çocuğu olup boşanan yada boşanmak üzere olanlar lütfen...

beginbegin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2009
141
81
123
merhaba arkadaşlar,9 senelik evliyim bir kızım var 8 yaşında 3.sınıfa gidiyor eşimle evliliğimizin başından beri sorunlar vardı ama ama ben özellikle yurtta büyüdüğüm için dişimi çok sıktım sabrettim ama olmadı işte son 4 haftadır zaten konuşmuyordum dün de ben 1 ay bi görüşmeyelim düşünelim düzeltmek adına dedim ve gerek yok ben tamamen gidiyorum hadi sana hayatta başarılar dedi valiz yaptı ve gitti...

Ben zaten artık ümidimi kesmiştim,inanılmaz şekildede nötr durumdayım kendime inanamıyorum sanırım bir rahatlama oldu...
Soracağım şey ise özellikle bu yaşlarda çocuğu olan arkadaşlar bu durumda çocuğunuzun tepkileri,sizin halledebilme ve başa çıkabilme durumlarınız nasıldı,nasıl dayandınız...

iletişimsizlik,hakaret,küfür,hamilelikte karnıma tekmeler(gerçi bende onun şeyine mükemmel bir tekme dudağına da harika bir yumruktan sonra yapamadı) kızıyla ilgilenmemesi,ve evdeki tek varlığı tv ve pc başındaydı,abartmıyorum sadece onların yakınında yaşardı,biz uyduktan sonra sabaha kadar film izler,,,saygı yok,iletişim yok herşeye ben koşuyorum,dahada varda uyuşmuş gibiyim hatırlayamıyorum sanırım daha aklım karışık....

eminim kızın da yanı rahatlamayı hissetmiştir.sen mutlu huzurlu oldugun zaman kızın çok daha iyi olacaktır.8 yaşındaki çocuk için saydığın şeyler hiç kolay şeyler değil kendimden biliyorum.böyleleri olmasın daha iyi.

sen hamileyken senin karnına tekme mi attı ? peki sebebi neydi ?

sen onun şeyine tekme ve dudağına yumruğu, onun karın tekmesinden sonra mı attın , önce mi ? yani kim başlattı bunu merak ediyorum.

sen hamileyken senin karnına tekme mi attı ? peki sebebi neydi ?

sen onun şeyine tekme ve dudağına yumruğu, onun karın tekmesinden sonra mı attın , önce mi ? yani kim başlattı bunu merak ediyorum.

evliliğin ilk günlerinden beri problemler vardı dediğim gibi çok sinirli bi insan kendisi,kavgalarımızda dayakda vardı hamile iken beni yere itti benyerde iken karnıma tekmeler attı sırtıma deli gibi vurdu defalarca,Rabbim korudu yavrumu Elhamdüllilah.Mecbrudum barışmaya ,barıştıktan sonra dedimki eğer bir daha yaparsan boşanırım senden,1.5 ay sıkıntı yoktu sonra kavga etmeye başladık yatak odasının kapısının önünde,elini kaldırdı ,vuracak gibi bende refleksle ilk olarak ağzına bir yumruk attım o şaşkınlıkla bakarken kollarından tutup dizimle şeyine bütün gücümle geçirdim bitane,zaten acısıyla 20 dakika ağladı,odadan dışarıya ittirip kapımı kilitleidm,sabah o işe gidene kadarda açmadım,olay böyle.....

ayağına ayrı eline ayrı sağlık, hamile kadının karnına yumruk tekme ne demek ya, ay ben hamileyim düşünürkeg bile içim fena oldu. çalışıyo musun ? zaten yurtta büyümüşsün eminim çocukluğun çok kolay geçmemiştir, allah aşkına olgun yaşında kendine bu kadar eziyet ettirme, umarım bi işin vardır ve bu adama muhtaç değilsindir, defolsun gitsin

çok teşşekür ederim,Rabbime çok şükür bir işim var yurtlu kadrosundan memur oldum,zaten evde herşey bana bakar zaten daha bu pazartesi başladığı yeni işinden salı günü ayrılmış ve benım haberim bile yok...yurtta neler yaşadığımı en iyi o biliyor zaten ama değeri yok onada hep dedim,ben senınlede yaşarım sensizde yaşarım,benı en başta ailem terketmiş senide umursamam ama adam ol seninle olayım,,,yok ama olamadı

ya allah aşkına madem işin var nolur düşünme, bende ayrılmış ana baba çocuğuyum, ben 10 yaşında iken boşandılar inan ben huzura erdim kavga dövüş bitti diye, ki benim babam bana çok düşkündü sizde öyle bi durumda yok, bu adamın varlığı yarattığı stres sadece zarar verir çocuğa.

Allah yardımcın olsun arkadaşım

Yurtta büyümüş biri olarak sanırım bir çocuğun duygusal ihtiyaçlarına bizden daha vakıfsın, madem kurumdasın o zaman oradaki pedagoglardan destek alırsan sağlıklı olur diye düşündüm

Rabbim ekmek tekneni vermiş zaten, bakma arkana, hamile bir kadına el kaldıran adamdan ne baba olur ne de hayat arkadaşı. Sen evladına yetersin.

Biraz arabesk olacak özür dilerim ama felek zaten sana vurmuş, bu adam da üstüne vuruyor. Ahlaksız herif. Bu adamda merhamet olsa sana hamileliğinde iyi davranırdı. Hamilelikte iyi davranmayan hiç bi zaman iyi davranmaz. Demişsin ki mecburdum barışmaya. Niye mecburdun , çocuk için diyeceksen bence asıl çocuk için bu adamdan ayrılmalısın. Çünkü sana attığı dayakları yarın çocuğuna da atacak. Memur olmana çok sevindim. Çocuğuna da kendin bakabilirsin, hiç bir erkeğe ihtiyacın yok. O sana geri dönecek. Onu asla kabul etme. Eski acılarını asla unutma. Seni dövdügü günleri unutma ve AFFETME ! Başarılar dilerim.

Çocuğunu bence karşına al ve konuş. Bilmiyorum sana şiddet uyguladığını biliyor mu kocanın. Şu an kızın anlayacak yaşta ama babasından nefret etmemesi için bir kaç sene daha bekleyebilirsin, sonra anlatabilirsin. Ama anlatırken de babasından nefretle bahsetme. Sadece babanın bazı hataları vardı, çok çabuk sinirleniyordu, şiddete başvuruyordu, öfkesini kontrol edemiyordu şeklinde genel de konuşabilirsin. Olayı ayrıntıları ile anlatırsan , aklına yerleşir o zaman nefret gelişebilir. Gerçi eminim onun yanında da kavgalarınız olmuştur ama umarım şiddeti görmemiştir. Sana gelip de kızımı özledim, onu görmek istiyorum derse ona aynen şunu de. "Madem kızın bu kadar önemliydi , neden karnımda büyümekteyken onu tekmeledin?"

oooohhh gitmişşş iyi olmuş kurtulmuşsun, onun gitmesi sana iyi gelicek bak görürsün o sana yükmüş zaten bi getiriside yokmuş maddi manevi...
kendini sakn güçsüz yanlız hissetme hayattaki en değerli varlığın biricik evladın
Allah yardımcınız olsun inşallah çok mutlu olursun

Allahım sizi kurtarmış emin olun, çocuklarımız her ne kadar küçük olurlarsa olsunlar herşeyin farkındadırlar siz şuan ne kadar rahatlamışsanız inanın çocuğunuzda sizin kadar rahat olacaktır..

bundan sonraki hayatınız çocuğunuzla birlikte daha huzurlu geçecektir....

Bence gitti diye hiç üzülme. Hatta sevinmen lazım .
Hergün sana huzursuzluk ve mutsuzluktan başka ne veriyordu ?
Peki bir de şöyle düşün Sünepe gibi yapışıp kalsaydı ne yapacaktın ?
Çalışmıyor da hergün buna para vermek zorunda da kalacaktın ...
Allahtan kendi gitmiş. Bazıları yüzsüzdür kovsan da gitmez.
Allah yardımcın olsun ama dönerse bile sakın kanma Canım.
Benim annemle babam da yıllar önce ayrılmıştı.
Babamda da şiddet vardı şimdi hakkın huzuruna kavuştu.
Ama inanın çok dayağını yedik
Senin çocuğun da ayni durumu yaşamasın. Unutma bu senın elinde. Allahım sabır versin sana....

sizin baba kızınıza zaten çok düşkün değilmiş onun için arlarında çok sıkı bir bağ olacağına ınanmıyorum

ayrılsanız da birşey değişmez zaten

yapmanız gereken normal günlük hayatınıza devam etmek sadece dikkat edin içine kapanma durumu yaşar bir süre

baba da ayrılınca bir ara ilgi delisi yapabilir genelde ayrılınca çocuklar göstermelik bir ilgi manyağı yapılır onun dışında ne mezunıyet ne başka önemli gün doğum günü mesela hatırlanmaz

çocuğunuz bu durumu mutlaka yara alarak atlatacak önce bunu kabullenın o yara alınacak yani

ama sizle birlikte güzel bir yaşamı olduğunda anne iyi ki böyle olmuş diyecek

bu yuzden korkmayın.

ama kolay olmayacağını da bilin

Allah dayanma gücü versin kızınızı kötülüklerden kötü insanlardan korusun.

çok teşekkür ederim arkadaşlarım,bende sizler gibi düşünüyorum,evde 2 gündür tatlı bir sukunet var ve kızımla çok gülüyoruz,ve ben aylardır unuttuğum uykuyu 2 gündür hatırlmaya başladım :) tek korkum gardımı indirmek !

inan bana gün geçtikçe ne kadarda güçlü olduğunu anlayacaksın ve neden daha önce bunu yapmadım diye düşüneceksin...

evinde huzurun varsa bebeğinle mutluysan gerisi boş..

Allahım yolunuzu ışık etsin inş.

Çocuk pedagoglarının hep söylediği bir söz var, çocukları kandırmayın, direk konuşun... Açık olun. "babam gelecek mi anne?" sorusunun cevabı "hayır gelmeyecek" dir derler.. Babası ile eş olarak anlaşamadığınızı sürekli tartıştığınızı ancak sizin ve eşinizin annelik ve babalıktan vazgeçmeyeceğinizi zamanı geldiğinde babası ile istediği zaman görüşebileceğini bunun için biraz zaman gerektiğini basit ifadelerle anlatmalıymışız...

Anlıyorlar mı derseniz, inanın anlıyorlar ancak hayat bu söylenenler kadar kolay değil. Babası ile iletişimi nasıl? sizinle kötü olsa da çocuğu ile arası nasıl bu beyfendinin, çocuk babasını istiyor soruyor mu? geceleri arıyor mu? inanın insan kendi kurtulduğuna sevinse de çocuğa bakınca fena oluyor, Allah yardımcınız olsun.

arkadaşlar az önce olan bir şey içimi yaktı;eşim olan insan evi terkederken benım kredi kartımıda yanıma götürmüş -ki ben bunu dün markette alışveriş yapıp kasaya geldığımde farkettim,kartımı arıyorum yok,millet sırada bekliyor herkez benı beklıyor,ve kızım aldıklarımdan dondurmasını yemeye başladı suyuda içmişti daha parası ödenmeden tabi ben kredi kartını bulamayaınca iptal etmek zorunda kaldım çok utandım millet garip garip bakıyor allah yanımda parada vardıki kızımın açtıkları ödedım,ya olmasaydı? düşünmek bile istemiyorum çok sinirlendi bakkal değilki bu yazdırasın,,,
az önce olana gelınce dun marketten sonra ona measj attım kredi kartımı iş yerime bırak diye,,,neyse bugun ben kızımın sınıfını temizlemeye gittiğimde gelmış ve kızım ordaymış,gerizekalı sadece kızını bir kere öpmüş kredi kartını annene ver demiş ve gitmiş,,yavrum benım demekkı onun gücüne gitmişki az önce odasında bir arkdaşının yaptığı yanlış hareketlerinde bahsederken,ama sende on uymamalısın dedim ve canım kızım gözümün içine baktı baktı.. bağırarak ağlamaya başladı ve bana sarıldı bende annecim ben sana kötü bir şey dediğimi zannetmiyorum,neden ağlıyorsun diye sordum yıne bana baktı ve benım zaten bugün ağlayasım vardı dedi ve yine ağlıyor,,,peki neden annecim dedim,,babama ağlıyorum çünkü onu istiyorum burda dedi,,tabıkı ben dondum kaldım,,sonra dedimki yavrucum baban burda iken de yanında değilki biliyorsun sadece pc ve tv başında,,,olsun dedi en azından yakınımdaydı dedi hıçkırıklarla ağlamaya devam etti yavrum,,,,nasıl dayanıcam bunların olacağını zaten bılıyorum ama bu kriz anları insanı en savunmasız hale getiren...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…