nasıl hissedildiğini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?